Дворци, пауни и злато обичал Чаушеску

Николае Чаушеску стана световно известен след като вълната на народното недоволство го помете през декември 1989 г. Заловен и разстрелян в пряко тв предаване.

Обратно в новината

Коментари - Дворци, пауни и злато обичал Чаушеску | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

същата мизерия беше и в комуноидна България: режим на тока, непрекъсната пропаганда по телевизията и радиото, чакаше се с години след плащането да се получи една панелка, колата беше лукс, заплати по 100 лв (цена на цветен телевизор с връзки 1000 лв), полупразни магазини и опашки, пенсии по 30-40 лв, принудителен труд и бригади по кооп-стопанствата в провинцията. тук даже и в затвора не можахме да ги вкараме комунгутаните и компанзетата от компартията

браво - искат си комунягите комунизма - мечтаят да са роби - не сме сами.

Обади се на 112 и поискай ...Карлуково!

A примера боико си ближе соджюка, от тележки и свински мазни месища!

същата жестока диктатура и история, само , че нашия диктатор си умря в леглото, а простите му и извратени наследници ги дават по ТВ и са милионери и румънците се борят за демокрация, а за Бг няма надежда

Като те чета , наистина надеждата е нулева!

Не знаех, че гледането на телевизия е ...основно човешко право!!!

дай простотия на простаците, че да станат по прости. Чаушеску го застреляха като куче, ама тука реват за народния съд... демократите..

Западняците го имаха за любимо... дете, впоследствие го застреляха като куче....

Тогава България беше Америка за румънците,а Югославия Америка за българите.Цял Букурещ знаеше български за да гледа българска телевизия,а целия северозапад сръбски заради телизизията .Когато пускаха филмови маратони по 2 денонощия - екшъни,ужаси,- еротични - събирахме се момчетата от половината клас да гледаме роки,рамбо и емануела с буркани с кафе и дежурния будеше заспалите на по засуканите еротски сцени!

Да върне?Защо баламосваш хората? След връщането на Южна Добруджа през 1940г българите от Северна Добруджа са били изселени в България! Има ли улица Тулча или пък Мачин или Меджидия във вашия град?Питайте по възрастните защо се казва така.

кога нашпите братя американци ще убият и нашите скъпи ръководители , които също обичат дворците и златото?

Празни магазини, режим на тока, режим на водата, единствената разлика е че 89 година ние бяхме с 11 млрд. долара дълг след втория фалит на България до който ни доведе БКП ........ колко разточителни бяха наще управници !?

Така е. Нищо, че сега сме с близо 40 милиярда долара дълг.

за толкова знаем...!!! щом световната банка се разпорежда у нас...??? чакаи ,,нов,,...!!! англичаните я ,,изтърпяха,, за две години и оттогава не щат да я чуят...!!! турция също...!!!

същото го чака и путлер.

чакаме ,,рептилът,, сорос...!!! и малките му ,,рептилiiчета,, тук...!!!

Та кой яйдук-комунист и ром не ги обича. Гледате ли по телевизията палатите и

сега ги подсетиха и за ,,пауните,,...!!! една ,,щерка,, кара автомобил-личен за три милиона долара в щатите но...това са подробности...!!! баща и правил икономии от закуската...??? спрял...,,суджука,,...!!!

добре че го разстреляха,, иначе ,,бодигардът,,му....??? сега щеше да ги ,,води,, към ,,възхода,,...!!!

,,...че ч6% от тях са готови да гласуват за него, ако се яви на избори... ,,??? много бе...??? при нас с ,,реалните,, 15% управляват...!!! кои ли е ...,диктаторът,,...???

Едно време такъв разкош притежаваше само Чаушеску, а сега у нас висши държавни чиновници и олигарси, и държанките им. Е, тогава материалното неравенство беше по-малко.

овцата вълк не става, това е

"професор" Еленка ли е? Защото и Тито си имаше една "професор"-ка Йованка....Те всичките такива си сложиха по една титла отпред.И имената им у нас бяха все "научноиздържани" - Цеко, Пеко, Мако, Дако, Тано, Цола, Цоцо, Боцо, Пена....Май само Цура нямаше, но знае ли се? И все децата и внуците им се оказаха едни такива талантливи вундеркинди.По-кратички имена, за да не си ги забравят.

мда тогава един Костов преподаваше Научен комунизъм ползваше облаги и после се пишеше десидент

а путлер какво обича? и как ще го думнат руснаците?

Баси лукса! Един паун струва 100-200 лева.

и нито дума за Майдана, като Майдана след 20 години в Киев? Спомням си майка ми ходеха да пазаруват в Букурещ за какви празни магазини пишете бре???

Примера с външния дълг, огромните строежи и Чаушеско е показателен, до какво може да доведе прекаленото изтискване и оскубване на народа ... Може да доведе до едно пряко предаване по телевизията.

По младите тук - да знаете лъжат ви! Имате си глави на раменете, сами си преценете! Комунизма си е комунизъм! Вижте сега Сев. Корея и Венецуела! Ако там ви харесва, значи и СОЦА ще ви хареса! ТОВА Е!

Някога беше майор, ...ама го разжалваха. Това се потвърждава и от примерите, дето се пъни да ни дава!

Само първото изречение е вярно. Да беше спрял до тука - отличен/6/.

Знаеш ли какво общо има социализма във Венецуела с проблемите там? Това, че САЩ им обявиха финансова война. Преди това венецуелците са летяли до Европа и по света за екскурзии и глезено пазарене, за разлика от примерно, капиталистичеките българи сега. Е, в момента им, правят революция на венецуелците и ще се капитализират, ясно е. Щом САЩ са се захванали е неизбежно. И след още малко време венецуелците ще започнат да емигрират, както, пак същия пример - българите.

Ако това е стандартът на Камунизма - ИСКАМЕ ГО!

"И успява - през 1980 година страната има 11 милиарда долара задължения, през 1986 те са 6.4 милиарда, а през април 1989 година дългът е изплатен напълно." За 9 години изплатил напълно държ. дълг. А Нашият баце за същите години утрои държавния дълг. ... "Дали съдбата му е била заслужена, самите румънци трябва да решат. Но днес, вече 29 години след онези кървави събития, проучване на общественото мнение показва ,че 46% от тях са готови да гласуват за него, ако се яви на избори." Второто изречение е отговор на първото.

като си е изплатил дълга, защо режимът му умира, а тези, които не са си го изплатили просперират?

Като го е изплатил, голямата работа станала. Виж Гърция - взеха и не върнаха пукната стотинка. Ореваха майсторски ортаклъка и им простиха. Така се прави, а не да ти се разпорят цървулите от глад и студ.

По-младите тука- заебе те тази статия! Лъжат ви безобразно, само името на Николае Чаушеску/Лека му пръст/ е достоверно!

Аш колсум!

То съседите от Север са добри , ама много ме радва, че Дунав е доста широк! ?

И аз също.., добавете и ,,писeнца,,!

"Дворци, пауни и злато обичал Чаушеску" Е, има и "по-скромни" от него - те обичат магнолии, мачлета, да люпят семки и Западните Балкани.

Голямо важно!

А лидерите на най-големите демокрации в света живеят в панелни гарсониери?! :)))

Ами да, разбира се! Те са добри, мили, човеколюбиви - демократични - и никак, ама никак, не наемат луксозни яхти, хотели и самолети за разходка на деца, жени и любовници по за 10-30-50000 долара на ден. А частните им самолети летят на фотосинтеза с екипаж от доброволци в името на победата над злите режими по света, а сребърните и златни прибори са китайски ментета, дори са турски ментета на китайските. Да, но не - виждал съм мивка от единично парче скъпоценен камък и бар от еднотонен висококачествен ахат, пак цял. И пердетата шити със сребърни нишки.

..и кули. .средновековни ..Трът Тауър!?

Тоо, кулите там взеха нещо да понамаляват.

и още има комуняги в БГ,който си защитават режима....ужассс

Че как? ..Вечни сме!