Шефът на НЗОК: Няма да дам оставка, говорих с премиера

Управителят на Националната здравноосигурителна каса проф. Камен Плочев бе категоричен, че няма да подаде оставка и само Народното събрание може да го освободи.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на НЗОК: Няма да дам оставка, говорих с премиера | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРОСТИ ИМ, ГОСПОДИ, ЗАЩОТО ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е ДА СИ БЕДЕН, БОЛЕН И В БЕДА, И БЕЗ ДЪРЖАВА Разбрахте ли сега защо Здравната каса дължи стотици милиони за лечение на българи в европейски държави и тях ги пъдят от клиниките там? Добрият премиер го обяснил на проф. Плочев така: Алчни доктори примамват наши болни да се лекуват в чужбина, а после примамват и наши доктори там (за 7000 евра, вместо за 700 лв. заплата). По тоя начин се източва Здравната каса, а тя си е в цветущо състояние, ама нарочно не плаща! Ще плаща, като сменят закона така, че алчните доктори да не забогатяват! Туй то. Прости им, Господи, защото те не знаят какво е да си беден, болен и в беда, и без държава. АННА ЗАРКОВА

Не ви ли идва наум, че проблемът не е Плочев ,а недостигът на пари във всички посоки. И за Онколекарства и за дългове на болници, и за чужбина,и за клинични пътеки ,и за доболнична помощ.

"Велков твърди, че здравният министър Ананиев е опитал през него да убеди шефът на касата да се оттегли доброволно, иначе щял да е принуден да говори, че Плочев първо си дал оставката, а след това се е отказал. В основата на заговора била зам.-министърът Жени Начева, която е шеф на надзора на НЗОК и грубо вмешателствала в оперативната работа на касата." Под агнешката кожа се показа вълкът Ананиев. Оставка на Ананиев и Начева! "Той / проф. Плочев / не е занимавал Борисов с маловажен въпрос като това кой го е заплашвал, защото единственото, за което се бори, е да не умре човек заради това, че държавата не е дала навреме пари за него." Шапки долу пред Човека Плочев!!!

На въпроса кой е заплашвал проф. Плочев, министър ли е , Велков отговори : Този човек стои по-високо от министрите , но не каза име, а аз ще ви попитам: не познавате ли стила на Цв.Цв.?

Мне, по-скоро е един свищовски кадър. Той е достатъчно арогантен, а и има здрав гръб - единият от шишковците.

Този е пътник. От едната страна на кантарчето Горанов и Ананиев, от другата- Плочев. А за капак-с адвокат ченгето Славчо Велков.

не си познал!

...като поп,ще я подадеш...

Така лесно ли се пуска КОКАЛ ?

Герберастки истории. Явно пак става въпрос за много пари и кражбата им, а това от герп го умеят прекрасно. Тези дни ще се свика здравната комисия към НС, там герберастите преобладават, и ще излязат с предложение за оставката на Плочев. Понеже ситуацията в парламента е плачевна, герп, заедно с патериците си ще имат мнозинство и ще успеят да сменят шефа на НЗОК. А набеденият за финансист Ананиев не става за нищо. Последните години, държавните бюджети са негово творение и никога досега бюджетът не е излизал на нула. Винаги има някакви свръхриходи, които после Боко Тъпото си ги харчи безконтролно.

Професорът говори и действа като лекар и няма никкъв шанс срещу бюрократите.

Каква е истината в крайна сметка? По медиите съобщеха,че ББ също е поискал оставката-той беше някъде в странство и каза, че здравният министър е в правото си. Сега излиза друго. Тази ситуация прилича на махането на Боршош. Павлова то махна, ББ го върна, после пак се махна. От ГЕРБ за пореден път лъжат хората.

Това което си писал е напълно невярно! Буда никога не е казвал (или поне по медиите нямаше такова нещо), че е съгласен с оставката на плочев и, че министъра бил в правото си! За толкова години във властта Тиквун се е научил все пак кой има право да иска оставка! Министрът на здравето е спо- нисък ранг от шефа на касата, тъй като последният е избран персонално от НС! Освен това оставка може да му иска само този който го е избрал, т.е. НС! Това са основни принципи, които явно не са били известни само на министър Ананиев!

Ама сериозно си се объркал! На този професор, обаче няма да му се наложи да работи с този министър! Това е съвсем сигурно! Министъра се оля яко вече два пъти, първо с искането за спиране на съвременните лекарства за пациентите (беше бламиран в НС) и сега с наглите лъжи и превишаване на пълномощията си! Буда ще му вземе главата, заедно с тази на неговата близка Жени Начева, която също е затънала до гуша в безобразията си. Да не забравяма, че преди 8 години същата бе арестувана по обвинение в далавери с някой болници, но нещата някак се разминаха?!

тая ли дърта горила на снимката е управител на нзок??? бг е още в първобитно общинния строй !!!!

Шефът на НЗОК: Няма да дам оставка, говорих с премиера"" САМО ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ Е ДОСТАЧЪНО ПОКАЗЕТЕЛНО КОЛКО НАЛОЖИТЕЛНО Е ПРЕМИЕРЪТ ДА БЪДЕ НАРИТАН ..... ВЕДНАГА И ЗАВИНАГИ .......

От тоя назначен,на оня подчинен,а за всичко се пита премиерът.Какво да правиш-парламентарна република.

Всички знаят , а се правят на ощипани . Тук става въпрос за милиони , ,а не за стотинки . Ако , премиера не знае то трябва да има уволнени . Ако няма уволнени то вината е в Премиера . Веднага трябва да се погасят парите , а после правете как да не се случват.

Министърът Ананиев прикрива дефицита в бюджета и се опитва да прехвърли проблема от болната на здравата глава,но професорът е лекар с достойнство и не ще се даде без бой.Не е нормално един счетоводител да се заиграва със здравето ни.Браво професоре

Чакай сега. 1. В бюджета няма дефицит към момента. Дефицит ще има, когато за заложените разходи няма пари и трябва да се вземе заем. 2. Има голяма разлика между това да си определил 2 милиарда бюджет за нещо, а те да искат 4 милиарда. 3. Когато знаеш, че бюджетът ти е 2 милиарда е добре да се съобразиш с бюджета, а не да правиш семейни скандали за повече пари! Още повече, когато това е вторият скандал за едно и също нещо и вече си получил 200 милиона горница преди 3 месеца, сега да искаш 400 милиона!

Абе айол,първо се информирай,след това пиши така каруцарски.Проф.Плочев беше единствения кандидат за шеф на НЗОК.Освен това е избран единодушно от всички парламентарни групи.Няма да лъжеш,като менторката си г-жа Лъжа.И вземи малко се ограмоти,чети повече,да станеш поне малко по интелигентен.

добре бе, а каква е другата задача на здравния министър ако не грижата някой да не умре?

??? Направи ме министър и ще се грижа Нинова да не умре. Здравният министър трябва да направи законовата рамка как да се харчат средствата, за да се лекуват всички с предвидените от бюджета средства. Конкретно би трябвало да затвори вратичките частните болници да изкарват милиони печалба, докторите да вземат по 30 000 на месец и всичко това законно от държавата. Само че всички министри за последните 30 години седят и чакат инициативата да дойде от тия, дето изкарват по 30 000 на месец. А тяхната единствена инициатива е да искат още пари, за да изкарват по 60 000!

"Проф.Плочев превърна един административно-финансов въпрос в политически". То и за това като бесепар,не иска да си подава оставката.Това е подготвен сценарии и срам за цялата научна дейност на този професор.Защо не си е стоял във ВМА и си гледа научната работа и да лекува тежко болните ,а сега се хлъзна по пързалката на партийните интриги и мръсотии.Освен това се показа,че е голям лаик в администрирането.

Аре без инсинуации и лъжи!!!! Плочев бе кандидатура на ГЕРБ за шеф на НЗОК! Тогава БСП гласуваха против той да оглави касата!

Та драги българанчета, НЗОК от както е съзадена през 1999г. по времето на Великия Падишах Иван Костов и великото СДС затъва всеки ден все повече и повече! Съвсем целево онова старото здравеопазване бе съсипано от БСп, СДС и ДПС! За това и то бе редовно недофинансирано и за това бяха прехвърлени болниците на общините! За да се появат накра яедна камара частни болнички дето есвон да изстискват пари от болните и републиканския бюджет друго не правят! За това ще чуете за лекари които вадят на месец по 30000 -40000 лева в провинциялните болнички! А през това време народа умира и рови по кофите за смет! Ням акакво да се чудите НЗОК бе създадена за да бъде източван обществения ресурс и пример е в момента дълговете които са натрупани! Пример и и това че нашите пари от здравните вноски са включени във фискалния резерв към валутния борд! А както си спомянет през 2010г. Бойко бръкна вътре и си взе 1,51 милиарда лева!!!!! За това по този начин никога няма да има здравеопазване, а просто здравин услуги! Все едно някой ви постригва...........

Бойко взе 1,5 милиарда, ама сега бюджета за здраве е 4,4 милиарда спрямо 2,3 милиарда през 2009 година А на кацата не ѝ стигат хронично по 800 милиона на година. Така че тия 1,5 милиарда и да ги имаше, щяха да са заминали отдавна. Защо търсите проблема там където не е. От една страна касата направи възможно създаването на частни болници, от друга парите свършват по-бързо. Общото е, че всичките се тикате в частните болници с клинична пътека, а после негодувате, че парите били малко?

Еквелибристиката с числата най ги умеят от ГЕРБ! Аз само дадох факти! От 2000 година от както реално е заработила НЗОК постепенно се добавяха нови и нови дейности! Забравяш че бюджета на НЗОК влизат и заплатените и частично заплатените лекарства! Недофинансирането на НЗОК се извършва от нацианалния бюджет с целева вноска. УТОЧНЯВАМ ЗА мунчо20 БЮДЖЕТА НА НЗОК СЕ ОСНОВАВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО И ОСНОВНО ОТ ЛИЧНАТА НИ ВНОСКА НА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН КОЯТО Е ПРОЦЕНТ ОТ ЗАПЛАТАТА МУ! КАТО МС И НС ПРАВЯТ ЦЕЛЕВА ВНОСКА ДА ДОФИНАНСИРАТ НЗОК! ХАЙДЕ СЕГА СЕДНИ И ПРОЧЕТИ ЗАКОНА ЗА НЗОК КОЙТО НЕПРЕКЪСНАТО БЕ ПРОМЕНЯН И ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ПРОМЯНА!

Никаква Оставка ,Министъра да си ходи ,от самото начало миришеше на Тиква !

Само едно нещо искам да ми се разясни. Няма значение БСП, ГЕРБ, ДПС .. . . . 2008 година, бюджета за здраве бе 2,3 милиарда 2018 бюджета е 4,4 милиарда - двоен Къде потъва тази разлика. Някой може ли да твърди, че здравеопазването НИ е два пъти по-добро 10 години по-късно, като плащаме двойно повече?

На кратко, лекари ти обяснява че трябва да ти се направи изследване на Скенер и Ядрено магнитен резонанс и тези изследвания ще ми струват 200-300 лева, но ако постъпя в болницата ще са безплатни за мен. Не ми казва че ако постъпя в болницата тя ще получи по клинична пътека още 1000 лева. Избора остава твой, дали да платиш тези 200-300 лева или да постъпиш в болницата и да ощетиш здравната каса с 1000 лева, при сегашните регламенти.

За съжаление докторите още повече заприличаха на калфи, казано им е че трябва да се прави стъпка 1 после 2 после.... и те правят. Отделно други решават какви да са тези стъпки и то става, имаш нужда, нямаш нужда правят ти се едни изследвания и операциии...

Корнелий

На кратко - чакаме тия, дето изкарват по 30 000 на месец да направят реформа, за да изкарват по 3000. Е няма как да стане, не разбирате ли? Ти навит ли си на такава реформа, ако изкарваше 30 000?

От предаването по БТВ се разбра, че здравният министър е лъгал нагло! Грубо е нарушил правомощията си, като е поискал оставката на шефа на НЗОК! Ананиев прекрасно знае от години, за трупането на задължения към западни болници, нали е бил шеф на надзора на НЗОК! Освен това Плочев не е искал актуализация на бюджета! Изпратил е 11 писма до министъра в които моли да се обсъди ситуацията с тези дългове, защото от западните посолства изпращат постоянно искания за издължаване. Видя се, че Ананиев грубо е излъгал и сега със сигурност Бойко ще му вземе главата!

са със съгласието на Бойко! Всички българи забравиха за 2009 -2010г. когато по нареждане на Тиквоний над 1,51 милиарда лева резерв на НЗОК Дянков ги издърпа и вложи къде в асфалт къде в други далавери! Та искането на Плочев да се реши въпроса с дълговете е че БОЙКО трябва да върне 1,51 милиарда лева в НЗОК!

Рабра се, че Бойко не е знаел за тази интрига и е казал на Плочев да не подава оставка!

Бойко Акбар !!!

Нищо подобно не се разбра . . . Разбра се, че парите към другите каси ги дължим 18 месеца по-късно. Т.е всичко това се е знаело предварително. По време на приемане на бюджета се отпуснаха едни 200 милиона горница, сега се искат още 400 милиона. Не може на всеки 2 месеца да се искат по 400 милиона горница. Независимо дали Боко или Нинова са премиери. За какво има бюджет, за какво има каса въобще, след като при поискване МС трябва да плаща по колкото му кажат?

тиквички златни, по-долу смятат, че места за санитари имало бол. Ама те, тролчетата неграмотнички не знаят, че точно санитарски места свободни няма. Направо са си готови за министерчета. Но да знаят, че за кратко ще да е, такава е традицията. Иначе, да се твърди, че човек с медицинско образование ще остане без работа в момента у нас е смехотворно и говори за непознаване на системата на здравеопазването. Разбира се, ако иска да работи, а не само да получава заплата.

Откакто е създадена (отпреди да съществува ГЕРБ) НЗОК се ползва за точене на пари от държавата. А трябва да осигурява масовото здравно обслужване на масовия здравноосигурен българин. Какви са тези хора, дето се лекуват по Европа. За тях си трябва някакво друго финансиране застраховки, дарения и т.н. Аз винаги съм си плащала здравните осигуровки, но като ми се наложи някаква здравна услуга, дето струва повече от 5 лева, винаги си я плащам, за да я получа. Обаче с моите пари хората ходят да се лекуват по Европа, щото някой разпределя парите по неясни и субективни правила.

И аз искам да знам: Кои са тези, които са ИЗПРАТЕНИ от България за лечение в чужбина, за сметка на НЗОК. Ако станат поименно известни, си мисля, че ще може да стане още един скандал.

Учителката Фандъкова

Става въпрос за следното: 1. БГ граждани, които се насочват към лечение в чужбина - предполагам че тук не могат да им го осигурят; 2. Деца до 18 г. - чрез фонда за ЛДЦ; 3. Студенти, бг граждани, учещи в различни държави от ЕС, които ползват здравни услуги там. В общи линии за такива задължения става въпрос, без да претендирам за изчерпателност.

Има Директива на ЕС за свободно движение на пациенти. Тази Директива е ранспонирана в Закона за здарвното осигуряване, където се казва, че всеки здравноосигурен българин може да планово да се лекува в ЕС, като НЗОК заплаща за разходите на западните болници!

Може и да има такава директива. Но си мисля, че ако се тропнеш пред някоя немска болница,без да си СПЕШЕН, НЯМА да те приемат . Разбира се освен ако не си платиш.

Плиткоумниците от ГЕРБ скимтят и ръфат от кокала като хиени.

Защо има само една здравна каса?

Всъщност касите са 28! Всяка област си има каса. Районните каси плащат на болниците, не НЗОК. Инак бюджета е един, определен от НС. Някой бандити имат мераци да си направят частни каси и да грабят директно от бюджета, безконтролно!

А защо се казва Национална ...каса, като е Държавна ....каса?

а как да се казва? Народна каса ли?

В момента има тотална намеса в оперативното управление на Здравната каса в лицето на зам.-министъра на здравеопазването и председател на Надзора Жени Начева. Това каза бившият подуправител на НЗОК д-р Димитър Петров, който беше освободен в края на миналата година. По думите му Начева кадрува в Касата, разпорежда се директно на административния персонал, променя бюджети на болници. Това не само че не е редно, но според мен тя извършва серия от закононарушения, подчерта той.

Горанов е вицепремиер ...

Вицепремиерите са Томислав Дончев, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева! Горанов не е вицепремиер!

Цв.Цв. не е с ранг на министър, камо ли по- висок!

Проблемът е че много , ама извънредно много се краде от парите на народа ,затова има непрекъснато скандали - кой колко да лапне от нашите общи пари а ние да духаме супата ...

Ами той , бюджетът, е правен от Кирил Ананиев. Горанов не може да го направи и това е известно на всички в МФ.

Начева наляво и надясно назначава свои близки като се почне от места в детски градини, та се стигне до сладките службици в МЗ и МФ.И всичко това обилно се полива в скъпи ресторанти.

Преди да стане здравен министър Кирил Ананиев беше дълго време шеф на надзора на НЗОК, така че тези проблеми и задължения са му до болка ясни! Така че да не се прави на гугутка - това са натрупани задължения за ПЛАНОВО лечение на бг граждани в чужбина! Че парите ни за здраве се крадат и отклоняват е факт, добре познат на всеки българин, но е факт също така, че задълженията трябва да се плащат! И ако има течове, работа на безбройните "контролни органи" на всякакви нива е да ги запушат! Което години наред пък не се случва - що ли тъй, дали е обикновена некадърност или друга е причината?!;)

Най-жалкото е, че са ни такива професорите - прости, но пък кариеристи. Добиват титли, за да командват, а не за да работят. А една по-внимателна справка от миналото на Плочев показва, че е бил активен комсомолски деятел, управител на клуба на ТНТМ във ВМА и заемащ все ръководни позиции от 1990 насам. Но най-кофти е простотията...

Браво бе аланколу! Направо изби рибата от смях! "управител на клуба на ТНТМ във ВМА" ...... ????!!!!!

хич не си случаен ти.Завист?

Защо случайно не си заминеш и да спреш да говориш глупости!

ГОЛЯМОТО ГЕРБАДЖИЙСКО КРАДЕНЕ ОТ ПАРИТЕ НИ В КАСАТА - ПОЧНА ОЩЕ ОТ ОНЯ ПИКОЧНИК ХЕР ФЛИГ И ПРОДЪЛЖАВА ЯКО...

Да ви кажа - този Ананиев май също не става за нищо. Вече не може да сметне и две плюс две колко е

Накрая да не се окаже че Плочев не е чел какво подписва, а Ананиев не е чел какво е получил. Истината е някъде там...

Дръж са наборе! Никаква оставка! Ти таз служба с кръв си я взел и само с кръв ша я дадеш.

Сгреших второто име на Славчо, но лицемерие е че се явява като частно лице. Ти явно рано си прекъснал образованието си. Не познаваш запетайките, и не ти е ясна мисълта.

Шилo

Как ще даде оставка бе? Как се оставя сладка служба с още по-сладка заплата?

Влади Горанов е бил.

Жени Начева е забъркала тази интрига. Много е близка с Кирил Ананиев, а той е въздействал на Владислав Горанов. Разчитали са Плочев да подаде оставка, под въздействие на заплахите и докато Бате е в Брюксел. Това си е типична мафиотска интрига. Ананиев беше засечен в груби лъжи и манипулации. Сега е сигурно, че който гроб копае другиму, сам пада в него! В резултат на цялата интрига ще си отиде Жени Начева, сама или заедно с Кирил Ананиев.

факта че тоя говори чак сега е показателен че живеем в диктатура...тиквата се присмива на путин а се прави че не вижда че живеем в тиквундия....мнооого си повярва мнооого нагли станаха ....но няма да е вечно ....много хора един от които съм аз се отвратиха от герб и ще видят глас на кукуво лято

Камен Плочев е тотална"калинка"-напълно неподготвен за такъв пост и отговорност. Типичен представител на ГЕРБ чиновникът."Идеите и концепциите"му са пълен спам. Отново Премиерът е "човекът-чайник",решаващ пореден гербаджийски скандал. А всъщност,нещата около и във НЗОК,са принципни.И уви,скоро,с тази,сегашната политика на това Правителство,няма да бъдат решени.

Плочев е комунист и зелен чорап- няма нищо общо с Герб, а с военното лоби,което го натресе! Това направи неговият съратник,бившият министър на здравеопазването. Публична тайна е ,че седи половин ден в Касата, а после тича да си работи в кабинета...Човека си е яко на хранилката, вместо да си дундурка внуците! То чест, то достойнство струят от Професора!!!

Как се определя кой да се лекува в чужбина? и защо в чужбина от моите здравни вноски?

Вчера попитах и един колега любезно ми отговори: "Три институции изпращат: НЗОК; Комисията за лечение в чужбина към министъра на здравеопазването / за лица над 18 год. /; Център "Фонд за лечение на деца" / за деца до 18-годишна възраст/." Другия вариант е да си в чужбина и да ти се случи спешна нужда от медицинска помощ.

ИМа Директива на ЕС за свободно движение на пациенти и лекари в ЕС. Тази директива е транспонирана в Закона за здравното осигуряване. Всеки българин може да отиде планово да се лекува в ЕС по собствено желание, а нашата каса заплаша разходите!

Професор Плочев, разплакахте ме!

Изключителен и достоен човек със запазен висок морал.

Дядото

Бе, висок, висок, колко да му е висок. И неговият ще да е клюмнал като моя.