Бой и тормоз за 30 години брак! Стига!

Темата за домашното насилие в момента е изключително актуална, защото в обществото върви дебат около Истанбулската конвенция.

Обратно в новината

Коментари - Бой и тормоз за 30 години брак! Стига! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега всеки журналист (ако е такъв) трябва да пита политиците ни кой е за и кой против Истанбулската конвенция! И тогава всичко ще си дойде на мястото!

Абе друго си е поицай с пистолет...!!! Наказанието за този урод ще бъдат самотни старини, чаша вода няма да има кой да му подаде на говедото! Господ забавя, но не забравя...!

пРЕКАЛЕНО МНОГО Е ТЪРПЯЛА ТАЗИ ЖЕНА, ТОВА Е ИСТИНСКО ДОМАШНО НАСИЛИЕ. дА ТЕ ДЪРЖАТ КАТО НЕНУЖНА ВЕЩ, САМО ДА СЛУГУВАШ И ДА СИ БОКСОВА КРУША, НЕЗНАЯ КОЙ БИ ТЪРПЯЛ ТОВА. ТУК ВЕЧЕ НЕЩАТА СТИГАТ ДО САДИЗЪМ И ТАЗИ ЖЕНА Е МОГЛА ДА ПОТЪРСИ ПОМОЩ ОТ ВЕЧЕ ПОРАСНАЛИТЕ СИ ДЕЦА, ПОМОЩ И ЗАЩИТА. ЗАЩО ЛИ СА ТОЛКОВА ГЛУПАВИ БЪЛГАРКИТЕ, КАК МОЖЕ ДА ТЪРПЯТ ТАКОВА ПОСЕГАТЕЛСТВО НАД ЛИЧНОСТТА И БЕЗ КАПКА САМОЧУВСТВИЕ И СИЛЕН ДУХ ДА КАЖАТ СТОП НА ТОВА БЕЗУМИЕ. ИСКРЕНО СЪЧУВСТВАМ НА ЖЕНАТА И ИСТИНСКИ ЖЕЛАЯ НАЙ-ЛОШОТО НА ТОЗИ ИЗВРАТЕНЯК ДОЛЕН КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА ТАКЪВ КАТО НЕГО. НО РОБСКИЯ ХАРАКТЕР НА ЖЕНИТЕ У НАС, ЗАКОСТЕНЕЛИТЕ РАЗБИРАНИЯ ЗА НЯКАКЪВ СИ СРАМ ПОЗОР КАРАТ ЖЕНИТЕ ДА МЪЛЧАТ И ПОНАСЯТ ДА ГИ ТЪПЧАТ ДОКАТО НЕ ГИ УМОРЯТ. НАСИЛИЕТО ГО ИМА НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА НО В БЪЛГАРИЯ ИЗЛИЗА ЧЕ Е СРЕЩАНО В ПЪТИ ПО-ЧЕСТО. ДАНО ОТ ТУК НАСЕТНЕ ЖИВОТА НА ЖЕНАТА БЪДЕ НАЙ-МАЛКОТО СПОКОЕН И НОРМАЛЕН, А ЗАЩО НЕ И ЩАСТЛИВ С ДЕЦА, ВНУЦИ И ПРАВНУЦИ. ДАЙ БОЖЕ...

Изрод нещастен, дано сина му като разбере да му тегли един хубав бой и да го захвърлят като непотребна вещ.

"Темата за домашното насилие сега е актуална заради Истанбулската конвенция." Ето това е истинския проблем! Темата за домашното насилие чак СЕГА е актуална и то зарадни някаква конвенция! А досега къде бяхте вие неуважаеми журналисти, социолози, психолози, криминалисти, законодатели и изобщо общество? Затваряхте си очите нали, а сега всеки ден ни заливате с истории като на тази нещастница! И какво ще се промени по отношение на домашното насилие ако ратифицираме ИК? Тази женица, възпитана от полу-иди*оти да търпи всичко, само и само да не я изостави мъжа й, че "Какво ще кажат хората", какво ще направи за нея конвенцията? Та тя 30 години е преглъщала заради липсата на подкрепа от страна на близките си и погрешно възпитание. Това с конвенции ли ще промените? Не мисля! В проеинцията е така, особено в малките градове и села. Най-важното е какво ще кажат хората. Много е страшно жената да е "непридружена" или не дай Боже парясница! Или бездетна. Това архаично мислене няма да еволюира с методите, които утвърждава ИК. Меко казано наивно е да се борят стереотипи с разбиване на ценности, каквато е всъщност целта на джендър идеологията. Единствения начин да се сложи край на домашното насилие е то да бъде криминализирано и да се налагат строги, ефективни наказания на насилниците. За това коневнция не трябва. То е в пълномощията и задълженията на Парламента - 240-те хрантутника там за какво са?

Бой и тормоз за 30 години брак! Стига! =========== поредната джендър кандърма !!! =========== насилие при нас - в изобилие, във всички сфери на живота Но другите жертви не са актуални!!! =========== и да обобщя по темата - Светата Българска Православна Църква за втори път постави държавата на място./первия път спасявайки евреите/

грешно възпитание - 1.какво ще кажат хората 2. срамно е да се оплакваш 3. развода е лошо нещо дори когато се е оплакала на родителите си, те са се свили като мишки. вместо да хвърлят един як пердах на зетя, те са си заминали. пфуу

Няколко месеца тормоз върху цяялото ни общество заради ИК. Я ми кажете - жертвите на пътя по-малко ли са. И получават ли те справедливост, въпреки законите? Или според случая - в едни случай получават, ако са наши хора им се разминава. И сега ли проблемът е в липса на закони. Стига сте ни баламосвали, ефектът е обратен вече.

Добре де, тази жена нормална ли е да търпи тоя тормоз толкова време?! Как трябва да защитим ненормалните?! Жените били в риск, всеки е в риск, а възрастните хора на села не са ли в риск от мургавите избиратели !!!

Като те бие съпруг има 2 варианта за защита: 1. Счупи му главата с точилката 2. Разведи се и у вземи всичко каквото има А пропо Конвенцията няма да мине ,защото не я иска огромната част от народът - по всеизвестни причини !

Знам че ще прозвучи грубо, но при мнозинството от жените, ако почнеш да се държиш добре с тях, почват да правят глупости.

В обществото вече не върви дебат около Истанбулската конвенция! Нещата се изясниха, народа разбра, че тази Конвенция няма за цел да бори насилието, а да ни натрапи джендъри, да поквари децата и всякакви други извращения! Стига се хабихте напразно, ИК няма да бъде ратифицирана в БГ! Дано го раберете!

"Темата за домашното насилие в момента е изключително актуална", защото вие журналистите заради 40-50 лв я правите такава. Вашият поглед се простира единствено до стомаха и дебелото ви черво.

Много сте прости и лесно манипулируеми..една хартийка ИК нищо не може да разруши и нищо не може да изгради....използват ви за собствен пиар разни изкукуригали обществено известни лица със съмнително качество...вис сте им дъвка в устата и чак ви е приятно....ествствено като всички прости хора си мислите че някой друг ще ви изгради семейството ще ви направи отгледа децата някой друг ще ги възпита ....някой друг ще ви го пази това семейство...затова сте уплащени че този някой друг можело да е ИК...даже съм сигурен че не сте я чели....и аз не съм я чел ма не ми пука защото знам че моите деца са моя отговорност и нищо не може да ми попреци да ги възпитам като горди и достойни хора ....

Като нахлуят НПО и ГРЕВИО така хубаво ще ти запука , че ще се чудиш защо си написал тези глупости сега.Сам казваш , че не си я чел пък философстваш по въпроса.

Ко каза и що и къде ще нахлуват. Нещо като гестапо казваш са тез изроди долни..

Глиган, аз пък добре съм запознат с нея, както и с членовете ѝ чрез които се прокрадва да се узакони т.н. Джендър теория - поради естеството на професията си я познавам добре. Така че, глиган, не рови за нещо,което не познаваш. Просто не е етично/ако знаеш какво значи тази дума/

Въобще не си запознат или пък си типичен балкански насилник или пък не ти изнася нещо да натисне нашите "Органи" да се задвижат и да си свършат работата...и аз като баща на две дъщери съм твърдо за ...за да не ми се налага недай си боже да лежа някое самозабравило се лайно изпречило се на пътя им...

ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ НЕ ИМ ПОМОГНА: "Във Франция, само за 2017 при домашно насилие са били убити 123 жени. В Европа, най-много жени, 32% са жертва на насилие в Дания, после са Скандинавските страни с 30%, така нареченият скандинавски парадокс. После е Франция. После Холандия и Русия с по 26%. Ние сме някъде по средата - 24%, заедно с Белгия. ЗАЩО ДА Я ПРИЕМАМЕ?

повечето мъже са самохвални балкански простаци , държал тя да му предоставя касовата бележка .................... само затова да се бяга с 200км

Да чета ли след епичното "жени в риск"? Понеже издава неграмотност на автора - няма такъв израз в българския език. Взет е по паразитен начин от английския, при това авторът явно не знае английски също. На български се казва "жени в опасност". И вече става ясно, че авторът на статията има претенции да ни занимава с глупости. Затова си маскира глупостта с "жени в риск".

Изводът е, че на всички тези жени вече липсва един от елементите в триадата за пълно щастие и се оплакват. Триадата е бой , еб.н и музика.

Ако някой си мисли, че в центровете за закрила ще прелее от щастие, много се лъже. И че ИК ще оправи живота му също. Колкото до статията - децата забелязват всичко семейството. В случая дъщерята била изненадана? Е НЕ! Заради няколкото фабрикувани историйки искате да накажете семействата и децата на всички нас с из-вра-те-на-та ИК!

Дирници необърсани, за пореден път питам защо не пишете зa мъжете, които с години търпят психически тормоз? Къде ви е мярката за равенство ?

ХАХАХАХА това цели 30 години да търпиш подобни издевателства че и да направиш 2 деца с насилника си просто няма начин да не ти е харесвало! Другият вариант е да имаш някакво умствено заболяване! 30 години, братко, тая сериозно ли!

явно бългаите идват оттам, откъдето са мигрнтите. Твъдя,че няма небита жена или са много малко. Една от тях е майка ми - или трябва да си агресивна, ако си попаднала на кротък мъж или ще те бият. Моят също се опит да ме удари веднъж и- до там.Но признавам - нямах деца. Заминах за Гепмания и сега имам добро семейство с две деца.

Май-май е от началото на брака, като гледам ръчичките, цицките и брадичката... Ако беше след 30 години брак - картинката, чини ми се, щеше да е доста по-зловеща...

пореден пасквил

Определено е пасквил,поредната тролска статия ,ха дано вербално въздействат !Обаче йок!Почнаха и коментари да трият срещу сбърканата конвенция!Никой няма захапе,хората са наясно за целите!

за това боцето, няма жена и се занимава с политика, защото знае, че жена и политика са от женски род и ако караш и двете, винаги, може да ти извъртят ку...нски номер! за това само с едната!;)) браво боце, "умен" си!!;))

Много правилно! Необходимо е образование за децата, промяна на възгледа за половия стерeотип на обществото, организации за защита от домашно насилие! Жертвите от домашно насилие трабва да чувстват защитата на общественноста и държавата! Жената не e сексуален обект - това е старо ориенталско мислене изграден, вреден за обществото полов стериотип. Oсновния проблем - ще се държите като мъже в спалнята със съпругите си, не трябва да се лигавите на общественни места с жените. На работното място няма полове. На работното място деленето на полове - е само по физически признак - толкова ли е слоожно.

Точно така.Жената не е сексуален обект , тя трябва да бъде приемана като мъж.Никакви такива комлименти , никакво отваряне на врати , никакви усмивки за нея и въобще ще се държим с нея все едно я няма.За сметка на това ще се радваме на новите мъжо-жени и ще ги обсипваме с внимание , ласкателства и прочие добронамерености.Жената да духа супата.Добре дошли в новия свят където всичко е възможно.Разбира се , че ще научим децата на различни стереотипи.Колко сладко е да видиш момченце с рокличка и да си играе с кукли.Има ли по-сърцераздирателна картинка ? А колко по-респектиращо е момиче , което блъска в залата за щанги , върви с походката на мъж и псува като каруцар.Чудесен живот ще живеем.Няма мамо , няма тате , всичко е общо и майката с брада,а таткото фръцка дупе.Страхотна идилия просто.

А, булгаристанските роби из плантациите в индо-пакистанската провинция Ингилистан, попадат ли под юрисдикцията на "истанбулската конвенция"?

помага срещу джендъри...удри немай се!

Винаги има две страни относно причината, действието и вината. В повечето случаи виновни са жените.

Няма стига, няма недей....има жени които сами си просят боя.....такива като тази плеймейтка от "Черешката на тортата" с един гнусен педал-джендър. Преди два дена ги даваха тези две отрпки!

До скоро жените се бореха за равни права с мъжете. Сега пък искат да не са с равни права, а да имат повече привилегии. А всъщност всичко е една измислена кауза, покрай която едни хора ще припечелят едни милиони, иззети от данъкоплатците. Всичко е за много пари. Включително и ежедневните статии за промиване на мозъците.

Не жените, а "жените" се борят за привилегии. Нормалните жени-майки са против ИК.

В Италия и Испания, даже Франция убийствата и малтретирането на жени и деца са четири пъти повече, педофили пускат от джендърския съд

До "ДА":"""Производни на половата дискриминация са мизогиния - женомразство и мизандрия - мъжемразство"""".Има нещо много странно в тезата ,която развивавате.Няма нормален ,в биологичния и сексуален смисъл мъж ,който да не харесва и обича жени.Правя разграничаване между двата глагола.Харесвам по принцип всички жени и най-вече тези , които по възраст са близки до мен, а обичам дъщеря си и обожавам съпругата си=

Ввсичко опира до възпитание и ннормите които се определят оот обществотто

"Социален работник търси връзка с дъщерята на жената, която с изненада разбира за всичко, което е преживявала майка й през годините." Абе тея къде са си гледали децата - на Луната ли? То комшиите през 3 входа чуват пиянските изцепки, та децата през вратата ли няма да чуят за 20 години, докато са били в къщи, та е толкова изненадана тая дъщеря? Или може би пияницата е шептял, имал е заглушители на юмруците и подплънки на стените като е драмонил жена си - хайде холан, съвсем за идиоти ни взехте с тая проклета конвенция!!!

Кога ще покажете историята на 13-годишно момиче, омъжено насила? Нали ИК трябва да защитава жените И децата? Защо цитирате само случаи на обвързани, бели, християнски жени? ДИР, като подкрепяте конвенцията, защо прилагате дискриминационен подбор в примерите? Или тези примери са най - безопасни, защото се страхувате да разлайвате кучетата и да навлизате в малцинствените практики, които са защитени от други закони, неприложими за белите християни, което неминуемо затваря кръга на дискриминационното ви мислене. Ами забраната за смесени религиозни бракове и последствията от това, не се ли считат за ограничаване на личния избор от любимата ви конвенция? Или пък даже нямате гащи, да цитирате за случаи на скланяне към проституция - и не само момичета. Това със семейното насилие не ви показва в много интелигентна светлина, щом не се сещате да разнообразите контингента на насилените.

да.... правилна забележка - и аз си мисля, че от Дира имат друга цел - да дразнят обществото само с примери които са криминализирани! Въобще не търсят мнения на социоллози отнносно терминологията в Конвенцията! Липсват примери за домашно насилие в училища,детски градини, социални домове! Липсват примери за насилие на раб място ии т.н.

Детски градини , социални домове , училища ? Това е насилие , но няма общо с домашното насилие.Домашното насилие се случва вътре в апартаментите.То затова се нарича домашно.Другото , което сте изброил е НАСИЛИЕ.

вижте как в началото на всеки агитационен материал отбелязват,че го пускат защото вървял "дебат за Ист.Конвенция. Ако хиляда на едно в полза на нормалните е дебат, явно пропагандаторите на Джендър теорията са в голяма грешка.

Сексизъм Идеология и практика на дискриминация на хората по полова принадлежност. В днешни дни има по-широко значение и се отнася за всякакъв вид неравенство между половете и подценяване на човек по полова принадлежност. Производни на половата дискриминация са мизогиния - женомразство и мизандрия - мъжемразство.

Вероятно за вас ще е изненада, че сексизмът вреди на жените. Това се подразбира, донякъде просто в дефиницията на думата. Заради гротескния начин, по който жените са засегнати от сексизма - от икономическо неравенство до лишаване от политически права, та чак до буквално, физическо насилие. Когато запитах различни мъже какво се очаква от тях като представители на т.нар. силен пол, един отговор се появяваше най-често: бой. До шокираща степен. Става дума за мъже от типичната средна класа: образована, словоохотлива, цивилизована до крайна степен и като цяло много миролюбива.

Няма нужда аз живеем на тази земя и сме наясно какво става и на работното място и извън него.Има много семейства , които са се формирали точно на работното място и за никакви сексистки истории не става дума.Светът е такъв открай време и има мъж и жена и за да се съберат заедно като семейство или връзка има ухажване и интерес и от едната посока и от другата посока.Като се стопира по един или друг начин това нещата ще видите в каква посока ще поемат.Ще дойде време да се чудите как да се стимулират отново чувствата между двата пола , но тогава може да е прекалено късно.Много са редки случаите отхвърлен ухажващ мъж да си позволи физическо насилие.Освен това тази Конвенция е за домашното насилие и се предполага , че фазата с намеците , погледите и страстните думи са преминали отдавна и е постигнато съгласие и от двете страни.Целта на Конвенцията е да пречупен мъжа , жената също и да се намесят в тази ниша едни други същества със странни разбирания и неяснота относно собствените си нужди.И понеже не могат да катурнат сегашния свят се опитват да стигнат до децата за да могат да подменят цялото светоусещане на хората , но според техните си представи.

Ало, "да" абе ти на всяко гърне меродия.Който сайт да отворя и ти си там с умнатостите си.Абе прочети първо спорните членове и параграфи на ИК, запознай се с Джендър теорията и с писаното от нейната създателка Джудит Бътлър и тогава се опитвай да пишеш /или да пишкаш/ за такива като тебе това е все едно/

Законите и очакванията на нашето цивилизовано общество са замислени да свеждат физическото насилие до минимум. И неслучайно: физическото насилие е деструктивно. Така че от мъжете се очаква - дори се изисква - да избягват и отклоняват конфронтацията, и да решават конфликтите, без да прибягват до насилие. А когато го правят, ги наричат страхливци. Да бъдеш добър съпруг и баща, грижещ се за семейството си и третиращ жените с уважение, е централен компонент на - мъжкия мит.

Феминистките какви са според теб , особено радикалните ? Особено онази там в Америка , която обясняваше как мъжките бебета трябва да бъда избити ?

Толкова Ви е СМЕШНА пропагандата от медиите , че чак е жалко !!! Поне да бяхте сложили снимка на някоя наистина тормозена жена ! Тази от снимката изглежда ли Ви на бита 30г. - та тя самата НЯМА 30г. , бе ей !!! Наистина се убеждавам ,че работите само по политически поръчки !!!!

Е ми не виждам какво място има тук джендерската конвенция. И без нея проблема е пред разрешаване, но не виждам защо трябвало да се чака 30 години.

НИЕ СМЕ ПРОТИВ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, ЗА ДА МОЖЕ ДА СИ БИЕМ ЖЕНИТЕ! ТОЛКОВА Е ПРОСТО!

Знаете ли какво става когато давате права на хората, за да моеж да ги защитавате катп посредници, а забравяте да им напомняте за задълженията им? Тотален морален упадък точно както Сатана го иска.

Какво е Джендер ! Световната здравна организация (СЗО) определя ролите на половете като "социално изградени роли, поведение, дейности и качества, които дадено общество счита за подходящи за мъже и жени". В социологията на пола процесът, чрез който дадено лице научава и придобива ролята на половете в обществото, се нарича социален пол - Джендер

Няма социален пол. Има само женски и мъжки биологичен пол според нашият Създател, Поддръжни и Спасител Исус Христос.

Слушай сега! Социологията на пола изследва как обществото влияе върху нашите разбирания и възприемането на различията между мъжествеността (това, което обществото счита за подходящо поведение за "човек") и женствеността (това, което обществото счита за подходящо поведение за "жена"). Ние разглеждаме как това от своя страна влияе върху идентичността и социалните практики. Специално внимание се отделя на отношенията на властта, които произтичат от утвърдения полов признак в дадено общество, както и как това се променя във времето.

Колко просто било! А защо всички твърдяха че джендер било травестит.

Необходимо е образование за децата, промяна на възгледа за половия стерeотип на обществото, организации за защита от домашно насилие! Жертвите от домашно насилие трабва да чувстват защитата на общественноста и държавата! Жената не e сексуален обект - това е старо ориенталско мислене изграден, вреден за обществото полов стериотип. Oсновния проблем - ще се държите като мъже в спалнята със съпругите си, не трябва да се лигавите на общественни места с жените. На работното място няма полове. На работното място деленето на полове - е само по физически признак - толкова ли е слоожно.

Вярвате ли в Бог?

Бог е всичко около нас....природата всичко което ни заобикаля! Естественно че вярвам в Бог!

Абе , какъв е този текст дето непрекъснното копи-пействаш? Не можеш ли да мислиш? Твърде прозрачен опит за манипулация.

Жената щом е подложена на домашно насилие, какво и пречи да отиде до съда и подаде молба за развод. Нещта от тук нататък не са до конвенции, а до достатъчна законова издръжка налагана от съда и до подпомагане от страна на държавата отглеждането на децата. Само, че управляващите ни баламосват с празни приказки

Яков 4:4 "Прелюбодейци! Не знаете ли, че приятелството със света е вражда против Бога? И тъй, който иска да бъде приятел на света, става враг на Бога." Битие 2 "27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде. 28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята. 29 И Бог рече: Вижте, давам ви всяка семеносна трева, която е по лицето на цялата земя и всяко дърво, което има в себе си плод на семеносно дърво; те ще ви бъдат за храна. 30 А на всичките земни зверове, на всичките въздушни птици, и на всичко, което пълзи по земята, в което има живот, давам, всяка зелена трева за храна; и стана така. 31 И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде добро. И стана вечер, и стана утро, ден шести." В Откровението на Бога лъм човеците няма никакъв намек за социални полове. Тази конвенция е заради джендърските сатанинска еквилибристика замаскирана като защита от насилие за да е по-преимлива в обществото.

Омъжила се за човек с "боклукчива" култура, за съжаление. Очевидно е че не е имало обич между двамата. Има мъже идиоти спор няма, но никаква конвенция не може да поправи такива идиоти. Спасението е раздяла в самото начало. Като не се обичате не се женете. Ако мъжа ви не Обича Бога, и Христовите идеали и вас няма да обича. Ако и жената не обича Бога и Христовите идеали тя толкова ще обича и мъжа си. Има много, много случаи къде жени тормозят и пилят мъжете си ежедневно. Нека се помага на такива жени и мъже страдащи от ръцете на ненормалници. Тая конвенция, е пушечна завеса криеща други цели.

Необходимо е образование за децата, промяна на възгледа за половия стериотип на обществото, организации за защита от домашно насилие! Жертвите от домашно насилие трабва да чувстват защитата на общественноста и държавата!

Тези които уповават на Бога имат защита от Него. Да докачат праведният е като да докачат зеницата на окото Му.

Джендер -за спекулиращите! Световната здравна организация (СЗО) определя ролите на половете като "социално изградени роли, поведение, дейности и качества, които дадено общество счита за подходящи за мъже и жени". Разискванията продължават до каква степен ролите на половете и половете са социално конструирани (т.е. небиологично повлияни) и до каква степен "социално конструираните" могат да се считат за синоним на "произволни" или "наковани". В социологията на пола процесът, чрез който дадено лице научава и придобива ролята на половете в обществото, се нарича социален пол