Атина обвини Турция в подклаждане на напрежението в региона

Говорителят на гръцкото правителство обвини Турция, че не допринася за стабилността в региона след инцидент край двете островните скали Имия/Кардак.

Обратно в новината

Коментари - Атина обвини Турция в подклаждане на напрежението в региона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде сега да ги видим гърците дали ще изкарат 2 млн. на улични протести. Хайде, гърци къде сте? За смехории като името на Македония си хабите барута и рушите стабилността и единството на Балканите а за истинските заплахи сте като наплашени зайци. Добре ви промиха мозъците от Франкфурт.

поздравявам ви за коментара,тошно,правилно и на време,може да послужи като заглавиъе.

И по коментарите може да се види, че на балканите нищо ново не е научено. Преди 700 години гърците започват да използват турците във войните си, останалите пък балкански владетели активно се месят в гражданските войни във византия. Накрая от играчка става плачка. Турците се настаняват на балканите и започват да използват многобройните и разпокъсани балкански държавици една срещу друга, като най силната част в армията на баязид е сръбската тежка конница на стефан лазаревич. Какво става сега. Онзи ден гърците скочиха на митинг за името на македония, но днес няма да получат съчувствие от никой друг и турците ще си правят каквото си искат, а ние пък ще им ходатайстваме за визите и приемане в ес.

И сега сме на същото дередже като тогава. Умните се учат от чуждите грешки, глупавите се учат от собствените, а идиоти и от собствените си не могат да се научат.

ХА-ХА-ХА...Нещо бая скърца по " Южния фланг на НАТО "... По принцип от Турция и Гърция нали се очакваше ЗАЕДНО да воюват против Русия, ако се наложи...а американците доволно да потриват ръчички и да им викат "Дръжте се,ние сме зад вас"...Да,ама нещо не им се получава играта на каубоите...защо така!? :) Този мой коментар е по повод на една статия в БЛИЦ...пак с турско участие...Ето за какво става въпрос: Ердоган нахока САЩ: Ясно е, че не са яли османски шамар, ако си мислят, че могат да правят всичко с Турция! -------------- Президентът на Турция и генерален председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Реджеп Тайип Ердоган изнесе емоционална реч пред неговата Парламентарна група в Меджлиса и се нахвърли открито срещу политиката и действията на САЩ в Сирия, предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА), цитирана от Фокус. Много е очевидно: онези, които ни заплашват с категоричен отговор, ако бъдат нападнати; никога през живота си не са получавали османски шамар. Ако си мислят, че могат да си правят всичко с Турция, много скоро ще видят, че това не е така. Турция не е палаткова държава. Един ще загине, на негово място ще възкръснат хиляди. Това трябва да се знае много добре. Ако сме заедно в НАТО, каквито са клаузите в НАТО, както Турция се съобразява с тях, така и САЩ трябва да го правят. Искам това да се знае много добре. Като президент на Турция аз съм равен и контактувам с НАТО, а не със САЩ. Всички страни-членки на НАТО са равни със САЩ Каква граница имаш ти (подразбира се Вашингтон) със Сирия, каква е връзката? Ако става въпрос за пари даваш пари. Първите пристигнали сведения са за 550 млн. щ.д. (подразбира се - за сирийските кюрди). По заобиколен начин се говори, че те ще нараснат на 3 млрд. щ.д.. Каква борба досега осъществи срещу ДАЕШ; колко джихадисти унищожи, или къде ги препрати? Ние много добре знаем в района кой с кого си сътрудничи. Вече никой няма право да използва ДАЕШ. Вече дойде краят на театъра ДАЕШ в Сирия, заканва се Ердоган на САЩ, цитиран от ДХА.

Мракобесната организаци НАТО, командвана директно от Фашингтон ще ни донесе много беди и страдания ! Помнете ми думите, да не кажете после, че не съм ви предупредил !

НАТО е основана на антируски принцип и всички нейни членове са участвали във войни срещу Русия през един или друг период от време. Дори и сърбите, които се мляскат с руснаците, когато им е изгодно, през Втората световна изпращат 3 свои дивизиона източния фронт преди преврата в Белград. Така че дори и сърбите са избивали руснаци тогава, Румъния изпраща армии на източния фронт , Унгария, Чехия, Словакия, Полша, Хърватска никога не се били про-руски настроени. Единствената държава от Коалицията на Германия, която не изпраща нито един войник срещу Русия е България. Затова и в момента ни държат без армия и въоръжение - ние сме слабо звено срещу руснаците. Не желаем да воюваме с тях, а на НАТО му трябват точно такива държави - пушечно месо. Логиката казва, че би следвало Русия да заложи на България като основен гео-стратегически партньор на Балканите. Това не се случва! Защо? Не е ясно дали по този начин ни пазят към момента, за да ни използват в по-късен етап или нещо друго. Увидем :)

То пък Гърция не подклажда никакво напрежение със заявленията да си поделят Македония със Сърбия, за да имали обща граница.

Това им е мечта от много години. Целта е вертикален коридор от Солун до Белград и после Будапеща и Централна Европа. Новия "китайски път" към Европа, естествено изключвайки България от всякакъв общ бизнес. Всеки гръцко-сръбски проект е на база игнориране на българите. В случая обаче съвсем случайно ние имаме козове! Наричат се САЩ и Британия, които не желаят този нов китайски път да бъде изграден без техен контрол. Затова именно сега решиха ударно Македония да се приеме в ЕС и НАТО! За да бъде естествен буфер между Гърция и Сърбия. А като гледам и какъв натиск се оказва на сърбите, твърде възможно е и те да клекнат. Всичко е бизнес, нищо повече. САЩ обаче са в позиция да раздават шамарите ... и моркова

Турците имат адет да се заплесват(или се правят) и карат без да гледат много, много. Така преди няколко години бяха насочили една рибарска шхуна към един руски боен кораб, но им пуснаха един откос над главите и веднага "влязоха в час"

Mного "убедително" пишеш!!! лично там ли беше?

"Сметливый " е името на кораба.

Уважаеми колеги форумяги. Излишно е да търсите под вола теле и от мухата да правите слон.. Нещата са много по-прости. Турските и гръцките шофьори са известни със своите "умения"...TIR-аджии,камионджии, мотоциклетисти и всякакви други автомобилисти. Общо взето може да се каже,че каквито са шофьори, такива са и лодкари, кормчии и капитани на различни плавателни съдове... Дори не бих се учудил, ако грък и турчин се сблъскат един с друг,вървейки пеша по тротоара...На тези хорица -и на турци и на гърци им е доста трудно да дъвчат дъвка и да вървят едновременно...Така, че е излишно когато става въпрос за тях, да се вкарвате в някакви задни мисли и намерения!...:)

Не зная макетата защо мълчат, а не вземат мнение по случая.

какви ,,макета,, бе та това са загубени територии населени с бıлгари,не те ли е срам и пак ще ти напомня-защо отришаш родното.

А стига бе. Нали и среща във варна ще им правим на фесовете.

Както вече някои са писали, гърците си държат на своето и са готови на бой за него. Само така трябва особено с анадолската паплач!

мишки лапаш ли бухал?

sonibvc@gmail.com

Благодаря за конструктивната критика. Изчерпа ли се?

Хак име на гърците. Като не могат да се дупят, да си наемът някой нашенски политик.

византиъсите искат да се вıзползват от ситуасията в сирия,ама няма да мине номера аскера реши ли вıрху масата, промлема е решен.

С България да...но с гърците не. Макар че са 8 пъти по малко от анадолските хлебарки, във военно съотношение имат само 2 пъти по малко техника. Като метнеш вътре че са по умни, хитри и образовани от диваците в анадола, и мисля че въпросният аскер го чака тежко разочорование...

това са тежки думи,,,диваси в анадола,, именно тия направиха операсия ,,барıш,, в кипıр,еми виж в момента сирия,и за това не предизвикваъ турсите.

не бойте се - НАТО ни пази ! хахаххахааааааа !

колкото опази Cеверен Kипър... Eдинственото,което пази HATO са американските интереси! 3а това Cветът се намира на прага на воината...

sonibvc@gmail.com

Кипър никога не е бил в НАТО и НАТО никога нищо не е дължал на Кипър. НАТО тогава си свърши работа и не допусна война между Гърция и тюркието които бяха, и още са, членки на НАТО. Така че какво ревеш не мога да разбера.

Какво се пънат гърчолята като са пудел сравнен с турския вълк. Може да ги сдави за секунди. Не симпатизирам нито на едните, нито на другите но да се заканваш при условие че си на командно дишане е смешно.

виж си нещастнат армия и нещастната държава! Гърците колкото и да са калпави държат на държавата си! Нали така българче?

Чул си нещо за заемите на гърците и от там си вадиш погршните заключения. Тези икономи не се отнасят за гръцката армия - те са достатъчно умни да не дават това да се пипа. Гърците са на 50% от тюркието в някои отношения и почти на равно с тях в други, ако са само 1/8 от населението на тюркието. Може да не са силни да превземат тюркието, но са достатъчно силни да не позволят турската армия да им превземе държавта...в това можеш да си 100% сигурен! Виж, същото не може да се каже за булгаристан.

Aбе, нещастнико, колко българи избиха гърците в Егейска Македония. 1912 г. бяха до Лариса 2.5 мил.население, къде са сега. И всичко на наш гръб. С Турците няма да им мине номера. В Турция винаги се отнасят с уважение към нас за разлика от гърци, сърбета и фиромци.

хаха къде се отнасят с уважение към нас н апазара в Одрин ли или на стамбулскат акапалъ черши? ххахахаххаха

или си трол,или си глупак-и в двата случая-лошо...

Много е напрегнат Ердо, както и неговия джендър авер Боку. Така са ги напънали, че очите им ще изхфръкнат.

Гърция е наследник на Византийската Империя ,а Турците ги завладяват и сега живеят на чужда земя и искат да си присвоят още от Гръцка земя ! Така направиха и с нас ,изклаха сума народ в Одринска Тракия взеха им земята ,домовете ,добитъка и покъщнината и нито стотинка не платиха на тези нещастни Българи до ден днешен ! Ангорския Договор не е изпълнен от Турция да заплати 6-8 милиарда долара на България !

България вече не е държава! България е просто едно петно на картата което се свива постепенно! А докато има ТЪПАЦИ ад изибрат такива като тиквуня все ще е така!

"юри", не си българин ами си, арменец пишещ от Moсква или ленинград. по-същата логика и българия е изконна земя на византииците и трябва да се върне на гърците. A те са взели от траките а траките са с турски призxод и са дошли от централна Aзия .. виж "Oрхоновите скрипти. Oтносно ангорският договор - парите са изплатени, но тогавашните ви корумпитани (и тогава са корумпирани !!!) политически ръководители и включително царят ви са ги "изпапали на тумбак" . Tака че недеи да търсиш под вола теле. Hяма кои да ви огрее ... но има кои да ви изш.ба.

Загубихме земите си поради лакомията на Фердинанд и хитреца Борис !!! Въпреки симпатиите си към Германия Турция остана неутрална пред Втората световна война а България обяви война на Англия и Америка.

И тези дето слага минусите, историята ли искате да промените? Да текстовете в учебниците започнахте да сменяте, но историята...не става.

Гърците поне има топки... излизат и декларират, че ще защитават, ако е необходимо.

по-добре да умреш прав,от колкото да живееш на колене ! Dолорес Iбарури

мир и братска любов в натото...

Pевнуваш а? Aптал Aсан :)

тия ако се сбият дали ще си докачим земите взети ни насила

Ц. Нема. Турция ще превземе България за една нощ за да си прекарва войските към северната част на Гърция

Не се коси, тези дето слага минусите, мислят че по-бързо може да стане.

Само да не изберем пак грешната страна че да не загубим пак свои земи.

ние вече сме я избрали щом вече имаме бази на чужда нам държава