Разширяват зелената зона в София с още 4 квартала

Разширяване на зелената зона за платено паркиране влиза в комисията по транспорт на Столичния общински съвет в сряда.

Обратно в новината

Коментари - Разширяват зелената зона в София с още 4 квартала | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

София липсват около половин милион закрити паркоместа в подземни или многоетажни паркинги. По белият свят правят такива паркинги, а в София застрояват съществуващите паркоместа, забраняват паркирането и въвеждат платено паркиране в полза на мафията. В последните 28 години над 30% от съществувалите през 1989-та година паркоместа, вече ги няма, а новоизградените са 4-5 пъти по-малко от премахнатите паркоместа. В същото време колите се увеличиха много и ще се увеличат още много, защото в България колите са доста по-малко в сравнение с средното ниво за ЕС.

Мафията продължава да се разширява.

Ако перифразираме Томас Мур, можем спокойно да кажем, че "колите изядоха хората". Проблемът е набрал такава скорост, че само драстични мерки могат отчасти да го решат. Решенията могат да бъдат различни, но не може: 1) всяко домакинство да има по 2 вехти коли, за които няма гараж на разположение, но има страхотни претенции към Софийска община да им осигури - при това безплатно, паркомясто пред блока им; 2) във всяка кола да се вози по един горд собственик с чувство на превъзходство спрямо останалите водачи и пешеходците; 3) да паркират когато и както намерят за добре в центъра, защото там откъдето идват, това е установена практика и просто им се полага. Просто не може. И всякакви драскачи, които използват ругатни, псувни, заклинания и отправят люти клетви е по-добре да мислят повече преди да пишат, защото това не е продуктивен подход, а издава само малолитражен умствен багаж.

По въпросът за колите очевАдно нищо не разбираш. Точка.

Директно на терминал 2, да го духа българския неплатежоспособен бизнес и алчната общинарска паплач !!!

София ще я направят като Слънчака със много мутрозони..... да ти е кеф да плащаш....

ще ме накарт един ден да полея колата с бензин, да седна в нея, да се самозапаля и с бясна скорост да вляза в общината и я подпаля заедно с всички малоумници

Редно е цяла София да стане зона за платено паркиране! Иначе има явна дискриминация спрямо живеещите в центъра. Всички да плащат за паркиране на общината, та да сме равни и като гледам скоро и това ще стане. Когато излизахме на протести преди 5 години срещу рекета за живущите в центъра и въвеждане на платено паркиране, тарикатите от крайните квартали се кефеха! Абе принципът "Не сакам аз да съм добре, само сакам Вуте да е зле" е основен у нас!

Точно така! Младост-4 например, също трябва да е зелена зона. От работещите в Бизнес парка е невъзможно да се паркира от 8 сутринта да 6-7 вечерта.

Флексо ми е у багажнико:) А винкело на дзадната седалка! Разширявай!

Нема да се притесняваш :) Полицаите са с пистолети :) Ти с велик , много велик , но няма по-велик от куршума :) Там всички са равни :)

Винкело често бива подценяван. Наскоро слушахме за едни такива с пистолети, как некакви без пистолети лошо ги били били.

Кого плашиш бе льольо нещастен... Ще си платиш като поп!!!

Хубаво нещо са тези зелени зони :) Преди по ул.Т.Тръеновски не можеше да минеш от паркирани автомобили вкл. и по тротоара.Сега и зоната е празна и се оказа , че гаражи се ползват за складове и взеха да се ползват по предназначение и вече може да се ходи по тротоарите :) Истински рахат за пешеходците :) И за шофьорите :) Спокойно могат да карат по улиците , а не слаломират между паркирани автомобили и притичващи пешеходци !

Остава да обясниш какво общо има плащането за зона с паркирането по тротоарите? Общината продължава с наглият рекет спрямо гражданите!

Не знам какво има общо , но това са фактите :) Ти как искаш си ги тълкувай :)

Така като се позачетох в коментарите излиза, че общественото обсъждане е станало в отсъствие на обществото. Прости селски и лъжливи мутри сте общинарите!

Мафията дава милиони за колчета, боя, огради, но не дава и лев за паркинги. Възможно ли е едно колче с поставянето да струва 500лв? 23 000 000лв струваше предишното разширяване на зелената зона- ето къде отиват данъците, а после в частната на ГЕРБ фирма градска мобилност!!!

ЗЕЛЕНАТА ЗОНА,МОЖЕ И СИНЯТА ,ДА ЗАПОЧВА НЕПОСРЕДСТВЕННО СЛЕД ОКОЛОВРЪСТНОТО !!ОСОБЕННО ЗА КОЛИТЕ С НЕ СОФИЙСКА РЕГИСТРАЦИЯ!!!А,СЕГА ДА ВИДИМ СЕЛЯНИЯТА !!!

Тъпо шопче, дето си има "село" някъде другаде из България. Половината от колите ми са със софийска регистрация. Причината е проста - обслужват бизнеса ми в София (предполагам , че дори и ти си ми дал някой лев за бензин на BMW-то). Пререгистртирах ги за час - след регистрация на клон на фирмата ми в София. Това пък ми отне 3 дни и 200 лева. Толкова е просто да караш кола с номер "С" ("СВ" сега.)

Няма лошо,щом работиш и плащаш данъци в София,разбира се ,че ще ползваш всички превилегии.Но останалите,които просто идват и спират ,където им падне,бачкат на някой обект частно и след това пак си бият камшика до някое село...ми сори -ще си плашат зоната.

Ники

Тези пари отиват директно в ГЕРБ-ерастката каса! Дори общинските съветници не получават поисканата информация как се изразходват. Казаха го точно и ясно двама общински съветника от РБ.

Колко много павиани се радват на общинския рекет? Ама така е, като всички павиани са на служба в държавен зоопарк България.

Правилно! Елате и в кв.Борово около 20 поликлиника. Сложени знаци за забранено паркиране, никой не ги спазва. Крайно време е селтаците да бъдат превъзпитани.

И да се пените и да не се, подготвяме затваряне на центъра за коли. Да го ду... тарикатите от младост и люлин. Ще си идват с метрото и това сие. Само колите на живущите ще имат право да влизат в центъра.

в цяла София и яко стригане на шопските говеда!

Не бе муньо, Софиянци са добре, ревът селските говеда като теб. И ронят крокодилски сълзи за 5 лв на месец. Та това им е рикийката за деня....посегнаха и на нея.

чист въздух! нали протестирахте? Ай сега - дранье яко!

Ревящите тук са от селяндурите превзели държавата. Да ви кажа само, че от както в Средец стана зелена зона, квартала доби по-нормален облик. Няма ги двустранно паркиралите пернишки коли, няма ги и тия по тротоарите, градинките, кръстовищата...и това за едно 300лв на година за 2 те ми коли. Просто рахат. Ако ги ваведът новите зони ще зарадват жибущите там.

Са ше си мерим ....плюсовете ли?

Грабете! Пълнете гушата на селската даскалица и гербесарите! Но ще дойде Видов ден!

Ха,така,събирайте пари от съветните,а циганите да горят гуми и дрехи и въздухът ще стане по- чист.Да ви.....простотиите герберски барабар с ИК.

Аз предлагам цяла София да стане така.После да въведат данък - втори на жилищата по зони и т.н.Така ще бъде като сме тъпи и прости и им траем всички простотии които измислят.Освен да събират пари за да има от къде да крадат нищо друго не се получава.Проблема е в нас....

Наглостта на СО(фафъъка)няма край.Това си е още сдин данък за софиянци.Няма да спрат докато цяла София не стане синьозелена,заедно с всички дупки,разровени тротоари,кал и липса на паргинги.Гробарите се самозабравиха.Пътен данък(забравиха да го махнат),винетка,тол такса(скоро),ГО,накрая и още 100 лв. СТИГА СТЕ ДРАЛИ! КОЛАТА НЕ Е ЛУКС,ТЯ Е НЕОБХОДИМОСТ!

Нека Господ да "поживи всички овщинари,барабар с баш овщинарката и тези от градеката дебилност,за дето сън не ги хваща, непрекъснато да се грижат за "благото на народа! Амин но преди това -анатема!

За всеки автомобил се плаща местен данък. Парите от тоя данък отиват точно към общината. Как ги разходва тия пари не се знае. Но в крайна сметка както е тръгнало цяла София може да бъде покрита от зелена зона. Тогава просто ще плащаме още един местен данък за всяко превозно средство. Проблемът с паркирането в София все още няма никакво решение. СО явно смята, че общинската инфраструктура, имоти и парцели са им феодално владение, но пък и няма кой да им го оспори, не виждам да е имало протест за това. Трябва да се настоява за изграждане на многоетажни паркинги във всеки квартал, по няколко поне, особено в центъра. Ето това трябва за да се отпушат улиците. Останалото е просто дребен бизнес със семки.

Откакто превърнаха в зелена зона долната част на ж.к."Яворов",това е частта от ул "Ракитин" до "алея "Яворов".От този момент горната част на комплекса от Алея "Яворов" до МнВР се превърна в нещо като паркинг.Идват от къде ли не и спират по тротоари , тревни площи.Водачите оставят автомобилите, отиват на някоя спирка на градския транспорт ,я при румънското посолство , я при Ропотомо и отиват да си вършат работата някъде по Центъра Стана невъзможно на живеещите в квартала да намерят място за паркиране,затова смятам ,че и тази част от комплекса трябва да стане зелена зона.

Зелена зона - мръсен град и мръсен въздух! Това съчетание го има само в България!

Без зона шофьорите спират където им падне без да спазват ЗЗДП. Обаче с зоната всичко се промени. Не коментирам паркините коли за вечни времена.

Мафията настъпва !

на С. Кинг - "Мъртва зона" - май нещо липсваше в мозъка на един от героите. Ако поляризираме, нерде зоната, нерде святото дело на Дядо Добри, лека му пръст! Така стоят нещата тук, но кой ли му пука? И въпреки опитите за "обгрижване", България пак ще я има.

На село никой не плаща Имате алтернатива

Колко мило и колко много ще се радват... Като за свети Валентин! И без това в Лозенец сами са си го искали. Нека радостта им да е пълна.

Ако ще се цензурираме, 12 ц-клас мрежи от този момент спират да четат dir.bg, сори и хич не ми дреме дали ще го публикувате. От утре - бойкот в целият пиър- както спряхме канал3, така ще умрете и вие! Жълти кретени

Наху$ници мръсни, не наядохте се. Дайте по един отчет, с конкретни цифри СЛЕД изборите какво сте направили?

Нямам търпение да стане зона около мол Сердика, в момента е ад - коли паркирани безразборно, липсват тротоари, кал и мизерия!

Дано тези където решават за тая зона да си купят свещи с парите от нея-Да ги последват случката на едни от предишните директори- От зоните няма файда- само се скубят по 50милиона на година от обикновените хора

Рекет докато последния загаси лампата. На запад има големи паркинги и си плащаш, тук няма нищо гола улица навън и си плащаш като поп, защото улиците на София са на Боко и Чоко. И винетките ще увеличат и тол такси ще въведат и докато не направят цяла София зелена и синя зона няма да се спрат и нито паркинги ще има нито магистрали към Дунаш мост 2 само заемите за народа ще останат.

улиците на софия са общинска собственост, който иска да паркира - плаща. Тук-там има безплатни паркинги. който не му харесва - продават се гаражи, както е културният начин да си държиш колата.

Къде?

С чий пари общината придоби тези улици - с парите от нашите местни данъци. Хем с нашите пари са направени, хем са пък на общината само, не на народа. колко пъти ще събирате за едно и също нещо данъци и такси незнам.

Тази столична община много лакома. На всеки три месеца , ново разширение на зоните. Трябва да се стрижат хората. Да се пълният джобовете на народните изедници. Аман от лешояди. Дано се задавите. Предлагам кметовете и общинските съветници да се качват на паяците и да почват да вдигат те колите на народа. Ей кметове изедници. Абе скоро няма ли да има избори? Нещо искам да гласувам. Един такъв санкциониращ вот да дам.

евала! Ей това със санкциониращият вот е точна приказка... останалото е плява, ама няма значение.

лешоядите се храним с мърша ... по скоро са кръвопийци :)

говори за логика... Така. Ако искате да повярвам в логиката на общината, аз ви предлагам да обявите само три нови квартала за зелена зона. Христо ботев, факултета и филиповци. Когато общината въведе зелена зона там, аз съм съгласен да си плащам зелена зина навсякъде...

Невероятните решения на бузестия Крусеф ! Няма решения само временни мерки. Както действа шефо от Банкя, тия са същите. Заслужават да са изгонение с обесване ! Няма един нов гараж, минава камион за почистване и остава същата лепкава гняс и тия простаци смеят да искат пари ???

Живея в зелена зона, плащам си чинно и кротко всяка година, едната улица до нас от зелена зона я направиха забранена за спиране и паркиране, другият голям булевард зоната за спиране сега е колоездачна алея и всички реално паркираме на малките улички. Проблема е че част от тях изобщо не се проверяват, има фирми които си паркират служебните автомобили и дебнат по-цял ден за колите на градска мобилност. С две думи столична община събира едни пари но реално не гарантира нищо на гражданите срещу тази услуга, нито че ще можете да си паркирате пред вас, нито че тези дето паркират неправилно ще бъдат санкционирани но поне в общината ще имат пари за премии.

goose

Това не е услуга. Това е заплащане на такса за право да използваш общински ресурс за лични нужди.

Ти май не разбра иронията или ... Плащаш си като поп, но тези дето нищо не плащат ползват местата за паркиране без да ги санкционират. Както и да го сучеш и връткаш общинския ресурс се ползва за лични нужди и тези дето трябва да ни опазят от тази неправда хем не могат да си свършат работата до момента щом го позволяват хем искат още 4 квартала да наблюдават. Къде е логиката? Просот искат да събират повече пари за щяло и нещяло вместо да си налегнат бакиите и да си стегнат редиците.

Общински ресурс, значело техен собствен ресурс?!? Ами, защо тогава кметовете най-нагло лъжат, че имало обществено обсъждане?! "Предложенията идват от кметовете на "Оборище", "Красно село", "Лозенец" и "Възраждане" и се правят след проведени обществени обсъждания в районите."!!!!!

Той заплаща такса за да използва общински ресурс, който всъщност не съществува! Плаща си човека за нищо!

100 лв на година . ... Не са много ( сравнени с 1 лв на час) , но не са и малко за България . Живея в Лос Анджелес, град , доста по-скъп от София във всяко отношение и ако искам да паркирам на улицата пред нас, таксата е 30 (тридесет) долара годишно , през деня е безплатно от 7 до 19 за всеки , но след 19ч може да се паркира само ако имаш стикер или карта за гости . На някои места пък през деня е 1 или 2 часа безплатно през деня , а за повече или за през нощта пак трябва стикер . Та мисълта ми беше, 30долара в град няколко пъти по-скъп от София срещу 100 лв у нас , където никой не знае какво ще стане с тези пари.

прочее - в къща ли живееш или в апартамент? щото в София (и не само!) проблемът е, че повечето сгради са с недостатъчен брой паркоместа поради традиционната дупка в закона.

Може би е малко късно за отговор, но първо конкретно на въпроса, аз съм в апртамент ( в Уест Холивуд) , но на улицата ми и въобще навсякъде наоколо , има както къщи така и блокове . Това , което писах преди, важи за всякакви зони , забравих да пиша , че има и доста места , на които може да се паркира единствено със стикер за местоживеене , а в Бевърли Хилс примерно има доста улици , на които абсолютно никой не може да паркира през нощта , независимо дали живее там или не .

Няма ли кой да дръпне водата в общината, че съвсем се разсмърдя на гробища тоя кенеф?!

Не забравяйте, че общински съветници от всички партии дружно раплакват мамата на софийските жители...

Тарикатите са превърнали булевард Черни връх в Лозенец, от Кръста до Околовръстното шосе, в зона за безпорядъчно, безплатно паркиране. Поради това автомобилното движение е ограничено до едно платно във всяка посока. Останалите платна са блокирани от паркираните автомобили на тарикатите. В района се строи ударно, издигат се нови сгради, върви изграждането на два нови небостъргача. Разбираемо е желанието на селяците да живеят в полите на Витоша, но тава няма как да стане - към днешна дата Лозенец е препълнен с хора и автомобили.

ами тя улицата е толкова широка... трамвая определено не помага в случая.

тия са луди! каква зона на Черковна?!?!?! в момента улицата е само с по едно платно в посока. като разчертаят едното за паркиране какво точно ще стане с трафика? ще я направят еднопосочна?!? а Данаил Николаев? де точно ще разчертаят?там по принцип паркирани коли няма... освен някой за малко - да влезе в някой от борсовите магазини.... то и сега улицата не може да поеме трафика сутрин и вечер... какво ще стане като махнат 2 от платната - за да има места за паркиране? а Евлоги? половината - между Цариградско и Мадрид/Янко Сакъзов е зона... и колите паркират на тротоарите! със смси. остава единсвено оная част - зад пазара... ма там само хора отиващи до поликлиниката или местни паркират... и влизането става по Мърфи и излизане само Алеко.... дирекнта връзка между Евлоги преди Мадрид и след него - няма. Султан тепе - там си е жив терор над месните. няма логична причина да искат да правят зоната там...

Нещо не си разбрал . Няма да разчертават нищо, просто където и да паркираш в този район , ще трябва да плащаш . Ако искаш да ти го обясня и по другия начин, ако досега си паркирал на малка забутана уличка по право защото живееш там, сега ще трябва и да си платиш . Никой не говори за разчертаване на улиците , с цел създаване на паркоместа.

Никой не говори за разчертаване на места за паркиране на автомобили. Ще се плаща от живущите в тези квартали. Те са им сигурни. А ще е така, докато не им писне на заспалите хора и не скочат на бунт, Някой от общината да обръща внимание на протестиращите срешу циганите в Красна поляна? САМО КЬОТЕКА ПО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЩЕ ДАДЕ РЕЗУЛТАТ! Никакви протести, никакви стачки не действат!!!!!!!

Кога е правена обществена дискусия по темата? Абсурд. Когато искаш да построиш кооперация те питат дали си осигурил парко места на улицата за всеки апартамент, която улица ти си им дарил преди това, за да ти дадат регулация на имота. Безплатно си им дал улицата, защото общината не плаща за това. След това, надявайки се да паркират живущите нормално се оказва, че съседите спират пред твоя блок и за тебе няма място. След това ти казват, че нямаш право да спираш безплатно, защото е зелена зона. Да попитам - Как зелената зона, оперирана от фирма без активи, която ползва дарения от мен актив за улица, да ми иска пари от мен, за да паркирам отпред? Това е абсурд с платените зони.

Заради фандъка ще намразя зеления цвят.

Супер! Учителката наистина се грижи за качеството на живот. След като ограничи строителството и застрояването на градинки, сега изгради и паркинги - подземни и надземни, навсякъде има велоалеи, със сметоизвозването в града проблеми няма, градският транспорт е обновен, въздухът е чист, и въобще пей сърце...

9999999999999999999

Така ли ще решиш екологичния проблем в София? Защо не вземеш пример от страните, които непрекъснато ни давате за пример? Безплатни паркинги до крайните спирки на метрото и с билета за метрото да можеш да хванеш и рейса си до вкъщи!

виж по-долу ... лампа - храна - лампа - храна.... (алоу)