Спор за Борисов и Радев: Има ли място за двама на Олимп?

Докъде ще стигне конфликтът между премиера Бойко Борисов и и президента Румен Радев и възможно ли напрежението да засили вероятността за предсрочни избори.

Обратно в новината

Коментари - Спор за Борисов и Радев: Има ли място за двама на Олимп? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са две отделни институции според българската конституция, с различни пълномощия и прерогативи. Ние сме парламентарна република и затова правомощията на президента са ограничени. Той обаче, има законно право да връща законите, ако смята, че те ще са в ущърб на функционирането на държавата. До сега Радев върна няколко закона и то с добри намерения. Не е искал да каже "вижте ме кой съм и какъв фактор съм"! Няма такова нещо! Случаят със законите за корупцията и земеделските земи са показателни. Не е ли абсурдно, изпълнителната власт да контролира сама себе си? Как ще се преборим с корупцията тогава?Нищо такова не се случи. От парламента останаха глухи за призива и загрижеността на президента.Прегласуваха си пак закона. За всички е ясно, че това става благодарение на парламентарната група на ГЕРБ, а тя прави това, което и каже Борисов. Та за каква конфронтация говорим? Според Борисов, за да има разбирателство между двамата, Радев трябва да е съгласен с всичко и на нищо да не възразява. Така както беше Плевнелиев. Тоест, Борисов иска да си управлява както реши и никой да не му се меси. Е, точно това няма как да стане! Просто защото сме парламентарна република. Затова е и тази измислена "конфронтация". Ако я нямаше, спокойно може да погребете демокрацията в България. Доколкото я има!

Ала, бала! На върха на Олимп има само едно място съгласно българската Конституция, и то е предвидено за Министърпредседателя! За президента е предвидено да държи метла и лопатка и да подмита около мястото на Бойко!

Тоя президент се оказа най големия измекяр.Такова чудовище България не познава, освен неговите приятели от БСП, като оня с дебилите ,оня с име на жаба и др. такива -пълно е в тая партия с такива изроди.

Следете резултатите от анкетата. Нещата отиват към резултата на Радев срещу Цачева от балотажа на президентските избори. Така че на всички онези, които плюят срещу президента - честито!

Има доста общи черти на двамата "олимпиици": фалшиви генерали, без армия, по скоро генитали, войнствуваща простотия, ниска обща култура, мегаломания, бездарност, ...

Виж долната барла.устна на Р. и си отговори на въпросите - защо заря-за Жена и деца и подскача около Деси от Дулово Защо и как се отнася с министър Ненчев и ремонти и грипен и състоянието на ВЕС????

Мисля че господин президента нещо бърка.Това че разделиха парите от КТБ смята ли се за общ бизнес с Дебелян Путевски?

"Борисов отвърна, че това е вероломно нападение срещу правителството от президента и "... се качи на самолета за да не Му се поставят неудобни въпроси.

МЯСТО ЗА СРАВНЕНИЕ МЕЖДУ ЧОВЕК С ПОЖАРНИКАРСКА ШКОЛА-БАКАЛАВАР, ОХРАНИТЕЛ С ПАРТИЙНА КНИЖКА ОТ БКП В ДЖОБА И ПИЛОТ НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ САМОЛЕТИ В СВЕТА, МИНАЛ ПРЕЗ НАЙ-ЕЛИТНИТЕ УЧИЛИЩА, ОТЛИЧНИК ВЪВ ВСИЧКИ ВУЗОВЕ, ОТЛИЧНИК НА ВИПУСКИТЕ, СТОЯЩ В САЩ В АЛЕЯТА НА СЛАВАТА ВЪВ ВУЗОВЕТЕ, ВЛАДЕЕЩ НЯКОЛКО МЕЖДУНАРОДНИ ЕЗИКА, ГОВОРИМО - НЯМА. ДА, ВЯРНО ЕДИНИЯТ Е НА ОЛИМП - ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, А ДРУГИЯ МОЖЕ ДА КОПАЕ ГРАДИНАТА СИ В БАНКЯ. КАК МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВАТ ДВАМАТА, КАТО МЯСТО ЗА СРАВНЕНИЯ НЯМА!

А,стига,бе!

Още един Гном трол гербодоид заквака от блатото на омразата срещу президента.Къде си ти в блатото на 14:37,къде във висините е Президент Радев.

Той Радев преди да е президент е прост/о/ другар и единствените му висини са партийните поръчения...

Узорпирането на властта от Борисов не вещае нищо позитивно за страната ни.Какъв Олимп,какви пет лева.ТОВА СА ДВЕ ИНСТИТУЦИИ днес независими една от друга,докато вчера с Роска Плевнелиева бе само една институция с премиер-президент др.Бойко Методиев Борисов.Кучето е заровено тук,че президента Радев не е слуга на премиера като Роска ,а Цвъки Ухов Апртаментов и Бойко Методиев не могат да преживеят това.Затова още с избирането на Радев за президент , ГЕРБ започна срещу Радев атака с езика на омразата ,манипулациите ,лъжите и активните си мероприятия чрез селските си глашатаи Бойкоугодниците Цветанов,Караянчева ,Деси поетеса,Антон Тодоров и включения в движение Тома Биков.Герберите са толкова задръстени и опиянени от властта ,даже не се усещат ,че по този начин злепоставят България.

да, радев, не е слуга на премиера като роска. той е слуга на решетников, страхотно направо!

М.К.: "Има едно старо правило - че на Олимп място за двама няма." Естествено, Бай Бойко може само да лъска обувките на Олимпиеца. "Страната е стабилна във всяко отношение. " Жалка картинка е умен човек да се прави на глупак заради финикийски знаци. Определящият индикатор за състоянието на една държава е раждаемостта: "През миналата 2017 г. е регистрирана най-ниската раждаемост в България от Освобождението насам. За печалния рекорд през 139-годишния период съобщи на днешния Ден на родилната помощ началникът на Акушеро-гинекологичния комплекс в Русе д-р Георги Хубчев." "Има връщане на българите от чужбина. Преди губихме по 40-50 хиляди сънародници на година, а сега по 5 хиляди." Население на България: 2014 г. - 7 226 924 души; 2015 г. - 7 175 548 души; 2016 г. - 7 124 817 души; 2017 г. - 7 074 445 души; 19.029 2018 г.:- 7 017 680 души. Дефакто, населението е мнооого по-малко - включени са и невъзвращенците / фигурират в избирателните списъци /.

А какво общо има нашата политическа система с Олимп ??? тук са "богове" като Пеевски, Доган, Нинова, Волен Сидеров, Сакскобургготски, Костов, Борисов, и цяла чета доста по-дребни разбойници, крадци, мошеници и далавераджии..... Корупцията прави Силата !!! това е актуалната сентенция тук и сега. всички пият не амброзия а Еврофондове! всички ядат не хляб а АСФАЛТ! Мисля че скоро ни чака мафиотска война...........

Едно време Кънчо като се нервеше почервеняваше а сега го гледам посинява.Кога от ЧЕРВЕН Кънчо стана СИН Кънчо.Да не е преминал към Радан Кънев?

В гръцката митология на Олимп има място дори за дванадесет считащи се за богове. Оказва се, че има място на Олимп и за двамата. Но никой от тях не е Зевс. Зевс е върховния, по-силен от всички други и (поне за сега) не е там и не говори местния език. По скоро са като Арес и Хермес. Арес, който се отличава с перфекционизъм и хитрост и предпочита коварна война в името на самата война. И Хермес като бог на търговията, печалбата, на овчарите, а и на крадците. И двамата са сръчни и, донякъде, красноречиви, няма спор. Но нужни ли са ни на нас и докъде ще стигнем ние с техните олимпийски боричкания?

Вече не ми е странно, че преизбират серийно Борисов. Разбрахме как го прави Цецо: като не става с бой, заплахи или прокурорски разработки, започваме да харчим парите от бюджета за увеличаване на заплатите на държавните чиновници. Още повече, че повечето такива са роднини, кумове и съдружници, а и единствените дипломи, които имат са от... Цветанов. По-интересното е колко пъти и за какво трябва да излъже за да се светнат някои, че е вреден за всички, че и за себе си дори.

корни, това ли ви е оправданието защо не можете да спечелите едни кирливи парламантерна избори срещу боко?

Премиера подсигурява поръчки с европейски и държавни средства на фирмите близки до Делян Пеевски това е всеизвестен факт, но както се знае недоказуем. За пример фирма Хидросстрой(купила Вострой) и магистрала Хемус. Поръчка на Държавния резерв до която само фирми на Д П имат достъп. Така, че ББ може поне да не се замесва в публични клевети, а да се разберат с Президента наистина, като големи момчета.

Радев е нашата надежда. ББ и ГЕРБ имат нужада от коректив. Много добре се случи така, че имаме Президент които не е пионка на ББ. Защото опозицията е доста задрямала. БСП се държът виновно и вместо да се обърнат към историята и да обяснят на хората, че страната ни е поставена в невъзможност да поставя условия, защото е била съюзник на Хитлер и всъщност е загубила войната. България е трябвало твърдо да застане на позиция осъждаща фашизма. Искам да напомня на политици като Десито Атанасова(войнстваща некомпетентност и посредственост), че по света фашизмът е заклеймен и , че света отбелязва денят на жертвите на фашизма.

Мой пропуск-средният месечен доход по който се изчисляват пенсии и т.н. е 888 лв.Но, депутатите не го е.....т за нищо, а това е официален държавен критерии,докато средната месечна заплата е нещо измислено.

Само да напомня: Законът за обявяване комунистическия режим в България за престъпен е действащ закон на Република България, приет от 38-то народно събрание на 26 април 2000 г. и обнародван в Държавен вестник, брой 37 от 5 май 2000 г.

е, щом радев е "нашата надежда", то тогава прав е данте алигиери-"надежда всяка тука оставете!!!"

математика не може да отговори на въпроса ми,но Премиера може / той команднва НС/ и е длъжен-Защо при среден месечен доход за страната ,което е държавен критерии за определяне на пенсии,депутатите си увеличават заплатите на базата на някаква измислена средна заплата от 1163 лв.Това означава,че всеки месец те крадат от хората по над 200 лв на човек, а са 240 бройки.Премиера трябва да отговори!!!

бягали само по 5000 души.... а,бе сметанко, те вече млади с акъл в главата не останаха.По колко да бягат?

Проф. Константинов смята, че в държава, в която 2-3 милиарда от предвидените в бюджета за капиталови разходи се харчат за заплати на държавни чиновници или по-решение на премиера за печелене на избори всичко е стабилно. Държава, която харчи над половината от бюджета за инвестиции и реформи за да държи на власт едни некадърни милиционери е стабилна?! Няма да коментирам лъжата, че българите се връщали, защото е точно обратното, а професорът по математика естествено не разкрива какъв боб е хвърлял за да му просветне подобна измислица в главата.

Не глупост,това е чиста дебилност,наглост.Да сравниш себе си с ръководител на велика сила ,чрез виц,е няма такъв случай на кълбото.

Неподкрепям махленският език и на двамата.Но Борисов е крайно време да приема спокойно като зрял политик и неудобните въпроси.За тези въпроси от страна на Радев се говори сред народа, е не всички хора се интересуват от далавери,но крайно време НИЕ НАРОДАтрябва да задаваме тези въпроси на всички ,на които сме им дали тази власт подплатена и с финансии и то огромни.Той Борисов като му се зададе неудобен ,но за него въпрос отвръща нахално НЕ Е ВАША РАБОТА.Е помислете за какво става реч.БЪЛГАРИ БДЕТЕ НАД ВСИЧКО И НА ВСЕКИ КАКВО НИ ГОВОРЯТ,ИСКАМЕ ДА ВИДИМЕ,КАК И ЗА КАКВО И С КОЙ ИЗРАЗХОЖДАТ НАШИТЕ ПАРИ. ТЕ НЕ ГИ ВАДЯТ ОТ ДЖОБОВЕТЕ СИ ,А ИСКАТ ДА НЕ ВИЖДАМЕ КАК СИ СЛАГАТ ПАРИ В ТЕХНИТЕ ДЖОБОВЕ.ИСКАЙТЕ, ИСКАЙТЕ ДА ЗНАЕТЕ ВСИЧКО,КОЕТО СТАВА ЗАД НАШИТЕ ГЪРБОВЕ ИЛИ ПО-ТОЧНО ЗАД КУЛИСНО.

То народа и за техноимпекс говори, ама Радев си мълчи. Това значи ли, че хората искат да знаят само половината истина?

За борисов знаем,че е от мафиотският кръг "Олимп"! Крайно време е да престане да мърси земята,по която ходи!

Не знам 45 години дали сте бягали настрана но поживях в новите 28 години,които са повече от половината на 45 и твърдо ти казвам,че сме сбъркали посоката.Ако от 45 извадиш поне 10 години в които България лекуваше раните си от войната,ще се замислиш кой и защо те промива.

Те другите държави, особено Германия не са имАли какво да лекуват. Живей си с миналото, колко велики неща сме постигнали, но не ми натрапвай идеята за втори 50 годишен социализъм, планова икономика, ниски, но равни заплати и олимпийски медали. Дори първия златен зимен олимпийски медал дойде след 1989г., което означава, че който иска - може, който не може . . . . си иска социализма!

Другарите аналитици са объркали митологията - Буда е стоял под смокиново дърво, а високото е запазено за хора, които имат топки.

...на Олимп!? Аман от многофункционални дворцови академици.

Константинов, услажда ли ти се помията от копанката на ГЕРБ? Прясна ли е, или е на няколко дена и вече намирисва , а? Ако ти намирисва , бутни малко насам...

Деветнадесети Февруари е - годишнина от обесването на Васил Левски е ....... жалки сте ..... и ще се наредите ли около ПАМЕТНИКА на ЛЕВСКИ? ......

До "Ив". Ивчо,твърде неаргументирано пишеш за български комундели .Не познавам тая дума ,но ако все пак искаш да кажеш комунисти,съм длъжен да ти кажа,че през онова страшно време наречено социализъм българин летя в касмоса, имахме олимпийски световни шампиони,имахме здравеопазване,солидно образование.Построихме атомна централа,електропровода Дружба ,развивахмве електроника.Построихме Димитровград Какво лошо си видял ти от комунистите. Хора,бдете,страшни времена настъпват.Измамиха ни.

Да де, ама след ВСВ, почти всички държави в Европа имат равен старт. Някои станаха икономически сили, като Англия, Германия, Франция . . . . други за същия период само регистрирахме "големите успехи" и 45 години по-късно разбрахме, че май сме бягали настрани!

Време е България да стане Президентска Република и втория мандат на Президент Румен Радев да мине под егидата Президентска Република ! То Борисов постоянно ни го назначават от Фондация Ханс Зайдел и Държавния Департамент на САЩ !

ама, разбира се! вместо държавния департамент да назначава, ще си имаме кремълска марионетка втори мандат. много по -хубаво, несъмнено! избор между полетите на илон мъск и бояришника на путин.

Тръгнали някакви Мишьо Константиновци и Кънчо Стойковци да ръсят мозък, а в същото време главният прокурор вместо да се самосезира, така се е покрил, че даже и оная с бритончето никаква я няма!

Въпросът нямаше да стигне до това положение , ако г-н Борисов не беше излъгал за Иво Христов. Проблемът на Премиера е , че не винаги знае какво говори и после други трябва да му оправят грешките.Така стана и с глупостта за Путин , а после се оправдаваше , че е виц. Може да е виц , но тъп и не отива на Премиер да го казва , без да си дава сметка за последиците. Глупаво.

Че те само пенсионери останаха.няма вече кой да бяга.затова са такива статистиките

"Има връщане на българите от чужбина. Преди губихме по 40-50 хиляди сънародници на година, а сега по 5 хиляди. Нека тази тенденция да се задържи", отбеляза Константинов. От нелогичното съждение не става ясно колко са завръщащите се българи на година.

все едно да кажеш че; ,,имам пари защото преди харчех по 50 хиляди а сега тъи като нямам пет хиляди,,...!!!

Като имам предвид себе си и моите приятели и семействата ни, всяка година се завръщаме в България поне 2 пъти /за Коледа и Великден/, независимо че е за седмица, но се завръщаме. При това влизаме и в статистиката за английски туристи посетили България.

Някои хора може би вече са забравили какво значи ''завръщане'' и какво значи ''туризъм''....

Когато политиците имат висока класа, всеки знае пълномощията си и работи за народа и държавата. Напрежението го създаде ББ! След зашеметяващата победа на генерал Радев той се стресна, че президентското място му се изплъзва и се разтича да се доказва като голям държавник. Сравнението между двамата не е в негова полза, затова търси конфронтация и уж случайно "изпуска" фрази, които често се оказват неверни, но му вършат работа. Факт е, че му липсва образователна основа, а без нея трудно се надгражда. Вече е нужно друго ниво! Постепенно с благодарности трябва да бъде насочен към историята, заедно с проекта си, наречен кой знае защо партия. Така оценявам ситуацията аз - избирателят.

Какви благодарности , за какво? За това, че за 9/ години България стана най-бедната и корумпирана държава?

Честно казано, мислех друго, но нека не сме чак толкова лоши...Старае се човекът, ама толкова може.

комунистически генерали с червени павета в мозъците, нямат място, както и двамата им слуги уж коментатори

Правилно си отбелязъл, че българския Олимп е Конституцията и там пише, кой управлява. Зевс е Министър-Председателят!

Ако сте против Конституцията, грабайте пушките и тръгвайте срещу Позитано. Там са тези, които я приеха.

Когато е писана Конституцията, едва ли са допускали, че на този пост може да застане човек, който се хвали, че е прочел една книга. Че има претенции и за другата длъжност. Личността е много важна, но българинът е известен с това, че първо действа, после мисли. Много често така и гласуваме.

Чак Кънчо вкарахме да се обяснява за президент решетников нинов!

текста се съдържа в ник-а

Корнелий

Да! В твоя!

"Комунист на държавен пост ако няма какво да краде, започва да плете интриги.. и така докато народът не го изрита" Паци Орешарски. - Бивш !

нали Паци Орешарски го изритаха заради КОЙ - дойде Боко - и кво стана опънаха най-голямата банка

Нещастна държава с много червени комундели. Спасение няма и няма да има.

И според мен най-лоши са онези, които набързо се пребоядисват, за да не изпуснат облагите на властта. Тях ги ръководят само личните интереси, те идеи нямат. Ярък пример - ГЕРБ, пълна с бивши комунисти организация. Как да им вярва човек, че са различни!