ОИСР към правителствата: Вдигайте таксите за мръсна енергия

В сайта euractiv се появи призив на ОИСР (Организацията за икономическо сътрудничество и развитие) към правителствата, да вдигнат таксите за въглерод.

Обратно в новината

Коментари - ОИСР към правителствата: Вдигайте таксите за мръсна енергия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се опитат да таксуват брат'чедите от махалата. Да видим как ще стане. А и тези пари къде ще отидат, за какво? Да се купят луксозни автомобили за някоя държавна агвнция ли???

Iivanov84

Естествено че ще вдигнат таксата,но на гърба на хората,,на КОВАЧКИ МУ ДРЕМЕ НА ОНАЯ РАБОТА ЩОМ НЕ Е ОТ НЕГОВИЯ ДЖОБ..

Отваряте си бележката за ел. енергия! В МОМЕНТА НА ЕНЕРГО ЮГ СА ДОСТА ПОДРОБНИ И ВИЖДАТЕ ВЪГЛИЩАРКИТЕ КОЛКО КОНСУМИРАТ! ВИЖДАТЕ ЗЕЛЕНАТА, АЕЦ, ВОДНИТЕ! НАШИТЕ МРЪСНИ ПОЛИТИЦИ НАПРАВИХА ВЪГЛИЩАРКИТЕ ДА ДАВАТ НАЙ МНОГО ТОК! С ЕДНА ДУМА ОТНОВО АКО СЕ СЪГЛАСЯТ С ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТВОНО ЩЕ НИ ДОЕДЕРАТ КОЖИТЕ! ТОЛКОВА ДВАТА ТЕЗА ОТ АМЕРИКА В МОМЕНТА РАБОТЯТ НА МАКС И ВАДЯТ НАШИТЕ ВЪГЛИЩА И НА ТУЙ ОТГОРЕ НЕК ИММ ДЪЛЖИ ПАРИ! ТОЛКОВА, КАКТО СЕ КАЗВА БИТИЯ БИТ Е......Н!!

е, че таксата причинителя си я калкулира в крайната цена и я плащаме всички - ние, че ОНЗИ си прави каквото си иска!Също като парите които плаща България в следствие на присъда от Страсбург или Брюксел.

Хора ще дойде време да замеряме поитиците с камъни, защото не построиьа АЕЦ БЕЛЕНЕ и защото се съгласиха да се спрат работещите блокове на АЕЦ Козлодуй!!!! ВЕЙ не може да поддържа постоянно напрежение в енергопреносната мрежа, ТЕЦ замърсява въздуха и след като прекратим договорите с американските тецове господата от ЕС ще ни натиснат да ги спрем.!!!! Така стоят нещата драги ми Сънародници!!!

По-добре отколкото да си прережем гръкляна, че сме я построили когато е ненужна и сме хвърлили десетки милиарди на боклука. Дори през тези студени дни консумацията пада под 4000 МВт. През пролета и лятото редовно е под 3000 МВт. И кво ще спираме блокове ли? И без това 35% е атомна енергия, значително повече от руските 18%, а там е и доста по-студено.

Крадецо долен, престани да лъжеш. Окрадохте народа с 13 милиарда лв с тъпите си ВЕИ. Не сте за затвора, а за въжето.

спрете готвенето по терасите или поставете задължителна такса за тези хитреци които също замърсяват

Газовата уредба е нищожен замърсител. Значително по-голям са ТЕЦ по отношение на въглеродния двуокис и АЕЦ по отношение на радиоктивните боклуци.

Дигайте, дигайте таксите. Докато един ден хората ви дигнат мерника.

Преди 5г, "зелените" банидити обясняваха, как като насадим достатъчно много перки и соларки, цената на тока ще падне и всички ще са "зелено" щастливи. И понеже вече на всички им е ясно, че "зелената" енергия постоянно се дотира и прави само и единствено загуби, те искат още да вдигат данъците с които я спонсорираме. Щото измамата си остава измама, даже и масова да я направиш, пак си остава измама.

Тотални глупости. Зелената енергия е най-евтината. Почти безплатно обслужване и НУЛЕВ консуматив за гориво. Единственият съществен разход е строежа. Германия добива 33 000 МВт зелена енергия и изнася за Франция, след като до преди 5-6 години внасяше оттам. Колкото за дотацията, това е наистина измама. Такава има за всяка новопостроена мощност включително и АЕЦ и се казва преференция за определен период, само дето дотацията за нов АЕЦ е около 3-4 пъти по-голяма.

Стига лъга, знам че работиш в американско-костов ТЕЦ Марица Изток, които ги е страх от евтиния ток от АЕЦ. Токът от АЕЦ струва 3 ст/кВч, само първите 10 години е 6 ст/кВч докато се изплати. Токът от ТЕЦ е 10 ст/кВч, и 20 ст/кВч докато се изплати. Токът от фотоволтаици струва 50 ст/кВч От перки 25 ст/кВч.

И как ще се борите с невероятно евтината атомна енергетика ...

И щото е много евтина в САЩ затвориха вече няколко реактора заради неконкурентноспособност. САЩ са най-големия производител на атомна енергия със 99 реактора

Фактите са: Ток от АЕЦ - 3 ст/кВч Ток от ТЕЦ - 10 ст/кВч Ток от ВЕИ 50 ст/кВч Тук е България и реакторите не са американски.

Така де, ТЕ, големите икономики не дават и пет пари за екология, но духльовците, като нас веднага се присъединяват с охота, към всички еко-инициативи, особено когато всичко е на гърба и за сметка на българския цървулан! ...Интересно, защо никъде не се коментира "средния пръст", размахан от Тръмп по повод на Парижкото споразумение... Изобщо, стремежът към използването на екологични източници на енергия и грижата за екологията са нещо чудесно, НО и скъпо струващо начинание, което към момента е по силите само на богатите икономики, на които пък изобщо не им пука за това, както с очертава към момента. Точно ТЕ са тези, които трябва да поведат хорото, повличайки след себе си и по-малките "замърсители", а до момента виждаме, точно обратното!... А, ние сме "барабар Петко с мъжете", с "на гол г.з, чифте пищови"...!

Само САЩ са се отказали от Парижкото споразумение временно, заради Тръмп. Но в скоро време пак ще го приемат най-вече под вътрешен натиск. "използването на екологични източници на енергия и грижата за екологията са нещо чудесно, НО и скъпо струващо начинание" Това не е вярно, АЕЦ е решението: Ток от АЕЦ - 3 ст/кВч Ток от ТЕЦ 6 - 15 ст/кВч Ток от ВЕИ - 20-50 ст/кВч В момента около 30 руски реактора се строят навсякъде по света и то от не-богати страни, защото те си правят сметката. Не могат да плащат като богатите 2-3 пъти по-скъп ток. В Европа руски проекти има само във Финландия и Унгария, а в България и Чехия бяха спрени от САЩ. Френски проект (много по-скъп) има в Англия, която може си позволи по-скъп ток.

Това е нагла лъжа. АЕЦ е на загуба при цена под 5,5 ст. ТЕЦ са от същия порядък, като подличко сравняваш цена на изплатена АЕЦ с цена от нов ТЕЦ в преференциален период. АЕЦ Акую с прогнозна начална цена от 15,5 цента или около 25 ст. Тока от ВЕИ е направо безплатен, като единствено цената в момента е заради преференциалния период, но пак е по-ниска от цената от нов АЕЦ. В Англия всеки момент ще почне да се строи и АР1000. Колкото до руските АЕЦ те обикновено са субсидирани от Русия, но на практика са неизгодни за държавите където ще се правят, ако се направят....

САЩ, които са най-големия замърсител, не ги е грижа. Малка България, която няма промишленост, тя ли ще оправя въздуха на планетата?

Защо в "малка" България всеки ден хората протестират, че не остана нищо за дишане.

И как ще вдигнеш таксите на циганите, които горят гуми и дограма, и които изсичат горите? Питам те сериозно, а не за да се заяждам.

В България не остана нищо за дишане, защото зелените талибани превърнаха ел.енергията в бутикова стока. Тоя грабеж с т.нар. "зелени" централи се демаскира за по-малко от 10 години. Преди зеленият талибанизъм да разруши енергетиката ни нямаше проблеми с въздуха. Защо преди 10 години нямаше проблеми с въздуха, а сега има! Изключително неудобен въпрос за "прогресивните" еколози.

Нима не знаят че Земята е натрупана за огън и ще бъде унищожена от седемте Божии язви? Аз мисля че тези природолюбители трябва да се фокусират повече върху опазването на правдата на Бога в сърцата си.

А може ли да сложат призив да вдигнат първо заплатите? Защото освен депутатските заплати аз други не знам да са вдигнати. Но техните заплати идват от нашите данъци! Те нищо не произвеждат. Точно като търтеите!

Защото си много убав? Носиш на пиене? ?

7000 влака на ден в малка Холандия пътуват 100% на енергия добита от вятъра.

В Холандия имат много свобода за енергия от океана - приливи отливи, както и вятърни турбини. Те почти нямат фотоволтаици. А ние имаме плодородни земи и не може да имаме фотоволтаици. Както и ветро генератори заради прелетните трасета на птиците. А от морето не може да се прави енергия. Единственият начин за чиста енергия е АЕЦ!

Има цели полета с фотоволтаици. Не са толкова разпространени, понеже облачните дни са повече от слънчевите. А АЕЦ не е чиста енергия.

АЕЦ-а е мръсна енергия - оставя стотици тонове радиоактивни боклуци за десетки хиляди години напред

Друг път ще ги вдигнат,ако искате да цъфти и връзва тук евроатлантизма ви.

Само таксите ли? А заплати ,пенсии-кога?!?

защо?