Георгиевски: Българите мълчаха 25 г. за името на Македония

Зачестилите напоследък коментари на български политици за името на Македония представляват безпринципен натиск, защото се явяват 25 г. след началото на спора.

Обратно в новината

Коментари - Георгиевски: Българите мълчаха 25 г. за името на Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Което и име да се приеме за новата малка държавица,то ще е временно.До десетина години албанския етнос в БЮРМ ще наложи каквото име пожелае (може би "Илирида"?).Воплите и кахърите за думата "Македония" и приставките към нея са отчаяни напъни на коминтерновците да спасят нежизнеспособното си творение,защото вече е ясно видима неговата пълна безполезност за недалновидните му създатели и ползватели.Разбират го и гърците - затова вече са готови на компромис.На македонизма предстои скорошен тотален крах,а ролята и влиянието на България в този процес вече неудържимо нараства,въпреки,че геополитическите режисьори се опитват да ни използуват като крепители на статуквото заради собствения си интерес.

Никаква Македония в името на тази измислена албано-славянска държава.

Как ще се казват НОВА македония? Направо е обидно, като се знае че и първия човек Адам е бил македонец?

На този какъв му е проблемът?

Прав е човекът! Наште сега се сетиха да се дуят, особено бившите комуняги. Нали вече признахме Македония!? Какво като има добавка към името? Защо не тормозят гърчолята, да престанат с тия простотии? Като сме братя с макетата, да се държим като такива! А не разни - иди ми - дойди!

А макетата като какви се държат с нас? Не като братя.

макя му и трън

Гърците нямат никакво право. Никаква Гърция не е съществувала. Филип Македонскипревзема градовете държави Атина, Итака и Спарта. Стават Македония и приемат гръцки език. България мълчи като ......въпреки, че по Цариградската конференция, турски, западни, гръцки и руски експерти очертават границата на българския етнос в цяла сегашна Северна Гърция вкл. и езерото Лариса.Това е факт, който нашата продажна дипломация не използува. А гърците не дават въобще транскрипция с името Македония.Т.е. само в Гърция ще има Македония и тогава какво правим с Пирин и Вардара, а ? По-късно когато Черните полковници са командували са изселили всичмки българи и са сменили имената с гръцки на хора, села, градове, планини и т.н

Така е колега.Абсолютно си прав. Американците ни натиснаха и подписахме договор с Македония като признахме български език за македонски. Мълчим и на Гърция, въпреки, че имаме неоспорими аргументи че цяла Северна Гърция е българска

Лйбчо Георгиевски е абсолютно прав и смел политик. Той изгони американския посланник в Скопие Пардю, на когото нашите измекяри целуваха краката. Пардю отиде в Грузия и вербува Исакаашвилли, който гризе вратовръзки

Имената Горна Македония и Северна Македония са недопустими. Нова Македония е приемливо.

Е какво и е "новото" на БЮР Македония? Ясно е че "Македония" е само временно име, дадено за да се именува някак си тази територия след откъсването и от българският ареал.

Защото сега ВМРО е във властта, а и Нова Македония е по-добре от БЮРМ.

Какво каза Борисов по въпроса на среща с неговия колега от БЮРМ: - името , да бъде еднакво приемливо и от гърци и от македонци. Това е дипломация - те да си решат проблема , не ние. Какво каза Радев - ами вие трябва да се казвате - еди как си. С което естествено ядоса всички македонци.

Подписа ББ договор в койта България признава Българското Вардарско наречие за официален Македонски .Къди си дядо Вазов да видиш как продават Българския език по американско нареждане

македонците ? Те не са гърци а марсианци ,които са ги развъдили тук анунаките ,като са ги кръстосали с приматите обитавали територията на днешна Гърция.

Sm3hurk0

Македонски наглеци !

Ал

Западна България

Зеуеният чорап пак е предизвикал мрждународен скандал, поради неопитност и тъпотия. Вместо да си трае по този въпрос , както всички президенти президенти до сега. Тръгнал да им дава акъл - как да се казват. Остави ги да се оправят с гърците - последните ще им оправят ината.

Да се делят е интерес на политиците, не е интерес на народа от двете страни на границата. Братовчедите ми са чисти македонци, а аз съм чист българин и има много, много като мен. Един македонски политик си го каза директно и честно: - Защо да отдам до София за командировка у странство, като мога да си я пишам сам?

Да се делят е интерес на политиците, не е интерес на народа от двете страни на границата. Един македонски политик си го каза директно и честно: - Защо да отдам до София за командировка у странство, като мога да си я пишам сам?

Македонците са тракийци.Нищо общо с гърците.Техните предшественици елини са дошли от Африка хиляда го- дини след траките.Така,че името й би трябвало,да бъде само и единст- вено Македония.Който не се смята македонец знае пътя.

Идеята не е какви са били древните македонци, а какви са сегашните. Дедите на сегашните македонци до преди 80г. масово се самоопределяха за българи.

Като българи си знаем и мършата ,не напразно битува лафа "дървен шоп" и "що е маке се е л...о" !!!!

ЛЪЖА ,ОЩЕ ПЪРВАНОВ ОФИЦИАЛНО ВИ ГО ЗАЯВИ !

Какво и пречи да се кръстят Долна Сърбия?

Защото е част от България, а не от Сърбия.

Македонците виждат, че освен нас, никой друг не отстъпва в нищо, затова сега изведнъж започнаха да ни обичат. Като си решат проблемите, със сигурност пак ще се върнат към старите си чувства. Нищо ново под слънцето, затова нека не си правим илюзии, а да бъдем реалисти и да си защитаваме собствените интереси.

И този забравя че по произход днешните "македонци" предимно са потомци на Куберовите българи и които на по-късен исторически етап са се смесели и с Аспаруховите българи, но болен от грандоманията си се пише наследник на Филип и Александър Македонски! "Македонецо", посочи коя друга държава, освен България, кога в историята си е имала свои чеда (свои народ) в три географски области наричани Мизия, Тракия и Македония и които етно-географски области са признати за български и от всички други европейски държави, а и не само от тях!!! Защо забравяш, наглецо, че точно България бе една от първите страни в света, която въпреки че знаеше че откъсва жива плът от народа си, призна откъсналата се от СФРЮ ваша държава и то я призна с името МАКЕДОНИЯ?!?! Или искаш България съвсем безропотно да изпълни Коминтерновското решение за създаване на НЕ СЪЩЕСТВУВАЩАТА макенодска нация и самоунищожавайки се да ви даде право за териториални претенции към нея и другите държави от региона?! Знай, че това никога няма да стане, защото вашата наглост ще отвори кутията на Пандора, ако знаеш какво означава това, защото в исторически аспект и в различните исторически времена името Македония са носили географски територии, които сега нямат нищо общо с това, което е били преди столетия, та дори и преди хилядолетия! То бива наглост и безочие, бива, но това, твоето и на другите като теб , вече граничи с болестното състояние на умопомрачаване и неизлечима мания за величие!

Всичко,което казваш е правилно . но не го адресираш към правилния човек. Любчо Георгиевски е повече Българин от всички нас родени в България. Той е на ясно , че Македония е една измислена държава и македонците всъщност са Българи.Поразрови се в интернет има достатъчно негови интервюта и статии. Цялата му политическа дейност е насочена към сближаването на двете български държави , въпреки всичката простотия и от двете страни на границата (най-вече македонската).Този му коментар е продиктуван от разрива между двете ни държави, до който води идиотското и безсмислено изказване на президента Радев.

цялата история и почти всички факти от недалечното минало и сега около Люпчо Георгиевски, в това число и тази свързана с получаването на българско гражданство и свързаните с това регистрации по постоянен и настоящ адрес в страната ни, опашките за получаване на българско гражданство, както и "изчезването яко дим" по Европа на получилите българско гражданство "македонци".

ББ ужасно сгреши че не защити нашия интерес в спора за името. Сигурно така са му казали началниците. Нашия интерес е засегнат Горна македония или северна включват Пирин

Защото 25 г. България се управляваше все от путьовци.

Най-правилно е , новото име да бъде "Небългарска и негръцка Македония", съкратено НБНГМ...

Аз предлагам по-кратък вариант - WTF. Реално погледнато държавата Македония е някакво недоразумение. В последно време самите "македонци" започнаха сами да стигат до този извод.

А македонците 25 години хвърчаха в небесата.

На българите ни е през оная работа как ще се нарича Македония, но глупавия ни президент , типично по комунистически , реши да прави рейтинг и забърка един безсмислен дипломатически скандал. Това което с много труд бе постигнато за сближаването ни с Македония бе пропиляно с произнасянето на едно изречение от президента.

Тъп си ти, продажен соросиден трол!

Бочко Пъпоту забърка голяма каша. Трябва някой да разчисти след него. Добре, че е президента та да се заеме

схващаш ли изобщо, че Македония е географско понятие?Все едно някой да си нарече държавата "Балкански полуостров"...

Трудно е да се прочете нещо по-наивно! Точно президентът държи на националния ни авторитет! С непрекъснатите отстъпки досега станахме смешни и нищо не постигнахме. Сближаване? Вярваш ли си?

Люпчо, сборува тако, оти го е яд че, не е у владата со министрски пост!! Зоран заев го превари и за подпишуването на договорот за приятелство!

Прав е ЛюПчо, че българите мълчаха не 25, а над 70 години и не разобличиха най - голямата лъжа в световната история - македонизма, така, че да чуе целия свят.

Колкото и да се напъват там албанците и посръбчените българи съвременна Македония е мъртво родена. Да престанат с историческата гавра.

До няколко години, ако не и по-скоро Македония ще бъде разделена между България и Албания. 2/3 за нас , 1/3 за Албания. Стратегическия интерес на САЩ съвпада на 100% с този сценарий и те активно го прилагат от около 1 година. Албанците, Македонците и Нашите са наясно с това и са ОК това да стане с една декларация и без война. При този развой ще реват най-много руснаците, гърците и сърбите, защото се срива Геополитическа им позиция и блокада на отношенията на балканите. Гледайте как бързо ще се наредят нещата, от "самосебеси "

Да много бързо с война нали?

Много ти се иска това да стане точно така, но историята добре ни показа след времето на съюза ни с Хитлерова Германия, че всички такива временни "решения" на националния ни въпрос и връщане в лоното на държавата ни на населените с етнически българи територии след това ни излизат "през носа" и то и със загуби на население и територии, които преди това са били част от държавата ни!

Ами ако любимите ти САЩ не ти подарят 2/3 от Македония за България и ако след няколко години примерно "Горна Македония" се управлява с предимно етнически албанци и тогава "Горна Македония" ако поиска и Пиринска Македония като част от Горната Македония, коя страна ще подкрепи тогава САЩ... Отговор от Вас не искам, аз го зная, не зная само дали Вие ще бъдете щастлив тогава? Преди години имаше една публикация за възможността за създаване на дъга от държави с ислямска вяра, започваща от Турция през географската местност ЧЕЧ,Македония,Албания до Косово /тогава Косово не съществуваше/, май само не е ясно кога ЧЕЧ... а къде се намира ЧЕЧ...

и ти нали се писа българин,защо сега така.

името трябва да е "Ново 20"

Значи - ако мълчат, що мълчат. Ако говорят - що говорят...

Тази територия да се раздели между съседните държави и да се приключва цирка.

Има едни орди от съседна Македония, които идват тук, вадят си документи за българско гражданство, а после ходят по света и се правят на отворени. Допълнително пък в Македония се правят на най-големите македонци.

Ако не ме лъже паметта г-н Георгиевски е с български паспорт. Та, като казва "българите" визира ли и себе си?

Това доказва на какво се крепи обичта на македонците към България - личните документи, с които могат да ходят из ЕС безпроблемно. Някои наивници си вярват, че нещо се променило. Вятър!

Като казва "българите" Георгиевски дали визира и себе си, че доколкото си спомням преди няколко години официално и той стана такъв.

Паспорта и народностната принадлежност нямат нищо общо. За съжаление, България раздаде безброй паспорти на всякакви хора от всякакви породи.

Да знаете, че този долния "Ив" е фалшив и не случайно има толкова минуси, истинският е българин милеещ за България над всичко!

Радвай се, че българите са мълчали до сега и се надявай да не започнат да говорят! Внимавайте какви ги вършите там!

Не е изключено Радев да е имал и други подбуди, но в случая Любчо Георгиевски съвсем не е прав ! Да, Българската държава е правила не един благороден жест на компромис към Република Македония, когато последната е била в критично положение. Преди 25 години България без условия и първа я призна с конституционното й име и положи максимални усилия същото да сторят Русия и други авторитетни държави, защото моментът за нейната поява въобще на политическата карта бе критичен ! Сега положението е съвсем различно. Не под натиска на България, а под натиска на Гърция се договаря промяна на името с разграничаващо определение. Но това означава ли, че не трябва да зачиташ аналогични съображения и на онзи, който ти помага ? Мисля, че подобен акт на елементарно уважение е най-малкото, което Р.Македония дължи на Р. България ! Какъв е проблемът да се договори приемливо за всички име от рода на Република Нова Македония, Вардарска Република Македония или Скопска Република Македония ?

Ами Боцку, като сключи договор за Добросъседство с коя държава го сключи? После ще се окаже, че е сключил договор с Несъществуваща държава. Той все такива НЕЛЕГИТИМНИ ДЕЙНОСТИ извършва.

Българите НИКОГА не са имали проблем с името на Македония. Във всеки по-голям български град има улица, която се казва "Македония" или "Скопие". Но едва ли ще намерите някъде в Македония улица да се казва "Бтлгария".

Всичко това е заради комунделската изцепка на резидент радев. отново изпълнява руски поръчки. поредното изсиране върху метеното. комунисти, сър!

Всичко това е заради Награмотното от Банкя. Както винаги Забатачва всичко

Добре, че е Борисов, за да разрине тия авгиеви обори. радев е уникален казионен тъпанар и само червени бабички и от двата пола на всякаква възраст, могат да го харесват. Мръсни комунисти.

С всяко свое изказване, Радев ми възвръща самочувствието на българин .

Най-добре за вас Любчо е Югозападна България, щото иначе след 15-20 години, а може и по-рано ви чака името Източна Албания!!!

предлагам средна македония иза герб на дърявата да е среден пруст ама никои ме не пита *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

по погледа ми се чини, че е шеф на македонското БДЖ.

Любе, ама ти си българин. Забрави ли българския си паспорт, ако да, върни го тогава

Господинът Георгиев как така е пропуснал да се прекръсти и на ЛюПчо? До го ..... и марсианеца.

Ами прави са, че нашите политици мълчаха като наср*ни 25 години.... Така е, като се дупедавци на Запада и заради едното "Конграчулейшънс" са готови и майка си да продадат!!!

С луд индивид с хубаво или да го оставиш да си очука главата. На макетата, Българите все им са виновни.

Не е изключено Радев да е имал и други подбуди, но в случая Любчо Георгиевски съвсем не е прав ! Да, Българската държава е правила не един благороден жест на компромис към Република Македония, когато последната е била в критично положение. Преди 25 години България без условия и първа я призна с конституционното й име и положи максимални усилия същото да сторят Русия и други авторитетни държави, защото моментът за нейната поява въобще на политическата карта бе критичен ! Сега положението е съвсем различно. Не под натиска на България, а под натиска на Гърция се договаря промяна на името с разграничаващо определение. Но това означава ли, че не трябва да зачиташ аналогични съображения и на онзи, който ти помага ? Мисля, че подобен акт на елементарно уважение е най-малкото, което Р.Македония дължи на Р. България ! Какъв е проблемът да се договори приемливо за всички име от рода на Република Нова Македония, Вардарска Република Македония или Скопска Република Македония ?