Първо веган изложение ще се проведе в София

От 11 до 13 май в София ще се проведе първото специализирано международно изложение за здравословни вегански продукти, веган козметика, и домакинство.

Обратно в новината

Коментари - Първо веган изложение ще се проведе в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вървете да си зобате ГМО-то и ПРЕПАРАТИТЕ ЗА РАСТИТЕЛНА ЗАШИТА и МИРЯСАЙТЕ!!! Болестите ви са следствие на ПРОСТОТИЯТА ВИ!!!

Хора, осъзнайте се. Нека да се вдигнем на анти веган протест. Нека да спрем тези нагли хора, които изяждат храната на невинните и безпомощни животни. Колко още зайци трябва да умрат поради недостиг на зеле и моркови. Колко още риба трябва да измре от глад, защото веганите им изядоха водораслите. Ами високо ниво на парникови газове? Веганите хапват само фибри от плодове и зеленчуци и отделят огромно количество газове, до над 7 пъти повече отколкото човек хранещ се нормално. Нека да се надигнат еколозите и да спрем това бедствие наречено вегани.

Ми то след СъвеЦката армия това остана-месо нямаше.

Във всички случаи веганите изглеждат доста по-нормално от натъпканите с хормони мутанти от фитнеса

живомирчо отишъл да учи наука в големият град! учил що учил, и през ваканцията на село се върнал! тейко му, щастлив и доволен заклал прасето, мама вино наточила, родата сбрали веселба захванали! живомирчо тихичко казал тате, аз такова ми аз месо не ям! само салатка малко. мамо, аз вино не пия, само лимонадка малко. тръгнал към нужника на двора, а дъртия скочил, сглобил чифтето и тръгнал след него ако и пикае клетнал, там ще го гръмна, да знаеш, рекъл на майка му!

Има нещо сбъркано в тя история. Какво е това "веганска мода облекло, обувки, аксесоари, гастрономия, туризъм и др." За какви заместители на месото става дума, като веганите не ядът месо. От какъв зор заместват нещо, което не им е нужно.

От едната страна да е веган изложението , а от другата да има местно изложение със скара. Така ще купуваш мръвка от едната страна и гарнитурата от другата.

Вий нали сте веган, защо ядете месо в момента? - Аааа, днес ми е разтоварващ ден.

Ако знаете каква химия всъщност е веганскат индустрия ...бедна ви е фантазията. И те си мислят че ядат природосъобразно. То това не се отнася само за тях за съжаление. Влезеш ли в магизан ...край. Природосъобразно значи сам да си отгледаш храната или да си я уловиш. А имного важно да я консумираш в рамките на ден два. Само си представете например банани които пристигат от южна америка. Няма начин да са окей без обработка при такива разстояния. Так че това е положението. Да не говорим че вече няма расат който да не е генномодифициран. От друга страна който е малко по-добре запознат с ГМО ще знае че този процес първо си го има в природата а после се практикува от хората. Пример....доматите когато пристигат в Европа са неядливи и дори отровни. В последстиве днес всички ядем домати. Ето ви пример за ГМО. Нали се сещата че през средновековието едва ли някой е знаел какво е ДНК или геном например. Е, ... природата е знаела.

между генно модифициране и селекция. Едното е създаване на гени, което води до неясен метаболизъм, а другото е активиране на съществуващи гени с тестван от природата метаболизъм

Прав/а си, никой не бива да влиза в магазин. Но сега си представи, че преди бананите, си хапнал/а една пържолка, която е пълна не само с хормони и антибиотици, но е натъпкана с химия, за да изглежда червена, а след това е запържена при едни 220+ градуса, та е станала леко канцерогенна... в олио, в което няма нищо друго, освен празни калории. Сега я гарнирай със салатка, а за десерт хапни един банан :) Миксът е далеч по-грозен. Веганите се хранят много по-пестеливо, а истината е, че именно желанието им да консумират здравословни продукти води до избор6ът им да платят малко повече, но с по-малко Е-та в състава. Като теглиш чертата обаче, грам за грам, растителната храна има много повече хранителна стойност от животинската. Има достатъчно изследвания и примери. На село е най-добре, но не всеки е готов да си отглежда сам храната

Прасе от село е по-полезно от прасе от магазина. Както и зеленчуци от село са по-полезни от тези в магазина. Както и ракията/виното от село е по-полезно от тези в магазина. Но след салата и аператив трябва и да хапнеш нещо. Организма ни е сътворен като месоядни, което значи че без мръвка няма ядене.

Ще има ли скара и кебапчета? То без това няма тържество.

Туй добре, ама защо са толкова скъпи техните продукти - само това не ми е ясно! Според мен, след като се гледат по естествен начин и не се подлагат на сложна обработка, би трябвало да излизат много по-евтини?! А на практика се получава точно обратното.

веганите трябва да работят в сектора на растениевадството, за да е по доходно, но там усилено работи монсанто

подкрепям и адмирирам веганите, повече вегани, повече месо за нас

не си прав!! тия изяждат храната на нашата храна!

или ядат фураж?

Ще има ли ВЕГАНСКИ СУДЖУК за Банкялията

суджук от тиква, тикваник му казват

Някога имало момент в развитието на прачовека, при който мозъка рязко се е увеличил. Заключението на един учен е, че това е в следствие на фактора, чо прачовека е сменил храненето си и започнал да яде основно месо. С дотогавашните корени които са ядяли е било невъзможно да се подържа такъв огромен консуматор като мозъка. Тази теория не е отречена. Май не я казват само от дипломатичност. ;) Храна е винаги жива материя. Само че човек като животно си представя какво изпитват други такива. Той не може да си представи, какво изпитва да кажем един лук. ;) Растенията са твърде различни. Това не променя, че и те са живи. Освен това летят микрораци във въздуха, част предизвикват алергии. Така че пълен веган не съществува и да искат. Да не говорим какъв процент от човешкото тяло са разни бактерии.

Горките анемични джендъри. Трябва да се направи една фондация да съберем някой и друг лев та да нахраним тези хора. Може пък и да ги излекуваме дори и от джендърството. Чудя се тази мода появила се през средата на 60 те години и развила се най-вече през 90 те години на миналия век кога ли ще отмине. Предполагам когато почнат да не доживяват до 55 годишна възраст.

То някога на гейовете това (55 години) ими е била май средната продължителност на живот, ако не и по-малко. Не случайно са предлагали в началото СПИН да се казва гей-свързана имунна недостатъчност. Сега и да се пазят повече, пак си е нездравословно нещо.

от сабахлем зарезваме

Мисля да си похаавам един снадвич със свинска пържола докато разглеждам веганизмите.

- Салам алейкум! - поздравил вълка. - Ох, слава Богу!!! - отдъхнали си трите прасенца. Да, ама НЕ !!! ;}

А защо Държавна агенция ще спонсорира частни фирми от нашите данъци?

Да живеят. Аз пък довечера мисля да си хапна свинско и да го полея с червено вино. С ракийката ще съм без месо, ама понякога си подкрепям салатката и туршийките със сланинка.

Ох колко хубаво, дано да има и безалкохолно вино, бира и ракия да отпразнуваме веганското изложение както си трябва. Нямам търпение!

Месоядни вдигайте се на ПРОТЕСТ!!!

ТОВА Е КАТО ГЕЙ ПАРАД ... НИКОЙ НЕ ГИ СПИРА, НО ТЕ ТРЯБВА ДА НАТРАПВАТ СВОИТЕ ВЪЗГЛЕДИ ВЪРХУ ДРУГИТЕ. И УЖ НЕ СА СПЕЦИАЛНИ, ПЪК ИСКАТ СПЕЦИАЛНИ ЗАКОНИ САМО ЗА ТЯХ!

И как па точно ти натрапват възгледите си с изложението? Някой да те кара да ходиш? Странно, но Месоманията никой не я вижда, като натрапване.. Малко е двоен стандарта.

Натрапват се с постоянните реклами и призиви да не се яде месо .... А "месоманията", както я наричаш, е нормалното състояние и поведение ... понеже до колкото се знае от науката, нашите предци са били всеядни, а не тревопасни.

Някой навит да продаваме кебапчета и кюфтета на веганския фест?

Наистина ли това е идеята ти за бизнес? Уверявам те, на никой няма да му направи впечатление, че продаваш кебапчета и кюфтета. Хората, които са се отказали от месото и млякото не са спрели пържолите и киселото мляко, а са открили далеч по-полезни начини за набавяне на енергия. Апропо, веган с високо кръвно не съм виждал..., ама нема ме разбереш...

А аз веган, работещ трудна физическа работа не съм виждал, защо ли?

"Всеки трети веган е луд, колкото останалите два" ;)))

иван йорданов костов, българомразеца е веган!

щото от злоба се разболя