Ако носиш скъсани дънки в клас, оставаш без стипендия

Столични училища въвеждат мерки по отношение на униформата, които ще са свързани и със стипендиите.

Обратно в новината

Коментари - Ако носиш скъсани дънки в клас, оставаш без стипендия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кат те гепна, дънките ше ти цепна...

Защо на английски е главна квартира, а на български седалище. Очевидно там са главите на фирмата или организацията а тук са задниците. Сега вече ми стана ясно, че от училище възпитаваме децата. Не е важно какво ти е в главата, а как ти изглежда задника. Дали е със скъсани гащи или не.

Моля. моля - преди повече от 35 год., Бастилията казваха и на други Столични училища!!!!

На никого не му дреме за отдалечени исторически епохи. Действието се развива в наши дни.

.....Някои пък ще намалят месечната сума на отличниците, тъй като тези, които ще получават възнаграждение, се увеличават..... > > Вместо да ги стимулират - ги наказват! Синът ми бе отличник в Немската. Стипендията му - 25 лв. В друго Столично училище, за отличен успех - стипендия от 50/60 лв.

Какъв е проблема -трябва да има униформи ..някой казва че е комунизъм тъпо та нима в Лондон като са с униформи какво е.

Това е поредната идиотия. Решава се по елементарен начин - на национално ниво се въвеждат униформи в училищата, както в нормалните бели страни. Кви скъсани дънки кви 5 лева.... Аз през 1989 взимах 30 лева, когато с тия пари можех да си купя 100 хляба. Сега пак 30 лв, те съвремените хлапета 30 лв за нищо ги нямат...С тях без тях, вс еим е тая и ще си носят скъсаните дънки ( в което няма нищо лошо ). Да се въведе униформа, всички да мирясат, ебати драмата...

Най-умното е стипендия за успех да се дава според гащите. Има една поговорка: Гледа му акъла па му крой капа. Сега излиза обратното гледа му гащите, та му мери успеха.

Едно умно нещо. Не може в училище да ходят като разпасани, трябва да има някакво уважение, след училище и в почивните, дани да си носят скъсаните дънки! На работа също не е приемливо, особено в офис или държавна институция, трябва малко да се съобразяваме, да имаме уважение! Аз живея до училище, момичетата са просто отвратителни, гримирани, със цците и задниците на показ.. еми съжалявам, но това е недопустимо, къде са родителоите им и не са ли видели как излизат децата им?? Ако моето дете се облече така за училище, ще ме е срам!

Умно е да. Най-умното е стипендия за успех да се дава според гащите. Направо сме първи в Европа с това нововъведение.

Анджак. На отличниците им взимат стипендията заради скъсани гащи, а на двойкаджиите със скъсани гащи не им казват нищичко. Чудя се това дали ще накара двойкаджиите внезапно да станат отличници, или отличниците да спрат да се стараят като гледат, че само тях санкционират, а?

Училището не ти е моден подиум. Там се ходи да се учат, че и без това излизат неграмотни, а не да следят кой как избрал да се облича.

ОК!Това е едно добро начало. Само нека министъра ми обясни,ако учител влиза в час и нищо не ти преподава,защото резултатите го показват какво следва. Стига с тези частни уроци. Злото наречено я.такева разруши образователната ни система. Нищо не е в състояние да я възстанови.Само глупости от глупаци по върховетеПари,привелегии ,без никакви резултати. Целта е ясна,затриване на България.

Добре, че и моят работодател не се чуди как да ми отреже от заплатата, че ще ми отнеме правото да си нося дънките. :)

Училищната униформа трябва да се въведе като задължително облекло. Във всяка бяла държава е така. И при нас едно време е било.... Освен това е задължително да се въведе и парична глоба на родителите, чиито дете има намалено поведение в училище. Било то от непристойно поведение или от посягане на учител. Върнете редът в училищата, защото сами виждате резултата от свободията, която цари вътре...

Не пиши глупости. В Германия учениците ходат както си искат. Стига с това тролене и пропаганда. Ако ви накарат да изядете лайната на управляващите, ще твърдите че навсякъде в Европа ядат лайна, ама тука са най-вкусни и редно и ние да почнем да ви ядем.

Ами не пише глупости. Тук в Англия униформата е задължителна и се купува от точно определени магазини от родителите. Имат за всяко училище. А децата са въодушевени от готините униформи и сами искат да си ги носят.

Боко джендъра няма да е съгласен,че им се нарушават бъдещите им джендърски "права".

По силата на кой закон трябва да се дават стипендии на ученици за успех. Това трябва да става от бюджета на самото училище. Пари за контрол няма, а за гамени има. Всички знаем как се пишат високи оценки за да не се загуби субсидията за училищата

както едно време циганите и сега носят скъсани парцалки. И според мен е недопостимо да се ходи оръфан неугледен на училище.

Всеки опит да се нормализират нещата в училище срещат як либерален отпор. Неприличното облекло не можело да се свърже с получаваните стипендии (то пък шестиците нали са абсолютно обективни...)! Защо не приемем факта, че този който дава парите има право и да определя правилата?Нали така е навсякъде и възрастните отдавана сме го приели като азбучна истина.

Парите за училището ги давам АЗ и аз, а не учителският съвет трябва да решава какви дрехи да купуваме на децата си. Нали така НИЕ плащаме заплатите к ние купуваме дрехите на децата си. Точно и ясно като с поръчването на музиката. Капиш!

Еми пусни ги без гащи да им излезе късмета, капиш...

Както го пишете излиза, че сте единствения, който дава пари и само Вашето мнение е от значение, но далеч не е така, нали? Добре е и в къщи да се обърне внимание на отличниците, че училището е един вид работно място на учещите се и няма нищо общо с местата за развлечения и забавления, където можеш да блестиш с дупките по дрехите си и непукизма си.

дкми

По силата на кой закон ще бъде лишен ученик от полагаща му се стипендия на база на това как ходи облечен? След като в училището няма въведена униформа - значи може да ходи както намери за добре. Ако иска и по прашки/боксерки ще отиде. И никой не може да му каже нищо.

След като сумата за стипендии се отпускат на училището и ръководството има права, как да ги разпредели, то значи може да бъде по всевъзможен критерий.Вие също можете да отидете на работа по гащи, а правите ли го?Навярно шефа много ще Ви се зарадва и ще Ви награди с премия?Няма нищо лошо в това да се въведе изискване за допустимо облекло, все пак подрастващите трябва да са наясно, че има някакви норми за поведение в обществото, които се спазват!

Когато дават стипендии от техните си заплати да дават както си искат. Когато дават стипендии от моите данъци ще ги дават така както е по закон. В република България, за разлика от Северна Корея, гражданите не носят еднакви униформи и еднакви прически. Следователно и законите важат еднакво за граждани с различни дрехи.

Това със скъсаните дънки, ми напомня един случай с мен от 1949 г. когато се учредяваше ученическата организация "Септемврийче"! При учредяването и встъпването в членство се връчваха червени връзки на членовете! На отличниците -копринени червени връзки, а на останалите, както им викахме "конопени" от памучен плат! На тържеството бях определен да ми бъде връчена копринена връзка, защото бях Отличник. Но когато класната ме видя, как бедно съм облечен и вместо обувки носех отрязани стари шушони, веднага ме извади от строя на отличниците и ме запокити в последната редица на чакащите за "конопени" червени връзки! Беше ми мъчно тогава ... Има някаква аналогия със скъсаните дънки! Де, да знам ...

Никаква аналогия. Сега носят скъсано от гъзария...

А печати по кълките ще бият ли?

Аха, ще им ги бият до печатите за дискотеката.

Дир е проводник на джендърите, чрез сергей, педофила на евреите в пес и зелените, за които децата са извор на удоволствие, най-вече вашите деца. отпор на зелените педофили!

Тия дънки дрипавите не бяха ли на мода 90-те по някое време? Тогава ги купуваха "цели" и сами си ги късаха

Е...и идиотската мярка, заклевам се. Значи ако си отличник и носиш скъсани дънки, те санкционират, обаче ако си двойкаджия и носиш скъсани дънки, никой копче не ти казва. Това само нашите велемъдри педагози могат да си го изсмучат от пръстите.

Крайно време е да има принудителен труд за учениците събота и неделя и през ваканциите

"Униформата включва суитчър и тениска" Просто нямам думи да го направят както е в нормалните страни с риза, пуловер и въртовръзка, със сако отгоре.

Селяните- прости, дошли са ни на гости... Умрете, да се настегнете с вратовръзка и сако, като на сгоден циганин, брат му.

Като майка на осмокласничка съм в потрес от предложението. Дъщеря ми ходи със скъсани дэнки - аз й ги купих. Това не й пречи да е отличничка в елитна столична гимназия. Има амбиции, отговорна е, полага много труд ,къса от съня си, за да бъде на ниво. И много други момичета и момчета са така. Жалко, че педагог с такъв опит е толкова късоглед. Защо не погледне в деколтетата, облеклото и грима на свои колежки? Униформите са белег на консерватизъм, но не в добрия смисъл. Сещам за моето време в гимназията, когато ходихме на училище с гадни тъмносини престилки. А ако си върнем още по-назад - момичетата с къси поли ги "жигосваха" с печати по бедрата, а момчетата ги остригваха в близката бръснрница!

Евала за добрия успех, ама с тия скъсани дънки направо я загрозявате! Какво иска да изрази или най-вече да покаже уважаемата ви дъщеря с тия скъсани дънки? Че прилича на рапърка, на модел, на бездомник, на просакиня или на друго...

...на ковра

и не тормозете отличните ученици! Какво иска да изрази един млад човек с облекло и др. елементи на външния вид е негова необходимост, удоволствие и др. Нямате право по толкова елементарен и груб начин да ограничавате младежите в която и да е област! Те трябва да са свободни за да могат да творят! Това, че са отличници и имат нормални отношения с учители, родители, връстници е похвално и трябва да се адмирира, а не да ги "мачкате по комунистически". Не повярвах на очите си като го прочетох! Спомних си "развития социализъм" с гнусните му примитивни забрани за каквото се сетиш.

Очудващо е как дрипите могат да бъдат мода? Даже и клошарите (бездомниците) не ходят с дрипи, а млади и възрастни (при това не бездомни) се обличат като просяци.

Скъсаните дънки са част от тренда на тинейджърите. С тях дъщеря ми е самата себе си - нито се бунтува, нито подражава, а просто се чувства удобно. Жалко, че много от пишещите по темата са със закостеняли мозъци.

Каква е тая мода да приличаш на клошар?

А за тези които ходят със скъсани дънки и по прашки,но нямат стипендия ще има ли еван от дърти,плешиви чичковци? Щото кухоглавците само това ги оправя...

Строги правила и дрес код за учениците.! АКО НА НЯКОЙ НЕ МУ ХАРЕСВА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ СМЕ ДА СИ ИЗБИРА КАДЕ ДА УЧИ ЩОМ НЕ МУ ХАРЕСВАТ ПРАВИЛАТА В БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА.СВОБОДА САМО В УНИВЕРСИТЕТА НО НЕ СЛОБОДИЯ.............ПРИЛЕЧЕН ВИД И ПО ТОЧНО НЕ СЪДРАН ЧУВАЛ ...

ако има правилник с дрес кода на децата да !!!! но иначе кой и защо ще си прилага сам критериите.... правилник или униформа което нинкак не е лошо да!!!! иначе ако искат да ходят и по бански щом в училището е позволено.....да избират родителите къде да учат децата им.... а за скъсаните дънки има 12 часа след училище време............това е ! който иска да учи в училище в което да ходят със скъсани дънки и по прашки добре !!! който отива да учи и да е в приличен вид също добре! сега е демокрация....родители и деца избирайте не се сърдете на директора.....

Този директор, който се мисли за невероятен образователен капацитет не е нищо по - различно от комунистически ръководител на ТВУ! Скъсаните дънки НЕ ОПРЕДЕЛЯТ интелектуалното ниво и възможности! Който е стигнал до стипендия с или без скъсани дънки няма никакво значение!!!

А не може ли просто да не пускат оръфаните келеменца в час и толкова, както беше едно време? Ако не взимат стипендия с какво ще ги накажат?

СЕГА е момента родителите пак да протестират защо някой отнема права на техните разглезени деца

Ако носиш скъсани дънки на младини, на старини ще те мъчи артрит. Ще ходиш изкривен и ще се подпираш на бастун.

Питш какво направих аз, за да помогна на учител - веднага ти казвам. Като възпитано и културно общувам, подкрепа за конкретен човек пред директор, когато се опитаха да го лашкат от паралелка в паралелка, защото бил най-опитния и трябваше да замества. Ако ти си педагогически компетентен ще се сетиш какво означаваше това за децата, на които също влизаха заместници. Под "некомпетентни" аз имам предви съвесм друго - даване на тестове, пълни с печатни грешки, стилистично не издържани ( в резултат, децата не разбират какво се иска от тях в задачите). Друго - тестове по разказвателни предмети, в които има изречения за довършване (т.н. отворени въпроси) - изречението без да е определение завършва също, както е в учебника. Извод - учителят е взел готов тест от онези, които се спускат като ПРИМЕРНИ от МОН. А другите, за които писах с многото грешки - просто са били копи, пейст от различни източници в нета, но не оформени според конкертните нужди (на класа или нивото), а само по критерия - взет материал. Или пък друг учител, пак на деца до 4 клас. Млад, с хъс (както и предишния пример) - не проверява домашни. Освен тестове не се правят други изпитвания. Децата не могат да разказват. Не знаят какво е запис на задача по математика. Всичко си учим сами. Системата ни принуждава да намираме сами начина, по който детето разбира най - добре матириала, какво да отработи. Аз се справям, защото ми пука, но има хора, чието образование дори и при желание, не го позволява. Товага те разчитат, че в училище ще ги посъветват, насочат. Тази илюзия обаче е само до 2 или 3 клас, после разбират, че на никого не му пука. Затова се ядосвам искрено на хора като този директор, защото, за да имат тези деца високите си оценки, това е голям труд, който никой не забелязва. Накаря като ги поомачкат още малко ще спрат да се старят или просто ще го правят, докто вземат добрите дипломи и напуснат страната. Ще знаят, че труда не е важен, не е ценен. Така ги караме да залитнат към лесния начин за успех.

Всеки да си ходи както му е удобно. Или това е много сложно? Аман от дърти комунистически изроди коментиращи в този сайт

Бо Тик Вун, далечен братчед на Ким Чен Ун, забрани облеклото на американските капиталисти. такава привилегия ще имат само ромелите в страната, за които правила и закони няма.

Ромелите в страната ходят на училище само колкото да избутат 3-ката и да могат да вземат шофьорска книжка. Те за стипендии не се борят, защото е много по-лесно да взимат детски, когато станат родители още на 15 години.

Това е античовешки и антиобществен принцип да създаваш виновни и пресъпници, за да печели обществото. Някак си така н се гради държава. Държава се гради от труда и инициативата на хората, а не от тези мутренски принципи. Абе принципът е мутренски. Явно учат се хората.

Принципно доброто поведение изисква да официални събития да ходиш официално, на спортни- спортно и така нататък. В училще трябва да ходиш прилично, а не като на дискотека. Но за всички трябва да е това правило, а не само за тези от които могат да вземат пари. В градския транспорт е така- глобяват само тези, които могат да вземат нещо. Що за правова държава е това?

Принципът е точно мутренски, вземат от тези, от които могат, от тези от които не могат и да нарушават правилата нищо не взимат. Навсякъде е така. И за милиони няма закони, а за кокошка- няма прошка. Ами в правовите държави правилата са за всички. Това аз разбирам под равенство.

Защо служителите в банки,офиси и големи вериги както и всички други места където задължително се носят униформи и еднотипни работни дрехи не се възприемат като репресирани защото не могат да работат облечени както си искат?Нали училището е подготовка за живота?Точно голямата разпуснатост в училище е благодатната среда за насилие,наркотици,разврат,проституция.Трябва да спасим децата от тях и първата стъпка е задължителната униформа.

да ти кажа. В банка май си ходят свободно. В големите магазини- да, защото това е работно облекло и трябва, когато работиш в клиенти да си спретнат. Сега, ти бъркаш един принцип, а той е, че на официални места се ходи официално, на спортни- спортно и т.н. на празник-празнично. Да, трябва да се ходи в училище с прилично облекло, но да има санкции за всички. Стига си плюл.

Армията съществува, за да пази със сила и защитава. На хората от армията е позволено да репресират и наказват за неподчинение. Ама в обществото не е така. Когато неподчинението или мислещия човек създава блага и говори истини не бива да се репресира. Затова армията и обществото имат различни задачи и поведението е подчинено на различни цели.

за какво ли 1989 скачах по площадите - на децата ми, както беше и на мен, отново им забраниха скъсаните дънки?!

Добре си скачал!кой не скача е червен,а!?А сега-ок ли си?Щото аз не съм.И не само аз.А униформи в училищата имат навсякъде в Европа-без да са скачали!

ами ще имат, то от Съветският Съюз на Европа, по-сталинистка институция исторически не е създавана!!

Там ти е грешката, че си скачал. явно не си могъл да подскочиш толкова високо, за да видиш как е по целия цивилизован свят, децата са с униформи още от детската градина, и без всякакви условия.

са едни скъсани дънки ли скача?!? бахи кухарките сте някои .....

Аз пък скачах за да мога свободно да пътувам по света както дечицата на номенклатурата но до днес съм излизал зад граница само 2пъти с еднодневни екскурзии до Одрин и Александрополис.Е и какво сега колят старците в домовете им .Само цигани и наркомани развъждаме.

Така в армията се изгражда подчинение и йерахия, там е важно да има дисциплина и да се спазват правила, защото армията си е репресивна организация и нейната цел е да репресира и убива.. В обществото трябва да има мислещи хора, а не безпрекословно подчинение на господаря. Без това едно общество е мъртво. САЩ са спешна държава, защото там се печели от трудолюбие и инициатива и законите са за всички, няма по-равни. В българия се печели от закононарушения и трудолюбивия и инициативния понкога е неудобен на тези НАД него. Е, няма как да не обедняваме и изпростяваме.

във всеки закон и правило трябва да има мисъл и справедливост. А не целта на закона да санкционира успешния и мислещия, а да не закача мързеливия и подлизуркото. Така не се гради държава със закони подчинение на безправие и слепи правила.

Едно време от учениците носили униформи, колко много отличници излязоха, колко световно известни учени, артисти, художници, писатели, лекари и т.н. излязоха. А сега нищо. Защо най-успешните фирми носят униформи(еднакви дрехи). Защото всичко трябва да се концентрира върху основната дейност.

Стига си писал глупости и КОИ са тези най-успешни фирми? Казах ти, че бъркаш основни принципи, ама не.

Беднотия, няма пари не само за дрехи, ами и за игли и конци да си ги кърпят. Сега, като ѝм вземат и стипендията, голи ще почнат да ходят

Никва стипендия, нека оди скъсан, да му се смеят ората!

И в С. Корея са забранени дънките. Боку Чен Ун и еднноличната групировка герб да не изостанат от колегата си.

Малко е това наказание, ако носи скъсани дънки трябва да се натресе солидна глоба на майката и бащата. Друг е въпросът, че някои излизат от дома в нормално облекло, а вместо учебници и тетрадки носят в чантата квенски дрешки и гримове.

Намаляват стипендиите и вдигат прага за да спестят пари за суарета /наричат ги семинари/ на които ходят милите ни учители 3-4 пъти в годината. Естествено на Фактурата пише двойна цена за да остане за още един път и естествено става дума за половината училища в региона /другата половина работят с кокуренцията при същите условия/

Браво. дано това е първата стъпка към въвеждане на униформи. Много ми е приятно в Англия като видя ученици- спретнати и с чиста униформа. И без разлика. Когато всички са еднакво облечени, ще се оценяват и тачат само знанията и дисциплината. Униформата трябва да е задължителна за цялата страна. Няма да забравя как с радост едно време си купувахме униформа за гимназията. И докато не я видят всички родители от махалата не те пускат. Униформата и възпитава и е много удобна.

Абе ти нормален ли си ??? Каква радост от униформата, кви 5 лева. Стани военен или полицай като искаш униформа. Ходиш от понеделник до петък с едни и същи дрехи. Вече са мръсни но ти ги носиш, защото иначе трябва по 5 униформи да си носиш. Ти като искаш си купи униформа и си носи. Недей кара децата да те мразят.

Униформата, освен, че не показва материалното състояние на родителите, спестява им доста средства за дрехи. Лично аз, пък и всички родители, сега за моите две момчета преди 15 септември, започваме да гледаме кое става и кое не става, и съответно купуваме, но не маркови дрехи, така, че аз приветствам униформите. Даже и в Турция ги има и са задължителни.

Като не ти харесват правилата-иди в друго,в което ти харесват.

Това го кажи на елитните училища в Европа и САЩ. А те пускат ученици със завидни знания. Всеки колеж в Кебриджкият университет си има свои униформи с които студентите се гордеят. На всички официални, а и не само официални мероприятия униформите се носят.

Абе ти наред ли си? Кой си е купувал и носил едно време униформата с удоволствие???

Всичката Мара втасала, дънките им пречат. Дилъри на наркотици,джендъри и всякакви перверзни извратеняци може, а дънки не може. Членовете на ГЕРБ са некадърни конформисти и неграмотници, като вожда си. Остава да въведат и песни под строй пред портрета на Мутротиквата в генералска униформа.. Така разбират демокрацията и свободата. Учениците трябва да се оценяват по знания и креативност.

С Васил двамата много искахме да имаме дънки и събирахме цяла година пари и най накрая събрахме .Събрахме по 70 лева и тръгнахме да търсим долари трябваха ни по 22 долара тогава долара беше 3 лева.В Пловдив се мушнахме в една група със гръцки туристи и с големи разправии успяхме да си купим от гърците 45 долара по 3 лева.Отидохме в Корекома там имаше Вранглери по 22 долара.Да ама си беше голем риск.Една от продавачките тихо ни каза момчета бързо се махайте че ще има лов от милицията на тия дето имат незаконна валута а нашата беше такава.Изпарихме се веднага.След 20 дни отидохме в Несебър и там изкарахме късмет купихме си вранглерите.Някой за 20 долара лежаха по 6 месеца за валутно престъпление или подписваха за доносници и ги освобождаваха

Така си беше.Такива бяха времената.

бая будали сте били с Васил. Имаше си начини да си купиш и долари и квото искаш от Корекома. Добре, че не са ви олепили, квито сте балъци.

я кажи къв беше начина че нещо не моа да се сета

Къв начин ве.Знайш ли колко народ лежа в затворите за по 20 долара

Да малко странно изглвжда но младотп поколение в българия е ужас..невъзпитани.груби..без ценности..Дори тези 20 -25 годишни.. В Англия ми прави впечатление , децата са с риза и вратовръзка.. Товае уважение към институцията

говорите за същите онези англичанчета, които идват у нас и изглеждат по един друг начин в Слънчев бряг? Интересно е лицемерното "уважение" и "доброто" възпитание какво правят след една бутилка водка.

това че има такива , не може да обобщаваш