Германия обмисля безплатен транспорт заради мръсния въздух

Германските власти обмислят въвеждането на безплатен обществен транспорт в най-замърсените си градове.

Обратно в новината

Коментари - Германия обмисля безплатен транспорт заради мръсния въздух | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има огромна разлика при замърсяването в България и в Германия, но никой от коментиращите не го забеляза. В България наднормено замърсяване има само и единствено със фини прахови частици и то е от използването на твърдо гориво, най-вече за отопление. В Германия има замърсяване с азотен диоксид, което е от транспорта. Грубо казано, колкото е по-тежко транспортното средство, толкова повече замърсява с азотни оксиди, а в Германия транспортът е много добре развит и автомобилите са много повече в сравнение с България.

В германия против замърсяването пускат безплатен транспорт, ау нас "кметицата" вдигна цените на билетите.

Къде е този зелен билет?Само една неделя имаше и то информацията беше дадена след 10 часа преди обяд.И когато искахме да се възползваме от "зеленото билетче",то в Студентски град нямаше от къде да го вземем.Когато в пунктовете ,където продаваха билети питахме,не бяха чували.Даже на едно място ми предложиха зелен цвят на билет от 1,60.Това беше.Никаква предварителна информация

Проблема се решава лесно , но затова трябва да имаш воля :) ГЕРБ и Фандъкова нямат такав и всичко което правят е проформа докато не ни наложат глоба от ЕС и тогава няма мърдане !

А Фандъковица мисли как да хем да ни трови,хем да ни взима паричките.

В дните с мръсен въздух в София се спират автомобилите с провинциални номера и се спират всякакви автомобили да влизат в София, а на тези, които излизат - безплатен ваучер за бензин за 10 лв.

От къдя на къдя 10 лева за тия дето излизат? Да ходят да замърсяват въздуха на другите? Ма стойте си в столицата ве

Безплатно е само сиренцето в капана за мишки. Този "безплатен" транспорт ще го плати данъкоплатеца. При комунизма много неща бяха "безплатни". Ама не съвсем.

За циганите си е съвсем безплатен - те не плащат данъци.

много чер този германец, да не е от Конювица? Ега ти снимката , бедните германци!

Германия! Смучещите рушки пишки няма как да разберат разликата ...

Нашите да не чепкат вълна, а да почерпят полезен опит. С това зелено недостигащо билетче в неделя - голям хой. А нашите дори не се сещат, че в дните със замърсяване е редно да увеличат бройката на презовните средства, че иначе ще има умрели....

Какъв тоя безплатен транспорт ба? Тия ЗИЛЕН билет не са ли чулави?

И за непрестанно разширяващи се зелени зони за паркиране май не са чували

Не щат да вземат пример от България немците, и това е.Гламав народ.