Серия катастрофи на мокрите павета в София (снимки)

Верижна катастрофа между четири коли затрудни движението по столичния булевард "Цар Борис III".

Обратно в новината

Коментари - Серия катастрофи на мокрите павета в София (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много просто - павета - парзалят

Ейййй софийски и приходящи дрифтаджии, немога да ви насмогна. Всеки ден 200 катастрофи по два и повече таралясника = 500 . . . .

Това е защото половин перник еблагоевград и всекакви подобни тъпи макета минават от там

Махайте тези павета за да могат хората с галошите да си карат спокойно колите на дъжд.

селяндурите в софия станаха гъсто населени .....ами не се ли сбиха и да се потъркалят малко като пехливани

Помня макарите с маркучи с които се миеха улиците. После ги замениха със зиловете-водоноски. В 21 век отново ни върнаха циган-ките с метлите...

Знаете ли, че срока на експлоатация на едно паве е 300 години? По 50 години на всяка негова страна, подложена на износване под железните обръчи на каруцарските колела. На всеки 50 године се пререждат/обръщат на следващата страна - и така цели 300 години.

Напълни се София със селски тарикати ад е вече да се кара в София,ще си мечаем Софиянци за она зи мирна и спокойна София от 80-те. То е миекане, бекане и т.н жалко!

На мокро се кара като на мокро.

Sm3hurk0

Успокойте се малко.... При тенекеджията всички равни,,,,, Всички тенекиджии са ни прекрасни приятели ! :)))

от Благоевград, БМВ от пловдивско село.... Хора мирнете малко бе. Всички знаем че сте Мега Велики. Ако може малко по-бавно в София, та и ние, по-обикновените да се приберем здлави по домовете.

Дай на селяка да си продаде имота за да си купи апартамет в София, автомобил и ресто в джоба и гледаи: Непобедимите!

Макадам /път от павета/ и асфалт са две съвсем различни неща. Учете се, бе, водачи! Карането не е само въртене на кормилното колело, трябва и акъл.

През лятото не е хлъзгаво, мрачно и мокро. Пак се блъскат челно. Повредени чипове си блъскат колите.

Малко кормилни часове с малка практика от учебните школи и резултата е такъв, по лошото е че ганьо има самочувствие, че е много знаещ и можещ и нищо не може да му се случи.....да, ама не.

Sm3hurk0

И в същия ред на мисли... Колкото по малко умения има, толкова повече си мисли, че знае или че е велик

На мокро-по-бавно и на дистанция. Лошото е,че не е просто мокро.От наложената мръсотия е хлъзгаво. В петък беше слънчево.Какъв прахоляк беше по улиците!Днес е мокро и цялата софийска гряс е върху платната.Внимавайте! Иначе,въздухът бил мръсен на 40% от печките и на 60 от дизелите....на Фавдъкова измишльотините и глупотевините.

Да не забравяне ,кой е учителя на учителката!Браво Данче! Боко добре те е обучил;само безумни изказвания с цел усвояване. София прилича на засъхващо блато.

Искаш Фандъкова да подсушава паветата със салфетка за да се прави Ганьо на велик ли? На калпава ракета космоса ѝ крив!

На Цар Симеон Три е станало, нали?

То е специфично и изисква тройно повече внимание и умение, отколкото в провинцията, а тези хора нямат такава нагласа и си мислят, че карат сами по Стъргалото. А най-големия виновник си остава Общината, допуснала през 2018 г. още да съществуват пътища, покрити с камъни като през римско време, когато по тях са преминавали кохортите. Всеки, живеещ в трите квартала наоколо, знае обаче защо още се държат каменните настилки.

Защо? За да минават танкове ли?

Ники

Бригадата в Горна Баня отдавна е закрита. Причината са Мънго Джеритата! Техните барони прибират и делят всяка година тлъсти суми с общината.

За какво изясняване на причините се пънете? Всички софийски улици са като гресирани с мръсотия (по съвременному - "едри прахови частици"). На София й трябва двуседмичен непрекъснат дъжд, та да свърши работата на фандъковица...

И що са в кал? 90% процента от колите са в калта! Паркирали! Като няма къде да паркираш си купуваш или наемаш гараж! Ако ти се вижда скъпо не си купуваш кола

Дъждът и колите ще поизмие. Не забелязвате ли, че чистачките по-често ги включваме да поизбършат калта от предното стъкло, а не срещу дъжд?

Колко са негодни столични селяни.

На калпави шофьори павета им пречат. Не спазват елементарни правила, а после някой друг им е виновен. Виновно е МВР, което не ги контролира и досега да им беше отнело книжките.

"Мерцедес с благоевградска регистрация се е блъснал челно с Шкода Фабия, съобщи Булфото. " Ти да видиш! Тези автомобили, явно са от новите смарт возила, които се самоуправляват. Време е властите да предприемат мерки по съответна подготовка на автомобилите по безопасността на движението, за да не стават такива работи с недообучените машини на бъдещето.

На много места има и неправилно положена пътна маркировка, която също създава усложнения. Специално за бул Цар Борис III, на някои кръстовища са с две ленти направо, на други е лента направо и лента на дясно , не всеки шофьор ги знае, при Пирогов също е лошо , защото се засича лента на право от към Княжево с завиващи на ляво по бул Пенчо Славейков, подобно е на кръстовището на бул Т Александров и бул К Величков за идващите от Люлин. А за някои булеварди , където са с две ленти за движение и са маркирали лента за на ляво , но светофарът пропуска направо , а после на ляво, много шофьори заобикаля спрелите , а други се събират в дясна лента , а може да са преустрои режима на светофарите да пропускат направо и наляво и така да не се затруднява движението. На Мост Чавдар към центъра, отново маркировката е грешна и тези от дясната лента движещи се към центъра , трябва да се преустроят в ляво, но там като има други превозни средства , се получават инциденти. Много за писане има , ама кой ли ще си вземе поука ?

Има висящи табели за лентите на движение над тези кръстовища, които трябва да се гледат! И секции на светофарните уредби също има с означения за кого какво да прави! Но селянинът с колелото не гледа, не мисли и не обръща внимание - той си знае накъде си е тръгнал той, а в каква лента се е оказал и накъде трябва да върви задължително след кръстовището, респективно - да се е престроил преди това - за него няма значение! Щото са адски тъпи и също толкова упорити! На тях все някой друг им е виновен, че не са знаяли, не са разбрали, не се престроили и изобщо тая София им е като джунгла, в която те порат само напред, с мръсна газ и псувни, щото друго не могат!

все едно че е сам с колата и овцете на поляната у село. Нема правилници, нема закони. Глоби яки на тея селяни. И от време не време повечко кютек.

Не си търсете оправдания! Мокрите павета никога няма да успеят да прикрият парвенющината у родните шофьори. Културата им е такава. Все избиват комплекси за нещо. Днес пресичах по М. Луиза и веднага ми се натрапиха двама шофьори от тип австралопитек. Допълнително видях едно келешче с бургаска регистрация да сече пешеходците на зелен (за тях) светофар и чух една фльорца нервно да натиска клаксона, защото колата пред нея малко се забави с потеглянето. Сигурно и това си обяснявате с мокрите ви павета!?

Проблемът не е в това дали са мокри , проблемът е че са мръсни ,кални и омазнени и става като пързалка + несъобразена скорост и малка дистанция и тмного др. нещаааа.

Как стана подобна катастрофа до мен: Една малка кола (като рено клио) спря в задницата на едно пежо - леко от дясно. Пежото, от удара, се премести 1 метър в ляво и напред в насрещното, където нищо не подозиращ опел го отнесе сигурно със 70 км/ч. В случая имаме виновен - този с реното, на който му няма почти нищо и двама тежко катастрофирали, на които им дойде от нищото. За това не съдете какво и защо само по снимката.

А, викаш, Опелът изобщо не е и заподозрял, че в града има ограничение до 50 км/ч, което в дъждовно и хлъзгаво време спокойно може да се направи 39 км/ч - ако искаш да си цял и невредим, и да имаш някакво време за реакции и наблюдения наоколо ... Така си е - повечето шофери в тоя град изобщо и не подозират, че ограниченията на скоростта си важат, независимо, че им се е ширнало едно шосе напреде, квото в техното село нема! А това, че на въпросното шосе има още много от селото и от околните села, които си мислят същото като тях - те го изпускат изпредвид ... И се бутат като ... селяни в софето, а ако са капнали десет капки дъжд по булеварда с паветата - това вече е драма, направо трагедия ...

Културата по пътищата условие за безопасност !

Набързахте ли се сега? Друг път по яваш по жълтите камъни.

Не става дума за жълтите павета, а за мокрите павета.

По пътя за перник жълти камъни не съм виждал никога.

Селянинът с колелото се качил на 25-годишен мерс, пристигнал в София в понеделник сутрин и помел няколко коли още на входния булевард Цар Борис Трети - редовна случка по нашия квартал! А когато общинарите (и те от неговото село) вкарат окончателно пешеходците под земята в подлезите и скоростната отсечка Владая - Руски паметник се остави на селяните да се развихрят - е, тогава, стой, та гледай! Ще има търкали на всеки километър ... И все с благоевградски, кюстендилски, пернишки, радомирски, петрички и прочие регистрации! Родата на общинарите на кметицата-бивша учителка, която докара в тоя град най-големия боклук от юго-запада, и ги направи милионери с евро-проектите за пътища и спирки от пластмаса по 18 хилки едната ...

... 20 годишен, познавачо... толко разбираш...

По Цар Борис III има павета, и сухи и мокри, откакто се помня, т.е. доста отдавна. Май на сегашните шофьори и Космосът им пречи.

Крайно време е шофьорски изпит да се държи само в един от 2-3 най-големи градове в страната. Общоизвестен факт е че равнището на трудност е несравнимо да вземеш книжка в Перник и да вземеш в София. Получава се така ,че хора с книжки от дълбоката провинция създават изключително неприятни ситуации опитваки се да шофират в голям град. Не мога да ги обвинявам ,защото там където са им дали книжките има всичко на всичко два светофара и едно кръстовище ,но пък и ние в столижата нямаме вина а понасяме последствията ....от снимката. Добре че никой не е пострадал ,но до кога?

От акъла, от акълааа, по-скоро от липсата му са проблемите.

3евзек

Така де... Оценките за акъл трябва да бъдат на подходящо място.

Подкрепям напълно. Имаше един индивид от училище, който ходеше до Перник само защото там е по-лесно да се вземе книжка.

Причините са ясни: Понеделник е, всички сме разцентровани, разсеяни и недоспали, вън е мокро, гадно и атмосферното налягане ни влияние негативно... И те така ;-)

Това не може да бъде оправдание.

По централните софийски кръстовища се извършват десетки нарушения на ден и няма кой да ги санкционира. Милиционерските постове вместо да се увеличават се премахват. То като ги има не че нещо вършат де.

Би било полезно за хората, а и за КАТ, да се води статистика, шофьорите причинили ПТП, продукт на коя автошкола са и автошколата рекордьор за настоящата година, да бъде оповестявана и ревизирана!

Ако кат вземе да работи...

просто правило-като не можеш да плуваш,да не се събличаш