Момче и момиче с мотор ранени след удар в ”костенурка”

Трима души, сред които непълнолетни момче и момиче, бяха ранени, след като моторът им се блъсна във "Фолксваген Бийтъл" в Благоевград.

Обратно в новината

Коментари - Момче и момиче с мотор ранени след удар в ”костенурка” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От всичките ми срещи с мотори, в града и по пътищата съм се убедил, че дори и 20-те% нормални, като се качат на мотор, 80% от тях също стават дебили. Пример: Оня ден, пътувам от Бургас за Варна. Между Долен и Горен Близнак, три мотора срещу мен, в редица. Около 200-300 метра, преди да се разминем, най-левият, от тяхна посока на движение, изправи мотора на задна гума и с як форсаж прелетя покрай мен, като се разминахме на по-малко от метър, въпреки че излязох на банкета с десните колела. А е едва февруари.

Е, те малоумниците вече нямат търпение да поемат към гробищата. Жалко само, че покрай тях страдат и невинни шофьори, оказали се на пътя им.

Имаше един стар виц. Травматологът на едно градче среща продавача на мотоциклети и го пита. "Колко мотора продаде днес?". Другият отговаря "Осем". "Странно, при мен постъпиха контузени само седем."

"Мозъчен хематом"? Стига бе, какъв мозък у тия пишлемета.

Донорите,са подранили,тази година.

и записи, направо ги наричам изроди и кретени! Да са ви честити тези бъдещи управленци и служители, които ще ви изкарват заплатите и пенсиите! И да почерпите!

не са направени за развлечение на деца, як бой на родителите, дали на пубера мотор

На това 17 годишно "дете" ако бе по времето на Живков само след броени месеци държавата щеше да го облече в кафяви въшкарници и кубинки, да му зачисли автомат, манерка, нож, комплект ракети, три пълнителя с патрони. И да го пусне денем и нощем, в студ и пек да се спрепа по гори и чукари и да пази южната граница на родината.

Не ми се мисли тия идиоти, които се трепят като цивилни какво ще правят като има дадеш автоматично оръжие.

А ако беше дете на партиен секретар?!

по онова време 80% от хората бяха хора, сега са дебили

Младежът на 17г а госпожицата на 16. Аз когато бях седемнадесет годишен 16 годишните ученички ги онождах след часовете на пода в класната стая зад чиновете. Нямах мотор.

си пердашил чикиите зад чиновете

В 99% от случаите на сблъсък между мотор и друго мпс, шофьорът на последното прави ляв завой без да вижда в огледалото идващия отзад мотор. Причините това да се случва са 2: 1. Моторът се движи твърде бързо и е изненадал погледналия малко преди това в огледалото шофьор на мпс-то, който се е уверил, че нищо не идва отзад. 2. Въпрос на навик е в огледалото да се виждат други големи мпс-та и на тях да се обръща внимание, а необичайни и малки обекти като моторите убягват от вниманието. Автоматичен поглед в огледалото, автоматично се отчита че няма друго мпс отзад, мигач и завой. И следва катастрофата с летящия мотор.

Въпросът е в кое платно мотора изпреварва, ако е в същото в което е колата, това не е изпреварване и е абсолютно забранено.

??? Дай пак , че е странно .

При карането на фарове през деня се увеличават катастрофите с велосипедисти, мотористи и пешеходци. Това е австрийската и и още няколко статистики. Светенето с фарове в очите освен че уврежда зрението (особено в града в задръстванията когато ти светят от 2 метра) не позволява добре да се прецнеява дистанцията и скороста на идващите отпред МПС. Отделно се получава и така наречената маскировка когато лек автомобил се движи пред камион виждаш камиона, който трябва да се движи с 90, и изведнъж -изненада пред него автомобил. Отделно най -дребните и най- узявимите участници в движението - велосипедисти и пешеходци са без фарове. Така че хем ти светят с фаровете в очите и ти пречат да виждаш, хем трябва да гледаш внимателно. И то за за какво - за едни 50 000 тона гориво и 2 тира крушки дето се харчат годишно повече от карането на фарове. Отделно амортиюацията на фаровете - на всичкиновиколи фаровете са от пластмаса и след 4-5 години вече са пожълтяли от високата температура при каране на фарове пре деня. Така че всички закони които се гласуват в инерес на гражданите, са в интересна НЯКОИ точно конкретни граждани, анавалицта да прави като вятъра.

"Шофьорката на колата е леко пострадала, макар че ударът е бил във вратата от нейната страна на колата." Това звучи като съжаление, че шофьорката не е пострадала по-тежко. Откъде ги изкопават тези редакторки? Това живи хора ли са или софтуер? Как можеш да кажеш "макар че те ударихме от твоята страна ти пострада леко?"

От снимките изглежда така, сякаш жената с костенурката е правила неразрешен обратен завой. Не виждам как по-друг начин мотиристите ще се блъснат в лявата й врата.

И правейки обратен завой се изнася към дясното платно ? На ми изглежда като - движела се в лявата лента и мотора е тръгнал да изпреварва ...

Автомобилите, управлявани от жени, трябва да бъдат сигнализирани по подходящ начин, за да има мир по пътищата.

Виж черната статистика колко от тежките или смъртни случаи са причинени от мъже шофьори

А движението с пистови и кросови мотори трябва да бъде ограничено само да определени места, където да се състезават. Мястото на тия кретени не е на пътя.

Селяничета с мАтор... И то македоснски селянчета... Най-гнусната комбинация.

нищо, следващия път...

По снимките повече ми прилича костенурчето да е направило обратен завой през двойна непрекъсната линия, както обичайно се прави по нашите територии...

TIREX

на матора трима ли са били? така излиза от нескопосаната дописка.. а иначе жалко че не са стигнали директно моргата.

Тези михлюзи дето са отнели предимството на костенурката са извадили късмет. Един мой приятел три дни след като си купи един як мотор с много конски сили, на едно кръстовище с огромна скорост "отне предимството" на един Краз пълен с метални профили в каросерията. След удара в Краза състоянието на приятеля ми и на мотора бе меко казано плачевно а на камиона му нямаше нищо.