”Заедно за Европа” - това поискаха на немски на Луковмарш

Десетки крайни националисти се събраха в центъра на София, за да почетат паметта на ген. Христо Луков.

Обратно в новината

Коментари - ”Заедно за Европа” - това поискаха на немски на Луковмарш | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще ви кажа бъдещето! България отново ще бъде на страната на Германия, а Сърбия и Гърция отново ще бъдат на руска страна. Както вече се е случвало няколко пъти, Германия и Австрия/Унгария отново ще обещават на България всичко, което си представите, но когато стане напечено, отново ще бъдат смазани. България отново ще е на губещата страна, а всички евро-атлантически партньори ще си бият камшика, кой от къде е! Този път обаче руснаците няма да са никак благосклонни към България и или ще я разпарчетосат между Сърбия и Гърция, а може и Турция - ако турците са техни съюзници, или ще поемат лично управлението на тази държава. И следващия път няма да бъде просто преминаване на 3-ти Украински фронт на път за Берлин, ами вероятно трайно и постоянно руско управление в България. А може и турско, зависи. България в момента играе и то успешно единствено ролята на временен дразнител срещу Русия и това го знае цял свят. Когато пишат новите листчета с разпределенията, повярвайте ми - България отново ще бъде в руската сфера - така са отредели западните държави. И следващия Чърчил отново ще иска Гърция, а не България, защото Гърция е стратегическа, а България винаги е била и ще бъде на 300 км от Крим с излаз на затворено вътрешно "руско" море.

Национализмът е естествено състояние. И нека да направим малка разлика между патриотизъм и национализъм. Когато защитаваш националните ценности в своята държава това е патриотизъм. Вярно, понякога той може да продобива и крайни форми, но е патриотизъм. Когато защитаваш ценностите на друга държава това е национализъм. Какви са сборищата на БСП-БКП под разветите руски и съветски знамена? Това е израз на руско-съвертски национализъм. И едновременно с това на национално предатество спрямо България. И я да погледнем нещата от българска гледна точка. какво лошо сме видяли ние от Хитлеристка Германия ( и лично от Хитлер)? Това че ни е дал Южна Добруджа, Западна Тракия и Македония ли? Вярно, последните две не сме могли да ги задържим, но все пак за 3 години България е обединена. И за благодарност накрая сме обърнали най-модерните немски оръжия срещу Германия. каво сме видяли от САЩ и Англия? Бомбардировки. Какво сме видяли от СССР? Окупация, болшевизъм и връщане 50 години назад. След ВСВ Германия се извини на всички и за всичко. И за каквото беше виновна и за каквото не беше. За което заслужава уважение. И всички я уважават. Но някои не разбират от добро. и си мислят че могат да с ефгаврят до безкрайност с търпението на германците. Е, добре е да си спомнят как е дошъл на власт Хитлер. Не е дошъл с преврат, а с демоктатични избори. Как е дошъл на власт Мусолини - с един поход на недоволните. Как е дошъл на власт Франко - като защитник на Конституцията срещу своеволията на републиканците (обявявайки република те нарушават Конституцията). Добре е да си ги припомним тия неща. Че днес крайнодесните в Германия имат 22%. Утре може да имат 42%

Я да видим до какво хубаво е довело договореностите ни с Германия, Ха - първа и втора национална катастрофа! Ха - загуба на територии... Ти с всичкия ли си като ги пишеш тези полуистини???

Много точен и правилен е коментара на човека. Всичко което е написал е на 100% вярно

"посолството на САЩ у нас осъди почитането на паметта на ген. Луков." Това добре, А дали ще осъди и същите шествия в Украйна в памет на Бандера и Шухевич? Още по-добре ще е, ако осъди и гей-парадите.

Десетки крайни националисти се събраха в центъра на София, за да почетат паметта на ген. Христо Луков. ========== десетки са били само спрените гърци не съм бил там но, звъннах за достоверна справка - около 2000 души така че правете си изводи за безпристрастието на публикуващите =============== Лично: да за героя не за политика

Да за героя, но в момента се превръща в политическа личност. Което води до НЕ!

Vinetou

Много са ми интересни тези "националисти", които изписват немския надпис с по-големи букви от българския. Национализъм не беше ли обратното?!

На немски, защото оттам се плаща.

Заедно ще сме, само че те ще са шефовете, а ние - болногледачите и чиниемиячите...

На немски език е защото е бил гъст с фашистите. И в ПСВ и въобще в никаква война не е участвал. Няма данни да се е бил някъде. Фашистите го изкарват Рамбо.

impuls51@

Ако не беше той сега Кюстендил щеше да е в Сърбия!Тъпан,чети по-вече.

Ако не е бил той и такива като него, нямаше България да спечели няколко ВЕЛИКИ битки и да ЗАГУБИ ВСИЧКИ ВОЙНИ!!!! Кой е тъпанарът?????

Герой от Втората световна война?!DIR,я направете справка!Та той е убит в София доста преди края на войната и никога не е бил на фронта!

Има един природен закон! Всяко действие поражда равно по сила противодействие! На противоестествените и безумни ценности на европейските чиновници (повтарям чиновници, не европейски държави с тяхното население), рано или късно ще се реагира крайно! По същия начин, както Хитлер е дошъл на власт с огромна продкрепа! А пък кой както иска да го квалифицира този процес - фашизъм, популизъм, ксенофобия и т.н.т.

Прекрасно казано, няма кой да го чуе, с малки изключения. По-лошото е и че не могат да го разберат тези от Брюксел.

Истината е,че Луков е стрелял с три оръдия и няколко козари по сръбските орди и е спасил Кюстендил. Другата истина е ,че е бил яростен проводник на немския национал-социализъм в България и проводник на политгиката за влизане на България във Втората све4товна война на страната на хитлеристка Германия,заради което е свален от царя като министър на войната.Това щеше да доведе България до поредната национална катастрофа!!Като началник на българските легионери е провеждал антиеврейски погроми в страната и е организирал депортацията на евреите в България.

писал си лъжи. луков не е бил против евреите, а ги е защищавал. това е написано в спомените на негов приятел. публикувани са 2000 година, след 50 годишно криене от народната власт. легионерите са били националисти, а не фашисти. луков е бил против идеята за изпращане на български войници да се боят против руснаците през втората световна война. въпреки, че е бил министър, живеел е в малка къща. убит е от комунистите пред невръстната си дъщеря. луков е герой и патриот- тези качества не се харесват на комунистите.

Вярно че Луков е бил герой, но само за някои. А за руснаците бъркаш генералите. Става въпрос за Заимов.

От снимките лесно се вижда, че участниците не са десетки, а по-скоро хиляди.

ама като не мога да броя?!

Искам да питам тези млади българи-патриоти,знаят ли имената на своите прадеди,в кои военни части са служили през Балканската и Първата световна война,в кои сражения са участвали?Или са оставили някой друг да мисли вместо тях,да тълкува историята,както нему е изгодно.А ние сме само заради шоуто.

бяха крайни, нямаше да напишат заедно за Европа. Те просто искат всеки да си изчисти и подреди къщата, за да е красиво селото, а не да живеем в хаоса на общ бард.к.

В крайна сметка от коментарът ти "много приказвам - нищо не казвам", не се разбира, ти подкрепяш ли нацистите, или не?! Щото, и заради такива изпълнения, не ни искат в Европа.

И как трябва да ти го обясни!? Ти как обясняваш на някого колко хубаво ще е ако му го вкараш! Хайде виж коя война и участвал генерал луков и какво общо има като "герой от втората световна война" Геноцида на индианците в САЩ е почнал 300 години преди създаването на сащ от Линкълн и продължава и до днес. Споменатият Макгахан е журналиста който е съобщил на САЩ че има такъв народ БЪЛГАРИ, който е изтребван подобно на индианците в северна Америка. Какво още искаш да проумееш Може би за тези 500 години и защо холкост -ами защото цели племена са били заличавани от земята в една единствена битка ....

А кои са "нацистите"? Тъпанарското краварско наименование за национал-социалисти стана нарицателно и обикновено го използват хора, които нямат абсолютно никакво понятие от историята и са черпили познания единствено от учебници, създадени от обременени от червената чума индивиди.

джендър, ти колко лева данъци даде за България?

Не питат първо Меркел. Може да се изненадат.

Трябва ни Гешевмарш срещу пълзящия и възраждащия се неокомунизъм в България,възхваляващи вече геноцидния комунистически трибунал от 1945 г.,наречен"Народен съд".

Боли те дупенцето, А?

Дали някой от тези иначе симпатични "момчета на генерал Луков" си е направил труда да попрочете за организираните от легионерите погроми над евреите в София, Варна и най-вече в Пловдив през 1942-44 г.!?!?!? И знаят ли тези хубавци, че освен обикновените граждани в защитата на еврейския квартал в Пловдив са се включили дори и бранниците !?!?!? Бъркат нещо патриотизъм с нацизъм !!!!

Ние сме натъжени, че американците почитат армейските си генерали, които са избивали индианци Безогледно

Механичното пренасяне на проблеми от единият край на света, до другият, означава не само умствена ограниченост...........

казване на истината, а другото е лицемерие

Забранени ама на ужким. Къде са ви пречупените кръстове бе дресльовци. Германия тръгна от там.

Този празлуковмарш не може да ни е конкуренция. А ония другите защо не си спретнат и те един Трайчокостовмарш? Егаси циркът ще стане. Пълен сеир. Тоя народ вече съвсем изперка, вместо да работят, учат и напредват - те маршове и взаимно оплюване, завист и намусени мутри. Може би това е и целта някому?Той си го каза - трябват им само чистачи, миячи, стругари и шивачки, не хабилитирани ерудити!

боклуци пишете на кирилица изроди соросоидни

Idiot, rimuva se s pishman patriot

Боже, колко мъка/идиоти има на тоя свят, Боже! И повечето концентрирани на една малка територия от 111 хиляди кв.км!

соеви момченца и джендъри сте на два шамара. така е като не е имало баща наоколо. а майката ви отглежда за да взема помощи и ви държи гладни.

пасольство ясно показва КОЙ стои зад тези провокации ???

жалка картинка и жалко за България! сега остава и комунопитеците да започнат живковмарш или димитровмарш

без фашисти по улиците. да изчистим мършата от обществото ни

няма по-фашизирана мърша от антифа

Това означава да забраним на всички комунисти да излизат на улицата. В България не е имало фашизъм до 9 Септември 1944 г. На тази дата идва по-уродливия вариант на фашизма наречен социализъм.

Разделени заедно. Индивидуални колективисти.

Голяма простотия е да се води колоната с надпис на немски език. Все пак сме в БГ. Звучи ми малко като подигравка с Генерал Луков. Все пак е бил български офицер, а не щурмовак от СА.

Истината е, че докато има...идиоти, които да отразяват проявите на...себеподобните си, то винаги ще сме свидетели на такива прояви!!! Лошото е обаче, не това, че разни идиоти се показват по улиците, за да ги видим, че са живи, а това, че сме тотално деградирали като нация и никой от нас не знае, кои са..."лошите", и кои са..."добрите"в нашата история!!! Тъжно и жалко, но това е неоспорим факт!!!

тоталитаризмът и макиавелизмът на расистките талмуди се зъби по цял свят .лошото е,че им пригласят и хора,които не познават тяхната изродена същност .

Най близо до фашистката идеология е комунистическата идеология, доблестния български генерал не е бил фашис, бил е патриот и герой, а комунистите са жалки нацисти (национал социалисти) и фашисти

Американската легация (посолство е руска дума) да не става говорител на комунистите у нас, те не знаят истината за този доблестен български генерал, убит от комунистическите терористи по заповед нс москва.

Е как така, ВМРО се е разграничило от организацията на шествието? Че в Уикипедия пише, че ген. Луков участва в разтурянето на организацията?! А що се отнася до САЩ и тяхното мнение за ген. Луков - ще се окаже сигурно, че тъкмо това лице, вероятно, въпреки, че мнозина други са били убити и после осъдени, не е бил осъден официално от Народния съд като нацист))), което ще рече, че посолството на САЩ подкрепя убийството на Луков с доводите, с които то е било направено през 1943 г.???

Бойните групи са финансирани от Англия, а американски самолети са спускали на партизаните сандъци с оръжие, храна и дрехи. Ти какво искаш, САЩ да подкрепят приятеля на немците ген. Луков ли, виж и надписът е на немски.

Чудя се на хората участващи в този марш.Първо че всички ще бъдат идентифицирани от полицията и ще им се води досие със снимки ще се събират данни за тях като за джихадисти от тук нататък.Отделно че тази информация ще я има и в посолствата на САЩ и Израел така че трудно ще пътуват в тези държави.Трудно ще си намерят и хубава работа извън България а у нас да забравят за американски и еврейски фирми.Към това да добавим и че медиите ще ги обявят за изчадия.

помияр злобен, ти чютин ли си та пишеш с такава омраза и злоба, а?!!

всички останали не сме следени и се ползваме с привилегии.

Хубаво беше по татово време. Освен манифестации по празниците, други циркове по улиците нямаше. Ни протести, ни контрапротести, ни блокади. А маршове и маршируване имаше само на плаца в казармата ;)

ех тая носталгия по красивия овчи живот ,изпълнен с толкова много лицемерие и лъжи от комунисти-готови да убиват в името на лъжата и собственото си семейно благоденствие !

полицията провела вечерна акция много скоро ние , ще проведем такава и всички червени комундета дето експлоатират раята ще ти съберем на стадиона..а после..е после ще дадем картечницата са селският идиот..

знаете ли кой извършва окупацията в палестина ,бандата на газа и голандските възвишения с геноцид върху местните населения ? и същите ни наричат фашисти,нацисти -без да сме убили и откраднали никому нищо ! егати наглите изч--адия !

Посолството на САЩ може да си завре загрижеността там дето слънце не огрява...

Господа фашисти от т.н. Чеснов или Луковмарш /ами тъпа му е фамилията на тоя генерал/, не Ви ли прави впечатление, че само в малки и малозначителни държавици, при това победени във ВСВ се позволяват такива неща? У нас тук, в Естония, Латвия и Литва. А? В държавите Победители от Европа такива неща няма. А няма и в големите държави от Европа победени във ВСВ.... Що така? А? Вие сте просто един отдушник на натрупано напрежение /социално/ ...Общо взето отходна тръба.

Защо на контра протеста срещу Луков почти всички бяха със забулени лица, като терористи? Страх ли ги е нещо? А хората провели Луковмарш нито един не беше с покривало на лицето....

глупости. На колко масура си бе, пъпеш??

Със сигурност на по-малко от теб....

Скапани фашисти! Възползват се, че в БГ на власт е мутренско-фашистка коалиция и си правят сборище.

верно е, и ще ви го начукат!!!

Абе - ще. Е то и ти ЩЕ чукаш камъне у Ловеч, ма никой не рИве, че тва ша стане.

Според Васил Митаков има силно напрежение между министъра на вътрешните работи Иван Красновски и генерала. Луков обвинява Красновски, че изпраща агенти да го следят. Напрежението между тях в крайна сметка води до там, че Луков удря три шамара на Красновски и го рита. В писмото си Илиев разказва, че на погребението на Луков генерал-майор от запаса на име Узунов получил от началника на Разузнавателната секция при Военното министерство дешифрирана телеграма от Главното командване на германската армия, която съобщава, че при разглеждането на тайните преписки на една от най-големите холандски банки между другите била открита и сметка на името на генерал Луков със сума от 75 милиона холандски гулдена комисионни от фирмите, които превъоръжавали българската армия по времето на ръководството на Луков във Военното министерство. Предаването на тези подкупи ставало чрез генерал Танинчев, представител на някои от фирмите. В писмото си до Гръбчева Илиев я моли да провери този факт в тайните архиви на министерството. От 1942 г. до смъртта си е главен водач на Съюза на българските национални легиони, българска крайнодясна фашистка организация. Последователи и близки на убития обаче веднага след атентата обвиняват за смъртта му правителството и цар Борис III, които се опасяват от евентуални политически инициативи на Луков, които да доведат до изпращане на български войски на Източния фронт. Първоначално официална Москва също се придържа към тази версия. Германският посланик Адолф-Хайнц Бекерле, определя смъртта на Луков като тежък удар срещу германските интереси и дори допуска участието на британското разузнаване в атентата.

Ами то- в София само гей паради и лукови маршове. Сега е модно маргинализираните изхвърлени от живота групи, да се показват.

нема се плашиш, много скоро ще почнем ние нашите, червените маршове..и продължавай да пишеш простотиите си червени по форума, нали за това ти плащам.

ша плащаш и Оро ша играеш, тъпако смотан.

Видяхме ги колко са пишлигарите в България. Че тя - агитката на Локомотив Горна Оряховица е двайсет пъти по- голяма. Ама нали требе да се дига шум за нищо, що да нема марш на лука?

трай бе..за това ли ти плащам! то и ние червените тиквари сме толкова..ама трай ся докато тая фашистка рая не се е усетила

Тези участващите в луков марш са ученици, които не могат да си вържат обувките. Пишлигарчета надъхвани от Расате и други безмозъчни аномалии. Утайката на обществото- ултраси на агитки. Комунягите са същите безмозъчни твари.

В нета пише, че 60% от легионерите на Луков през 1942 г. също са били ученици. Та с тези ученици Луков щял да прави преврат и да сваля властта. Така твърдят убийците на този нещастен пенсионер.

Прав си, на тоя дебил само пишлигари могат да се вържат.

Ало,Пешев,прочети написаното от Отто Скорцени за Ботев и Левски и ще си обясниш,какви хора са били на този марш.Коментарите и споровете понякога са излишни

Очаквайте марш освен за генерал луков, и за генерал зелков, генерал кратунов и генерал тиквов. Все патриоти и герои на България.

Черният европеец е същата жалка твар- само че е обърнат с лице към Азия.

браво, хубаво им каза на раята, да очакват само червени маршове..а те май не искат да сушат..виж там червен цървул кво ще направиш че да се оправят нещата!