Очаква се драстичен скок в цената на санирането

Драстичен скок в цената на санирането и хаос с обновяването на жилищата, прогнозират от бизнеса.

Обратно в новината

Коментари - Очаква се драстичен скок в цената на санирането | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Билетче за да отидете на работа-20 пъти по-скъпо, ток за да се сгреете, 10 пъти по-скъп, вода да се изкъпете, 80 пъти по скъпа!!!!! ТОВА Е КАПИТАЛИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ!!!!.......а вие за някакъв си стиропор, ????:))) които освен мухъл, плесен и рак друго не донася!!!!!!!!:))

На санирането, защото на сиренето вече е факт.

Питайте Шломча Паси (на съветника на Тато синчето) и Кукунева, че тай са вещи по това как от атомна енергия трябва да се развиваме към стиропорени 'хабитати' .Те двамата най-активно политически действаха за тази ситуация , която е днес

Ще са ми нужни няколко стотици левове, за да приведа в нормално състояние санирания си "безплатно" апартамент. Сменените ми преди това дограма и стъкла на прозорците, покритите ми с фаянсови плочки балкони са в окаяно състояние. Пълна порнография. Най-евтини материали, напълно некадърно и под всякаква критика циганско изпълнение.

Това не може да бъде. Нали плащаме 3-ни цени,значи услугата е качествена. Г-жа Павлова каза ,че пазара определял цените. Не знам точно кой пазар е имала предвид , понеже фирмите даваха значително по-ниски цени дори в разгара на санирането. Вероятно е ставало въпрос за пазара на чанти Гучи. Скъпи са ,мамка му.

У нас ще се хванат за около 120 милиарда долара!

Построеното за олимпиадата н Ю.Корея- град с 26 етажни блокове, стадиони,спортни зали,писти,железница и др. струва 12 млрд. долара!

Ти май не си чувал ,че пазара определя цените???? Що за некомпетентност. Тук същия град ще го направим за 40 млд , понеже фирмите имат много работа и цените се вдигат....Пък ако това се прави около Аскюву , то ще са 50-60млд , щот там много малко фирми могат да строят и са много заети , затова пазара определя тази цена.... Но всичко е точно , защото снощи правих кекс

Не е лесно да се откраднат 3 милиарда С тези пари трябваше да се направи едно ново градче и да се върнат бг емигрантите

колко струва един подпис на мин. председател -пожарникар,които след две години разбра че стиропора ГОРИ?

хаос-какво може да очакваш от тая герберска хунта-крадът и с задниците си. спи народе те си прават техното

Много правилно. И не само високите, всички сгради трябва да се изолират с негорими материали. Ако в някой апартамент възникне пожар, не ми се мисли тази изолация как може да лумне - после - що така, що иначе! На родителите ми блока го изолираха с минерална вата, съседният - със стиропор. Не ми се мисли, ако стане пожар, този стиропор колко хора ще убие допълнително заради отровните пари, които се отделят.

Забравих да спомена, ч след като на родителите ми изолираха блока с минерална вата, то едва ли скокът в цената ще е 100%. След като една фирма е могла да го направи, използвайки по-качествени материали - останалите са гушнали доста пари, използвайки по-евтиния стиропор. Така че аз лично не мисля, че изобщо трябва да има скок на цената. Освен за алчни фирлни, които искат да си увеличат печалбата със 100% минимум.

Ахаааа. Значи, понеже почна да смърди яко, че "безплатното" саниране е на цени 2-3 пъти над "платеното", сега ще вдигнем 2-3 пъти цените и всичко ще е точно.

Заглавието на статията ми звучи като "Хайде побързайте че не остана..." Като мантрите по време на бума на цените на имотите.

ха ха ха! че ви бутнем и подпалим блоковете от социализмата построени със съветска помощ от австриеца тодор!! на палатки ша ви искарам! у полето и у гората че ви изгоним .... ха ха ха!

ясно е,че финансирането е от бюджета, т.е. от нас и сега ще продължи обирането на народа от 2-3 хасковски фирми, щото хасково е центъра на държавата,е сега се изяснява що не ни искат в шенген и що доклада е убийствен,но на Бай Х не му пука,важното е да шурти, а народа вълци ни яли

А тия до сега какво ще ги правите, а и цена над 40 лева с материали е доста раздута

Очаква се?Не то се знаеше предварително,поне от хората,които са в час със строителството.Всичките напъни на Прецедента Плевню и Свинетка,както и на глутницата-Герберска бе за това.Важно бе да се започне,при това законно,после, както ние си знаем.Нямат срам,направиха си от държава собствена строителна фирма Герб.Санирането не е лошо нещо,и е в голяма полза на народа,но само изпълнено качествено.за съжаление гърбавото качество излиза поне до сега лошо.

Това Правителство Вероломно вдигна цените на санирането ! Оставка и нови Избори !

Останало ли е още нещо за крадене? Явно.

Нови наредби, нови правила и нови "усвоени" пари, но дали всички това отговаря на истината?! Категорично не, защото има твърде много скрити неща в информацията която ни поднасят. Имат думата специалистите за същността на нещата! Като любител "строител" и по принуда реален потребител, ще припомня само това, че има каменна вата която по тегло е същата както и стиропора със същите размери, но има едно "малка" разлика и тя е не само в температурната им устойчивост и изолация, но и във способността им да пропускат влагата когато пряко са подложени на атмосферните или почвените условия. Така че, кое е финансово по-приемливо и конструктивно и противопожарно по-приложимо наистина имат думата специалистите, но не само от бизнеса със санирането, а архитектите, инженерите и химиците!

Ъъъъъ....и кво означава драстичен скок, че да го облепат апартаменто с негорима вата, требва да платиш точно толкова колкото е стойноста му. И само това ли е саниране или как да се нарича? Абе хал хабер си немате какво правите и кви закони приемате, но най-важно е да ограбите народа! Мошеници сте и нищо повече! Пак да ги изберете начело с пожарните норми, та да плащате тройно ... ммммм...да, нали.

Мале ,мале сещате ли се какви са немеците- къде точно ще отидат парите пак!!!!!!Така, де при едни и същи човеци......Пак подготовка за грабеж... и то ЯК!!!!!!

Аз имам 6 партамента и при пожар ще викам Шефа да ги гаси

... шефа е един... а останалите 5?

Пак лобиски интереси стиропора не гори а се топи или разлика нали по телевизията даваха два пъти опити да запалят стиропор ама не им се отдаде случай -

Щот оправиха горимите та сега на негоримите почват. Има негорими обикновенни с добавки.

На края за пари ще утрепят някого и пак няма да се наядат.

Всички рИват срещу едно правилно решение, но след първия пожар като в Лондон ще зарИват "Къде е държавата" и "Защо не е мислила". Чипа май е дефектен малко на 80% от поселението.

При сегашните цени могат с два ката негорима изолация да слагат. Решението е правилно, но се оказва само пожарникарско, а не инженерно.

Държавните пари, са парите взети от българският данъкоплатец, това са парите на народа който изнемогва от високите данъци и осигуровки. Цените на храните и транспорта са като в Западна Европа, а на винетките са с по около 50% по скъпи у нас, а заплатите са като по времето на комунизма. Ще си плащате на следващите избори, още на изборите за европарламент, а и на всички останали за харченето на народните пари и обогатяването на "Дрийм тиймовете" на ГЕРБ-авите!!!!

Аз не желая да се санира с моите пари от данъците ми, санирайте си само с евро пари "отворковци". Моите пари искам да отидат за училища и здравеопазване!

Сладка далавера са набарали ГЕРБ!Не им стигат три пъти по-високи цени , че сега вече ще ги вдигат "драстично" Явно усещат края на царуването си!

.....ДОРДЕ Е МЪНИЧКА ЗМИЯТА , ЕЛАТЕ ДА СЕ СЪБЕРЕМ...........СТИФОТВОРЕНИЕ, .....НО ВЯРНО, И ЗА ИСТИНСКИ РОДОЛЮБЦИ ........НЕ ЗА .....ПСЕВДО ДЕМОКРАТИ ...ДЖЕНДЕРИ !!!!

Сърдете се на някой който е гласувал за ГЕРБ

Сърдете се на някой който е гласувал за ГЕРБ

Сърдете се на някой който е гласувал за ГЕРБ

Нека окончателното разграбване да започне сега !!!

Видяха пожара в Лондон на онази висока сграда, пълна с мюслита и всякаква измет - но там е било санирано тип 'американска изолация' , това са едни конструкции от горими материали, вътре НЕГОРИМА вата, а отгоре пластмасови дъски за фасон. В България, съобразно силните ветрове, температурите до -20 -30 градуса и т.н. не се практикува това саниране на обществени, особено пък високи сгради. Тоест това изискване е пълен нонсенс /както биха казали американците/ с българската реалност и изисквания.

"блоковете се санират с държавни и европейски пари, що така бе господа управляващи, вземате от едни, давате на други, щото електората в една къща е 3-4 човека, а в един блок 300-400, а и друго има, от общия блок по-лесно се краде, както и да е, тия в малките градове и селата да го духат, защото от тях нямате аванта

Цялата криминална приватизация се състоеше в разграбването на всичко създадено от българския народ и раздаването му на една шепа други, "по-умни" от останалите и санирането се явява е малка компенсация за "по-глупавите" чрез заздравяване на жилищата им, тъй като при мизерията, до която ни докара бесепарския преврат на 10.11.1989г., да си купят нови е невъзможно, така че ББ върши едно добро народно дело, първо по рода си през последните 29 грабителски за населението ни години!

се отива към дялкане до кокал... ДО КОГА?!

Май нещо им пари под герберските пети и се гласят да крадат като за последно.

Каменната вата тежи 50кг до 160кг на куб. метър или 10см вата тежат от 5кг. до 16кг. като в повечето случаи се ползва 5окг куб. метър или 5кг на 10см. тоес 3м5кг/м3 = 15 кг на етаж или 10етажа 15кг = 150кг за метър линеен от сградата допълнително тегло по фасадата !!! ще падне ама кога ма не няма :) иска им се едни пари да приберат че 50% комисионна на 200000лв са 100000, цените скочиха, ток, вода, газ, дизел, любовниците харчат повече и т.н, като вдигнат повече с 3-4 пъти и ей ти 200000 станаха 600000 и 300000 за комисионна, др. работа е :). НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ, АМА НИКОГА !!! с 50% комисионни няма да я докараме до никъде !!! вземете 5-10% дайте на вашите хора да свършат работа и те да облажат, ама да направите нещо ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ И КРАДЯЩИ :) Да остане нещо след вас красиво да ви споменават с добро.

Абе неграмотник, в момента изискването е за плътност на стиропора от 15 кг. на КУБИЧЕН МЕТЪР. Ватата тежи 60 кг. В пъти по-скъпа е от стиропора, в пъти по-вредна за работа на дихателните пътища. Захваща се пак с цементово лепило, по-утежнени и силни дюбели, това също тежи. Отгоре има мрежа, 2 ръце шпакловка, после мазилка. Всичко това тежи много. Какво смяташ, като си някой офис мишкар и вата си виждал само в на баба си ...

Един дюбел колко тежи ? 100 кила ли ? Пакета какво представлява в момента, мазилка, мрежа, стиропор, пластмасови дюбели и лепило на топки. Напиши като толкова заеш колко тежат нещата единя пакет и др. пакет колко тежи на м2. та да има да поспорим кое колко тежи.

Фасадната вата, по технология, е 150кг/куб.м . Това прави 12,5кг/м2. Всичко, което е под 130кг/куб.м не е за фасада.

Аз казвам какво ще се сложи от нашите хора !!! написъл съм до 160кг/м3 обикновено се използва за покриви и да се ходи по нея. FRONTROCK MAX E Натоварване върху конструкцията от собствено тегло: max. 1,1527 kN/m3 !!! или 0.08x115kg/m2=9.2x3=27.610= 276kg за 10 етажа за 1м' 0.10x115kg/m2=11,5x3=34,510= 345kg за 10 етажа за 1м' При тегло няколко стотин тона на конструкцията тоя товар бълха ще я ухапе :) НЕКАЗВАМ ЧЕ НЕТЕЖИ ПОВЕЧЕ !!! ЧЕ НЕ Е ТОЛКОВА СТРАШНО КОЛКОТО ГО ПРЕДСТАВЯТ !!! ЩЕ Е ПО СКЪПО ДА НО НЕ И 3-4 ПЪТИ

Споко, хората на винетка ще оправят работата!

Решението на всевиждащата и всичкоразбираща- бутаме високите блокове и решаваме проблема!

Бай Ганьо Бизнесмена ще слага евтина изолация, ще събира пари като за скъпа и с разликата - в Дубай

Коя панелка гори от външната страна, където е чист бетон ?

Сега ще се появи правилната фирма, която да снабдява всички обекти с негоирми материали ;)) И то спешно - другите няма да насмогват, нашият човек вече е заредил складовете с каквото трябва, сертифицирано от-до хахаха

Още едно милиярдче отгоре за усвояване-браво,машалла.Ако трябва ще издадем наредба да се санира с гранит и мрамор,че да има да усвояваме повечко.

и селските българистан чорбаджи видяха нова схема за повче налапване

Че къде повече от това да поскъпва!? То и сега е тройно по-скъпо от пазарното.

С тези няколко хиляди лева за топлоизолация/ санирането е съвсем друго нещо и топлоизолирането е част него / ще се отоплявам поне 10 години напред при цените , които сега плащам за отопление. А видяхте ли снимка на паднала цяла топлоизолация на блок, където бяха лепили на "топки", без дюбели и ит силен дъжд и вятър се е съборила ?

Няма как да стане, въобще е абсурдна идеята, че сграда ще и се запали изолацията и ще се случи нещо. По-голям проблем с пожарите е, изцяло обзаведените с пластмаси и ПДЧ-та материали, които се палят за секунди и горят с часове после, съпроводено с черен, гъст дим и отровни газове.

Саниране на бюджета на НАТО, нали Каракачана обеща затова сега няма мърдане. Е, уж за саниране на сгради, паркиране на коли и т.н. Същото е на запад.

Нашият блок сме го позлатили като Александър Невски. Хем негорим, хем хубав, хем по-евтино излезе от гербрско саниране.