Над 1 милион нарушения на пътя през 2017 г.

През 2017 г. служителите на МВР са констатирали 1 037 516 нарушения на Закона за движение по пътищата, а през 2016 г. - 888 208 нарушения.

Обратно в новината

Коментари - Над 1 милион нарушения на пътя през 2017 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

май ще ги докарат до 100 000 000 лв. , средства които имат да връщат ЛИЧНО на премиера , защото той им ги даде на заем

Само толкова ли? Това прави средно по 2842 нарушения на ден, които КАТ е "констатирал". Реално нарушенията в България са всеки ден десетки милиони, примерно 200 милиона всеки ден, ако не и повече.

То ако всяко от тези нарушения е по 100 лева средно излиза, че изкарат едни 100 милиона лева. Друг е въпроса каква е събираемостта.

Има напредък. През 2016 КАТ са констатирали по едно нарушение на всеки 83 хиляди нарушения, а през 2017 по едно нарушение на всеки 71 хиляди нарушения. Казано по друг начин през 2017-та КАТ са констатирали 1037516 нарушения на Закона за движение по пътищата и не са си свършили работата за други над 73 милиарда нарушения извършение на територията на България през 2017 година

Аз на ден правя по около 40 до 60 нарушения на ЗДП. Знаците и маркировките се правят от малууни старчоци, даже понякога ми е смешно ... пешеходна пътека и след нея сфетофар.

Не се връзвайте, просто катаджиите избират места за засади, на които и те не спазват ограниченията. Пари да се събират, искат увеличение на рекета.

Много малко са констатирали! Те, сегашните шофьори могат да карат само напред и не знаят даже от къде се включват мигачите.

Щом това е официалната статистика, значи реалната е поне 10 млн.

Както казваше един колега за глобите в България "Аз ще имам да давам, държавата ще има да взима"

Държавата не е способна да си прибере глобите. Всичко останало е прах в очите на населението.

Ако в страна с 5млн население и 2-3млн шофьори, този закон е нарушен милион пъти..... Значи закона не е в ред. Ако всеки втори нарушава закона, значи закона е сбъркан.

Ако всеки втори нарушава закона, значи няма контрол и ефективни наказания. Както искаш го наричай, сбъркан чип, чеп за зеле, дебили, лош материал ...

Ако повечето хора не спазват доброволно законите, то само полицейска държава може да ги застави да го правят. При това даже в полицейската държава ще трябва да се действа с незаконни средства.

Има свободни места за полицаи. Да патрулират денем и нощем, в пек, в дъжд, в студ, в сняг, на Нова Година. Да се разправят с луди, кретени, проститутки, биячи, олигофрени. Да бъдат любезни, да не ви обидят. Станете полицаи!

За катаджии говорим драги! Чантаджийте и катаджийте са болния проблем на МВР. Ако искаш да си нямаш тези проблеми дето си описал стани катаджия.

Водач на мпс-обществен враг номер 1

че са ги регистрирали? Колко от тях са санкционирани за нарушението? Ако сложат още 600 камери, както се канят, сигурно ще регистрират 3 милиона нарушения.

Над милион нарушения на година и въпреки това по 500 наказания за тези нарушения на месец или 6000 на година се изпълняват.А за остатъка е КАТ ще има да наваксват до следващото хилядолетие.

Това е новина - 4766 свободни места в структурите на МВР и няма желаещи? За КАТ вероятно са 0.