Гайдарски защити Ананиев за скандала със Здравната каса

Управителят на НЗОК е постъпил неправилно. Трябвало е да се консултира с министъра. Министър не може да уволнява, но може да поиска оставка на шефа на НЗОК.

Обратно в новината

Коментари - Гайдарски защити Ананиев за скандала със Здравната каса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нарича се нарушение на Командна верига. Другото е бръщолевене.Ананиев е постъпил много меко. Трябвало е да го отстрани, а после парламента да се протзнесе Другото е малоумно бръщолевене

Не мога да разбера какво нередно се е случило, че са поискани едни недостигащи пари? Ако искат ще му ги дадат. Да не би човекът да е злоупотребил с тях?

Нямаше да взема отношение по въпроса за НЗОК,и не защото г-н Гайдарски е от Видин,и не заради това ,че имаше спор с д-р Чирков който е от Лом.Взимам отношение по спора заради това,че г-н Гайдарски защитава тезата да се закрият общинските болници-а в ЛОМ се лекуват хора от гр. Видин

"Когато изпращаме такъв болен трябва да се знае, че една операция тук струва примерно 4500 лв., а там 60-80 хил. евро". Този отново не е в час и говори през врата си. Никой никого не е изпращал за операция в чужбина. Това са български граждани, живеещи там и са претърпяли операции по спешност.

от ИБ на БСП да е коректен.И аз не очаквах че проф.Гайдарски ще защити министър Ананиев и обвини проф.Плочев.Ама то си е така.Шефа на НЗОК е избран от НС,ама административно е подчинен на Надзорния съвет на НЗОК и на министъра.Изпълнява техните разпореждания,но те наистина не могат да го уволнят и могат само да му искат оставката.Освен това елементарно за всеки администратор да знае,че актуализация на бюджета се подготвя и предлага за гласуване на НС.Достойно за уважение е коректноста на проф.Гайдарски и не се подаде на партийни настроения и партизанщина.

Още от д-р Гайдарски: "Проблемите в здравеопазването започнаха при Борисов 1. Първото Борисово правителство реши да демократизира здравната система и започнаха проблемите. Дадоха възможност на всеки един директор да прави поръчки на лекарства. Слагат се директори, които не могат да ръководят болници, но са партийно обвързани." ББ3 бере плодовете на ББ2 и ББ1.

Администрацията в лицето на правителството не трябва да имат никакви административни функции спрямо осигуровките на хората. Тези пари следва да са извън разпоредителни функции на правителството. Това са наши лични пари заделяни от нас за здравното ни обслужване.

не че премиерът не трбява да е простак ама....

Всички прави! Гайдарски е един миротворец и е редно да го пратим като такъв в някоя африканска неразбория.

ГЕРБ да не ривът защото сами са си виновни. Назначиха за шеф на НЗОК крадлив комунист без съвест и морал и сега ривът на принципа "кой ми сра в гащите". С аморалните комуняги трябва да се борят а не да ги назначават на високи държавни постове. Достойните антикомунисти ще дефилират утре с факли и знамена на Луков марш.

Този говори само за пари, ега ти социалиста! Не познавам професора, новия шеф на НЗОК, но не знам и съдържанието и мотивите в писмото. Ако са му увеличили с БЛС и министерството цените на клиничните пътеки за 2018, а са го оставили на вече приетия бюджет, КАК?

да го познаваш нищо не си загубил значи

Боже,вземи си изчадията!За един орден да продадеш интересите на болните. Касата е проблемна и рано или късно ще се стовари на боковото управление !

Май скандалното в случая е, че се е разчуло чрез това писмо изпратено до Народното Събрание, че има огромна дупка в бюджета на касата. Борисов не иска това да се знае публично.

132 млн. лева едва ли е огромна дупка за която не се знае.

То се знае за милиард и половина, та за тези "дребни" пари ли не се знае?

Ще го подкрепи, нали преди няма и месец Ананиев го предложи за някакъв орден. Преди това се изцепи, че нямало по-подходящ за министър от Киро Халваджийския тефтер.

Оставката на Камен Плочев може да я иска всеки. Включително и дежурните несретници "протестиращи" срещу 50лв. надник за каквото им се каже. Отделен въпрос е дали той ще я подаде.

Фсички Фсички след беседа с НЕГО решават кво да праят

Когато изпращаме такъв болен трябва да се знае, че една операция тук струва примерно 4500 лв., а там 60-80 хил. евро, допълни Гайдарски. Г-н Гайдарски, хората не бягат в чужбина да се лекуват, просто ей така да трошат едни пари на държавата,а защото тук са се видели в чудо как да спасят своя , или на близките си живот от нашата здравна система,която по-скоро прилича на издадена "смъртна" присъда.