Разследват кражба на 21 машини за биткойни

Започнало е разследване на кражба на машини за добиване на свободни биткойни от офис в Благоевград, съобщиха от прокуратурата.

Обратно в новината

Коментари - Разследват кражба на 21 машини за биткойни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво толкова го разтеглят, да кажат откраднати са 21бр. S9 (ес деветки) и всеки си знае останалото, в нашата държава всички са отворени, но си траят и пазят в тайна да не им стане Вуте конкуренция.

Нещо ни сментват за цената тия - Antminer S9 13 TH/S 16nm ASIC Bitcoin Miner - Price: $3,998.00 & FREE Shipping -Hash Rate: 13.0TH/s (within 7%) Power Consumption: 1275W (within 7%). Интересно е само при такава зверска консумация кой е плащал тока , на дневна енергия идват около 5лв за 1 час.

Всъщност 1400W за час са 42 стотинки максимум при цена на последна инстанция. Стандартно е около 25 ст. И копае около $11 на днешния курс на биткоина, като $5/ден му е тока. Не на час. Цената за доставка през МАРТ излиза около $3000 с всички данъци, такси и транспорт.

Те кога са купени и колко са "изкопали". Може да става въпрос за "изчезнали" компютри.

Абе кво стана с онея многото биткоини дето ги конфискуваха. Странно как никой не търси сметка за няколко милиарда лева.

НЕАМ ДУМИ! ДЪХ НЕ МОГА ДА ПОЕМА ОТ НОВИНАТА! КУКИ ЗАДЪРЖАЛИ НЕВИДИМОТО, КОЕТО В БЛАГОЕВГРАД ДОБИЛО ФИЗИЧЕСКО ИЗМЕРЕНИЕ! Тези "биткойни" имат нулева стойност, но куките видите ли ги задържали! Само в България може да се родят толкова чернотъпи изроди, които да упорстват, че биткойнът има физическо измерение и да настоява властта, че е задържала истински биткойн! Това е толкова затъмнено съзнание, че няма за него такъв тъпомер!

братле, ходи там да си гледаш гумите и футбола и си затрвори устата, че само се излагаш. седнал да се пени и да квичи за напълно непонятни нему неща, че на всичкото отгоре и да пръска любимите на всеки панелен плъх, не подавал си главата навън - "само в българия", при положение, че цял свят копа крипто.

Явно съм мноо тъп ама нищо не се разбира от статията. Тея в административната сграда, имали ли си частен офис, на който да плащат тока за тея копачки или са били на държавна аванта?

Ааа, значи собствениците на машините са краднали ток...само тогава "копането" има смисъл, когато токът ти е без пари, егати хитреците....

Щом са физически лица, защо не са в дома йм, тези машини черпят много електроенергия. А когато вложиш 20 хил. за устройство, един климатик е нищо работа, щом пак тока не го плащаш ти.

Щом и ние се включихме в копаенето, Биткоина непременно ще удари 100 000 долара, както го рекламират тарикатите прибиращи паричките на будалите.

Става въпрос за кражба на техника , а не на биткоини :)

Интересно дали са били застраховани. Ако е така няма да се учудя собствениците да са си ги изнесли, след срива от предната седмица като са видели че инвестицията им няма да се възвърне в близките години.

Те нашенските застрахователи така застраховат, че по-добре да не си застрахован.

докато ги има битКОЕНИТЕ ще ги има и глупаците !

във фашистките държави е пълно с бити Коен-и

Реалната цена на една машина обаче не е 800евро, а около 2500 щатски долара. Но пак е огромна щета

"За целите на обира била изтръгната метална планка на врата.....помещението било с отворена врата."

На вниманието на Явор Колев, директор на сектор Компютърни престъпления в ГДБОП: Яворе, ето ти компютърно престъпление, което можеш да разкриеш без да се налага да надхвърляш своята невисока компетентност! Така де- на човека са му откраднали компютрите!

21 бр. х 8000 € = 168 000 € тези физически лица са вложили ЕДНИ 336 000 лева само за машини ? И няма охрана?

Цената е "леко" завишена, погледни официалния сайт на производителя за колко се продават в момента. Отделен е въпроса че се чакат месеци докато ти ги доставят.

Всъщност Antminer S9 струва от порядъка на $3000-3600 със захранването, транспорта и ДДС в България. Допълнително, че в момента добива от един Антмайнър S9 е нищожните $10/ден преди тока. След това остават $7. Тия 50евра сигурно са окрупнено за 9те машини, а не за 1...

sawo

При този добив и тази цена на машините, ако са купувани скоро, щяха си покрият инвестицията за 10 години :)

Ама тока като е на аванта си заслужава ;)

Безплатен обяд няма - някой трябва да го плати !

В административна сграда с административен ТОК !

В административната сграда офисът е под наем. И тримата си плащат и наем, и ток. Само дето са се скръндзили за климатик, блиндирана врата и СОТ.

То зимата по-добре вкъщи да си ги сложиш, ще се топлиш, вода ще си грееш, може да продаваш топло на съседите на 1/2 от цената на тока.