Борис Джонсън: Отказ от Брекзит е предателство

17,4 милиона британци, които са гласували за напускане на ЕС, са изправени пред катастрофално и необратимо предателство.

Обратно в новината

Коментари - Борис Джонсън: Отказ от Брекзит е предателство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе тоз господин Джонсън що така приема народната воля от преди година, а евентуално нова воля на народа не ще да приеме? как след това хората ще приемат британски дипломати да им говорят за демокрация ако тамошните политици така избирателно слушат народа?

Предателство е когато се оправдаваме, че това е волата на народа, а тази "воля" е изтръгната с 1-2 % мнозинство. При това получено от гласовете на пенсионерите. Някои от тези няма да доживеят да видят резултата но с гласуването си определят бъдещето на поколенията. Освен това самия вот беше проведен в РАБОТЕН ден, когато активната част от населението е на РАБОТА. Пенсионера може да гласува всеки ден и нощ, ама работещия НЕ. Тези, работещите имат ангажименти- семейства, деца. На тях изобщо не им е до гласуване в работен ден. Именно така пенсионерските гласове надделяха и то пак само с 1-2%. Я да организират нов вот, ама в неделя. Тогава резултата ще е съвсем различен. Още повече, че ще участват и по-младите и разликата няма да е само 1-2%.

Империята си знае интереса. Борис е голям писател и журналист. всичко е ясно. Чао от сриващият се ЕС/СИВ.

Волята на народа не е ли редно да се проверява отвреме на време? А не да се смята, че по един въпрос като се направи референдум и вовеки веков трябва да се смята, че това е волята на народа. От провеждането на референдума има хора, които са починали и други, които са навършили годинита за да получат право на участие. Защо трябва да се смята, че гласовете на починалите важат повече от гласовете на младите? Освен това волята на народа е момента снимка на настроенията. Животът е динамичен и настроенията се променят. Волята на народа преди години е била една - сега може да е друга. Винаги, когато някой говори за волята на народа като нещо непроменящо се с времето става въпрос за ДИКТАТУРА. Един от признаците по който ще познаете хората, които мечтаят за неограничена власт е изявлението, че се действа по волята на народа. От Рим та до днешни дни това е непроменено. Каригула, Нерон, Наполеон, Хитлер, Сталин - до един са обяснявали, че действат по волята на народа.

Така е! Не е редно един път като се получи някакъв резултат от референдум този резултат да се счита за вечен. В случая ЗА брекзит гласуваха пенсионерите. Някой от тях няма и да доживеят да видят резултата от избора си, но оказват влияние върху поколенията. И една подробност - референдума беше проведен в РАБОТЕН ДЕН!!! Тези , по-младите и активните в обществото са били на РАБОТА. Те работят за да си плащат наемите на жилищта или изплащат такива на банката. Работят за да изплащат колата и т.н... Пенсионерите могат и през ноща да гласуват, за тях това е едно разнообразие, повод нещо да направи, да излезе от вкъщи... Истината е, че резултата ЗА беше постигнат с минимално мнозинство. Това означава, че НЕ е сигурна волята на народа. Ако резултата беше примерно 60 и повече процента ЗА, тогава може да се каже, че това е волята на народа. Ама с 1-2% получени предимно от пенсионерите - този резултат аз лично го приемам за нелегитимен. Да ми извиняват пенсионерите, но аз лично бих въвел възрастова граница при гласуванията. Тази граница /летвата/ трябва да е достатъчно високо, така щото да не накърнява реално интересите на хората. Например 80-85 годишна възраст. Т.е значително над средната продължителност на живота. Ако някой не е съгласен с мен, нека ми каже какво го засяга възрастен човек на 85 години какво става в политиката и т.н. Колко от тези хора ако им дадеш реална власт биха могли да направят нещо? На тази възраст на човек му трябват просто спокойни старини.

Смешник, с английското име Борис!

името е характерно за православните страни, но на мен този човек ми допада със своята откритост и смелост каквато липсва у нас

Човека е наясно, че ако има втори референдум и на него британците гласуват да останат в ЕС, то той ще бъде политически труп. Оттук мотивацията му е крайно съмнителна.

Името е с абсолютно български произход.

UK е рай за транссексуалните...

Може, но те не са ратифицирали ИК.

Но са я подписали. Въпрос на време е да я ратифицират. Сега вероятно са прекалено заети с брекзит.

Истината е че Великобритания може да е част от ЕС но може и да не е. Просто само самото излизане от ЕС е проблем. Подобен проблем вече 25 години имаме и ние. Излизане от СИВ и съветската общност плюс преминаване от централизиран държавен капитализъм към пазарна икономика. Все неща които никога не са се случвали по света и никой незнае как се прави това. Да не говорим че еволюционният процес е обратен. Е да въпроса е спорен и това е само мое лично мнение в което дори и аз не съм сигурен. За Великобритания нещата са малко по-лесни. Тя е световна общност при това най-голямата в света. Съвременната цивилизация се озовава на нейните англосаксонски ценности а нейният език е световният. Така че при нея може и тако и вако. Да не говорим че една от най-големите гари-разпределителна на световен капитал. Общо взето те ще се оправят по един или друг начин защото имат исторически опит. Ние обаче сме я втасали яко. Дори когато нещата при нас вървят добре пак не отиваме на добре. Тупаме се по гърдите че имаме държавност от 1300 години само че това разбира се е лъжа. Нашата държавност е едва на около 150 години. И когато много ти се иска една лъжа да е истина се сбъркваш тотално.

Българите сме най-старият народ в Европа и сме оцеляли хилядолетия защото сме по-мъдри от мъдрата змия, по-хитри от хитрата лисица и по-смели от лъвове!

И римляните са стари - античните римляни са се смятали за наследници на троянците. Гърците и те са древни - наследници на минойската цивилизация. Келтите ги има дори и по нашите земи от античността...

Отначало приветствах брекзит но нещата се промениха и трябва Великобритания да остане и да се включи активно в усилията за наложителната промяна на Евросъюза.

Изпълнете резултата от референдума, а след това проведетте такъв за влизане. Къв ви е проблема!

финансов

"трайни и непреодолими чувства на предателство"..към кого? Към Кремъл ли?

Борис Джонсън е официално признат хомосексуал, добрал се до висок пост на външен министър. Той(тя) заедно с Тереза Мей са верни слуги на царя на света лорд Родшилд и правят каквото им нареди Царя.

зза българина да знае защо депутатите си дигнаха заплатите с 300 кинта , а не брекзита!

"Страхувам се, че някои хора стават все по-решителни, да отменят референдума на 23 юни 2016 г. и да осуетят волята на народа." Ех, Боре. Какви проблеми имаш. Ние, за разлика от теб, не се страхуваме и нямаме тези проблеми, тъй като при нас политиците въобще не ебават народа и референдуми няма. А, ако някой все пак успее да прокара някакъв референдум /Слави Трифонов/ и гласуват 3,5 млн. българи от общо 6 млн., така наречените политици събират купищата хартийки и ги изхвърлят в коша и обявяват, че избраните точки от референдума не са задължителни /за тях/. Просто няма такива проблеми като при вас - предателство, осуетяване на волята на народа, брекзит, мрекзит и т.н.

Глей го тоя смешник,как се вайка! Ами излъгахте,наплашихте възрастните хора с измислици и сега хората разбират какво ги чака следващото десетилетие! Намаляване на доходи,помощи,безработица,изолация! Или си мислеше,че чичко Тръмпоид ще ви гушне?????Тоя си гледа само интереса! Общо взето,какво виждаш,свинчо,кйато погледнеш в огледалото!??? Брекзит!Ха-ха-ха! На кой ли бяхте нужни?

ти не ги мисли, те и с ЕС, и без ЕС все са на светлинни години от нас

Пишете всеки ден по 5 пъти за Брекзит и Истанбулската конвенция, за да отклонявате вниманието на хората от мизерията в Б-я.

Не предателство а мащабна организирана манипулация на по необразованите британци недоволни от едно или друго

Борис Джонсън умишлено пренебрегва другите 17 мил. бритнаци, които са ЗА Брекзит. Те няма ли да са разочаровани, или тяхното мнение няма значение!?

Извинявам се, които са против Бркзит. Моя грешка.