Руската армия може да се откаже от смартфоните

Руската армия може да се откаже от мобилните телефони с навигация и фотокамери.

Обратно в новината

Коментари - Руската армия може да се откаже от смартфоните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Братушките уверено вървят напред с бодри стъпки под мъдрото ръководство на Путкин - към каменната ера!

най добре да си върнат армията в 19в където и е мястото

Този телефона е 100%цел могат да те унищожат без да те виждат

По добре да им ушият долни гащи , че миналата седмица лъснаха като тигани на месечината

И армията на Хитлер нямаше смартфони! И ко стана с нея?

Изравни със земята СССР от река Буг до Москва и със помоща на сталин и некадърните му и безчовечни маршали изби десетки милиони руснаци!И СССР отиде в небитието,а Германия е първа икономическа,политическа и военна сила в Европа и е трета икономика в света!А руснаците както стана ясно за пореден път на 07.02. не са си взели поука! ... и в насипи налитат и падат и мрат...

Шило, шиленце... тъпо теленце. да ти припомня думите ти от преди 2 дена??? ТАСС не коментирала цял месец новината щото не се занимавала с фейк новини :))))) Е... сега и от там ти го казаха, ама вчера не смееше да се появиш тука :))))

и всички смартфони сигурно са били руски, а? :)))

вдички знаем че е заради 200та убити руснаци и ТАСС която една седмица отричаше

доста вероятно е, це при целенасоцването на артилерята по колоната в деир ес зоор е било използвано и пеленговане по телефонцетата на нападастите.доста глупаци, отивасти в атака с деистваст радио-маяк в гастите са се навудили напоследук...затова пук какви селфита правят...или им правят впоследствие...за мен-напулно правилно ресение... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

При взрив на военен склад са загинали 15 руски наемника, по информация на Гардиан. Влезли в склада и се натъкнали на разтяжка! Русофилите ще знаят какво е това. 23 са загинали от които 15 са руские. Като не ти върви , не върви.

217 са само от първа рота - почти целият и състав, но яко намаляват и втора и трета и четвърта - общо към 640. Още около 160 ранени вече върнаха в Русия, абе от 3000 останаха по-малко от 2000 боеспособни, ама някои вече надигат глас за прибиране.

Шило

А бе, що американците тврдят, че са само четирима?

Това къде? Аз чух техни твърдения в медиите за убити 100 про-асадовци!! И нали ти е ясно че те знаят всичко, но няма нужда да се подиграват нали? Или да е хвалят? Те руснаците разбраха урока.

stan_posta@

Вчера и Захарова каза, че имат данни за четирима. Общи загуби 100, но това включва и ранените. А от убитите не всички са руснаци, ЧВК приема наемници от всички страни. Та силно се преувеличава.

аз чух че общо в колоната за били около 1000 бойци. Имало е и руски спецназ с техни си задачи. Сирийци почти не е имало. Основно са били от Русия и Донбас.

Шило

Ами не слушай приказките на пазара.

И за какво му е на войника смартфон. Отишъл е на война, вероятността да го убият е огромна, няма значение дали е с умен телефон или без. А щабните плъхове да си ги следи ВКР, нали това му е работата.

Ако е доброволец е още по огромна

Тая забрана за смартфоните засяга ли частните армии на Путин? Като Вагнер?

Пускат новия му обновен двойник! Предния не се е справил и са го утилизирали.

Абе директно да нарамват макарите с кабел и да се връщат към полевите апарати от ВСВ. Да видим как ще ги хакват американците.

да, и пак да наврат фашистите в кучите задници. В България - тоже.

Само че кои сега са фашистите? Германците си стоят вкъщи, само рашънците дрънкат насам-натам с оръжията.

и кабелът и полевите апарати през втората световна са дарение от САЩ по програмата Заем-Наем. Без тях е трябвало да ползват флагчета. Не само това е дадено от САЩ на ссср, ами САЩ са изхранвали напрактика цялата червена армия. Всички транспортни машини, в това число и локомотиви, вагони, камиони(катюшите са на студебейкър и форд) релси и т.н. са американски. Всичкото авиационно гориво, самолети, стомана, машини за заварки, както и цялото облекло на червената армия са американски. Без тази програма Вермахтът се е забавлявал в тайгата.

Шило

Със сигурност! Щом созе казва, така ще да е.

2/3 от изстреляното от руснаците олово е от САЩ. Инак щяха да стрелят камъни

stan_posta@

Около 4% е помощта на САЩ от общите военни разходи. За годините на войната по ленд-лиза САЩ доставят на СССР военни и граждански стоки на стойност 11 милиарда долара. Което се равнява на 138 милиарда долара по цени от 2008 г. По договорката СССР, Англия, Канада трябва да платят в края на войната само имуществото, неунищожено или неизразходвано по време на войната. За СССР това са 1.7 милиарда долара. Последните плащания на Канада, Англия и Русия са направени през 2006 г. (две хиляди и шеста година). Общият обем на доставките от САЩ за СССР се оценява на около 4% от военните разходи на СССР през войната. Нито един руски човек, нито един руски историк или политик не се е изказал за ленд-лиза по друг начин, освен с благодарност и признание ! Един добър пример до какво може да доведе разбирателството между големите ! Танкове 12 700 Джипове и всъдеходи 51 503 Камиони (знаменитите Студебейкър) 375 883 Мотоциклети 35 170 Трактори 8 071 Пушки 8 218 Автоматични оръжия 131 633 Пистолети 12 997 Взривни вещества 345 735 тона Динамит 70 400 000 фунта (31 933 тона) Барути 127 000 тонн Тротил 271 500 000 фунта (123 150 тона) Толуол (суровина за тротил) 237 400 000 фунта (107 683 тона) Детонатори 903 000 Оборудоване за сгради $10 910 000 Товарни вагони 11 155 Локомотиви 1 981 Товарни кораби 90 Противолодочни кораби 105 Торпеда 197 Радиолокатори 445 Двигатели за кораби 7784 Запаси продоволствие (храни, консерви) 4 478 000 тона Машини и оборудване $1 078 965 000 Цветни метали 802 000 тона Нефтопродукти 2 670 000 тона Химикали 842 000 тона Памук 106 893 тона Кожи 49 860 тона Гуми 3 786 000 Армейски обувки 15 417 000 чифта Одеяла 1 541 590 Спирт 331 066 литра

ВАГНЕРОВИТЕ СОЛДАТИ ОТИДОХА В СИРИЯ ДА ПЪЛНЯТ ГУШЧИЦА,СЕГА ГИ СПОМЕНАВАТ НА ЗАДУШНИЦА.

Правилно , толкова информация изтече , че се чудя защо още не са обявили задушница за национален празник

Те и "миротворците" от Русия два пъти освобождаваха Алепо,ама при първото отегляне оставиха цялото си въоръжение на терористите от ИДИЛ.

И накрая изпържиха 76 говеда и Алепо е свободно.

Тази измислица ли върви сред ватниците? Я дай потвърждение от някой реномиран източник?? Я ни разкажи приказката за Кук и за памперсите. Аз после ще ти разкажа за Вагнер, само дето там не е приказка.

Това беше при Палмира, тя май още е в ИДИЛ.

Шило

Ще ти се, ама не е.

Ето в Сирия солдатите слушали през смартфоните си музика на Вагнер и не чули кога ги шляпотят от небето бомбите и ракетите.

Абе то и говедата не разбраха, че са на кифтета във Алепо.

Доказателства нещо? Или поредния руски фейк? За кифтетата питай ония от Вагнер. Още са пресни, произведени на 07.02.2018.

Прави са. И аз съм вече съм готов да изхвърля моя смартфон и да се върна към старата простичка Нокиа. Та на този смартфон щом го включа, веданага се показва моето местоположение. А именно: село Лозен.

Ти не си на война , дръж си смартфона!! Ползвай си го със здраве.

Не, ще го хвърля, защото могат да ме поразят, тоест да метнат по мен своите високоточни бомби. Нали знаят къде се намирам.

Как се радват предателите, че имало убити руснаци? То затова намазваха въжетата привлсяко идване на братята в България.

Ей ги предателите дето предават народа си!! Русофилите , готови да предадат народа си за господарите си от Русия!! Българофилите не са предатели.

Рашите се отказвали от смартфоните във армията.Щели да връщат катушките и морзовата азбука за комуникации.

Вървя си аз по пътя и срещам една ръка. Казвам и: Здравей ръка! Тя отговаря: Здравей, аз съм Вагнер!

Да не е била ръка на говедо, откъсната край Алепо?

Ами тя си казва че е Вагнер, и какви са тия говеда край Алепо? Пак поредната руска лъжа?

От доста неща ше се откажат руснаците, за да задоволят амбициите на Путин. Но така им харесва. Те са си свикнали да бъдат тъпкани.

...доста глупав, елементарен и безсмислен пропаганден коментар, коУега..., особено по конкретната тема! Ако няма какво смислено да кажеш, по-добре е да не казваш нищо...

Да е излъгал нещо? Руснаците са народ от роби!! И са така още от векове.

нещо, освен да си крият резилите?

Аман от фейковете на Комерсант! И информацията за унищожената военна техника на базата в Сирия (от неотдавна, за която блогерът разпостранил я се извини, но това разбира се не попадна във фокуса на дир.бг), и информацията за убитите от компанията ВАГНЕР и много още от последно време се оказа пълна лъжа...Но дир.бг не му пука за истината, щом се появи някой фейк било то от издания като Комерсант, било от "информационните" източници на Украина, веднага се публикува със задъхайки се от радост.

АБЕ ИЗПЪРЖИХА 500-600 НАЕМНИКА, ХАХАХААААА

А твоята информация идва от руската пропаганда?? И ти и вярваш жалко добиче? Ти си за съжаление!! Айде разкарай се с тия лъжи от тука. В нета се появиха над 10 свидетелства за руски бандити убити на 07.02 в Сирия. Жалейки. И ще се появяват още повече. За какво реват тогава вдовиците? Щото било лъжа? Ами хубаво тогава да сядат на прага и да чакат любимите им изроди да се върнат от Сирия.

Фейк, фейк... колко да е фейк? Първите няколко дни мълчаха, като наакани, пък после и в Кремъл си признаха. Върви кажи на семействата на загиналите, че новината е фейк.

1. Не виждам на снимката смартфон-но добре се виждат 2/два/ "смърфона"! 2.Кой казва че не могат да се локират "обикновени" телефони? 3.Фенерчето на дизел ли ще е или на водка?:)))

НА БОЯРИШНИК, ЧЕ Е ШИРОКО РАЗПРОСТРАНЕН.

Връщат се към радиоточките в казармите. 100% не могат да се подслушват.

руснаците се опитват да крият срама си

След като изтекоха разговори на оцелели вагнеровци след касапницата свършила с унищожаването на 640 руски професионални убийци, бързо решиха да премахнат телефоните за да могат да прикрият каквото може.

Айяй. Яйца. Как си МИНДЖЕВ?

Путин с американски или китайски смартфон е?

Щото каза, че не използва. Има много по - надежден.

Sangre sica

Що е цифров-НЯМА ТАКЪВ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Със смартфон на Стив Джобс. А не на Альоша.

Ще им разрешат когато има руски смартфони, на мук, хихихииии

...руски смартфони има отдавна, при това с два дисплея..., но ти откъде да знаеш, четейки и попивайки само анти-руска пропаганда! Нищо, живей си в заблуда, така е най-лесно за по-простите представители на хомо-сапиенс, като теб. :-D

Естествено ,че не трябва да ползват смартфони когато са на служба или във военна зона ,това че ние сме се примирили да ни гледат ,подслушват и локализират навсякъде не означава ,че и в армията и службите трябва да е така ,дори за Тръмп писаха ,че личният му телефон е стар модел без локация.

Цялата работа, е че Пути не желае да изтича инфо когато са му разкатали смешните солдати.

Едва ли Тръмп ползва стар телефон, с неговата обич към Туитър!

Ти наистина ли си мислиш ,че Тръмп лично си пише туитовете ,за това се грижи цял щаб от пиари .

А във Вагнера ще им забранят ли ... oh wait :о тях ги изпържиха :)

Изпържиха, ама над 70 говеда при Алепо.

То самият факт, че имат мобифони, значи че би трябвало да са откриваеми. Ако аз разработвах оръжие, щеше да локализира мобифоните и да нанеса удари там. Мобифоните трябва да издават локацията на военните.

Те и американците имат същите проблеми, в Афганистан и Сирия се оказа, че с гривните за движения се знае всяко едно тяхно движение. И е достъпно в интернет. така се компрометират всякакви военни операции. Тъй че няма да се учудя да се появи такава забрана не само в Русия, но и в САЩ. Иначе се получава твърде несериозно, да водиш военни действия и да те има на картата къде си.

Какви са тия гривни за движение? Не съм сигурен че американските войници имат право да носят телефони в тях, изобщо.

За руските войници не е проблем да нямат смартфони. Те и чорапи нямат, а от двеста години навиват партенки. И бели якички продължават да зашиват на куртките си и топла вода не ползват. Такава е руската армия; непобедима и легендарна!

Е, поне имат за ядене, в сравнение с армията на говедата.

НАИСТИНА МОЗЪКЪТ ТИ Е БЕТОНЕН, ХИХИХИ

Явно и хабер си нямаш от войска ,всеки който е служил в бойна част навремето ще ти каже ,че от партенката по удобно за крака няма ,особено с военни обувки и ботуши ,много хора ,планинари и други които използват високи обувки и ботуши ги ползват и в цивилният живот.

Определени военни части на Германия са обучавани в Русия, тип сървайвер, ама истенски, а не като по телевизията. Пускат ги на безлюдно място примерно в Сибир и се връщат да ги приберат месец по късно. През това време нямат правото да се мяркат пред хора. Имали правото например да крадат кокошки, като компенсират окрадените. Постигат реални условия на война. А тя не е на удобства. Какво ще яде и пие си е негов проблем.

В случая лошото е, че в обучението си са наблегнали основно на кражбата на кокошки, както се видя от последните събития от Сирия! От 80 години се обучават основно в тази дисциплина - цитирам едно стихотворение:Писмо до Ванка с танка: " Помниш ли как кушаше картошки, наконец забърса три кокошки"

Я пак повтори за непобедимостта, щото с 10 пъти по-малочислена конница ги карах д бягат докато серат в гащите си.

Ми тя и Меркел се отказа от смартфона- ама за нея соросовите глисти не риват.

Руската армия е толкова дисциплинирана и сурова, че служителите й си прекарват почивните дни в конфликтни зони, без да се отделят от поверената им бойна техника.

да връщат направо телефоните с шайбите. И без това акъла им само до там стига.

добре че твоя е в повече, че да им кажеш какво да правят.....

може и на постенски галаби да минат - наи безопасно е а и за ядене стават

Слава на Украйна!

jingiby

Навремето в нашата комунистическа армия бяха забранени дори и транзисторите за да не се слуша вражеска пропаганда. Явно руснаците с такива забрани си ги тегли към добрите стари комунистически времена...

Помня времето когато достъпа до копирните машини бе строго контролиран и всичко, което копирахме се описваше от специален служител......

да ядат слама