Баварският финансов министър: Никаква България в еврозоната!

Баварският финансов министър Маркус Зьодер се обяви против присъединяването на България и Румъния към еврозоната.

Обратно в новината

Коментари - Баварският финансов министър: Никаква България в еврозоната! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"България не е готова за еврото. " България, беше готова за еврото преди да дойде Дянков. Сега вече е много, много далеч назад! Може би трябва да изминат още 15-20 години, за да сме равнопоставен член на ЕС.

нито в еврозоната, нито в Шенген, обаче вижте само защо - "Не ни трябват "такива" страни и още мошенничества". С две думи нас ни имат за мошенници, навлеци, хрантутници и не втори, а трети сорт държава и хора. Тва след колко както се хвалят господата от ГЕРБ тяхно "европейско" управление? Девет, години, десет? Браво, голям успех на Боко и шайката му.

ни е тази черна дупка. Първо веднага ще имаме инфланция, второ ако не се изхитрим да фалираме първи, който ни изпревари ще трябва да покрием и неговите загуби. И Шенген не ни трябва, някой сега спират ли го да си пътува в Еврозоната?

Вкарвайте си муджахидините с хиляди а българите дори в една зона ни не искат!!! Двойни стандарти ама сме си мълчаливи послушковци! Важното е банани да има целогодишно!

става. Като не ни щат не можеш ги накара. Въпроса е ние защо се натискаме, толкова ли нямаме достойнство, да ти викат все едно лъжец, крадец, къш от къщата ми, просяк, а ти да навеждаш главичка и да напираш с протегната ръка. Защо бе? Защо са ни?

Явно има и умни политици не като българските

Хахахаха, браво! БълХария и нейните олигарси ще въртят свободно търговия на европейският пазар но само в мечтите им. Господин Борисов както и всички останали '' БГ политици'' си мислят че кражбите им ще се разминат ей така, но явно това няма да се случи! с нетърпение очакжам 2022 когато еврофондовете ще спрат финансирането, тогава дами и господа ще видим как ще я карате!

Отдалече нещата стоят неудобно, но след като селчо захлеби, ще поомекне. Не е за първи път немски селянин да сочи с пръст виновниците за всички проблеми в ЕС , Втората световна война, веганите и подхлъзванията на немските политици. Един подобен като него плашеше Англия с българите и румънците, които щяха да налазят всички фондове. Още чакам нашествието на пълчищата в Англия. Тъпите англичани , обаче го последваха и ударът на главите им в стената е неизбежен. Този е същият и нито грам по- малко. Отношението му ясно показва враждебност, която подлежи на отговор. Той или е руски агент, който има за цел да саботира ЕС или е селски тъпанар, който не познава колко много се промениха България и Румъния.

вярно,че България се е променила,но в отрицателен смисъл,от дребна джебчийка в последните години се е превърнала в брутална взломаджийка,та министър Зьодер е много прав.

Този не се е загрижил за Бг, а не иска неговите пари да бъдат отпускани като заеми на Бг фирми и клиенти. А са пуснали еврото в Бг, още повече банки ще дават кредити. Сульо и Пульо ще взимат заеми и няма да ги върнат. Така ще се стигне до Гърция да се отпускат нови кредити и да се обезценява Еврото заради печатане на нови евра. За Бг е най-добре да си събира евра от Немските пенсионери и да си трае.

Ние сме най-изпитаният финансов троянски кон на руснаците. Тук едно, че болшинството руски фирми не плащат данъци, но и периодично и редовно им пращаме евро да не гладуват паравоенните им сили на Балканите.

през 1992 швеицария подала молба за членство в еврозоната а през 2017 я оттегли.А от 2003 г. до сега CHF е ппскъпнал спрямо еврото с 40% та се питам да влизаме ли в Шенген или Еврозоната като и без това лева е вързан а си ходиме когато и където искаме???

Обяснявам за такива като тебе. Националната ни валута в момента е пробита от всякъде. Всеки може да участва в търг за обществена поръчка в евро, но да плащаш и продаваш в евро на "женския пазар" в София е в нарушение на закона. За мафиотите левът е една досадна междинна гара. Нито една голяма фирма у нас не капитализира печалбата си е левове, а в чужда валута, тъй като няма интерес да увеличава левовата наличност. Левът, поставен в това унизително положение е направо вреден за икономиката ни. Изходът е само един, максимално бързо въвеждане на еврото, докато не сме се обезкръвили съвсем.

"За мафиотите левът е една досадна междинна гара". И ти искаш да я премахнем, щото пречи и досажда на мафиотите!?

Тая същата тирада съм я чел вече другаде . Пазите си ги съхранени и при нужда пейст?

Тоя с позицията си ми стана много симпатичен.

Абе шваба, да не мислиш, че българския народ напира да ти влиза в еврогейзоната. Напират политици, и не мога да си обясня, защо.

3ащото имаме 20 милярда валутен резерв,които крепи валутния борд. Aко влеземе в еврозоната-ще го прилапат еврогеиовете.

...... награда за евро председателството.... Сега да се предложи от евро председателстващите да се извади бавария от еврозоната. Преди 50 години баварският министър председател беше най-добрият приятел на бай Тошо, а сега Баварският финансов министър Маркус Зьодер се оказанай голям приятел на "новите" управляващи в бЪЛГАРИЯ.... какво ви говори това....

Голяма услуга ни правиш, въпреки че си мислиш обратното!

Шило

Поэреден шамар. Нито Шенген, нито еврозона. Не, че ни е притрябвала тази зона, де.

Еврозона,нито шенген,нито конвенция ви искаме,щом вие никога не се поинтересувахте как оцеляваме с тези мизерни доходи,лицемери долни.

щото не боядисахте направеното от правешкия оФФчар.

Европейските политици се надпреварват кой да завре по-голям среден пръст в циганското лице на Боко Тъпото. А той си вярва, че България е фактор в европейската политика. Къде си тръгнал бе каун, виж си прякора, пък тогава се показвай пред хората.

Хайде къш с твоята еврозона, заври си я при конвенцията :) С тая еврозона поробихте Гърция в дългове - ще изплащат тройно - засега до 2050,но годината се мести напред непрекъснато. Еврото е оръжие за преразпределение към Германия и поробване на периферията.

Те гърците,ако не бяха в еврозоната,бяха умрели.Колко пъти точно германците им опрощаваха части от днешния дълг,както и други организации.Затова германците имат горчив опит .Гръцките политици измамиха еврозоната ,а народа плаща.Но не знам по какви причини,след като е ясно кои са виновните за гръцката криза, самите гърци не ги закачат или съдят.

що нашичкия прави метани на меркел-ханъм и се близа с нея, щом тоя баварец (не е БМВ) ни го тури шутот, да не казувам каде, отзаде!

Баварец?Прилича на българин,чукундур!Е то Бавария, ако не е беше част от Германия,трудно би постигнала този ръст,без този ред.Но пък немските пенсионери вече направиха тук колония и се чувстват като в рая,по техни думи..Ей на и италиански пенсионери напират,руските одма,е те с други цели да си доведат родата след 5 г.,когато ги натурализира нашата вице патка.Както и да е,техните пенсии си харчат тук,оборот да става.

Малко менте статия ми мяза, не видях посочен източник. Както и да е, думата е, макар, че е прав, никой не го пита кой ша кара влака.. Всеки смръндилник по тея форуми ще си поначеши крастата с малко викане по България и Румъния, да си пише малко точки... Когато дойде времето, ни нас ще питат, ни него...

България се държи умишлено извън ЕВРОЗОНАТА в угода на мафиотите-олигарси, които при въвеждането на ЕВРОТО у нас ще изгубят контрола над левовите потоци, а от там и върху икономическите механизми в България. Далаверата с обезкръвяването на Българската икономика ще секне, а Европа не иска да се лиши от облагодетелственото си положение спрямо нас.

соросоид,стига лъга...

Супер, Благодарим ви :)))

Националната ни валута в момента е пробита от всякъде. Всеки може да участва в търг за обществена поръчка в евро, но да плащаш и продаваш в евро на "женския пазар" в София е в нарушение на закона. За мафиотите левът е една досадна междинна гара. Нито една голяма фирма у нас не капитализира печалбата си е левове, а в чужда валута, тъй като няма интерес да увеличава левовата наличност. Левът, поставен в това унизително положение е направо вреден за икономиката ни. Изходът е само един, максимално бързо въвеждане на еврото, докато не сме се обезкръвили съвсем. Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничн недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията, - а бе дантел марка сме и това се дължи на двойната парична система. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Честно казано, имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и България бързо пое глътка въздух....

Браво, поздравявам ви, вие наистина много ги разбирате. А я да видим, какво казва на 31.01.2018 някой, който може би по-добре от вас ги разбира в статията: "Бащата на валутния борд: България ще сгреши, ако влезе в еврозоната!" И една от 01.02.2018г: "Проф. Стив Ханке: Да живее левът! Не ви трябва еврозона" Една от 04.09.2016г, но е интересна: "Бащата на валутния борд проф. Стив Ханке предупреди: Брюксел ви натиска за еврото, за да отмъкне валутните резерви на България" А лично много ми хареса съвета на Стив Ханке: "Премиерът Бойко Борисов трябва да спре да слуша Брюксел и да започне да обръща внимание на българите"." Един чужденец го е видял и го е разбрал!!!! Дето дори не живее в България!

копи-пейст Бившият служебен премиер и кмет на София Стефан Софиянски обяви в ефира на бТВ, че смятаният у нас за "баща на валутния борд" Стив Ханке всъщност е бил противник на въвеждането на борда у нас. Софиянски е човекът, който в качеството си на министър-председател подписва споразумението с Международния валутен фонд и валутния борд през 1997 г.

Прав си, пич. Ако приемете Тикволандия в еврозоната, гърците ще ти се сторят като скромни пионерчета.

А в грешка си,гърците са къде къде по печени,а и там е много различно.Тук обаче не сме си изчистили къщичката,за да почнем на чисто,за нова е рано.Някои наши олигарси подмолно работят за очерняне на БГ в ЕС с поръчкови статии.Ей на един известен медиен кукловод се надушил с друг който създаде дублиращ сайт на европредседателсъвото с цел да компрометира държавата,да се вменява непрекъснато негативно отношение.Та каквото и да се прави за промяна,да не се вижда.Имаме си майкопродавци,ако не могат да назначават,почват с помията.Така,че има доста работа,но и бавареца се държи надменно;

Ей, що ни сравняват с Гърция,да не сме роднини? Всички народи от Балканите са бамбашка,различен манталитет, не ни слагайте под общ знаменател.Нашите финансови показатели макроиконимически са по добри от останалите,иначе заплатите кретат,но пък данъците в Западна Европа,особено Италия,Франция са убийствени.

На БУДА му го втъкнаха (а и на нас) в задния двор на турското посолство... и то неговите хора - на Меркел!

Интересна статия.Никъде не се посочва источника.Малко ми звучи като фалш новина.И със сигирност ще бъде прегърната от поръчителя с удоволствие.Ще разберем утре кой е той.

Тези еврозонаджии да ни приемат, ама преди това да открият там едно КТБ!?

Същите предатели, които едно време квичаха слещу 16-тата република, сега направиха България 28-ма. Ама сега не квичат. А народът - от трън - на глог.

Ич не квичаха с/у 16, направо викаха УРА за нея , ама сега смениха боята. Хе сега де. преди 20 и косур години.

Странна работа - премиера ни не пропуска да се похвали как Българската икономика е във възход, как сме най - дисциплинираните при изпълнение на фискалната политика на ЕС ( умишлено държат хората бедни за да бъде ниска инфлацията), как имаме едни от най-добрите финансови показатели. А какво се получава в действителност - малкия и средния бизнес в България е задушен и едва оцелява ( изобщо да не говорим за развитие), богатите увеличават мръсните си пари, а бедните стават още по-бедни, цвета на нацията ни бяга в чужбина не за да се развива, а за да оцелее, в държавата ни всички престъпници се чувстват недосегаеми, защото могат да си купят съдиите с парите от престъпленията, за които ги съдят, нормалните хора ни казват, че така не се живее в нормална държава, а нашия дебил най-нагло се пъне и разправя как " Всичко е точно, и снощи с кака бъркахме кекс". Каква еврозона, какъв Шенген, хората не ни искат там защото ние нямаме смелостта да бъдем нормални.

не се хвали

Имитациите тук са едно, друго е Европейското мнение.

Маркус е от другата седмица министър президент /най важният / на Бавария. И той каза че не само България но и РУМЪНИЯ не желае да поддържа - много са скъпи!

изпратим циганите, та да мирясат!

Най-важният проблем в живота ми е да настане всеобща еврозона. Както в България, така и на Западните балкани. Германците демонстрират расизъм, популизъм, ксенофобия и използват език на омразата към уязвими страни, както и към страни в риск и неравностойно положение. Таман бях почнал да си правя сметките в евро и пак ударихме греда. Явно е време да се въведе финансова истанбулска конвенция за защита от финансови издевателства, базирани на дискриминация към страни с увреждания.

аз сам ще си гладувам след това

Ние няма за къде да бързаме, защото дефакто сме там, понеже сме във валутен борд. Само отговорностите ги нямаме като за еврозоната.

В момента имаме само позитиви от фиксирания курс на лева, без негативи и пасиви от европарите. Това добре го знаят икономистите. За да настояват нашите политици за евро, имат някакви други тънки сметки за кражби.

затова мурзилажа квичи срещу валютния борд

Прав е човека, щото не се сещам да сме с нещо по добри от гърците

Според немците ние, българите, сме мошеници?! Тогава защо нашите управляващи, в качеството си на българско правителство, а не на европредседатели, не им покажат какво мислят българите за немците и каква "любов" изпитват към тях?! Крайно време е за реципрочни действия от страна на правителството, парламента и всички държавни и обществени институции към всички, които си позволяват по един или друг начин да петнят името на българският народ и да ни налагат свои условия и начин на живот! Каквото повикало, такова се и обадило, "многообични ни" шваби!!! Впрочем вие вече не сте чистокръвни ариици, а сте мюсюлманското гето на света!!!

ти какво искат да мислят швабите когато над 25 години избираме мошенници да ни ръководят и работим за по 300 евро...на месец обаче. народа не е мошенник а глупав,мързелив чакаш някой да го оправи...я за 800 дена или за 3 мандата.

Просто казват че си избираме далавераджии...и те не са съгласни да им въртят номерата си.

Момко, в аптеките на македония все още продават термометри с живачен стълб, че са по точни. Тичай да си купиш и почвай да я мериш... А а.а и не забравяй да си пиеш редовно хапчетата...онези силните дето те успиват, че като си буден файда нема

Сетих се за баснята за врабчето, кравата и котката :)

НЕ НА БКП-БСП ДПС И АТАКА!!! КОМУНИСТИТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ КОНПРОМЕТИРАТ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА КАТО МАНИПУЛИРАТ ХОРАТА СЪС ТЯХНИТЕ ПОПИЛИСТКИ СОЦИЯЛИСТИЧЕСКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИДЕИЙ!!! ЗАРАДИ НЕГАТИВНОТО ИМ ОТНОШЕНИЕ КЪМ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ СЕГА НИ БЛОКИРАТ ЗА ШЕНГЕН И ЕВРОТО!!! УТРЕ АКО ПРОДЪЛЖАВАТ МОЖЕ ЗАРАДИ ТЯХ ДА СПРАТ КОХЕЗИЯТА И ЕВРОФОНДОВЕТЕ ВСИЧКИТЕ СУБСИДИЙ И ДА ВЪРНАТ ЖАНВИДЕНОВАТА ЗИМА ВЪВ БЪЛГАРИЯ!!! ДА ИЗМЕТЕМ КОМУНЯЦИТЕ НАРОДЕ ВЗЕМАЙТЕ СИ ПАРЦАЛИТЕ БАГАЖИТЕ И В СИБИР!!!

От всичко което каза, се разбира само едно - писало го е безмозъчно тролче.

На такива като теб само комунисти са им в устата, но май си мислят за нещо друго да им е и в устата и някъде другаде, че 28 години "демокрация" не направи нищо друго освен да руши и краде това що са градили "гадните, мръсни и крадливи комунисти", което всъщност е сътворено с труда на сегашния лош мат`рял и децата им които сега са в предпенсионна възраст!!!

Ми така де, с българит две войни съюзници, две поражения. А румънеску ... те са фурнажийски лопати ... един път срещу нас , един път с нас , ама ма са все на кяр.

Сига щехме да сме фалирали отсекъде

Сега е моменто да миним къмто рублата.Ще сме на далавера.ИНА РУБЛА Е ТРИ СТИНКИ 1р-3ст 10р-30ст 100р-3лв 1000руб-30лв 10 000 руб-300лв 100 000 руб-3000лв 1 000 0000руб-30 000лв Ех рубли ех кеф

бая милионери ши са навъдят

пундьо, България махна три нули и всичките спестявания изчезнаха. Върви на майната си.

запазим валутният борд все едно сме в еврозоната без да имаме негативите да издържаме страни като гърция и италия. освен това резерва за борда ще остане в БНБ а няма да бъде похарчен от политиците...които просто искат тези пари да бъдат освободени и присвоени

Е те точно там е заровено кучето...

Оказва се,че в България само тиквата,софиянски и тем подобни крадци искат еврото.Интересно защо чехи,унгарци и поляци не го искат.Най-вероятно са по-тъпи от нашите гений на кражбите и корупцията.

този да го избират за шеф на еврогейския съюз и дано вземе да ни изхвърли от него, че 90% от българите не искат ни ЕС, ни БЛАТО, ни еврозона или Шенгените му.

какви 90 % не искали в ес...ами брои ли тези 2 млн работещи в ес ,студентите там и хората които получават пари от родата работеща навънка ?? по-скоро 70 % са за ес !!

проприо ун колионе...фотти ти .

Не искали... Клоуни като тебе не искат. И те не знаят защо.

Е крайно време е тази дъвка да я изплюе Б.Б.

.... когато върнете парите на хората и тези на държавата(на целия народ) ще си помислим дали да влезете в чакалнята,,,, Искате да ви приемем за да крадете милиарди....... знае се кои са крадците..... да не размотават държавата и европа. Писна ни.....

Човека даже са го аплодирали 4000 души. Ако се беше изказал в България, аплодиращите щиха да са много повече.

никаква #европа на континента! да затрием германията!!!

Да е жив и здрав Баварския министър, че нашите предатели като нищо щяха да ни подарят на колониалистите.