Руски учени създадоха ”жив бинт”

Учени от московския научноузследователски технически университет са създали авангарден "жив" бинт.

Обратно в новината

Коментари - Руски учени създадоха ”жив бинт” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

едно време на село ако се ударим лошо докато ритаме топка го препикавахме или го поливахме с парвак ракия - след това отново ритахме - боси - от прахоляка се образуваше коричка и след 2 дни нямаше следа от раната!

Браво! Час по-скоро да почнат да го използват масово.

Работят хората. И не им липсва талант. А ние откакто "избухна демокрацията" само преоткриваме киселото мляко...

Отгоре на всичкото, всеки път като го преоткриваме, все по-нискокачествено и с все повече изкуствени добавки го преоткриваме.

жив бинт....за умрели хора!

открили са... топлата вода. още 1998ма гледах такива лепенки взавода за космически храни в София. Браво... направили са ги на бинт.... не че вория слой отгоре има благотворителен ефект като не е в допир с кожа.

И така? Ако имате рана ината , която не иска да зарасне, превържете я със спирачна течност. Проблемът ще изчезна , за по малко от 72 часа.

Явно знаеш формулата на руския бинт. Ще я пробвам на няколко руснака опитни зайчета. А сега сериозно - като си тъп и ограничен и не ти е в сферата на знанията - не коментирай бе мурзилски джендър.

Браво. А нашите учени какво са открили?

и затова - НИЩО!

Преди 4 години в Петербург на моя съседка - момиче тогава на 12 години, руснаците присадиха керамичен прешлен. На съседите излезе 6000 евро операцията, още 6000 евро рехабилитацията после и 2000 евро за престой и пътни. Това в никоя друга държава няма да ви струва толкова малко.

не струва нищо!!! Всичко се поема от Здравните им каси.

Айде пак се пробвай, в САЩ без здравна застраховка ще те оставят да умреш като куче. А, между другото, ако си с по-тежко заболяване и ти трябва скъпо лечение, застрахователят от 9 кладенеца ще извади вода да докаже, че на формата за застраховка си го излъгал или си пропуснал информация, поради което застраховката ти става невалидна. В Германия ако не си за спешна помощ, може с месеци да си чакаш записания час да те прегледат. Така, че леко, баце с превъзнасянето на "западната демокрация", щото такова нещо не съществува.

Браво, открили са цитопласта... Молодци. ;}

Ти за това си в това клинично състояние, защото единствената ти гънка е залепена с ЦИТОПЛАСТ.

Руснаците са пак напред от други държави ! Щом скоро ще извадят лекарство срещу рака !

Вече разработват и домакински тостер!

Страхотно! Руснаците са царе на такива хитри джаджи и сега с нанотехнологиите си намериха най-сетне и подходящите материали! А имат и традиции по отношение на подобни субстанции - спомням си едно вещество, което още преди 40 години се продаваше в аптеките и струваше копейки - био-лепило за рани БМФ-6 - намазваш с него открита раничка и то образува една кафеникава коричка отгоре, като филм, и така си стои, докато кожата под нея зарасне напълно, след което само си пада! Колко драскотини и ранички съм спасила по краката и ръцете на моя син, а и по моите, с него - знае ли се! Носех го като подарък на приятелки с малки деца - всички бяха много доволни! Имаше и дезинфекциращи свойства, не беше нужно да се сменя, само в началото леко щипеше, но след това си стоеше върху раничката до пълно заздравяване на кожата - супер! Явно това - новото - е нещо подобно, но за по-сериозни и по-дълбоки рани, включително от изгаряне - което е чудесно! Дано по-скоро да го пуснат в промишлено производство и продажба!

Има и виетнамско чудо. По аптеките.

Може и с ла*но да си намажеш раната. Като засъхне ще хване коричка, а отдолу раната си заздравява.

за повдигане самочувствието на мурзилките в путлеристан и по света !!! "Разработката била на етап доклинични изпитания" ???

Винаги съм смятал, че човек използващ думи като "мурзилка" и "путлеристан" се нуждае от психопреглед. Лошото е, че този човек дори не осъзнава, че се нуждае от преглед.

Как да се нарича деспотия, чийто деспот открива в столицата Москва най-голямата джамия в Европа ???

милионов рублеи стоить ето "живьiй бинт".На руснака му дай две бутилки водки и след това никаква болка не чувсва,ако ще да го режат на парчета.

10 ПЪТИ ПО - МАЛКО, ОТ КОЛКОТО ГО ПРОДАВАТ ГОЛЕМИТЕ ФАРМАЦЕВТИЧНИ ОБИРДЖИИ. Но за вас е важно да Омаловажавате всичко изобретено в Русия. По лесно е да покажеш сламката в окото на другия, отколкото гредата във вашето око. Абе СОРОСОИДЕН ЛАКЕЙ, ВИЕ ОЧИ ИМА ТЕ ЛИ?

Наистина революционно. Особено за изгаряния, които трудно се заздравяват, се инфицират и оставят тежки белези за цял живот.

да омотаят главата на Тръмп братушките да се види ефекта