КНСБ изчисли: 581 лв. месечно за нормален живот

За нормален живот на човек от четиричленно домакинство - двама възрастни и две деца, са необходими 581, 31 лв. месечно

Обратно в новината

Коментари - КНСБ изчисли: 581 лв. месечно за нормален живот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато не избиете куманягите, които ви управлевът и крадът, тека ви се падъ. МАЛКО ВИЕ.

Средно семейство с 2-3 деца, ако докарват по толкова на калпак, спокойно могат да се считат за богаташи...

edor

Изчислили са тва дето са им наредили... с 580 лева се води супер мизерен живот.

Специалистите от КНСБ сигурно са спали на течение и съвсем са си изгубили ъкъла. Ако шефът им намали заплатите на 581 лв. ще му прегризат гърлото със зъби. Ей от такива специалисти сме на този хал.

Турците обесиха един син на България,ГЕРБ ---цяла България.

Как изглежда това отнесено към пенсионерите? Според мен е пълен абсурд. Това означава, че семейство пенсионери трябва да има доход над 1000 лева на месец. Сигурно има и такива. Какъв процент от пенсионерите са това? Според мен нищожен процент, който не си струва да се коментира!

Ами бабините, каточухте, че ще се увеличи депутатската заплата защо не реагирсхте. те ще имат заплати над 3000 лв (без рушвети икомисии), при положение, че имат държавни коли и специално снабдяване, а на вас ще ви говорят за оцеляване с 500 лв месечно. Трайте си, нека да си плюскат те, а вие стягайте колана и вървете да берете ягоди, портокали и др.

Кофичка кисело мляко и пакет бисквити на ден, много здравословно хранене. Слава богу има дрехи втора употреба на килограм - ако имаш късмет, можеш да случиш нещо марково. Не е живот, а обикновено вегетиране, а не живот. А управляващите нека тлъстеят и да мрат от високо кръвно и подагра.

глупости на търкалета. що не направят анкета кой живее нормално и с колко. ама да обявим средна работна заплата за увеличаване базата за депутатските - царе сме

Ми то масовият българин живее с 220-250лв на месец.Гробарите възпроизведоха БКП само че при тях с тези пари се живееше,а сега е борба за оцеляване.

Това, че ти живееш с толкова не означава, че си "масовият" българин. Просто си масовия мрънкач и мизерник.

Наемите са 500 и нагоре а заплатите 600-1100 лева масово,това което може да се каже,че сме номер едно в оцеляването.

С тези пари могат само да оцеляват, но не и да живеят четирима души!

Aко си млад висшист на 25 30 години и искаш да живееш под наем и работиш в БАН за 500 лева при положение ,че ти трябват поне 1500 2000 за да можеш да си платиш храна,сметки, транспорт, паркинг излизания, разходки, лекари и тнт.По-добре да се махнеш от тук,защото и след 100 години ще работиш за 500 600 лева заплата.

abasador

спокойно, колеги пенсионери, не се притеснявайте, тази статистика на КНСБ не се отнася до нас. Ние със сериозните пенсии от 180 до 250 лв. на месец можем да си позволим всичко! Горната статистика касае само работещите и деца до 16 годишна възраст. Лек ден.

курт вонигът...,,не трябва непременно да си луд за да живееш като нас ,но все пак ...помага,,!!! влизаме в книгата на ,,гинес,,...!!!

Завърших медицина миналия ноември. Работя като лекар на 12 часови смени за 589 лева. Според вас това справедливо ли е? Тези където са ги правили изчисленията, с колко пари на месец живеят? Срамота!

Това определено е подигравка (меко казано). И това причината за лекарите да се изнасят. Предполагам и ти стискаш зъби, заради 2 години стаж и да заминеш, нали? Но тук въпросът е колко пари са необходими на семейство с две деца на месец - 2400 лв на месец. До колкото разбирам, за повечето това са едва ли не само пари за семки и бонбонки.

Предполагам си специализант... сърди се на болницата, защото осигурителният ти праг предвиден от държавата е доста по-висок, но понеже ти имаш нужда от специалност и си в безизходица се възползват от труда ти....

този невиждан подем на икономиката би трябвало цената на един обяд, на, приемаме Це(и)цка Цачева, да умножим минимум по 30, за да получим що годе нещо нормално за нормален живот.

Сменете си "елките", че мойта показва други цифри

И толкова ли не можа да си измислиш друг ник?!? Явно не само "елката" не ти е наред...

,,КНСБ изчисли: 581 лв. месечно за нормален живот...,,??? тогава броиката на 7о ооо шизофреници е силно намалена...!!! има две положения...: ,,направиха ни на луди да живеем с четиристотин лева на месец...,,??? и...,,тези са луди-политиците дето си мислят че с четиристотин лева може да се ,,живее,,...,,!!! кое е вярното...???

ЗА НОРМАЛЕН ЖИВОТ 581 ЛВ.,А ЗА РЕАЛЕН ЕЛЕМЕНТАРЕН ?

,,преживяване,,...!!! да си жив до следващата заплата...!!! малдивите,ривиерата и т.н. са за ,,живеещите,,...!!!

Тая новина за вдигане на кръвното ли я пускат?

А, това е без дрехите и обувките, обаче!

Зорлем ще ни направят нудисти :)

Колко па да е нормален.. с 300 евро на месец?! Синдикалните лидери искат ли да се пробват?

Тотални глупости ! С тия кинти не можеш да си платиш само сметките , бе брусове ! А за храна ?!!!! Или и тя вече е излишен лукс ?!!! За нормален и приятен живот е достатъчно възнаграждението на к.караиванова , " шефката " на кфн - 13000 лв. Неугледната и неприятна леля , мега неграмотна и природно тъпа , ако не беше протеже на горанов , щеше да хигиенизира улиците ;)) Щом това нещо взема толкова кинти , колко трябва да получава един лекар , учител , инженер , готвач или пенсионер ?!!!!

Ами за някои правителството е вдигнало доходите . . . .

А председателчето на тая организация ще може ли да живее с 581 лева на месец или само за скъпия алкохол няма да му стигнат?

Тъкмо да си платя тока,водата,телефона,телевизията,жилищните такси и лекарствата за поддържане на живота.Всичко ''останало'' е за нормален живот.

Канесебето пак се изхвърлят здраво - петстин лева си е лукс, малко разполагат с толкова месечно. Две-триста е масовото.

този невиждан подем на икономиката би трябвало цената на един обяд, на, приемаме Це(и)цка Цачева, да умножим минимум по 30, за да получим що годе нещо нормално за нормален живот.

Писна ми да гладувам и да ми взимат стотинките за било и небило, писна ми да боледувам и да не смея да почукам на нечия докторска или зъболекарска врата, защото си плащам 2000:100 от джоба. Всичко се руши около мен, а аз не мога да реагирам и на никого не му пука. Само искат, искат...от домоуправителя до висшите ешелони, гадните студени чиновници, които гледат встрани и каканижат общи фрази като ги спреш. А зимата далеч не е свършила.... Зимата на нашето недоволство, както написа класикът.

защо винаги ГЕРБ сеправят на глухи и слепи за ниските пенсии и си провеждат ГЕНОЦИДА?

Човек който е осигурен на максимума плаща 150 лв за пенсия. Кажи ми от къде пари за твоята средна пенсия като парите ги няма. А ако на този човек му повишиш данъка ще отиде в сивия сектор

Що да се осигурявам на максимума, като има таван на пенсията и разликата я дават на мургави човечета, поне "детски" да ми даваха!

При Станишев и Орешарски пенсиите имаха кратък бум от по 2000-2500 на пенсионер. После кръволака Бойко пак ги свали . . .

кръволАААка Боко ти е изпил мозъка, ако си имал такъв.

Хайде сега с риск да ме изядете да си го кажем право куме в очи - сега идва време да се пенсионират хората, които хванаха точно перистройката, работиха без договори, осигуряваха се на минимална сума и т.н. Та най-малко те имат право да мрънкат за високи пенсии при положение, че приносът им в пенсионната система е нищожен.... Могат да протестират хората, чиито средства потънаха след промените, но не и тези, които си прибираха под масата парите и декларираха смешни суми като доход!!!

толкова трябва да е и мин. пенсия за трудов стаж,не да си вдигат само заплати,да ги храним безделниците в учрежденията/огромната лапаща парите ни-армия от некадърници и клатик.ри/

"За нормален живот на човек от четиричленно домакинство - двама възрастни и две деца, са необходими 581, 31 лв. месечно"! Мдаа, и децата ли да бачкат, а? Колко трябва да е доходът на ДВАМАТА родители, че всички в семейството да живеят "добре"? Пък и 581.31 лв е доста мизерна сума за добър живот дори за сам човек...

Изглежда имат предвид само храната. А би трябвало да се включат и други неща от първа необходимост, като вноска за жилище, пералня, хладилник, PC, телевизор. То само една пералня си е 1000+ (маркова). За таратайка не пиша, понеже не е първа необходимост.

предлагам онези плужеци в НС да поживеят "нормално" нямколко месеца с тези пари

Егати държавата с най-висок икономически ръст в ЕС,дето аборигените ѝ карат с по 300 евро на месец!

премиера и министрите ни са на ниво, но пак не случихме на финансов министър

Само при БСП случваме на финансов министър, който може да харчи 100% за здраве, 100% за пенсии, 100% отчисления към руски тройни шлемове и сметката да излезе на 0.

Не вземат ли двамата по минимум 1000 лв за какво семейство говорим?! Под тази цифра започва мизерията. Иди, че прави две, три и повече деца. Абсурд!

мъжа трябва да взима минимум 2000 лв. а жените да гледат децата!

Ами и КНСБ изтрещяха! Щом им е нормално да живеят с толкова пари! Какво изчислиха, че влиза в тази сума храната за 1 месец, тока, парното, водата, лекарствата, транспорта? Кое точно влиза в тази сума? Наглеци!!! Това не се търпи повече! Виждам колко недоволни има, ама не излизаме на улицата! Защо? Докога ще ги търпим, да ни убеждават колко щастливо и безгрижно живеем, колко сме облагодетелствани от управляващите, не разбирам защо за нищо не ни пука! Подменят исторически факти, пишат нова, удобна на някого история, крадат като за световно с тея магистрали и санирания и непрекъснато ме убеждават колко щастливо живея!

Я началника на кнсб да му дадем 581, 31, и да живее цял месец храна вода ток телевизия интернет парно, дали ще му се получи

Тъкмо днес си видях сметката за ток и започвам да смятам - ток 400лв, курс на голямото дете - 150, курс и спорт на малкото - 120, вода 35лв, мобилни телефони 70, интернет и телевизия - 50 и като тегля чертата остават от този минимум - около 1500лева. Да, обаче от тях трябва да предвидя пари за гориво за колата, за карта за транспорт на децата, за джобни в училище, някой лев на двамата дърти за обяд и какво остана има няма 1000лева в най-добрия случай за храна на месец или по 33 лева на ден. Би било що-годе добре ако никой не се разболява, няма нужда от нови обувки или дрехи и т.н. Да не говорим за други извънредни обстоятелства... А дали можеш да заделиш нещо от тези 33 лева дневно за почивка и след колко време евентуално ще събереш прилична сума, че да си позволиш една 7 дневна почивка на семейство от 4 човека!!! Та въпросните пари стигат да крета едно семейство с деца, не да живее нормално!!! За семейство в пенсионна възраст може и да са достатъчни, но за такова с деца - не!

ама как да му го набия в главата на горанов (мислех че дянков и орешарски са най-тъпите и най-ограничените), че увеличението на доходите ще влее парите обратно в икономиката и те ще се върнат многократно под формата на данъци! в US го правят и при бели и при черни президенти! ако е по-хубаво мизерията и стагнацията първо в US щяха да замразят заплатите и пенсиите

Корнелий

А бе не може финансовия министър да вдига доходите. Може да вдига доходите на тия, които са на държавна издръжка. За останалите 75% може само работодателя да ги вдигне. Не знам как очаквате да дойде някой министър у вас и да каже - ей от утре ти вдигам дохода с 50%. Колкото и да го 'набиваш в главата' на Горанов, все тая. По-добре си набий в твоята глава, че доходът ти зависи от теб и твоя работодател!

ако пенсионерите бяха нормални хора нямаше да се вайкат как при пълен стаж взимат 200 лв, това е вече 30г, а щяха тези 2 млн да протестират денонощно докато си получат изработеното. И са още по-прости защото се връзват на удобната за управниците мантра как точно техните пари ги няма и да товарят децата си, защото Европа е изчислила че емигриралите им деца ще ги хрантутят а управниците ни спокойно ще им изяждат пенсиите.Не ги съжалявам, заслужават си съдбата и 200 лв са им много, за 30г не се вдигнаха нито веднъж, мижитурки, крепят този геноцид и мизерия.

защо истинските новини са без коментар? Оставате само дъвките отключени?

За това са дъвки. Дъвките са прийом за: - замазване на осирация - привличане на внимание - вдигане на рейтинг - омаскаряване - . . . .

Защо имам чувството , че коментиращите въобще не са прочели за какво иде реч в статията. На колко от вас регулярно в края на месеца влизат 2400лв. чисто в семейния бюджет.

У нас влизат регулярно подобни суми.... и не сме цъфнали и вързали, защото не влачим буркани, мляко и месо от село, а за всичко тичаме в магазина!!!

А що не питаш на колко от нас не влизат 2 400 лв. в дома ни? Тези статистики са си чисти стъкмистики.

Дупетатите защо са в десетки пъти над това?

Защото са народни слуги и имат десетки пъти по-големи гърла и ду.пета от нормалните хора.

защо не си заврете статистиката някаде...

Много мрънкячи в този форум. Цифрата е що-годе вярна по мои сметки и разчети. Друг е въпроса, че тук не се включват кръчми, почивки или нещо по-екстравагатно, камо ли да се пести. Българските пенсионери обаче са оставени на доизживяване и ако не им се помага от някой са си загинали от всякъде.

депутатите да си гласуват по една такава заплата.

"КНСБ изчисли: 581 лв. месечно за нормален живот" Мда-а-а, не ми достигат стотина лева и като заживея нормално, е-ех!...

не ми достигат тие 31 стинки, изгорех ,.....къде да са жалвам сега?1?