Ще сменят касови апарати, но не всички

Последните промени в законодателството, което регулира отчитането на продажбите, няма да наложат подмяната на всички касови апарати, съобщиха от НАП.

Обратно в новината

Коментари - Ще сменят касови апарати, но не всички | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Герб=НАП=СИК+ВИС Без коментар!!! Не гласувайте за ГЕРБ. Вашите работници ще останат без работа скоро, ако ББ остане на власт. Пак фалираха България - Благодаря ти ГЕРБ!!!

Който не маркирал досега или е манипулирал софтуера, пак няма да маркира и пак ще манипулира. Тази работа не става с подмяна на касови апарати и министрите го знаят това. Представете сиинформация за какъв брой касови бележки в минута ще отива към НАП и кой и как ще е способен да обработи и провери тази информация - никой. Просто целта е да се вземат едни пари и да се налее касичката на мобилните оператори.

Много точно казано.

Направо да се гръмнеш . . . .голямо доене на родния бизнес . . . пак ще продаваме касови апарти и . . .ще генерираме СМС-и на мобилните оператори, щото друга дистанциоона връзка няма. Кой плаща всички - бизнес . . още малко . .КЛИЕНТИТЕ. Няма бизнес,който да "живее" без печалба, а тя иде от клиентите . . или нови пълзене на цените НАГОРЕ. Хайде сега си отговорете на следния въпрос: А бе защо със същата борбена стръф не изградиха електронна система в здравеопазването? Например: "Джипките" нем имат нет, хем неработят в реално време със уз сърварите на НЗОК. Прегледи не се качват в НЗОК, пак всеки път се броят аджеба колко имунузации са направени, профилактични и т.н. Плащат като луди за абонамент на софтуера на различни фирми и т.н. А какъв е проблема, с примерно личния си ел. подпис влиза в НЗОК в "личната си пациентска листа", избира си пациента, попълва данните от прегледа, прави имунизация, изписва рецепта, издава мед. за работа, за работа в кухнята, болничен, профилактичен и т.н. ЗАЩО? Защото в НЗОК има ДАЛАВЕРА, огромна далавера, и е добре водата да е мътна. А НАП, държавата търси да "дере кожи" . . . . . . Не е виновен само бате Бойко, ами всички дето са Парламента, няма значение от коя партия са . . .

Натиснеш "Enter"за край на прегледа и хоп програмата ти праща сигнал към касовия апарат и на края на деня ето ти и дневен отчет. А сега пишат някакви цифри като луди и хамави, никой не иска да брои парите на лекарите, ама да правят на будали . . . И това е отработено - влезте вкойто си искате МОЛ, Лидъл, Кауфлан, Фантастико . . . . . далавера майна, далавера . . . .

Разполагам с над 10 стари касови апарати. Отворих музей, досега давах на всички бележки, сега ще давам на всички по един хубав пистолет да го поогледат отблизо, за да знаят какво ги чака, ако случайно съобщят на НАП, че не съм им издал касова бележка. Разполагам и с терен за заравяне на тела, то се е видяло, че ГЕРБерската пасмина се самоизяжда и покрай нея иска да завлече и нас - е няма да стане. Точка, това е, ако се наложи може и да се намери един калашник и набързо да изпреварим Флорида по убити данъчни в един ден!!!

Боже,как ми писна от тази държава! Как ми писна от тъпи закони,от неграмотни управляващи,от алчни и корумпирани власт имащи!Докарахте народа до просешка тояга. А ти народе,спи си кротко,спи си! Моля дира да не крие съдържанието.Моля!

20 години лекарски кабинет-четвърти касов апарат!Другите три-абсолютно изправни и са в избата.Това значи,че олигофрени министри (чиновници) поръчват олигофренски софтуер или не знаят какво искат-а защо ние да плащаме малоумието им?!Или имаме лобист,наш спонсор и трябва да му направим малко оборотец,а Горанов?

Много добре знаят какво правят шебеците. Един от НАП обясняваше по ТВ-то как трябва да се сменят 400 000 апарата и цената била около 300 лева за бройка. Пита се в задачата при кой ще отидат тия 120 000 000.Пълнят гушите на техни хора. След 3-4 години пак ще ги сменят и мафията пак ще бъде нахранена.

Що за простотия? Всички мерки били насочени към това да се съберат някакви си 330млн. лв...... добре по някакъв начин ще ни ги вземат, рекетират и т.н., но по-жалкото е, че после тези пари влизат някъде където вече е измислени как да се окрадат от управляващите ни мутри- това вече е подло и отвратително, защото няма да отидат да се помогне на нуждаещи се хора, а ще се крадат от Бойко и компания. И ако някой не знае още- вече излязоха данни за имения и огромни спестявания на "любимия" ни премиер- краде като за световно, а тъпаците му се кланят все едно е султан. Отвратителна държава с определено много тъп народ.... грабят го, а на него му е хубаво, защото грабят и съседа му!!!

производителите на касови апарати пак ли са пред фалит? Горките. Дайте направо всеки данъкоплатец да дава там по 5 лева месечно за тези хора, да не се налага от НАП постоянно да измислят простотии.

Допълва се също, че всички разходи за надграждането или подмяната на съществуващите фискални устройства се признават за данъчни цели - остава и да не ги признават. Отново тежест върху тези, които и без това са редовни в бизнес. Да се разшири кръга на данъчно признатите разходи, например за лечение, образоване / части уроци/. Така всеки ще си иска касова бележка при покупката, със или без код. Така ще изкарате скритите обороти на светло.

всички няма да се сменят, но 2/3 -ти със сигурност!Мой познат в бизнеса със касовите апарати вече даде банкет...

Мдааа, нов рекет над БГ бизнеса! Аз предлагам по-лесно решение - до всеки касов апарат - Данъчен - денонощно!

Бях в Париж , в ресторант , В Монмартр , ядохме ,пихме, платихме и не ни дадоха касова бележка . ??/ Стрнно защо !

Те, пък и повечето норнални държави са на лиценз със периодична вноска! Имаш ресторант на Монмартр, плащаш лиценз , примерно 20 000 евра на тримесечие! Лиценза е съобразен с брой маси, столове , музика, категория на заведението!Толкова! Ако нямаш клиенти-фалираш, ако имаш повече -печалбата е за теб!

Крайно време е след като се уим от братята си отвъд океана да се разреши свободната продажба на оръжие.В тази държава без да е разрешено този въпрос важи закона на прерията"Който стреля пръв живее по-дълго".Предлагам утре да се приеме нов закон.Всеки който ходи с обувки без графер да си купи такива с дълбок такъв.Хазната се чуди откъде на напълни парите които откраднаха и взеха колосални заеми.Всичко се вдига по търлъци.Цигарките нагоре с тридесет стотинки.Вестниците на другаря Пеевски нагоре с по тридесет стотинки.За цените на сиренето и кашкавала никои не може да каже колко стувата всички е е едно към гьотере.Долара пада горивата се вдигат.Всичко е в нтерес на монополистите.Като ни излъгака с ефирната телевизия , че ще има 52 програми.Колко декодера се изкупиха за милиони.! мил по 60 лева всеки може да ги сметне.Сега се задава нова далавера.Някои хора не си дават сметка ,че всяка нещо има горна граница на търпимост.

Лобито на производителите на фискални апарати отново прокара закон, облагодетелстващ само тях за сметка на всички останали! Безсилието на НАП да наложи ефективен контрол най-вече по курортните комплекси, както и на заведенията извън работно време ще бъде платено индиректно от всички клиенти! Да им приседнат дано тази пари на Датекс, Дейзи и останалите осем фирми в задругата!

Защо трябва всички да ги сменят Може само тези където са установили че манипулират апаратите- Някой ще прибере някакви си 150 милиона.

Ами в провинцията в някои магазини като пазариш с клиентска карта за трупане на бонус точки, яко укриват ДДС-то. Примерно сметката ти е 10 лв., а ДДС писали 1,40.. Е как става тоя номер? ДДС-то си е 20% в цяла България. Та най-вероятно тия бележки или не ги отчитат или подават по-ниска стойност на ДДС, като си прибират разликата в джоба.

На 10 лв ДДС-то е 1,66666, а не 2 лв. 2 лв. е ДДСто на 12 лева... ама някой май не е учил математика...

Некой "батко" пак изгладнял....

Какво пък толкова. Изразходваните суми,търговците ще си ги набавят отново от клиентите. Никакъв проблем.

Сега на кого да вярваме: link

НАП да поеме разходите по смяна на апаратите. Бизнесът не е виновен за некадърността на държавното управление.

Данъчната основа умножена по данъчната ставка дава размера на дънъчното задължение. И тук идва един много разумен метод за контрол и увеличение на светлата икономика - данъчното облекчение. Ако аз имам правото от своята данъчна основа да приспадна определени разходи /премер: плуването на детето, частните уроци, таксата за частни училища и детски градини, определени медицински процедури, очила за работа с компютър и тн./ ще си търся касовите бележки. Така ще се самоконтролираме и няма да има необходимост от сложни и скъпоструващи упражнения.

Направо прекалиха с тия касови апарати , ОЛЯХА СЕ . Четири малки търговски обекта с 6 души персонал , тримата от едно семейство ще трябва да хрантутим пак някого , то не бяха пожарни , хеи-та , мобилни оператори ( в касовите апарати има карти и всеки месец - 5 лв)) , ???%)трудова медицина%)???? , "елита" не ставал сменихме го с "Тремол" сега пак м-та ви не до кла те на. В София може и да им остават пари на търговците за такива гаври , обаче в провинцията не е така. Хайде зеленото училище пак ще го прежалим , ама поне тая година да отидем на море с детето какво ще кажете гусин Горанов , ще може ли? Или само едни маратонки от 30 лв. - да има за лятото.

Добре, НАП! Мерси за информацията. Защото мислех да си разширявам дейността, да наема още един офис и още хора, но сега разбирам, че ще ми е много по-скъпо, отколкото предполагах. Няма да си купя пореден (трети и или четвърти или пети, вече не помня всичките ви промени) касов апарат. Няма!!! Имам няколко касови апарата в склада, които вече не са валидни, не работят макар да са напълно изправни като техника. За тях вече са платени 800-1000 лева. Защо трябва да ги бракувам??? Всъщност знам защо - защото няколко герберски фирми са огладнели и трябва да ги захраните. Като направите това - който иска фактура - плащане по банков път. Който не иска фактура - в брой, кеш или на ръка. Има още десетки начини, но няма да ви преподавам безплатно:-)) Няма да съберете повече приходи, дори ще съберете доста по-малко. Брашненият чувал се отупва до време, после вече няма брашно. И кинти няма. Разберете най-сетне: първо ще платя сметките на децата и ако остане нещо - тогава ще е за вас. Ако искате, обесете ме пред Парламента, но така мислят стотици хиляди българи, осмелили се да започнат свой бизнес и не можете да обесите всички. Щото после няма да има кой да плаща и да рекетирате. Накрая, тази новина аз я разчитам, че скоро предстоят избори. И затова трябва да се напълнят партийните каси. Добре, ще ги напълните. Но точно за това ще загубите изборите. Защото вече всички маски паднаха и става очевидно за всички, че освен корумпирани, сте още неграмотни, тъпи и нямате представа какво правите.

Събираме всички сменени касови апарати и на входа на Народното събрание , връчваме официален иск за похарчените от нас пари и след това на съд.

В БГ фирмите които продават този софтуер и хардуер( железарията и мозъка в нея) се броят на пръстите на 1 ръка . И сега те ще си разпределят 140 000 0000 лв а държавата щяла да спечели ??? 500 млн лв .Ама пък бюджета на з.каса трябвало да се актуализира с 271 млн лв . следите ли мисълта ми ????

има един фризьорски салон на майка и дъщеря от перник, които изобщо не дават бон. този салон се намира на ул.веслец между кирил и методи и поп богомил в софия

Има и една голяма рафинерия, дето е все на загуба, ама нея няма кой да я натопи

Земай винклу, и бой !

ОбъркАл си сайта, тук не се подават сигнали към НАП.

Тъпак!

Какво ти пука за касовият бон -нали си "остриган" модерно и добре.... Като те е яд пробвай се на майката,ако не върже виж как стоят нещата с дъщерята. Ако "набучиш " някоя от двете поне ще си отмъстен малко от малко...