Спасиха трима младежи, затънали в преспи на Бузлуджа

Екипи на пожарна, полиция и пътноподдържаща фирма отново се включиха в спасителна акция на забранения за движение път Бузлуджа - Шипка.

Обратно в новината

Коментари - Спасиха трима младежи, затънали в преспи на Бузлуджа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де, толкова ли е трудно да се изсипят 2 камиона със сняг на входа на прохода? Това ще е отлична преграда срещу малоумни дрифтъри и търсачи на приключения!

Замислям се защо заради келешлъка и неразумната постъпка на някакви пикльовци всички оплюхте пожарникарите и полицаите, които понякога рискуват живота си заради малоумието на някои, които много добре са знаели, че нарушават закони. Служителите на реда са извикани за това са отишли горе на студа. Представям си как бихте ги оплюли ако не се бяха отзовали и с тези малоумници се беше случило нещо лошо.

Разни пишляци се мислят за безсмъртни. Сега мама и тате да се бръкнат и да платят разходите за "спасяването" на недоправените им деца.

По-добре да бяха загинали, че да има повече пари за молитвени закуски с Тръмп и тем подобни.

Пикльото и двете пикли за какви се мислят !!! БОКЛУЦИ

Това е добре, но сега да заплатят разходите за спасяването си. Да не спазват правила и закони-това е характерно за българина.

Ото ли си, Бото ли си...що не си пиеш хапчетата кротко, ми занимаваш хората с твойте дебилщини?

А чих са го крепили пожарникари и милиционери при затънал в преспа авомобил? Те просто нямат работа там. Автомобилът се изтегля от джип или снегопочистваща машина и всичко приключва. Гюрултията е за да могат да се гепят едни кинти.

Точно по същия начин преди две години закъсах на пътя за хижа Ком, който е 10 пъти по гаден от този за Бузлуджа. Пътя бе затворен, хукнах към хижата и естествено в един момент затънах в преспа. Като за капак над мен бе надвиснала и лавина. Обадих се на 112 и след около половин час пристигнаха двама пияни берковчени с една ръждива Нива дето не си знае годините. Бяха от ПСС. Издърпаха ме от преспата, помогнаха ми да обърна колата, дадох им 10лв., които да изпият в берковските пивници и те офейкаха с джипа а аз поех полека, лека надолу и слязох в Берковица. С това всичко приключи.

Защо не дават отчет за какво точно отиват тези няколко хиляди лева. При спасяването миналия месец казаха, че са разходени 5 хил.лв, а бяха ползвали две пожарни и един трактор. Разходите би трябвало да са само за гориво, понеже заплатите на пожарникарите си вървят и без да правят нещо.

Тези "спасителни операции" плачат за проверка, следствие и прокурор. Но понеже и ГЕРБ и БСП денонощно се борят с корупцията проверки няма да има а едни хубави хора ще задигнат едни дебели кинти. Лошо няма.

Надявам се , че освен солена глоба, тези олигофрени- кандидат самоубийци ще бъдат накарани и да заплатят стойността на спасителната операция. Трябва да им вземат минимум по 4000 лв. на човек.

Стойността на "спасителната операция" е около 5-10лв. Толкова струва нафтата на една от снегопочистващите машини дето висят на паркинга на Шипка, да измине един два километра и да издърпа Пасата на младежите.

Съгласен съм. Минаваш по затворен път? Окей, значи ако нещо ти се случи, плащаш си за всички последствия от това. Без страсти, без обиди за олигофрения. Гявул си, решил си, че не вАжи за теб - поемаш отговорността за действията си. И не са 10 лв за горивото, а са хонорари, сметнати по тарифа все едно ги викаш на частно всички тези хора и техника да те измъкнат от кашата, в която твоето Его те е забъркало.

Да дръпне Пасата спокойно е можела и една от снегопочистващите машини на Пътно почистващата фирма, дето стоят на паркинга на Шипка а шофьорите жулят ракия в кръчмата. А не да припкат милиционери, пожарна и друга сволоч. И всички разходи по "спасителната операция" щяха да са колкото за две ракии в някоя от пивниците на Шипка. Това "спасяване" плаче за финансова проверка. Ама нали се "борим с корупцията", такава няма да има.

кат си толкова наясно, що не отиде ти да ги дръпнеш!?

Отговорил съм ти по горе.

Кой плаща за тези спасителни акции?! Бих предположил, че плащат нарушилите правилата.. но надали.

Ще откраднат 30 - 40 000лв. от бюджета на агенция Пътища, които ще бъдат преведени на частната фирма участвала в "спасяването". После ще си ги поделят шефа на фирмата с шефовете на милицията и пожарната. За това е цялата тази гюрултия по медиите. И за това всеки шеф на милиция и на пожарна е приказно богат. А не заради жалките им заплати.

И за кво е нужно пожарна, полиция и пътна фирма да ходят да изтеглят един закъсал таралясник. За това е достатъчен един стар джип с един пиян селянин зад волана. Селянинът може и да е трезвен но по това време едва ли някъде може да се намери трезвен селяк. Пожарната и милицията са отчели дейност тъй като нищо друго полезно не вършат и са произвели новина. А частната фирма ще открадне от бюджета на Пътната агенция няколко десетки хиляди левове, които после ще си раздели с шефовете на милиционерите и пожарникарите. Борим се с корупцията та няма що.

Пожарната явно е за да ги сваля евентуално от някое дърво. Разни вуци, мечки..де да знаеш.

Дайте статистика колко пари се харчат за подобни спасителни акции на деца-лигнярчета, потърсили начин за силни емоции и струващи не малко на нацията! Аман от диваци!