САЩ заплашиха Русия след масираната кибератака НотПетя

Белият дом заплаши Русия с "международни последици" за извършването на кибератаката НотПетя (NotPetya).

Обратно в новината

Коментари - САЩ заплашиха Русия след масираната кибератака НотПетя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Международната политика е като тежкотоварен танкер! Трябва им доста време, докато наберат енерция и им трябва доста време, докато спрат! Ще рече, че докато примката около руския се затегне ще мине доста време, но и ще мине доста време след като отношенията между Русия и останалия свят се нормализират, докато международната политика реши да отхлаби примката! Както при тежкотоварения танкер!

И откъде се почерпиха данните за тази "действителност"? Защото нито Блумбърг, нито Ройтерс споменават такива цифри.

атака от ЦРУ с кодовото наименование НетПутя.Ще пускат информация,че в Сирия няма руски солдати,а зелени човечета,много музикални с любим композитор Вагнер.

Пич,не мислиш ли че като възхваляваш уникалните американски военнни герои нямащи нито една голяма истинска и жестока ,в която да се бориш за оцеляването си като народ война ...не им правиш малко съмнителна реклама?А всички нормални и мислещи все още хора се надяват именно на мястото на Путин да не дойде някой от хардлайнерите(военните тикви ,понеже там армията и въобще военнопромишеният комплекс има своето влияне) защото тогава няма да е смешно нито за ТЕБ нито за МЕН .....

някой знае ли каква е тая кибер атака,че не вдявам?

От името на вируса НотПетя е съвсем ясно, че Петя е невинен. следователно е някой друг, но кой ?

Някой друг, с име Пу.я!

Ама наистина ли некъв малък Пу.я бил прееб.ал компютрите на най-технологичната държава ?

Американските Империалисти са гадове! Руските Империалисти са готини! Да живее руския Империализъм!

Щом се простира само над Рсуия, а не над Ирак, Афганистан, Египет, Саудитска Арабия, Европа, Сомалия, Либия, Югославия, Панама, Хондурас, Виетнам, корея, Лаос, камбоджа и къде ли още не, където лудите говеда запалиха войни!

Чакай де, руските Империалисти тепърва започват! Руските комунисти подпалиха цяла Африка, Азия и Латинска Америка, ама парите свършиха! Ти знаеш ли кво е Империалист, той не се спира пред нищо!

Добре ве малоумни луди говеда! Извадете някакви доказателства! А не пръцките с лук, които излизат от устаите ви!!! Или ще серете като Джейн Псаки, имаме силни доказателства, че са руснаците.....МА НЕ МОЖЕМ ВИ ГИ ПОКАЖЕМ...ЗАЩОТО ГИ НЯМАМЕ!!! Баси олигофрените! Вече целия свят им се смее на лудите говеда!! И никой вече не им търпи малоумщините! НИКОЙ НЕ ВИ ВЕРВА ВЕЧЕ ВЕ ЛУДИ ГОВЕДА СЛЕД ТОЛКОВА ЛЪЖИ....!

Япония, на трето място в света и Южна Корея, дето задмина Русия по БВП не са ли доказателства! Сравни с Северна Корея, дето е на 111-то място, след Габон, не е ли доказателство!

БВП никога не се сравнява така директно, защото в комунистическите държави имаме безплатно образование, здравеопазване, социални програми, които не влизат в БВП. Отделно и цените са много по ниски

плашат краварите кучето със салам общо взето

"...да бъдат заделени над 1 милиард долара..." Както винаги целият шум е за пари.

А какво стана с ВЪРХОВНАТА ДЕМОКРАТИЧНА презумпция---НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО,,,???...

А кой пусна ,,стъкнет,, в Иранските центрофуги и зарази контролерите на ,,сименс,,???...

Няма нищо случайно...даже във филма,,командна верига,,/върви по НЖ/ вече показват как америчка с героични усилия брани ИРАК от ИД....Направо да ти се доплаче от хуманоста на 82 дивизия и РАЗРУШЕНИЯТА на ИД В МОСУЛ...Веч сме почти ,,убедени,, ,че Путин нападна Ирак и Сирия,Либия.....

На САЩ в Сирия много бързо могат да им спретнат втори Виетнам, сигурен съм че руснаците могат да погледат сеир как с един куршум покрай САЩ могат да убият поне още два опасни заека. Сетете се кои играчи могат да бъдат още въвлечени и какво изобщо ще остане от нато, ако заради кюрдите Турция реши да се включи срещу САЩ. Така че не ги виждам много в положението да се репчат, още повече че в Афганистан веднага Русия и Китай могат да им отворят втори фронт в локалните войнички. Тъй че да си налягат парцалите и даже да понамалт истериите, щото писнаха даже и на слабаците - всички се бъзикат с умиргащия проскубан лъв.

Щатите да внимават със санкциите че следващия вирус ще се казва НотЧапаев.

Омръзна ми от тази дъРЖАВА сащ.Сега пък за вирус,който още тогва се разбра ,че е украински и първо се появи в Украйна.То не бяха томахавки,дронове, провокации непрекъснато.Те се месят навсякъде по света,слагат техни марионетки на власт,но на тях все Русия им пречи.Настаниха се в Сирия ,без никой да ги кани и явно източна Сирия е тяхната нова колония,че и който влезе там,го бомбандират.За тях не съществува медународното право-но както знаем "Крадецът вика:Дръжте крадеца!!!"

Kalin

Следващото обвинение е за глобалното затопляне.Чудя се как до сега са го пропуснали;-)))))

какво може да се очаква от комунягите

Руснаците са еквивалента на тъпия и примитивен пъпчив пубер, който тормози съучениците си. Ако действително подобни действия на саботаж и тормоз изхождат от кремъл не мога да си представя по елементарни э6лници от мурзилките.

"АКО действително подобни действия на саботаж и тормоз изхождат от Кремъл" ?! АКО!! А АКО в действителност подобни действия на саботаж и тормоз изхождат от САЩ? От ЦРУ - посредством техен "наш човек"? За да си създадат повод за нападка срещу Русия - по подобие на операцията срещу Ирак през 2003 г.? Нали не мислиш, че ЦРУ е елитна овцеферма? АКО ...

САЩ обявиха война на Русия още с въвеждане на санкциите - малоумни комунисти - онанисти

САЩ нали са върхът на техническия прогрес ? Защо сега други са им виновни за тъпотията ?

Вярвате ли на янките ?

da

Тъпир !

Ехааа яко доказателства гледам пак. Щото ЦРУ примерно не може да пусне вирус наречен НотПетя ... Що пък да не е не-руски? Името е баш на английски. Утре ако пуснат Доналд Дък вирус, това доказателство ли е, че е от САЩ? Кога най-после европейските идиоти ще искат първо доказателства, а после ще спазват санкциите на бай хОй отвъд океана? Щото то санкцийки си пускат, ама те където им изнася си бачкат с руснаците, а европейските идиоти нека си спазват...

Кой изобщо обръща внимание на фалиралия говедарник? Никой не ги брига , всички им се подиграват.

Дали ще дочакаме някога, когато американци твърдят нещо, да предоставят читави доказателства, а не голи приказки. Когато обвиняваш някого, без да предоставиш доказателства, това се нарича клевета. Ако е при хора, може да съдиш и да осъдиш клеветника, подсъдно е. САЩ не предоставят повече от година никакви доказателства. Само говорят за руски хакери и руски намеси. С което явно си играят вътрешнополитически игри. А самото премълчаване, че от този вирус е засегната и Русия, само по себе си говори, че върви русофобска пропаганда.

Абе ти - какво искаш от говеда??

Тъпунгер доказателства има, само че за да се уличи точният извършител трябва разследване в Русия откъдето идва вирусите. Щото има хиляди начини за прикриване на следите. За да се проследят до края трябва разследване в руската мрежа.

Плашат говедата - гаргите. А Братята не плашат, а действат.

Винаги си бил роб. На брат си.

Винаги си бил храна. На свинете.

"...усилия на Кремъл да дестабилизира Украйна и показва още по-ясно замесеността на Русия в протичащия там конфликт..." Значи американците не били много наясно дали Русия се е намесила в конфликта в Украйна, но от 4 години шумно налагат санкции по този повод. Така е и с този вирус че бил атака от руските военни. Точно така се държат мутрите с 3 mm чела и вид на охранени, но глуповати орангутани. Използват всякакви смехотворни поводи за да налагат своето си от позицията на силата.

Тука някакъв идиот каза , ама вируса бил ударил и Русия?? Ами ударил е защото има Интернет, заразява свързаните компютри!! Не можеш да го ограничиш на едно място. И Русия е ударена много слабо. Пуснеш ли го той се разпространява, а Украйна и Русия са близо. Аман от тъпи русофили.

Той вируса от Украйна стига и до Европа!!

А вирусите на НСА и ЦРУ удариха целия свят, щото те си ги тикат директно в ЦПУ-тата, да могат да слухтят всеки с компютър, без значение от ОС-а.

Така е може да слухтят, ама не унищожават като руснаците.

Какво да оакваш от руските бандити, освен да убиват и рушат ?!

САЩ в партер и винаги но корем.За тяхната имопетнтност и некадърност -виновна е Русия разбирасе.Абе американанският слон -най големият бананов сон на дървени трупчета.А "изостаналата" Русия както казват те в лозунгите дето една кола не може да направи им разакатава софтуера, хардуера и всичките им бушони на държавни аганции и корумпирани сенатори.Смяяях

За да обвинят Русия има доказателства!! Тя Русия да не е лъгала някога? Да не е действала подло и двулично?

Е аре де? Де ги тея доказателства? От кога чакаме поне веднъж да покажат нещо? Голи приказки са били винаги! "Ние вярваме, че" "Абсолютно убедени сме, че" Това не са доказателства дребосък, това са локуми. Нали изкараха уж доказателства за изборите? Чел ли си какви глупости пише? Пълни тъпотии, че даже повечето бяха приказки от 1001 нощ от десетилетия преди това... Че то първокласници веднага ще те питат какви са тези тъпотии.... Сериозно ли си мислиш, че професионални хакери от Русия ще си кръстят работата НотПетя? Къде ви намират толкова наивни... Че всички страни си имат специалисти и се дебнат, това е ясно, но тея драми са пълни бози... Колко пъти фирмите за киберсигурност обвиниха ЦРУ за създаването на различни програми, изтичане на които доведе до глобални проблеми? ЦРУ даже не отрекоха! Веднъж не помня да бяха обвинени руснаците! Значи евентуално са по-хитри, едва ли са света вода ненапита... Но крадецът да вика "дръжте крадеца" си е бая смешно...

Аз искам Нинова да е премиер, а Радев президент щото съм тъпа червенна пачавра и предател и съм дебил и съм за реабилитиране на Народднния съд и съм против Конвенцията абе въобщее аз съм за Рууссиия!Мрразя българите защото ядат чорба и пият ракия!ха ха да да да да

браво дебиле, малко по малко започваш да разбираш откъде изгрява слънцето !

Колко пресметливо пропуснаха да кажат че вируса също така е ударил и Русия. Поредната фалшива новина

а какво е поразил в РФ?

Ами ударил е защото има Интернет, заразява свързаните компютри!! Не можеш да го ограничиш на едно място. И Русия е ударена много слабо.

И защо реши, че Русия е ударена слабо? Как така прецени щетите, без да имаш информация по въпроса? На това обикновено му казват лъжа.

А за сибирския студ тая зима--пак ли Петя ви е виновен бе, онанистични сифилистарки говежди??:)))))))))

а СУРА

днес кат си пусках компютъра, много бавно зареди и зеха едни попапи да изскачат. Руснаците ще са ми направили нещо на компютъра, сигурно се крият вътре.....

ся Мъкаров ще отслужи молебен за геройски падналите в борбъта за нефта из Сирия.

Здравей МИНДЖЕВ!!!

Тия нагли изроди още не могат да прежалят загубата на изборите от Клинтъновица и продължават да се тръшкат, фабрикувайки куп смехотворни лъжи! Няма лошо, нека света разбере какво представляват тия тъпи и жалки мафиоти!

пак дървото при Ефрат тия жалки изроди, тръгнали в борба за повечко долари..нъл тъй.

Поредната фалшива новина - не може ли един ден без подобни фалшиви пропагадни новини за промиване на съзнанието на масите ...

ChatGPT

САЩ първо да се заемат с техните Meltdown и Spectre. После да гледат в чуждото канче

Шило

Е и за "Вагнер" се оказа, че е фейк. Според амеариканците са загинали 4 руски наемници, а руснаците говорят на 5. Край на митовете за 200, 600, 2000

ИГНГИЛИЗИТЕ са се размучали и осмърдяли

предлагам,американците да нападнат Русия ,както аз направих и да я превземат !!лесно е !!от опит им го препоръчвам !!!

ChatGPT

Хитлер подкрепя предложението ти

Шило

Що забравяте шведския крал Карл 12-ти?

Защо да я превземат, като могат да си я купят? Все пак Годишният Брутен Продукт на Русия е по-малък от този на Калифорния.

Цената не се определя от БВП, а от площта и природните богатства, за там напираха и напират боклуците от запад!!!

правелно казва какво то си посадил това и ще жънеш! тия роботърговци както си бяха дебили и идиоти такава си и останаха - ето това си ДНК - НЕ СЕ СМЕНЯ А СЕ ПРЕДАВА В ПОКОЛЕНИЯТА

так точно. молодец!

Шило

Като гледам параноята, все се сещам за Джеймс Форестал

Шило

За тези, които не знаят кой е Форестал- американски министър на отбраната, който е виждал руснаци навсякъде. Накрая се е метнал от 16-тия етаж

сигурно си е мислил, че може да лети ! Да не е пил редбул, който дава крила ? Или е бил на LCD ?

В негова чест краварите даже кръстиха един самолетоносач! Самолетоносачът Форестал кръстен на името на самоубиец!

ФАЩ: Кой ми ср. в гащите - Русия. Тъпи кравари!

Да кръстят следващият вирус NotTrump. Ще могат после да обвинят САЩ за кибератака.

НИЩО НОВО. След поражението в Сирия, предстои фронта да бъде преместен в Украйна. Руското военно командване не дава никакви признаци на живот, а ШАЛОМОВ -ПУТИН не е ясно докога ще е НАСТИНАЛ. В Същото състояние беше и БАЩИЦАТА НА НАРОДИТЕ когато германците навлезнаха в СССР през далечната 1941 година. Не зная дали в Кремъл са наясно, че са в СЪСТОЯНИЕ НА ВОЙНА, но след като си играят на ИЗБОРИ, значи ги гони още НОВОГОДИШЕН МАХМОРЛУК.

А чичко Сорос каза ли ти какво стана с германците след като навлезнаха в СССР през 1941? А колко дена ще издържи НАТО и ФАЩ срещу руската армия сещаш ли се?

Нещо си се объркал, какви дни, за минути се говори, под половин час.

lu4ka

След като руснаците са претърпели поражение, защо усаците се оплакват? Не трябва ли да е обратното?

Ако на теория САЩ нападне Русия. Особено зимата на север, сигурно част от самолетите ще паднат от измръзване. Според западняците само ПВО-то на Русия ще свали 80% от изстребителите. Руснаците са по-скромни и говорят за 65%. Без да броим литналите руски самолети. Да не говорим за отговора. А той ще е страшен. Все пак са ядрена сила номер 1 във всяка класация която може да намериш. Включшително всички американски.

с гоуем военен путенциал. Направо ще съкратят и Пентагона и ГЩ на русняците.

Да, нищо ново на ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ. За развитието на военните действия в Украйна, всички сме запознати. 1941 година, да лошо развитие на нещата. Особено когато вярваш на някакъв си ПАКТ за ненападение. Е, останалото го знаем от историята. 09.09.1944 година, единият фронт е в България. 09. 05. 1945 година знаем как завършва всичко. Дали, Русия няма пак да си вземе това, което бе договорено на ЯЛТЕНСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ. Колкото до Сирия, нека се разберат страните от НАТО, биещи се един срещу друг.

Русия е в необявена война с Украйна. Надяваше се, че като превземе Крим, украинците ще изпратят войски да си го връщат и така ще има повод руската армия да стигне до Киев. За щастие украинците излезнаха по умните. Винаги са си били по-умните.

Украинците по-умни? Затова търпят президент, който плаща данъци в Русия, която публично обяви за агресор. Според мен спора за първенството за най-дебилни нации е между Украйна и България.

Като те чета, вярвам че ще спечелим първото място!

Пълни глупости троле. Ако Русия искаше да влезе в Киев, това щеше да се случи в първите часове след преврата там и никой не може да я спре. Ако си мислиш, че САЩ или ЕС или НАТО ще се хвърлят в самоубийствена война, заради Украйна си жестоко заблуден. Точно обратното, НАТО (САЩ) се надяваха да прилапат Крим и да блокират Русия в Черно Море, но хич не им се случи, затова заквичаха като бесни кучета.

Това за Крим е точно така. Но откъде американците да знаят , че има зелени човечета ?

Украйна вече изпробва собствена балистична ракета от ново поколение. За какво и е на Русия НАТО да не е в Крим, като неуправляемата Украйна ще си насочи ракетите към Москва? А Москва вече не е далеч. И не е защитена. Скоро Москва ще се моли на НАТ по-бързо да приеме Украйна, за да държат под контрол балистичните и ракети.

Украинците винаги са били най-глупавите люде, обитавали Европа.

разбира се

Това вече започва да прилича на шизофрения!!! "Заболяването най-често се проявява със слухови халюцинации, параноични или фантасмагорични налудности или дезорганизираност на говора и мисленето и е придружено от значителна социална дисфункция и нарушена работоспособност"