В кой век живее България?

В България се случват неща, които напомнят за едни други времена и едни други континенти. Онова, което само допреди няколко години беше немислимо, днес е вече пред очите ни.

Обратно в новината

Коментари - В кой век живее България? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Не виждам причина да се извинявам. Думите са на зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов, депутат от БСП. Той оправда Народния съд като необходим и с това скандализира част от обществото. Управляващата партия НФСБ пък определи като лъжа Възродителния процес - лъжа, изфабрикувана от медийната машина на антибългарски сили. По същото време някои медии и публични говорители опитаха да организират заклеймяваща кампания срещу нов български филм, защото бил джендърски. Коя година сме? ================== 2018 година е! Дори и в България. Аз мисля, че две основни причини има за тези и подобни скандални изказвания и тези, и през тях е точния им прочит. Първо - това са изказвания на хора, които съзнателно или инстинктивно търсят да привлекат вниманието на хората чре скандални тези и изказвания, с които те знаят, че ще скандализират мнозина. И това е повече от очевидно! Второ - явно е, че става дума за изказвания, предназначени преди всичко (освен за самореклама, дори и с негативен знак) към собствения електорат! Знайно е, че застаряващият и оредяващ с високи темпове електорат на БСП е не особено грамотен и с мизерни доходи и живот (не говоря за върхушката им), и носталгията му по социализма се базира не само на отминалата сигурност на мизерията при социализма и пълните стомаси, но и на заклеймяването на врага, което е и изпитано и традиционно средство да се отклонява вниманието му от това, което прави ръководството на БСП и червените едри олигарси и бизнесмени, които иначе са много силно за социална справедливост, "равенство" и против капитализма и богатите... Така че на тези лумпени и на простотиите им не бива да им се отделя чак толкова внимание.

дъртата гювендия, вместо да си гледа старините, решила да изкара още някой лев от долнопробни дрисни

Още чете ли някой и вярва ли му на лъжите на тоя Иван Бедров!Уникално нищожество , вероятно на хранилка от профашистки организации!Отврат!

Браво на Иван Бедров за изказаното мнение, напълно вярно.......днес простолюдието е доминиращо и заинтересованите популисти лесно го манипулират!!!

Татяна Лолова, циганка ли играе?

са толкова изостанали,че неандеталците сравнени с тях ми приличат на вундеркинди,просто народ,зает само с крадене и трупане на имоти и пари не се развива,мозъкът им (ако изобщо имат такъв) е закърнял на пещерно ниво,те освен това нямат никакви ценности,никакви стремежи и човешки мечти,пълни изроди,хипопотами,зинали с огромните си усти да лапнат света

Бягай оттук курво чифутска, че много замириса от тебе.

Тук всички си живеем в един перманентен КУКУ-купон.Наздраве ДЕБИЛИ и ИДИОТИ!!!

Думата "джендер" не означаваше нищо, докато не се опитъаха да я вкарат в бълхарскяи език през "задната врата", прикрита като грижа за домашното насилие. А самия пореден поръчков материал от гей-лобито е написан по същия начин - започва да говори за нещо друго и изведнъж започва ни в клин ни в ръкав да ни лъже, че дума, която се опитват да ни натрапят като наднационално задължение уж не съществува. По принцип никога не съм бил срещу гейовете, но непрестанните опити да ми се наложат започват вече много да ме дразнят. И както се вижда не само мен.

Изписка нещо джудженцето ивайло бедров от дойче зеле... Авторчето на пасквила да си гледа Немция и да не се грижи за България!

Статията не е българска ! Само е маскирана като такава ! D.W. :)

Това, че на запад са изперкали не значи, че и ние трабва да се побъркаме.

България е в 21 век, но с манталитет от 18 век, да не кажа и по рано.

комплимент им направи,ако си имал предвид 18 век,но преди новата ера,може

България живее в 2018-то Господно лето. Откак е станал превода на Словото Божие чрез светите братя Кирил и Митодий ние българите славим Господа на родния български език. В същото време германското дворянство се е срамувало от езика си и са налитали на латинския по папската догма. Днес Меркел и Сие бавно, но сигурно поробват народа си чрез ислямските мигрантски вълни. Ето в кой век живее Германия. Това предизвиква нашето съжаление към немско езичните народи...

Нашият президент Путин, каза че азбуката е от македоснии земи, нямате азбука и ще ви го повтори, като дойде на посещение съвсем скоро, да си нагледа Задунайска Губерния и всички верни слуги там!

Той моё и да ви дойде ама ти нема да го видиш от калната евронива ве чирак с точката!мбухахаха Тъпото па се опитва да прави тъпи провокации!

еи фалшификат спри да смърдиш.

Иван Бедров е интелигентен анализатор и преценява отлично опасните обществени тенденции. Но коментарите във форума доказват, че статията е предложена на прасетата, които в низостта и злобата си нищо не осмислят и нищо не ги интересува. И разбира се, няма да станат по-щастливи и богати от това, но имат гарантирана свобода в духовното си и материално блато, от което никога няма да се измъкнат.

Статията е същият гювеч като Истанбулската конвенция. Да напъхаш в една опаковка Народния съд и "Лили рибката" - полет на фантазията е слабо казано. Има си приказка за това нещо - от девет дола вода. За да има повод авторът да се потюхка колко кофти материал живее в България.

- в комунистическия.

Де такъв късмет...

много точно написано!

Ама мира нямате ,къде го чукаш,къде се пука!Е снимката е показателна за какво иде реч.Вашата пропаганда да отъждествите престъпленията от Народния съд със джендърчето "Лили рибката" е чиста подигравка.Докато не се изходите с пропаганда и да се прикачите някъде,където не му е мястото няма да миряса джендърския ви сайт.Сега остава и да изтриете коментара.

"В България се случват неща, които напомнят за едни други времена и едни други континенти. Онова, което само допреди няколко години беше немислимо, днес е вече пред очите ни." Жив пример - джендърчето с бедрото... Нито знае в кой век живее, нито на коя планета.

Беше изрекъл една фраза, че България трябва да наваксва с бързи темпове своята изостаналост с думите, че за една или няколко години, трябва да постигне десетилетия. И го направи. Цитираният текст дословно ми звучи по същия начин, макар авторът му да се е опитал да вложи отрицателен смисъл. Сарказъм. А на чий гръб?

Цитат: "Той оправда Народния съд като необходим и с това скандализира част от обществото." Хм! Много незначителна част. Както по количествени, така и по качествени показатели. Когато останалата част осъзнае, че съставлява 80% от българите, ще осъзнае и неизбежността, 20 -те% да бъдат отстранени от достъп до влияние, за да бъде спасена държавата България и нейният народ.

Що ли си мисля, че една от причините Китай ВЕЧЕ да е първа икономическа сила е "културната революция", която изпрати Ентелектуалци като написалият статията и МАЙОРА( РАЗБИРАСЕ) на село, да гледат свине(за свинско в кисело-сладък сос) и разбира се патици(за патица по пекински)

Ето още примери за безмислена жестокост в уж модерна България. Макар и председател на ЕС, в тази варварска територия все още: - подивели от злоба хора безпричинно убиват мухи без оглед на големина, мъхнатост и цвят - също така настървено мачкат жестоко и нехуманно, комари, молци и други слаби и беззащитни насекоми потърсили закрила от тях - с антибиотици и всякакви средства примитивните българи извършват геноцид над незабележими и микоскопични бактериални създания, вместо гостоприемно да им предложат телата си - с безумен блясък в очите стопаните изтребват из градините си зеленото богатство на човечеството - екобурените - ...и още какви ли не примери на българска диващина Зная че този текст е плосък, безвкусен и глупав. Дали съм готов да започна работа в Deutsche Welle?

Все си мисля,че вече дойче зеле е написало най-голямата глупост и ето напишат следващата по-голяма и ме опровергават. И май процеса е безкраен. А този глупак без да иска каза нещо много важно. Че свободата на словото е ала бала,защото има винаги правилна линия (като преди 10.11) и тя е официалната и неправилна линия,която се маргинализира и се гледа със снизхождение...оти ручахме жабетата 1989-та? Като и сега е същото,нотогава поне нямаше гладни...

Подайте си пак задницата и ако от това се смени века, значи има връзка!

Не нямамам проблеми да ме триете ,дори компа е без защита.Ако искате да си намеря пътека до хора или медия в Германия знам как да го правя. Това фашистко чучело не трябва да му се дава думата.!!!!Ясно ЛИ Е!

имам вътрешно чувство,че тук не е толкова до морала а по скоро отклоняване на народопсихологията от по важните проблеми-корупцията и организираната престъпност на партиите участавaли във власта след саморазпадналата се не по неини причини бкп,неината апаратура,и агентура,и неспособността да изведе българия за по добър и достоен човешки живот и да подобри имиджа на българия като добро и хуманно място за живот!как гермнският народ след такава невиждана в човешката история разруха,смърт,международна изолация и презрение,икономичека задлъжнялост се възродиха като феникс!какво и кои пречи и на нас българите подобно като тях и други народи да се оправим!

бкп отиваше кам упадьк, но неините деца избраха капитализма, като мислеха че ще просперират, но капитализма е в още по голям упадьк

Мега нелеп въпрос :))) Древна България е от хилядолетия в европа , докато в западналите й провинции още са скачали по дърветата и са хрупали шишарки ! Бог пази прекрасната ни Родина и има защо !

Ив. Бедров е шорошоид, джендър и мултикулти неграмотник. Но преди всичко - папа от чужда ръчица и лае срещу България. Винаги.

Дебилий Х, е не може да преписват новини само от Камсамолская правда!

Тъпанар, не се обаждай от яслата!С всяко ти писание, само потвърждаваш това, дето ти казах преди!

Ще ви търсят Очевидно, Домакини/Дир.бг... (, дано Само от Структурата на г-жа Габриел)

да живеят българските комунисти и русофили!българия вън от европа и обратно в русия ,за тази власт ние кръв сме ляли и жертви сме давали искаме си старите привилегии и облаги от тодор живково време!отново да подкараме москвичи,лади и жигулита,да разстелваме за бягство при съседите!ето това липсва на пишещите тук!западна европа и фащ савраг,вечна и неделима дружбасъс ссср-сега русия!какво има толкова да увъртаме и да се прeструваме на патриоти и други партии!българинът си е българин тои не може да се промени и е по добре да сме изолирани от другите икономики и култури!!

игнорирането на въпросния филм е напълно достатъчно, всичко друго само му прави реклама, всеки в българия може да ползва своите си пари за каквото намери за добре (стига то да не нарушава закона) ползването на обществени средства трябва да се защитава

"На крачка от Културна революция" Бедров явно не прави (не иска да прави) разлика между "Културна революция" (което е държавна политика) и изказване на мнение от недоволни хора без власт срещу един филм. По тази логика може да нарече това и ИНКВИЗИЦИЯ. Нищо че никой никого не убива, не измъчва или не гори на клада. Но то е така - щом някой не е съгласен дс либералите и има друго мнение, той е нацист, расист, маоист, сталинист, инквизитор и прочие. Само те имат право на собствено мнение. Останалите нямат и затова ги осъждат като им лепят етикети. ПОСЛЕДНО: живеем в който век си искаме - това е свободата на избор! Едни в САЩ живеят в 17 век без ток, радио и телевизия. Те да не ли да са по-малко хора, бе Бедров!?

Двеста години да ни облъчвате,моето дете на педaлски филм няма да заведа!Така ще го и възпитавам! Вие сте продажници за някакви долари и род и Родина ще продадете,от вярата и православието се отказвате! Хайде да видим няма ли артистите които се продадоха на Джендърите няма ли да ги настигне Божието наказание! И тая дърта вещица Лоlова и нея ще я застигне,хайде да погледаме най забавния филм,филма на живота!

амчи тя конвенцията е затова, на такива родители дето пречат на децата си да им ги взимаме, няма дори нужда от доказателства, достатъчно е нашата нпо дума и повече няма да го видиш, искаме и да криминализираме вербалното насилие, като кажеш на жена си "кучко" да те вкараме в затвора, не глоба или развод а затвор, и пак няма нужда от доказателства и няма нужда жена ти да се оплаква, достатъчно е само ние нпо да кажем.

бедрв е жалко недомислие. искам да подчертая, че истанбулската конвенция е абсолютно противодемократично явление и това го твърдя бидейки хомосексуален. ся би било добре да не се обижда наред, че всички "п-си" искали еди какви си права щото не е така - достатъчно от нас живеят живота си като полезна част от обществото без да занимаваме всички с личните си проблеми. тези които мрънкат са хората, които всъщност са решили да изкарат пари от сексуалността си... жалка и мизерна картинка

Питам се : Кой и Защо има интерес от узаконяване на извратеностите ? Явно в случая не става въпрос само за финансови интереси, а за нещо много по-страшно !!!!!!!!!!!

става въпрос за чист популизъм базиран на човешкия егоизъм. пример - приятели в ОК и САЩ бяха напълно убедени да гласуват за тези, които предлагаха узаконяване на гей браковете , въпреки, че същите политици не прадлагаха никакви решениея за истинските проблеми на държавите им.

Още като видях новината в дясно долу в рубриката - си помислих че е преписана от Дойче Зеле. Познах. Е уцелих автора, ама ....

поправка: Е, не уцелих автора, ама.... Не бил Дичев, а Бедров. Все тая! А бе, Бедров, Народния съд наистина е бил "необходим" - така се решили ПОБЕДИТЕЛКИТЕ във войната - т.нар. Съюзници - САЩ, СССР, Англия и Франция (Де Гол). Това, че ти не си чувал за тези ФАКТИ, е твой пролем!

Паисий

"т.нар. Народен съд отдавна е заклеймено като антидемократично, своеволно и нечовешко действие" И кой, кога и с какъв документ го е направил това. Може ли цитат и източник, да видим дали така е формулирано?!?!? - "антидемократично, своеволно и нечовешко действие"

Само като прочетох заглавието и видях снимката, моментално се сетих, че става въпрос за вмирисаното Дойче-зеле... По-явна съвременна форма на еничарство от тях не познавам...

Българското управление винаги се е съобразявало с великите сили. В тази връзка имали у нас закон против фашизма. И още нещо. Какво е произвеждала България преди 9.09.1944г. Освен каруци, консерви малко лека промишленост, за друго не се сещам.

Не си ли чел "Тютюн"? Пък и гори сме секли, риба сме ловили... бе, правили сме неща, дето и в пещерите са ги правили, по островните джунгли също. Иначе, сме си живели живота наследен от османлиите.

Ежедневно и ежечасно ни заливат с подобна помия, която е в разрез и с манталитета, и с религията на Българина. Народният съд бил незаконен, а обявяването на Царство България за република, по същото време, е напълно законно. Ежечасно пропаганда на педали и техните права, на цигани и техните права, на Турскоговорящи цигани и пак на техните права... А знаете ли, че в Разград, Шумен, Търговище, Омуртаг, и околните села, вече не се чува Българска реч? А след приемането на Истанбулската конвенция ще бъдем задължени да пропагандираме денджърските права и всяко различно мнение ще бъде осъждано по закон. Остави, ами ще се налага да финансираме всички такива организации. Мъка, мъкааа....

Защо почвате с насилието от 1945 година? И защо забравяте КОЙ поиска Народния съд? И как успяхте и тука да набъркате рибки и джендъри ?

'ората си имат дневен норматив. Ако на ден няма поне една публикация, защитаваща джендърите, няма парички.