Не пускаш данъчни във фирмата - хиляди левове глоба

10 000 лв. глоба за физически лица и 20 000 лв. за фирми за всеки ден, в който е извършвана манипулация на софтуер за отчитане на продажби.

Обратно в новината

Коментари - Не пускаш данъчни във фирмата - хиляди левове глоба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Майтап. За огромна част от стадото, тормозът над дребния бизнес се състои в това, че го карат да си плаща данъците, да плаща осигуровки на персонала и т.н. В същото време, същите хора искат по-високи пенсии, по-хубави пътища, повече детски градини ... Да ви таковам у бизнесмените, щом не можете да съберете 200 кинта за една година. Но колкото и да не ви се вярва, фискалния контрол се затяга. Радвайте се, ще още не е на нивото на развития свят, щото в такива условия селския тарикат няма да вирее...

Може ли някой от отговорните длъжностни лица в тая държава да отговори с колко са набъбнали щатовете в НАП за последните десетина години и кой ще го издържа този апарат? Ако погледнете в сайта на НАП ще видите, че всички териотриални поделения на НАП си преизпълняват плановете за събиране на данъци и съответно си вземат бонусите?! Как тогава се констатира, че са укрива до 70% от оборота? Каква работа са съвршили тези чиновници, тогава???

Проблемът е в невъзможността на магаретата (т.е. "клиентите") да се защият ефективно. Тежеста на доказване е обърната (субекта трябва да доказва своята невинност). Нещата стоят така - идва данъчния - праска глоба да речем 30 000 лева - запорират ти сметката - ти ги съдиш - минават години докато ги осъдиш - 30 000 лева стоят в банката. В това време вероятността да фалираш е огромна, а междувременно НАП може да са те дали на съдия-изпълнител. Ей това е проблема с няколко думи. Пълен административен произвол, при това - законен. Отделно НАП трябва да бъде разделен на две - наказателен и одитираш орган, като втория може да е частна фирма (в Англия например е така) - за да няма конфликт на интереси.

Пълна малоумщина - вдигат сумите, за да могат да си стигнат целите поставени от Боко. Вместо да бачкат яката. Сега ще стане, че като хванат 2-3 да изгорят и останалите, тези с връзките, които са предупредени, ще дишат малко по-спокойно. Винаги съм казвал, че проблема в България не са законите, а контрола и прилагането им! Колкото и да променят текста, трябва да има кой постоянно да го прилага.

Новината всъщност показва неефективността на НАП! Вие, работещите в НАП сте си направили така да сте смешници без капка уважение към Вас! Разкарайте корупцията и вкарайте повече контрол, така, че да има респект към Вас. В крайна сметка всички сме били Ваши клиенти и знаем клинетското Ви обслужване на какво ниво и комптенеция е! Вие самите сте се заровили и работите на супер ниско ниво - "ами попълнете бланка номер 21" сърдито казва лелката, без да те погледне в очите! Айде стягайте се в кръста и си вършете малко по-съвестно работата!

който не допуска данъчните за проверка до компютрите си - 20 до 30 хил. лв., ако не са търговци

Жалките и несъбирани глоби, които и падат в съда не плашат никого. Още по-жалък, но напълно оправдан е страхът да проверяват собствеността на отявлени престъпници, играещи бизнесмени. Колко нощни клуба, дискотеки и паркинги провериха данъчните? Нима нещо се промени след проверките по морето? Каква защита гарантира държавата на осмелили се данъчни, които биват заплашвани, имуществото им палено или чупено? Какви санкции и превенция са гарантирани срещу корумпираните служители и как ги проверяват и санкционират?

Подготвят поредния рекет към бизнеса и то основно към малкия с тази смяна на касовите през тази година..Фирмата сигурно вече е избрана защото миналата година се наложи да сменя касовия и техника ми каза че това ще се прави през тази за всички а менТата се прави на ударена..

Що дремем ние?! Докога ще са тези рекет акции със смяна на касови апарати?

Вие май разбирате функциите на вашата администрация всячески и с всички средства да пречи , най-вече на дребното предприемачество?

НАП - конкуренти и наследници на ВИС и СИК. Минават, отварят касата, прибират парите.

Далавераджиите веднага усетиха че поредната, поредната далавера - смяна на касовите апарати се е задала и шумно запротестираха те колко това не им се отразява добре.

пребройте се далаверковците

Плащаш на данъчни с пари от фирмата - хиляди лев печалба

Данъчни ще ги пусна,ако имам фирма.... Отдавна съм се отказал от този си мерак,защото се убедих,че работиш ли по всички правила,които създаеат тези малоумници,просто,не само средства няма да ти стигнат,НО/ДОРИ ВРЕМЕ,ЗА ДА ИЗВЪРШВАШ ОСНОВНАТА СИ ДЕЙНОСТ ! Не може една държава да набира и формира ЦЕЛИЯТ СИ БЮДЖЕТ САМО ОТ ТАКСИ,ДАНЪЦИ,АКЦИЗИ,ГЛОБИ от хора ,които им се ОТНЕМА ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ПРОИЗВЕЖДАТ,СЪЗДАВАТ,ТВОРЯТ НЯКАКЪВ МАТЕРИЯЛЕН ПРОДУКТ И ОБЛАГАЕМ ДОХОД ПЕЧАЛБА!НЕ/СТАВА ТАКА.... България се е превърнала на държава на НИЩОПРАВЕЩИ.... 2,5млн пенсионери ....голяма част от тях млади,корави от МО ,МВР и пенсии от 500++ лева.... Администрация,общ.служители,полиция,военни....ПОЛИТИЦИ.... ЕДИН МИЛИОН ,,СОЦ.СЛАБИ",НЕГРАМОТНИ МАНГАЛЯ.... Е,КОЙ ОСТАНА ДА РАБОТИ БЕ ? Днес,гледам репортажи от откриването на Конгреса на Футболният Съюз....Мааллеейй....то лимузини,то делегати,то членове,участници....ЖУРНАЛЯ....В Бразилия надали има толкова много ,,ръководители" заети с футбола....Като прибавим и всички ,,ритнитопковци" от всякакви зони,групи....,,Армията" гонещи и хранещи се само от кухата топка вероятно е 100-хилядна.. Ами само те да са.... А КОЙ ЩЕ РАБОТИ БЕ?.... ДОРИ МАЛЦИНАТА ОСТАНАЛИ С ТОЗИ СИ МЕРАК ГИ СЪДИРАТ ОТ ДАНЪЦИ,ТАКСИ,ГЛОБИ.....

Тези акций според мен са напълно незаконни и съответно излишни.Защо?Пример,хвали се примиера че през летния сезон събрали 20 млн.от приходи до тук добре.Защо обаче той не каза че за командировките на същите тези бяха изхарчени повече....то не бяха хотели командировъчни ресторанти,коли.даже и блокади на населени места.Хората който идваха да почиват се питаха дали няма военен конфликт.Смешна държава със глупаво управление.

Държавата е проста, защото населението е малумно. Съдя по правописа ти.

Това с ''левове'' , кат с Мендичката - неправилно употребено.

Само да кажа че според мен при бай Тошко беше доооста по добре.То сега телефони се подслушват,касови апарати,компютри незнам какво си,и пак нямат пари.Е няма как да дойдат инвеститорите,сори...

Само не разбрах, защо данъчните трябва да имат достъп до компютрите на хора които "не са търговци"?!? Зю това не трябва ли разрешение от съда?!?

Менда, а кога ще ни оставите да поработим малко и за БВПто, и за нас - ей така, само малко, колкото да преживеем физически?

Ако имах бизнес и можех на тази държава стотинка не бих плащал. За какво отиват парите които ни одържат в данъци? За 13 хилядарки заплати на неква кака, за повишение на заплатите на народните представитерли с 300лв за никаква работа и нулево доверие. За далавери и крадене на всички нива. Ама скоро ще спрат евро субсидиите и кой ще им плаща да лапат.....от къде пари за охрани, джипове, крадене, няма от къде освен от : Повишение на гориво, ток, вода, парно, данъци, доене на и без това изнемогващ народ

Всеки месец - нова простотия. То не бяха акция "Каса", намаление на лимитите за плащане в брой... За 25 години фирмаджия съм се нагледал на всичко. В другите държави не знаят къде е данъчното, тука минаваш покрай него на пръсти да не те засмуче нещо...

1. Такъв режим ще има и за фискалните принтери, каквито работят в 43 000 обекта. 2. По данни на НАП 20 331 обекта използват подобен софтуер. Имало 43 000 принтера, а 20 331 обекта ползвали софтуер!!! МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО ОСТАНАЛИТЕ 22 669 ФИСКАЛНИ ПРИНТЕРА КАК ТОЧНО ГИ ПОЛЗВАТ???? Това са абсолютно пълни неграмотни нападжийски измислици!!! Ако те не знаят, че един фискален принтер НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВА БЕЗ СОФТУЕР - Е НЯМА КАКВО ДА ГОВОРИМ!!!

Само в ЕДИН магазин на МЕТРО има 20 фискални принтера с ЕДИН софтуер. Аман от НЕГРАМОТНИЦИ.

Абре, грамотник - ти знаеш ли на какъв режим са МЕТРО??? Че са директно вързани към НАП? И - знаеш ли като си такъв умник, че 90% от касовите апарати МОГАТ ДА РАБОТЯТ В РЕЖИМ НА ФИСКАЛЕН ПРИНТЕР? Т.е. броят на фирмите ползващи софтуер трябва да е много по-голям, а не 20 331!

Гответе се за поредната далавера - смяна на касовите апарати! Впрочем, Менде, в колко от тези случаи на укрит оборот се е стигало до "споразумение" между проверяващи и укриватели - какво казва статистиката?;))

това не отменя факта че като изключим големите вериги и супермаркети другите обекти не издават редовно касови бончета

трябва да ги пускаш данъчните във фирмата....Иначе от какво ще живеят тези хора?

Майката ни разкатаха тия гербаджии... И след всичките им мерки белия бизнес е смачкан, сивия цъфти... Каква е тая работа...

член първи е това

Мамините синчета от години нямат навик касови бележки да издават.

Абре, умник, нали това разправях на времето, когато пуснаха новите апарати със SIM карти: АКО ТЪРГОВЕЦЪТ НЕ ЧУКА БЕЛЕЖКИ - КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА КАСОВИЯТ МУ АПАРАТ??? АКО ШЕ ДА Е С РАДИОСТАНЦИЯ, АКО ШЕ ДА Е С БЛУТУУТ - КАКВО ОТ ТОВА? Иначе в момента това е поредният герберастки напън техни фирми да изкарат 100-тина милиона покрай поредната безумна подмяна на касови апарати, без които НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАБОТИ!!!

И как ще дам пълен достъп и базата данни на данъчен, ако съм електронен магазин??? Откъде да знам, че някой "добросъвестен данъчен" няма да ми я копне и даде на конкурент!

Шилo

Как 70% бе, тия нормални ли са???? Това, ако е вярно, трябва да го доказват и да вкарват виновните в затвора! Но ми се струва, че са сложили една нула в повече.

ШЕСТА ГОДИНА СЕ РАБОТИ С НОВИТЕ АПАРАТИ - ЧАК СЕГА СЕ РАЗБИРА, ЧЕ С ТЯХ МОЖЕЛО ДА СЕ КРАДЕ!!!! Идеята е една-две фирми за пореден път да се включат в ОГРАБВАНЕТО на 120 милиона лева за производството на "нови" касови апарати!!!

- Тате, тате! Какво е това несподелена любов? - Ами когато обичаш Родината, а те оправя държавата.......

Че как така,нали се играят лотарии?!Скрънзата НАП само взема,трябва и да дава-увеличете броя на наградите за фискални бонове и техният размер.

През месец два големите глави от герб измислят по някоя уникална простотия. 20 000 лв глоба ще съсипят всяка нормална фирма. Скоро ще останат само гербери държавни служители и цигани. Не знам кой ще им плаща заплатите и помощите. Пълни неадекватници.

дкми

Просто е: Няма да укриваш оборот и не те глобяват.

Просто е : Умниците които искат да се приемат тези закони да се запитат защо укриването на доходи в България е национален спорт.

аз, като данъчен, ако искам да те издоя, ще изчакам едно 5-минутно прекъсване на тока и си готов за глобата!

Българите-мошеници и измамници!

по минусите се познават далаверковците

Браво!

държавата може да съществува от събраните данъци ,а фирмите от укритите данъци.

няма как да се манипулира софтуера без да имаш човек в НАП.

Мдаааа, 2% от БВП за отбрана. Плащайте, скачащи говеда. И се радвайте, че не сте червени!

Аз съм ОК за 2-та процента, но да не бият магарето докато умре - достатъчно е да спрат фалшивите инвалидни пенсии и безкрайното плащане на тъмнозелени наши съграждани за възпроизводство!

Понеже беззаконието ще се увеличи в последните дни на този загиващ свят, любовта на мнозинството ще охладнее.

имате познати, приятели или роднини , работещи в НАП, особено в контролните отдели, загледайте се в стандарта им на живот и ще ви светне!

Батката е прав, точно това става с момите данъчни, корупцията е до небето но за НАП е табу д се говори. Всичко е по мед и масло, заплатите и премиите на нападжитее са до небето.Явно Бойко Атанасов добре си ги закриля. Всичко друго в пресата е корумпирано, МВР,Митници,НОИ,агенция по вписвания... но НАП и Общините, там всичко е "супер". Фирмите си правят каквото си искат и крият обороти не от вчера, но кой да се заеме с проверките им. Нападжиите си имат по-неотложна работа, да събират парички под масата и всичко е супер добре в това ведомство.

Бандитска държава , с бандитско управление...

Аз пуснах една мома от данъчното във фирмата ми за проверка, изпуснах в чантата и нещо, а после момата даже и ми пусна.....

сега ако кажеш, и че момата си я е бивало направо се абонирай!

дай я, да и пусна, че и тя да ми пусне, бре!!;))