Десет интересни факта за енергията

НАСА сподели на сайта си няколко интересни факта, свързани с енергията и ежедневните и приложения. Ето някои от тях.

Обратно в новината

Коментари - Десет интересни факта за енергията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много добра статия. Без забележки.

E = 2E0 = 2mc² !

Опа, обърка се нещо.

Нищо не казвате за АЕЦ!!!Защо използвате урана за бомби а не за енергия!!!Защо ни притиснахте да затворим 4 реактора на АЕЦ Козлодуй,които можеха да работят още поне 20 год....май не сте много загрижени за планетата!!!

молодец ... 2 копейки :)))

Бомбите нмат нищо общо. Затвориха ги за да не можем да конкурираме в никаква област и по никакъв начин други в ЕО и да не излезем от дупката на мизерията, за да ни къпят земята и да ни пратят на онзи свят. Е така е като избират цар за министър председател.

По точка 8, ако електроенергията за електромобилите се произвежда от АЕЦ, ВЕИ и ВЕЦ то положителния ефект за екологията е 100%тов. В момента е половинчат - около 50% от тока се произвежда от ТЕЦ, които също замърсяват. В ход са обаче мероприятия за спиране на ТЕЦ, чрез все по-големи такси за въглеродните емисии. Те постепенно ще бъдат заместени с АЕЦ и отчасти с ВЕИ, а където може ВЕЦ. Поради липса на акумулатори, ВЕИ не могат да бъдат базов източник, затова АЕЦ е с по-голям приоритет. Докато бъдат въведени електромобилите масово, ТЕЦ ще затворят и токът ще се произвежда от АЕЦ, ВЕИ и ВЕЦ, така че всичко ще си дойде на мястото. Само че поръчковите "зелени", на които им плащат ТЕЦовете пречат на развитието на АЕЦ. Забележете парадокса, корумпираните зелени работят за удължаване на работата на ТЕЦ, с което убиват хора с мръсния въздух и убиват планетата заради парниковия ефект.

Също така ТЕЦ-овете не димят в градовете, както автомобилите с ДВГ

При работеща АЕЦ /2,5 стотинки за киловат/ затворихме и нарязахме...АЕЦ Белене /започната,недовършена,ограбена/...май става дума за нечии интереси, а не за планетата.

Естествено. Това са интересите на американско-костовите ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 и на ТЕЦовете на Ковачки. Е и сороската агентура. Те плащат за тотална кампания против АЕЦ, като плащат дори и на "зелените" да лаят срещу АЕЦ. Да припомня че АЕЦ може да спаси голяма част от 18-те хиляди българи умиращи годишно заради мръсния въздух. "Зелените" обаче работят за убийството на тези хора, като са против АЕЦ. Освен това "зелените" работят за глобалното затопляне, което също е абсурд или по-скоро престъпление.

Много си бос. Производството на акумулатори е едно от най-мръсните в света. от гледна точка на екологията в момента, всяка ел. кола с литиеви батерии замърсява в пъти повече от всяка една кола на ГАЗ или на МЕТАН! И възниква въпросът ЗАЩО производителите на автомобили не правят масово коли на ГАЗ или на МЕТАН? Има тук таме по някой модел с минимални бройки и това е. Защо?

11 факт. НАСА са лъжци! 100 процентови лъжци! На земята, която е плоска има безплатна неизчерпаема енергия, но истината се укрива. Американците взеха Брауновия газ на Илия Вълков - енергията от водата при електролизата й до водород и кислород...има инфо, и сега успешно го използват. Ами какво да кажем за енергията - откритието на Тесла. Лъжци, които се опитват да промиват мозъците на човечеството. Кой стои зад тях? знае се

Нивото на демократичното образование в целия му блясък... Плоско, че чак спити земята на теорията.

AbuTalib

НАСА нямат все още обяснение на мълниите, защо и как се пораждат.

Много добре знаят, защо има мълнии, но не им изнася да го кажат. Още Тесла навремето се опита да въведе безплатната енергия, но банкерското лоби спря проекта,още преди той да завърши Тесла кулата ( кулата Уордънклиф).

Не се притеснявай, в библията е обяснено.

Бегайте от ЧЕЗ и ЕОН, за да ви е мирна главата! Оставят само 10 % от парите ви в джоба, останалото се губи като вода в пясък на пустиня.

По точка 8 е точно така, електрическите коли са зависими от източници , които замърсяват повече, както електроцентралите , така и производството и рециклирането на акумулаторите !

Дори е по-зле. Зареждането на акумулатора и изпразването му е електро-химически процес, който има ефективност около 75%. Така че ако електроцентралата хаби газ, трябва да има 1/0.75 по-голяма ефективност, с 33% по-голяма ефективност само за да се изравни с газова или бензинова кола. Е такова нещо няма. В момента електрическите коли хабят около 30% повече СО2 от бензиновите или дизелите. Само дето пушилката не е в града и преди всичко фирми като VW могат да принудят всички в империята ЕО да си купят електрически коли като сменят законите и забранят другите коли. Тъй де, за да се изпълни подписаното от тях в Париж.