Киселото мляко намалява риска от инфаркт с до 30%

Киселото мляко намалява риска от инфаркт за хората с високо кръвно налягане, съобщи в. "Дейли мейл".

Обратно в новината

Коментари - Киселото мляко намалява риска от инфаркт с до 30% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Намалява то - особено ако е истинско! Обаче това, дето се продава по магазините, не е! Или трае вечно, защото е пълно с нишесте и стабилизатори, но няма ни една жива бактерия, или (ако е от малка мандра) вкисва на втория ден и пуска много вода ... от какво го правят - не знам, но това не е млякото от моето детство, което се сипваше от едни кръгли тави в хартия, на блокче, и така си го носехме вкъщи, а после го ядяхме три дни ... Беше чудно на вкус, гладко и хубаво като сметана, и от една малка паничка с една кифла се наяждаш! И после не те боли корем! После беше в стъклени буркани, а откакто вкараха пластмасовите - и вече го развалиха! А най-хубавото винаги е било в глинените панички и гърненца - на Петрохан, Долни Лозен, Банкя по ресторантите, из Родопите и Пирин по заведенията, понякога и в Търново, Боженци, Арбанаси - местни производители ... Ех, какви истински продукти имахме!

Прясното мляко е храна и за възрастни.Човек е всеядно същество и храносмилателната му система може да усвоява прясното мляко от крава например .Да, не се усвоява всичко, но им много вещества които се усвояват.

На баба ви на село киселото мляко на третия ден смърди на прокиш, защото е бъкано с бактерии различи от лактобациликус булгаригус и стрептококус термофилис,какивто само трябв да има. И ДА НЕ ТЕ ПРОСТИ ДЕБИЛИ, ПРОБВАЙТЕ/АЗ СЪМ ПРОБВАЛ/ ПОДКВАСВАЛ СЪМ 5 ВИДА КУПЕНИ ПРЕСНИ МЛЕКА, С РЗЛИЧНИ 10 ВИДА КИСЕЛИ ЗА ПОДКВАСА И ВИНАГИ СЕ ПОЛУАВА ДОБРО КИСЕЛО МЛЯКО. Ако прясното мляко от магазина не е в ред няма как тези толкова претенциозни бактерии в подквасата да оживеят и развият като подквасят млякото.

В кауфа, има над 30 марки "кисело мляко" - и 30 те са направени от латекс и свинска мас.

Бактериите са ''по-глупави'' от теб, да ядат мас и латекс, нали? Как ще подквасиш нещо различно от мляко, без да убиеш бактериите от подквасата?

Прясното мляко също не е за пиене !

Прясното мляко дори е вредно, защото е предназначено за малките на кравите, козите или други подобни. Най-полезно е козето мляко, защото козлето по наддаване на тегло и големина прилича на хората.

Вижте, наистина е по-добре когато си тъп, просто да си мълчиш за да не изпъкваш. В едни от най-дълголетните държави (Казахстан, Азербайджан и т.н.) са на първо място по консумацията на млечни продукти и ПРЯСНО МЛЯКО. Аз изпивам литри прясно и кисело и съм машина от мускули. Така, че си пийте там соевото и оризовото мляко и не се опитвайте да разсъждавате.

И аз се чудя , колко трябва да си прост , за да твърдиш че млякото е вредно за бозайник и трудно се усвоявало.

Става въпрос за киселото мляко на баба и дядо, домашно производство от домашно отгледани животни, а не купено от магазините, което съдържа сухо мляко, палмово масло, нишесте и други добавки, някои от които са вредни за здравето.

Правилно, даже сега с консервантите и добавките, полезните му качества ги неутрализират, особено помага при натравяния.

БГ кисело мляко е много добър продукт и ние българите сме едни от малцината Богопомаани да го ползваме ежедневно. В момент има поне 5 марки с уникално добър вкус и качество . И все пак всеки има право да избира да вярва на ракията ,или киселото мляко;) Гледам разни тролчета хвалят ракията и сланината , а плюят по киселото мляко:)))

Какво е това ?! Има ли такъв продукт на българския пазар ?!

ПОЛЗАТА ОТ КИСЕЛОТО МЛЯКО СЕ ЗНАЕ ОТ ВЕКОВЕ.СТАВА ВЪПРОС ЗА КИСЕЛО МЛЯКО НАПРАВЕНО ОТ ПРЯСНИ ИЗДОЕНО ОТ ЖИВОТНИ ГЛЕДАНИ С ЕСТЕСТВЕНА ХРАНА.В БЪЛГАРИЯ ИМА ПЕТ КРАВИ НА КРЪСТ И ТОЛКО ОВЦЕ.ПРОИЗВЕЖДАТ СЕ ХИЛЯДИ ТОНОВЕ МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ.КАК СТАВА ТОВА КАТО НЯМАМЕ ТАКОВА ПРОИЗВОДСТВО НА ПРЯСНО МЛЯКО?ОДГОВОРЪТ Е ЧЕ ВСИЧКОТО КИСЕЛО МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ СЕ ПРАВЯТ ОТ БЕЗСЪВЕСТНИТЕ И ПРЕСТЪПНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ОТ СУХО МЛЯКО,НИШЕСТЕ,ПАЛМОВО МАСЛО И ОЩЕ КУП БОКЛУЦИ.КОНТРОЛ И СТАНДАРТ ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НЯМА НИКАКЪВ.

аз съм от малко по големите тинейджъри и помня в зората на тъй лелеяната демокрация когато Данон купуваше Сердика как техния мениджър се изтъпанчи по телевизията и се изказа че ние българите не знаем как се прави кисело мляко Е НАУЧИХА НИ - КИСЕЛО МЛЯКО БЕЗ МЛЯКО СИРЕНЕ ОТ ГАСЕНА БАР КАШКАВАЛ ОТ ПАЛМОВО МАСЛО И КОЛБАСИ ОТ МЕСО НО БЕЗ МЕСО а ние сме възприемчиви Само рака на дебелото черво стомаха и т,н придоби бедствени параметри кОЛКОТО ПОВЕЧЕ РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ТОЛКОВА ПО ДЕБЕЛИ ПОРТФЕЙЛИ -ЗА НЯКОИ ЕСТЕСТВЕНО

Къде е това кислело мляко за да си го купим?

Отиваш до пазара - има доста фермери които продават прясно в бутилки , и после си го квасиш . Става перфектно !

Само дето не всички могат да си купуват кисело мляко в България, а само некви ментета, дето изкарват и 20 дена отворени в хладилника.

Мрънкачите винаги намират причина.

Киселото мляко сигурно е много полезно - остава само да внесат такова че по нашите търговски мрежи няма такова.

Аз купувам едно Заяна- нарочно сменена буква 4,5 проца Трае един месец без хладилник и ми е чудно като как ще ме предпазва от инфаркт Върших работа на един хлебар в Гърция и по пътя се разприказва какво съдържа та трае две и повече седмици та сега ме е страх и хляб да ям

ДА , НО АКО Е ИСТИНСКО - А ТАКОВА НЯМА И НЯМА И ДА ИМА .

Тоест, стреклата на инфарктомера стига до деление 30 и повече не може да вдигне, така ли да го разбираме?

И коя българска марка , производител на кисело млеко си плати тази реклама ? Продуктово позициониране , да ви таковам у Дуррниците .

а не мляко!

... аз си вземам истинско мляко от истинска крава след това си подквасвам млякото - и то става истинско :)

Това отдавна не се продава в България

Киселото мляко съдържа калций, но човек усвоява само 25 % от него. Молекулата на млякото трудно се усвоява, създава се в организма киселинна среса с ниско ph и за да се пребори с това, създава алкална среда като използва наличния в кръвта калций и в костите. Според световно изследване, сиренето е основен причинител на рак на дебелото черво.

Ти май си веган?

Може ли по-подробно.

За сметка на това репите и марула са мно гот , нали. Световно изследване показва че който иде репи , голям ще порасте. Рак на червото нивгъш няма да улови , само хронично възпаление - СРДЧ щото карантията ни не е кравешка

Зобай си ГМО-тата и Препаратите за растителна защита и си трай. Те не само ще те вкатат в болницата (с различни заболявания), но и в гроба!

тахън,сусам,бадеми...калции от растителен произход...!!!

МОЛЕКУЛАТА НА МЛЯКОТО?!!!! Е, това изказване изби де що риба беше останала! То и останалите глупости не падат по-долу.

Киселото мляко може да намалява риска от инфаркт, но цигарите и ракията не прощават.

Най-добре е ракийка с айрянче!

комунисти - онанисти не яжте кисело мляко

Хубу, ама къде може да се купи кисело мляко? Срок на доставка, цени?

Във всеки магазин продават. Това че не е истинско са пълни щуротии. Вярно е че някои слагат добавки , но има и много истински млека. Това че не вкисва като едно време е поради това че стрина пена вече не бърка в бурканя , след като пръста и е бил на едно по-топло място и от промяна в съотношението на бактериите.

Това в магзините е палма и химия.