Турция заплаши Сирия с война

Външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу заплаши Сирия с ответни военни действия, ако верни на Башар Асад сили подкрепят кюрдите в Африн.

Обратно в новината

Коментари - Турция заплаши Сирия с война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ са много загрижени за кюрдите, но .... само за тези, завзели петролните полета. Когато бронирана колона тръгна към тях, веднага следват бомбардировки и хеликоптери. Ако обаче турска колона отива да "прочиства" кюрди, бомбардировки няма и има пълно мълчание. Ако скоро не открият петрол в тази област, няма да има американска въздушна "закрила". А Асад и Путин не бързат: времето работи в тяхна полза и настроенията на кюрдите се обръщат.

,,Не можем да решим проблемите със същото мислене,с което сме ги създали,,-Айнщайн.....Все още хората нислят с категориите на студената война--ЯСНИ ВРАГОВЕ И ПРИЯТЕЛИ.....Те са безнадеждно изостанали от новите начини за водене на война и сегашните междудържавни отношения в глобалният свят .....на корпорациите....

Или световна война, или Русия си прибира чукалата.

Много ще страдат турците ако искат война със Сирия.

Това с геноцида дето Турчолята прилагат от векове вече няма как да сработва. Да си се прибират в Турция и да си пазят границата на друго нямат право. Няма как да се приеме чужда инвазия за етническо прочистване в чужда държава. Кюрдите са част от Сирия и разбира се Сириската армия би трябвало да защитава свойте. Тези който да против редовната си армия значи не са Сириици и нямат работа в Сирия. Визирам хората дето се спонсорират от Американците.

"Клонката" повяхна!

Малко обяснение как ще станат нещата,защото соросоидите отново всяват паника и объркват съвсем съзнателно и без това ошашавената публика: Никаква подкрепа няма да окаже Башар Асад на кюрдите. Просто кюрдите ще се влеят в редиците на Сирийската Правителствена армия и ще надянат сирийските правителствени военни униформи.Това го предложи Путин и кюрдите се съгласиха,след като техните "големи приятели"американците ги изоставиха....Както виждате самите турци казват,че прекратяват своите бойни действия срещу Африн, ако градът се напълни със сирийски ПРАВИТЕЛСТВЕНИ войски (тези на Башар Асад)....

... Силите на Асад се отказаха да се съюзът с кюрдите ... Май светнаха че там се разправят турците с евроамерикюрдско еврейският съюз.

вагнер - 2.

Турция е АГРЕСОР. Казах.

Тоя Ердоган е загубил реална представа за нещата! Ква война със Сирия готви като в Троянския кон не е Ахил и 50 войника а 2 или 3 милиона сирийски бежанци намиращи се в Турция! Тия 2 милиона сирийци не със бомби или атентати а по един нож да хванат.....

1) Не са 2-3 , a са 5 милиона. 2) Помисли си ако отворят границите.. ...Лека нощ

Асад просто ще си прибере своите мангали от североизточна Сирия

На Ердоган отдавна му кроят шапка неговите партньори и приятели, или по-скоро техните(и наши) куклооводи. От тогава, когато турската гемия с помощи се запъти за Газа и чифутите убиха турци - Ердоган се изрепчи, а чифутите не забравят. Той е на път да влезе в капан, дори вече е влязъл в него, а залога е самата цялост на Турция - някои хора не обичат големи регионалн сили, а пудели. Казват,че правителствени войски щели да подпомогнат кюрдите. Да не се окаже,че воиниците са малко вносни - от съседи и далечен САЩ дори - само и само провокацията да сработи и капанът да щракне. Единственно Путин може да го спаси-той го знае и за това през ден му звъни и правят изявление. Проблемът е и че руснаците трудно забравят лошото - началната фаза на войната, сваленият самолет...така че не се знае точно какво му е в главата и на Путин. На целият този фон, Англия излиза от ЕС (първата лястовичка, както винаги), а тя е обръчат който държи съюза(не Германия) - скоро масата от българи работещи там ще трябва да се изнесе(нека не слушат обещанията - те са само докато излезнат), а с тях и паричните трнасфери ще секнат(най-голям дял са от там). В БГ ударно се строй и се вземат огромни ипотечни кредити, демострира се благополучие (на фона на най-бързо намаляващата нация, внасяща 80% от хранителните продукти и почти всичко друго), а света не така е устроен. Прекалено хубаво, не е на хубаво. Държавата и тя в заеми до уши и с калпава армия, а мечката все по-близо до нас играе...задават се опасни времена, найстина.

За Теория на Хасоа и Биотероризъм чувал ли си?

Башар Асад може да подкрепи кюрдите, ама Путин подкрепя Ердоган срещу кюрдите! Ситуацията е достойна за вицовете на радио Ереван!

Добрия и лошия е ,ай играта>важното е че кюрдите зарязват САЩ, както американците ги зарязват. И САЩ остават да висят в Сирия без никаква легитимност на присъствието.

Дали Русия и САЩ не си играят на доброто и лошото ченге с Турция, но наивникът с мустаците да почва да пропуска важни сигнали за това, което може да се случи на него и държавата му при втория мандат на Тръмп?

а терористите от пкк

Каквото и да прави турчина в Сирия винаги ще бъде от женската страна.

Другата новина че султан ердоган и цар путю се договориха за борба с терора в Сирия е напълно в унисон с тази...

Комундета, заминавайте в Сирия да попълвате редиците на отряда на Вагнер, че редиците уредяха! Вие сте необходими на русите за предстоящите им битки с турците!

Бягай на училише, Оредяха се казва, а корена не е уреждам, както си мислиш!!!

Майтап.башар Асад и подпомаганите от САЩ кюрди се бият рамо до рамо!

Майтап май не е та те се борят срещу турските окупатори. Каква работа имат турците в Сирия, че и да поставят условия на тяхна изконна земя?

......а каква работа имат сащ в близкия изток идваики от 12000 км !!!

Сирия си е независима държава.Какво ги плашат турците като са запалили войната.

Някой да е чул за някаква реакция на НАТО. Турция е член на НАТО и прави каквото си иска, без санкции. Ако утре навлезе в българска територия, сигурно ще е същото, ако не се застъпи Русия. Май всичко е с краката на горе. А пък за една световна организация, наречена ООН, въобще не ми се говори. Тунеядци. Да не забравя да анатемосам и Съвета за сигурност. Що армия от високоплатени чиновници издържа света, за този дето духа.

Не бъди наивен! Реакция на НАТО не е необходимо да има!

Отношенията между Турция и Гърция са обтегнати на база териториални претенции и не само. Ако се стигне до военен конфликт, НАТО сеир ли ще гледа или ще трябва някакво действие. Май ще е първото. Справка -Кипърската криза. Нали знаем че и двете държави членуват в НАТО.

И да триеШ и да не триеш това истината мангалке неграмотна. Новите изменения в ГПК ще доведат именно да кражба на имоти. След като тикви се занимават с материя от която нищо не отбират ще триете коментари ХАХАХАХАХАХА СМЕШНИЦИ.

Лоша работа!" Докато не прочистим Африн от кюрди"си означава геноцид срещу коренно население!Името " Маслинова клонка" е подигравка!Вече цели градове са разрушени от бомбандировките!Толкова се е самозабравил,че няма накъде!Нормално е да се обединят с правителствените сили, защото турците навлизат в чужда държава,а и вече никоя друга държава не подкрепя " клонката" им!

Пуч ще устройва господарят ти А...хаха...ай ся да го видим!

Пурин я подкрепя

сееш глупости в момента. коренното население на африн и северната част са сирииците. сегашните кюрди са донесени от ирак с помоща на сащ по програмата "велико близко източният проект". така че си пускаи въдицата в гъола си.

Сирииците май започват да се усещат, че под прикритието на "маслинова клонка" като операция за прочистване на кюрдите, се крият територялните амбиций на Турция спрямо някои погранични части на Сирия. Тук вече става въпрос за една чисто военна агресията на една държава спрямо друга.

Ако не бяха братушките навремето и решението на Александър II, сега и ние щяхме да сме като кюрдите - много и тук и там, но без родина!

Та ние сме си като кюрдите. Това че има номинална държава нищо не означава. Имам предвид последните 27 години.

Така е, но друго си е да има място с името България, където да се завърнеш един ден... А кюрдите са няколко пъти повече от нас, но не са имали късмета ни от онова време 1877-1878г.

ха кıсмет,да видят аскера в халеп,менбижд и тогава ще има мир за много години като в северен кипıр

Ти не се дърви много щото видяхме какво стана със шестте чисто новички танка.

ало, воъна без жертви няма а после спокоъствие като в кипıр сели 44 години-анадıму.

Русия и Турция са съседи на Сирия с дългогодишни отношения. Говедарите там работа нямат и ще бъдат изработени лошо щото толкова им е капацитета. Восток ето дело тонкое...с шпори и надървен поглед само не става...

Колкото прокопсаха фашагите в киив толкова ще прокопсат и кюрдите...

нали в мътната вода се ловят най големите риби, та анадолските хлебарки са решили да използват момента да си вземат малко от Сирия. Извинения, винаги ще се намерят.

Турските войски отдавна са на територията на Сирия. На гости ли са отишли там? Лицемерно е да се правим на неразбрали.

Аве колеги като сте толкова юнаци (на клавиатура) защо не тичате на помощ на кюрдите? То ако някои си мисли че турците ще се ограничат до Aфрин, тои наистина е страничен продукт на дебилизацията на последните три декада или е от семеиството доморасли. вероятно операцията ще се ограничи до ...Персия. Факта е че технологиите използвани от турската армия са 90% отечествено производство и младото население (между 15-35 годишна възраст ) е 30 милиона. А освен това поради обещаната химера на кюрдите (безмитна зона за нефтопроводен коридор от близкия изток до средиземно море) ; както на времето обещаната "мегалоидеа" (кипър) на гърците от англосаксонците. Едва ли като на края на острова кацнаха ...турците .

Турция е агресор !Турските войски трябва да напуснат Сирия !

В ООН се чешат по главата, защото ако кажат на Турция, какво правим със САЩ?

Ето че Ердоган и Путин са провели нов телефонен разговор за ситуацията в САР и действията на турската страна в срещу кюрдите в Африн. Никой никого няма да напада, просто елегантно, майсторски принудиха кюрдите на Вашингтон в Африн да признаят властта на Асад над тези територии....

БРЦК

Ми много ясно. Ердоган не е толкоз тъп да настъпи същата мотика два пъти.

и трети пилот ще има. И трети път Путин ще прости и ще държи Ердо за Турския.... поток....

Нека да нападнат като се правят на бабаити , ще ги видим колко им стиска и до къде ще стигнат.

Да нападат, Чичко Сорос пак ще блажи!

Никой никого няма да напада! Всичко е игра, за да бъдат принудени кюрдите от Африн да признаят властта на Дамаск. Което и се случи. Турция няма претенции към това Дамаск да владее тези територии. Турция има претенции към кюрдите, зад които стои Вашингтон да ги владеят!

ко каза бабче? 17 Март 2016 "Русия въоръжи иракските кюрди със зенитни установки" 21 сеп 17, "Русия, ЕДИНСТВЕНАТА голяма сила, която не призовава иракските кюрди да анулират референдума си за независимост следващата седмица"

БРЦК

Разлика между ИРАК и СИРИЯ правиш ли? ИРАК = окупиран от САЩ. Сирия = Русия+Асад+Иран. Има разлика , нали?

Доброволците на Вагнер на чия страна ще воюват?

Ако Турция наистина нападне Сирия, то Русия е длъжна да защити Асад. А тогава НАТО трябва да защити Турция!

ха ха ха ха :)))) Русия няма да нападне никога Турция. Шаломов само за пари мисли. Както се вижда им опрости двама пилоти за един Турски пА....

Русия няма договор за защита на Асад. Защитава Сирия от ИД.

и за това ИД беше повалена от Кюрдите които сега владеят териториите и, а Путин 14 месеца се биеше със опозицията на Асад преди да се включи в борбата с/у ИД. Някой хора добре помник как се разви войната. Не знам как така ви е угодно да забравяте. Вижте новините от преди години. Тогава опорната ви точка беше - всички са маскари. Сега пък само ИД.

НАТО да защити Турция, когато тя е агресор в Сирия ли ???? нещо много се оплете :))))

За съжаление руските части нямат шанс в Сирия. Русия не може, а и не трябва да се ангажира повече в Сирия. Руснаците много, много са ни навредили и навреждали, но така или ианче за момента в САЩ и останалия свят никой не зачита България като държава :-(

Вкарахме ги руснаците в две войни, и то партизански, които са безкрайни!

ЗНАЧИ НАТО НАПАДА СИРИЯ ! ! !

И още нещо значи, чугунените глави трябва да одите като доброволци там да защитавате интересите на Асад и Русия!

Нали до онзи ден троли, че Ердоган няма да направи нищо без разрешението на Путлер?! Т.е. Путин напада Сирия. Не оръжието убива, а човека който натиска спусъка - Путлер.

Но ако те защитават кюрдите от турските войски, то никой не може да ни спре да отговорим с военни действия на това", каза още външният министър. Дира манипулирате информацията ,това което казва външният министър Чаушолу е ,,,,Но ако те защитават ypg от турските войски, то никой не може да ни спре да отговорим с военни действия на това", каза още външният министър. ypg /pkk са целите на турската операция в африн,район който е под контрола на тези организации,целите на тази операция въобще не са мирните кюрди а освен тях, там живеят и араби и тюркмени ,а може би и най голямата цел е точно цялостта на сирия

пуйките ще гризнат дървото опс живия плет те го обичат много но ситно накълцан !

БРЦК

Този може да си лае по телевизията за вътрешна употреба , но е нужно само другаря Путин да звънне на мустакатия султан и Турция ще се изтегли. Такава е договорката още в началото. И ако турците решът да не спазят уговорката с руснаците - това ще е последната грешка на султана.

политиката на САЩ.Обединяват всички кюрди от Сирия и Ирак и на територията на двете държави им правят кюрдска държава.Като се прехвърлят и турските и иракските кюрди,смятайте каква многомилионна държава ще се образува.Така ще се спрат напъните и на турци,и на иранци,и на руснаци,и на други арабски страни.

Кюрдите в България къде ги остави, коя територия (област) им отреди?

Като лоялен българин с руско самосъзнание отивам да се присъединя към зелените човечета на "Вагнер" в защита на товарищ Асад и товарищ Путин.

ми що не си стоиш в Украйна с Блекуотър или с Академи което е едно и също ? Ма гледай да не дадеш фира и те както 20 парчета по рано че още ги търсят !!!!

Всъщност истината е , че започва заключителната фаза на войната в Сирия и началото на серията от локални войни по целият свят! ГОЛЕМО ШОУ НИ ЧАКА(АКО ГО ДОЖИВЕЕМ ДЕ)!

Анкара, Москва и Дамаск принудиха кюрдите (зад които стои Вашингтон) да признаят властта на САР над анклава Африн! Всички са доволни от резултата с изключение на Вашингтон! :))

Националните интереси на Турция и САЩ в Сирия са застрашени. Ние като лоялен член на НАТО кого ще защитаваме според чл.5 от договора, армията ни чака заповеди!

Кво чакало заповеди????

Кфа армея...

ХА, ХА, ХА!

Каракачанов е прати в Афганистан.

товарещ Путин и товарищ Лавров на кого ще угодят. На авера си султан Ердоган или на мекерето си Асад.Ех,братешкиии,докъде я докарахте.