Бивш подуправител алармира за тотална намеса в НЗОК

В момента има тотална намеса в оперативното управление на Здравната каса в лицето на зам.-министъра на здравеопазването и председател на Надзора Жени Начева.

Обратно в новината

Коментари - Бивш подуправител алармира за тотална намеса в НЗОК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борисовите протежета като метастази, са налазили всички възможни средства на българският гражданин.

Незабавна оставка на Жени Н!!!

Нещата от днес са ясни: на дъното е Жени Начева, командвана от бившия си шеф- ВГ! Жалко, много жалко! Един честен човек начело на Касата и искат да го махнат!

е и офицер, а за българския офицер не е присъщо да си зарязва армията (от осигурени) и да се отдаде на бюджетарски номера като Ананиев за сметка на сигурността на армията си. Каквито и фокусници да ни се промотират като бюджетни лъвове фактите са ясни: -За една и съща медицинска дейност в Германия и традиционния Запад се заплаща десетки пъти повече; - Ако се приеме, че ни е нисък жизнения стандарт и можем и с по-малко средства все пак има и други корективи, а именно поне 8% от БВП да отива за здравеопазване, а не както сега 4%; -Голяма лъжица е поемането на леченията в чужбина, поради казаното по-горе. Всеки да се простира според възможностите. Който иска да пътува в чужбина да си сключи допълнителна медицинска застраховка. -Големите претенции за нови здравни каси са като претенциите за разкриване на нови частни болници. Точно обратното трябва да стане, а именно НЗОК да функционира като отдел в МЗ. Това е формата преди болниците да станат търговски дружества.

и за Начева!Завладяла едновременно и Здравното министерство и Здравната каса!През ръцете и минават милиарди левове, а зад гърба и стоят двама-трима от големите правителствени и парламентарни мародери!Понеже е пряк застъпник на интересите на частните болници и тъй като Здравната каса им дължала 100 милиона лева, за уж проведени там онкологични лечения, поради некадърно и погрешно съставен бюджет на Здравната каса под нейно ръководство се оказва, че парите липсват като перо в бюджета!Тогава решава парите да се орежат от други разделинабюджета и заповядва в това орязване да се вземат и парите за иновативните лечения на болните!На които досегашните здравни методики, по които се лекуват, не действат!Прави се мораториум на 25-те милиона лева за иновативни лечения и тежко болните пациенти, на които това е последната надежда, са лишени от последен шанс!Та, това е!Държавното управление и държавното здравеопаване на едно от първите места, е натъпкано със зверове и кръволоци на камари!

е да се уважи мнението на Плочев, защото е специалист в област, където причините и следствието са тясно свързани. Той установява причини и решава да ги отстрани, за да предотврати тежката болест на НЗОК. Това му е работата. Друг подход би бил да се правят бюджетарски хватки, които щяха да са успешни за бюджетарите, но с възможни фатални последици за пътуващите в чужбина осигурени. Бюджетарските хватки няма да Ви оперират апендицита, извънматочната бременност, перфориралата язва и каквото още им хареса на бюджетарските корифеи да им се случи ако са обикновени граждани извън РБ. В Латвия взели, че арестували, когото трябва. При КТБ няколкото откраднати милиарда не се оказаха в сила да помрачат бюджетарския блясък на финансовите институции. Аналогът на арестувания латвиец си изкара мандата в РБ ни лук ял..

Само с далавери и крадене не става, не може! То не бяха пенсионен фонд, то не беше Държавен резерв, Здравна каса, Златото по кубетата на А.Невски и какво ли не...

Не предполагах, че толкова елементарно ще бъда разбран!Като се разболееш на морето, те лекуват, а с бордерата парите от твоята си застраховка, ТВОЯТ ЗАСТРАХОВАТЕЛ се разплаща със застрахователя при чийто лекар си се лекувал или болница в която си лежал!ТОВА Е!

На ръководството на НЗОК, Правителството трябва да даде списък с физически и юридически лица на които по никакъв начин да не се отнема "биберона", защото историята ще се повтаря периодично независимо кой е управител!

Вместо да се карат като хамали, най-добре е да извикат Дянков. Той знае как се краде тихо от Здравната каса - с един подпис - един милиард!

''Депутатите избраха проф. Камен Плочев за управител на НЗОК '' ГЕРБ ИЗДИГАТ КАНДИДАТУРАТА НА ПЛОЧЕВ, А ТОЧНО ВЕЛКОВ ОТ БСП Е ПРОТИВ!

Няма такова нещо като здравоноосигурителна каса. Тази каса напълни бюджета при Днков, а сега се пълни от бюджета. Реално бюджетът на НЗОК не е отделен. Срещу различни здравни вноски, получаваме или не получаваме еднаква услуга. Имаме дотатъчно български застрахователи, които да си разпределят ангажиментите на НЗОК и давайте да я закриваме.

Бойко да каже от къде намери 100 милиона да даде на полицаите?

Всеки здравен министър които посегне на здравната мафия,веднага се атакува. Този Плочев беше предложен от ГЕРБ за шеф на НЗОК , обаче веднага мафията го хвана за гушата и тоя работи вече за тях. България ще се оправи само когато народа се вдигне и измете здравната мафия която се ръководи от БСП!

В случая здр. министър е употребен от ГЕРБ: Славчо Велков: Излязох на трибуната да питам министър Ананиев къде са тези пари. Само МЕСЕЦИ ПРЕДИ ТОВА , когато избирахме проф. Плочев, МИНИСТЪРЪТ ТВЪРДЕШЕ, ЧЕ КАСАТА Е НА НУЛА. А сега се оказва, че към 2018 година задълженията на Касата са над 270 млн. лв. В държавата има скандал. Става въпрос за над четвърт милиард лева. "Чрез посредник проф. Плочев получава пряка заплаха от високопоставен политик в държавата, който казва следното: Предайте на професора да си подаде доброволно оставката и да се разделим с добро, защото В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ИМАМЕ И ДРУГИ МЕРКИ - ЩЕ ВКЛЮЧИМ ЦЯЛАТА РЕПРЕСИВНА МАШИНА СРЕЩУ НЕГО и няма да си намери място в България като професор. Нищо ново под Слънцето от ОПГ ГЕРБ...

Има видео в Тубата, където лично Велков говори,че Плочев не става за шеф на здравната каса, защо няма подготовка за администратор! Депутат от ГЕРБ преди това предлага да се гласува ЗА Плочев! ''Депутатите избраха проф. Камен Плочев за управител на НЗОК'' е заглавието на видеото в Тубата!

След като сте забочнели до гуша на чуждите здравни каси какво ще се случи с българите които са здравно осигурени и пребивават с национална здравна карта в ЕС? Ако човек там се разболее,счупи крак,спука апедикс ще получи ли безплатна здравна помощ или ще му кажат да си плати за спешната помощ и ще му връчат фактура? Няма да вмълчите а ще отговорите на гражданите какво сте сътворили! Каква оставка търсите от Плочев че изкара пред НС глупостите които вършите на наш гръб?

Дянков в НЗОК!

Това с Касата ще продължава, докато тя не си възвърне характера на независима институция Тя може да е "независима" само ако не е ЕДИНСТВЕННА! Ама да не стане като с енергийната "борса". Аман от "независими" лафове!

Няма как да не стане като с енергийната борса. Много хора, които внасят по 20 лева ще са недоволни, че получават по-малко от тези, които внасят по 180 лв.

Нужна е тотална промяна на държавата !

В България се оформя Модела на Ердоган - Диктатура . Трябва ДАНС да се върне на подчинение на Президента . НЗОК и КФН да са подчинени на Президента .Това се нарича Разделение на Властите . Това е Модела на Демокрацията . И по-просто - Знаете ли защо Лъвовете на Лъвов Мост нямат езици ? Още тогава Народа е имал един виц - отрезали са ги за да не кажат колко пари са откраднали от Община София .

Ох мале, като гледам каква демокрация имаме, каква ли ще е диктатурата? Страх ме е да си я представя.

Какк сладко квичат червените свине!!!

Аз съм твърдо за Плочев- честен човек, който бърка в раната. Митю Петров се слага, за направят него управител. А Киро и Горанов са дълбоко неправи и заблуждават Премиера.

Като си спомня какви причини посочи здравния м-р преди янаниев ми става ясно защо новия здравен иска да работи със свой екип, коеот е пълна противоположност на изискването управителя да се назначава от нс т.е. от мнозинството и той да е подчинен на здравния?????

"По въпроса с дълговете към чужди здравни каси д-р Петров коментира, че това са лесно предвидими разходи, тъй като ние ги плащаме след 18 месеца, тоест към юни миналата година сме били наясно какво трябва платим през цялата 2018 г. Това е можело да се предвиди в бюджета, който се приема през октомври. Грешката на проф. Плочев е, че е трябвало да се сети да постави въпроса тогава, подчерта Петров." Така ли? И "неинформираният" бюджетар Кирил Ананиев изпаднал в ужас?! Трупайте лихви! Трупайте! Ако на вас ви се наложи лечение в чужбина, няма да имате проблеми. Но животът на редовия здравноосигурен българин ще продължава да е лотарийно зависим... Дълговете на НЗОК към чуждите здр.-осигурителни каси са над 271 млн. лв., от които над 207 млн. лв. просрочени. От просрочените над 128 млн. лв. са към Германия... Ще си приберат лихвите с кеф. За имиджа на България не ми се мисли...

Въпросът е обаче какво е свършено срещу тези 200 милиона? Проверена ли е поне една чужда болница ? Преди като пуснеш декларация , че си над 6 месеца в чужбина не ти искаха тук застраховки, ама не губеше права, сега така ли е? Щото да не се окаже че тези пари са харчени за реално НЕОСИГУРЕНИ в България?

Ами да проверят многобройните клати краци из министерствата ако до сега не са го правили и да си искат парите от откритите такива... Елементарна е проверката защото в исканите пари се пише егн на ползвателя кога и за какво..

Имайте предвид, че в чужбина са се лекували и българи, изпратени от България....Така че, здравният им статус на осигурени или неосигурени би трябвало да се знае. По-големият въпрос е, че към България са отправени искове от 30 държави / Германия, Франция, Испания, Австрия, Белгия, Италия, Гърция, Холандия, Швейцария, Кипър, Чехия, Люксембург, Унгария, Полша, Норвегия, Дания, Финландия, Хърватска, Португалия, Словакия, Ирландия, Малта, Словения, Сърбия, Румъния, Исландия, Латвия, Македония, Литва, Естония /. Което ще рече, че всеки момент могат да ни отрежат кранчето и да откажат прием на българи за лечение...

Едно от нещата,които ГЕРБ свърши още при Борисов 1,беше да национализира НЗОК,брутално и противозаконно.Въпрос на принципи-самостоятелни,независими институции извън контролът им са невъзможни,щом са на Власт.Същото правеше и Министър Носков при Борисов 2.Жени Начева е доволно компрометирана креатура в годините.Но е Шеф на Надзора имено за да прокарва Правителството в Касата. Д-р Димитър Петров е точно човекът за Шеф на НЗОК.Камен Плочев....тотална излагация,като цяло,не по този казус.За могъщите лобита,източващи Касата по КП,да не говорим.Някои от техните представители за редовни гастрольори по телевизиите. Чужденците са свършили дейности по наши пациенти-нямало кой да им плати.....чудничко.

Никак, ама никак не съм съгласен, че Димитър Петров е подходящия за директор на НЗОК. За втори път подава оставка. Така всеки може, да не носиш отговорност! Номерът е да носиш! Злият гений на здравеопазването не е Киро Тефтера, а се казва Горанов. Проф Плочев трябва да остане! Капиш?

Не,не капиш. Пластика,подобна на дебитна/кредитна карта във всеки български джоб.За здравни услуги.Напълно независима НЗОК,без ДянкоФФ,Киро,Миро и пр.фейсове. Капиш!?

Докато не излезем всички на протест за изкарване на нашите пари от бюджета на страната това, което направи Дянков и отново връщане към това за,което е създадена касата,да управлява нашите пари за здраве,ще става по-зле! В надзора нямат място представители на държавната власт! Там място имат пациентки организации и лекарски !

Каква независима институция бе, като ГЕРБ точат и краднат орт всякъде. Ненаядоха се крадливата пасмина от пожарникари, фискултурници учителки и калинки. То не бяха милярди, то не бяха суджуци

За сетен път казвам: 1.На национален принцип се създават АКЦИОНЕРНИ ЗДРАВНО ОСИГУРИТЕЛНИ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ ДРУЖЕСТВА 2.Във всяко дружество като акционери влизат - по една многопрофилна болница, дже специализирани болници, десет ДКЦ -та и Н-броя здравни пунктове 3.Всяко така образувано застрахователно дружество застрахова само - индивидуално - ЗДРАВЕ И ЖИВОТ 4.Парите от НЗОК на всеки един от нас отиват в това дружесто, в което всеки един е решил да извърши застраховката си/на основание - хронични оплаквания/ 5.НЗОК се ЗАКРИВА 6.Контрола върху тези дружества се осъществява съвместно КФН и Нац.Лекарски Съюз ТОВА Е!

Да, правим по-лоша и от американската система и с радост констатираме, че до 10 години България ще е свободна от българи територия.

И като си осигурен в София лятото на морето се прибираш в София да те лекуват.....

За 10 години в ЕС , 9 от тях с Робите на САЩ и Брюксел... ГЕРБ.. България ..от бавно обединяваща страна с 8+ милиона население.. ..се превърна в Напълно Скапана със 6 милиона бъдещи имигранти.!! Африканска Корупция на Всички нива от администрацията и власта!! Тотален ГЕРБ ерастки ОКТОПОД !!! .... Статистика на ООН и ЦРУ показва че България с ГЕРБ се е превърнала в ... ..страната а Най-Бързо Измиращото/Изчезващо Население в СВЕТА !!!! ... ГЕРБ, Непатриотите,Боко,Гълъбов..Анал лизаторите, САЩ, ЕС, Марешки... ..казват че сме много щастливи !! Тотална шизофрения ,!! Лудост ГЕРберастка цари у нас.

А реакцията на премиера ни е озадачаваща. Във връзка с избухналия скандал той каза:"Не може само да осигуряваме възможност някой да краде повече". Тук става въпрос за средства, които се изискват от Европейски държави, а той говори за кражби. Означава ли това, че Той обвинява немските болници и здравни фондове в манипулации и кражби?

Това е начин на мислене на бандит.

Аз не казвам, че в България всичко е идеално, то и не е. Но когато става въпрос за средства, които са изискани от европейски държави, да се говори за кражби не редно. Това говорене по инерция е неуместно. У мен се създава впечатление, че се хвърлят обвинения към Европейски партньорски институции.

А има ли механизъм да проверят какво реално е свършено? Щото тези пари са 15% от бюджета на болниците в България, пък нямам чувство, че 15% от населението се е лекувало навън

Значи вие твърдите, че те лъжат, така ли? Ами тогава защо не го оформят като официална позиция. Сигурен съм, че ще стане интересно. А за "15% ", имате ли изобщо представа какви са цените за лечение в другите европейски държави? Много елементарно сравнявате нещата.

Той просто повтаря опорните точки-крадат,искат пари и т.н.:(

бойко спасителят да се заеме и с касите! както оправи балканите! козяк ще му помага! пак ви питам, не беше ли това "победилата" система? няма нужда да триеш Фактите, асоциалната! ние добре знаем, че ако не си на наша издръжка, няма да преживееш и три дни. това важи и за политиците. ако ги оставим в нормалната им среда за живот, създадена благодарение на еврейските манипулации, и ден няма да оцелеят. а на бас! че меркел, да речем, няма да изкара и 10 дни с помощите за безработни! а идат роботите!

Ега ти специалистите, който управляват здравеопазването. Миналата година още юни месец се е знаело, че трябва да се платят тези стотици милиони през 2018 г. на европейските страни и изобщо не са включени в бюджета на касата. Ами браво, сигурно имат много по-важни работи да мислят. Например как да си правят мръсни номера.

Парите са искани, но Горанов ги е отрязал, за да има повече за крадене. ТОЙ Е И ПОЛИТИКЪТ ЗАПЛАШВАЛ УПРАВИТЕЛЯ НА КАСАТА.

Ама сегашния здравен нали прави толкова години ''бюджета'' и не му е направило впечатление и сега се държи като ощипана мома че го прескочили когато толкова години той е ''прескачал'' задълженията на касата..И горанов и янаниев са един дол дренки дето все ''много''знаят ама реално нищо не разбират от това за което трупат манцизи а само обслужват боковите интереси..

Ето това ако е вярно, направо ме разби, мислели да не ги плащат ли? Как така ще откаже тези пари? Това са искания, вследствие на междудържавни споразумения, продиктувани от правилата в ЕС?

джендърите на козяк, нямате ли аргументи, а само бомбардировка от цензурата? ето, кажете така: не си прав, ние ви оправихме! даже еспч осъди България в името на нашите пирамиди!

Поредниядоказан некадърник с претенции да е шефбез значение разбира ли нещо?

Епа ти как мислиш че е станал професор? С учене? Наивник.

окей, пиша бавно, обяснително и коректно за джендърите от козяк. системата на "свободната инициатива" не е ли пряко копирана от "най-великата "демокрация", на евреите? дебилите сме ние. дето викаме, кой не скача е... какъв? докато ни грабят асоциалните.

За да се изчистят Авгиевите обори трябва тотална намеса! При такива спорове е важно да разбереш кой иска реална промяна и кой квичи за да запази контрола си над кранчето от което да цуца.

"И... от както свят се въди тъй било и тъй ще бъде" Пенчо Славейков, "Дим до Бога"

Тая Жени Начева голема специалистка...Каквото докопа размазва го и пак по-хубава от нея няма. толкова ли няма кадърни хора в тази държава да правят сметките с мозък, а не с ...тя си знае как и какво нагласява. Ама я търпят. За това така действа жетата.

Що бе? Има, но герб не ще да работи с професионалисти, а и професионалистите се гнусят да работят с герб. Ти как виждаш, професионалист, който има възможност за друга реализация, да работи с някой дето може да го "похарчи" -визирам Боко!В герб се цени само лоялност към вожда -по това ги подбират!А и се съмнявам, че Боко тиквата може да оцени по достойнство професионализма -щото е тиква....

Старите навици на комунистите избуяват в ГЕРБ, нищо от демокрацията не остана.