”Галъп”: 58% от българите са против Истанбулската конвенция

86% от българите вече са чули за Истанбулската конвенция. Това на практика означава всички. Сред чувалите обаче 58% не одобряват България да я приеме.

Обратно в новината

Коментари - ”Галъп”: 58% от българите са против Истанбулската конвенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Известно изключение са привържениците на ГЕРБ, където близо една трета приемат документа, а две пети все пак я отхвърлят." ГЕРБ е вождистка партия и априори е изключение. ... Галъп: 58% от българите са против Истанбулската конвенция" Общувам с много хора и нито 1 не подкрепя Конвенцията.

Само 18% подкрепят конвенцията и то според зомбирания Галъп. А останалите са 82% и не подкрепят конвенцията. А нечувалите за конвенцията като какви са ги писали? Като подкрепящи.

Властта е достатъчно нагла, охранена и безцеремонна, че да пробута жендъра. Ей така, без да им мигне окото. Да се изплюят върху нас, както са го правили безброй пъти. От какво да ги е страх? Предсрочни избори не се задават. А и да се зададат, има си корпоративен вот, маали, кебапчета. Не мога да повярвам, че ЕС ще клекнат и ще ни оставят на мира. Те ни ненавиждат и презират смъртно. За тях сме шебеци, расисти и прокремълски подчовеци.

Гробатите са си фашистко образование и не им пука. Важно е да ги финансират от ЕО за унищожаването на българите. Те май си мислят че ще им простят, ама в поробена държава колят първо велможите. То и избирателите едни...

Господ ,бави но не забравя,ние ще се учим от него,колко и да плащат,ще стане като Радев.

Само 58 процента, пък Иво Христов твърдеше за цели 80 процента дебили сред българите.

Калъп интернейшънъл пак започна манипулациите.

Как 58?! 98 % са против!

58 % от овце най-вероятно не са си направили труда да прочетат за какво става въпрос, а вярват на впиянчени "патрЕоти" и застаряващи соц лелки от чиливизура...

затова я отложиха във времето за да променят съотношението, то дори и сега не е вярно, противниците в провинцията са повече, но кой ги пита

Ами тогава ГЕРБ си отиват окончателно!

Не 58%, а 98% от българите са против тази Конвенция. Не са против само тези, които са платили за това "проучване". Айде, направете един референдум, като сте толкова тарикати. Ако само тези 8% са ви проблем, лесно ще си ги купите.

Толко си прост и дъно, че други освен прости и отпадък даже не познаваш . толку проз може да е само потомствен квартален шумкар в милиционерска ил военна махала.

а Галъп интернешънъл са известни с това, че резултатите от проучванията им винаги се влияят от правата партийна линия от Позитано.

правата линия е джендърската герберастка линия

Като БСПьето са толкова разтревожени за разбиването на традиционните представи за ролята на половете, Нинова да даде личен пример и да бъде така добра, да заеме полагаемото ѝ се място в кухнята!

Баце, джендарино недоклатен, Идиото безродний????

уууу виж тук някой е загубил ума и дума от злоба.. май съм уцелил. Хей, сладур, не знам от кога не са ти пускали, ама аз не съм виновен за мъката ти. Само исках да кажа, че тези Галъп-и са меко казано на разположение на ЦК.. така де - ИБ на БСП и при всяка възможност участват в пропагандните им мероприятия.

Икономисали са едни 20-тина %.

Всъщност опита да се натрапи тази "конвенция" показа и нещо много хубаво. Почти бях отчаян за нивото до което са ни докарали. И сега виждам, че все още сме НАРОД, който има съпротивителни сили и право на борба и живот. И когато става дума за исконни ценности, все още можем да се обединим и да се защитим. Не може да не изпитам някаква гордост и нещо като възраждане на вярата, че може би, все пак, Българщината няма да се предаде!

Подкрепям и Вярвам!!!!!!!

ГРЕШКА! От реакциите се вижда, че немалка част от народа ни е лесно управляема тълпа, без собствено мнение и страхове присъщи за пещерните общества.

Джендърската ИК не се появява на "празно място". Нещата са подготвени отдавна. Никой не коментира, че дискотеките и съвременната диско- култура водят началото си от НЮ-ЍОРКСКИТЕ ГЕЙ-КЛУБОВЕ.....

ЩО НЕ ГАСНЕ! И ТИ НЯМА ДА ГО УГАСИШ,И ХИЛЯДИ КАТО ТЕБЕ НЯМА ДА ГО УГАСЯТ!!! ХОРА,НЕ СМЕЕХ ДА СЕ НАДЯВАМ, НО СЕГА ВИЖДАМ ЯСНО - СЛУЧВА СЕ ПОВТОРНОТО БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ!!! НАШ РЕД Е ДА СЕ ПРЕБОРИМ ЗА СВОБОДАТА СИ!!!

е това е малко прекалено - вижда се, че проблемите със социалната роля на пола нарушават душевният мир на хората, които са свикнали жената да прави салатка и мезенца, да носи ракийката добре изстудена или добре загрята според сезона и да отнася по един, два шамара от време на време без да пищи много-много. За това не се иска нито мислене нито някой да го внушава - то си е вродено. С последните 5 думи съм съгласен, с останалото не съвсем.

хайде да се замисли поне върху факта,че папата не е съгласен с тази ционистка конвенция ! да не би той да е за насилието върху жените и децата ?! според мен именно тази конвенция е абсолютно политическо насилие в България .такова нямаше нито за англия,нито за гърция ,които спокойно се отказаха за ратификацията .

Слабоумието на един народ,това показва ИК. Българите не знаят и не могат да защитават своите интереси.Да помислим,ако бъде приета ИК ще имаме само ползи. Приобщаваме се безвъзвратно към свободното и демократично семейство наречено Европейски съюз и завинаги се откъсваме от душащата хватка на руската мечка. Голяма работа ,че ще узаконим бракове между еднополови,какво ви засяга? А и последните и те имат права имат нужда от лигитимност.Какво лошо има и в това да се образоват децата?Нека от малки да знаят,че различието в хората е богатство! На последно място,но не и от финансова гледна точка Европа плаща за ИК. Знаете ли колко хора ще се облагодетелстват,колко семейства ще повишат жизнения си стандарт? Така че българино мисли преди да риташ ръката ,която те храни!

А НЕ СИ ДОБРЕ,ЗАЩОТО СЕ ОПИТВАШ ДА ДРАЗНИШ ТЪПАШКИ ХОРАТА,КОИТО ТЕ ПРЕВЪЗХОЖДАТ КАТО ИНТЕЛЕКТ!!!ТОВА ВЕЧЕ Е НАИСТИНА ТЪПО!И ПОСТИГА ОБРАТЕН ЕФЕКТ!!!

Супер си! Давай още творения! На хората им става много по-лесно да изберат, та даже и тези дето мразят соца.

Ето добър примерза това как ловко се поднася отровното биле-замазано в сладкиш. Да децата трябва да се обучават, че различието е богатство, НО различие в традиции, фолклор, обичаи, изкуство, дори религия. А не различие на база извращения и разврат.

Никъде не казваш, че според конвенцията трябва да прибираме всички бежанци, които дойдат и твърдят, че са преследвани за сексуалната си ориентация в тяхната си държава. Никъде не се споменава, каква е тази ориентация... Всички можем да се сетим зап поне няколко инкриминирани от закона сексуални ориентации. То нали вие пари ще вземете... имах си аз да не скачате.

защо това семейство 1944-та ни даде на мечката?

ръката която не храни българския народ ,а само мафията ,която ѝ служи в антибългарската политика,вече 28 години .

...различието на хората е богатство... Господи, моля те прибери си вересиите. Преди да помислим, да почетем : 1. Джендър идентичноста, която се различава от пола по рождение е заболяване, класифицирано в Диагностичния и Статистически Наръчник на Психическите Разстройства на Американската Психиатрична Асоциация (стр. 451) от 1980 до 2013 като психично разстройство. От 2013 разстройство е подменено с дисфория.... 2. Какво в ИК е свързано с руската мечка???? 3. Визираните в конвенцията конкретни форми на насилие са неприсъщи за България. 4. Не желая моите внуци да бъдат обучавани по програми на НПО - та, за стреотипни роли на пола. 5. Легитимирането на хората с нетипична сексуална ориентация създава прецедент, който ще засегне сериозно вътрешното ни законодателство в бъдеще. 6. Съгласно чл. 20,ал.1 ИК задължава държавите да оказват финансова подкрепа и да осигурят настаняване на жените, жертви на насилие, както на български граждани, така и на чужденци, пребиваващи на наша територия; България не притежава необходимия ресурс за това.

Иванов - по точка 6 не си прав. Ако държавата (дори и без да ратифицира ИК) вземе мерки за овладяване на насилието въобще, средствата за това задължение по чл.20 ще бъдат на практика нищожни. Относно точка 2 - явно не си наясно, че руската мечка е свързана с все и вся.

Тежък сарказъм или тежко малоумие....:)))))

:)

РЕЗУЛТАТИТЕ СА ДОСТА БЛИЗКИ ДО ИСТИНАТА,СПЕСТИЛИ СА ЕДНИ 20-30% САМО!!!

Луд умора нема, са казали хората! Ей,Галъп и со, спрете се, впрегнете енергия за него градивно!

Не лъжи,една от божиите заповеди! Не са 58%,а поне 88!. 12% са джендърите демек пеdераси и лесбийkи и НПО слугите в България като Плевнелиев,които лапат Сороски долари! Браво на българите,браво и на църквата,че не се поддадоха и запазиха християнските норми! А иначе Бог да накаже атеистите, а ГЕРБ ние сами ще го накажем на изборите!

Лошо са проучвали тия пак! Повече от 58 % са против, сигурна съм! НЕ НА ЛИЦЕМЕРНАТА И НАГЛА ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ!

"...изследване* на "Галъп интернешънъл, независимо от външно финансиране.". добре известно е, че босовете на галъп са за конвенцията. интересно е и това, че от привържениците на герб са най-много за конвенцията, което говори, че те са най-зомбирани по партийна линия.

чл.2 ,ал.3- настоящата конвенция се прилага в мирно време И В СИТУАЦИИ НА ВЪОРЪЖЕН КОНФЛИКТ !!! чак и за въоръжените конфликти са помислили,каква предвидливост имат гейовете от цион !

Шило

След като 58% са против, значи не трябва да бъде ратифицирана. Точка.

Трудно е да се синтезира в няколко реда, но тази "конвенция" е част от борбата на кукловодите за трансформация на населението. А именно да се достигне до две абсолютно диференцирани касти. Едната на недосегаемите свръх-богати и живеещи в различен свят с различни правила. И другата на общата маса безполови, безбожни, размножавани по изкуствен път, безропотни слуги, които да обслужват висшестоящите. Подчинения на кукловодите финансов елит, всячески налага либерализма и подобни "конвенции" за постигане на тези цели. Привидно безобидни, но много опасни, те подгряват водата в казана , в който трябва да се превари човечеството. За това и борбата срещу тях трябва да е безалтернативна и до край!

В тази връзка само да добавя, че преживяването на джендър идентичност, която се различава от пола по рождение е заболяване, класифицирано в Диагностичния и Статистически Наръчник на Психическите Разстройства на Американската Психиатрична Асоциация (стр. 451) от 1980 до 2013 като психично разстройство. От 2013 разстройство е подменено с дисфория, за да се премести фокуса от самото заболяване върху симптомите на емоционален и психологически дискомфорт с които е съпроводено все пак, надявам се е ясно, че лекарите са подложени на политически и медиен натиск.

Хей, че е хубаво да слагате минуси. Защо не прочетеш, провериш и да кажеш: Не, не е така.

За съжаление тези, които имат интереса държат много силни лостове. Почти всички медии, финанси, реклами, НПОта, орди от платени тролове. Помага обаче инстинкта за самосъхранение на народите.

Пълна комунистическа дезинформация - знаем на кого е ГАЛЪП. Аз не съм чул дори за разумен човек, който да е против конвенцията - говоря за тези, които са я чели, а позначам и контактувам с много Хора. Даже телевизия и радио ползвам.

От другия контингент си и естестнено, като виден представител, се самоуценяваш. То е трудно в някои случаи, явно като твоя, да прецениш от коя страна на решетката стоиш. Сигурно няма да ме разбереш какво ти казвам.

Извинете за грешката, но се превъзбудих.

утре ще излезе социалогическо изследване с други цифри- 45 за 24 против 31 нямам мнение

Република България е страна по Конвенцията на Съвета на Европа относно изпиране, издирване, изземване и конфискация на облагите от ...

Днес казах на семейството, че искам да съм в крак с времето и ще подкрепя ИК, и ще стана гей. Малката ми дъщеря изпадна във възторг Най-после ще имаш пари да ми купиш колело. Голяма седна на компа да си запазва билет за Холандия, щото и той с пари става. Жена ми изпадна в бяс. Искаш да сложиш ръка на бижутата ми ли бе, а на мен да оставиш старата си шапка ? Не съм бе, а съм ма/мо/ми и не викай, щото ще се оплача за тормоз и насилие над личността на Герб !

Абсурд! Определено смятам, че има фалшификация. Ако бяха написали, че 86% са против, щяха да са верни цифрите. Хора, прочетете за прозореца на Овертон-цялата тая дивотия е описана там.

Четейки тези редове си спомням, че миналата година по заявка на ЕС е изпълнено изследване на територията България за нивото на грамотност на пребиваващите на тази територия хора. Като краен резултат бе публикувано, че 70% от младите хора са неграмотни? Вярвам, не само защото това го казва ЕС, вярвам, защото все още ходя през ден през два из между хората в цялата страна. Резултатите от това изследване бяха показани само един единствен път!? Този факт също е показателен за истинността на нивото на грамотност на живущите на тази територия. Ако разделим грубо населението на три, то сметката излиза, че около 1.5 млн. люде са напълно или частично неграмотни - т.е. с други думи казано тези хора не биха могли да имат мнение по какъвто и да било въпрос - те не могат да четат и пишат на български език, всъщност на никакъв език. Ако добавим и тях тези 58% ще станат близо 90%, но това е тема за друг разговор. Българи, страшно сатганинство е надвиснало над страната ни, физическото унищожение, не което вече години наред сме подложени е нищо в сравнение с духовната смърт която ни подготвят не само външни фоктори, а и една плеяда от злобни, алчни, безмозъчни лица продали майките, бащите и децата си преживе за шепа ръждиви грошове. Нека, всички да дадем отпор и да предотвратим наближаващата с бързи стъпки духовна смърт! Не се поддавайте на благи приказки от видимо недружелюбни люде към всичко българско! Хоре, бдете, хора запазете децата си!

една конвенция против корупцията да подпишем. Да се убедим в добрите Ви намерения. А то, вчера комисарката какво направила с писмото за корупцията? Дала го на нашите, за да могат сами да се проверят дали са корумпирани. Какво ли ще установят. Точка пиша, а не въпросителен знак. Всички знаем, че това не е въпрос. 100 % от населението на България е подложено на мафиотско управление. На ЕС не му пука. Обаче му пукало уж, че има 100 жени, подложени на семеен тормоз. Не ви вярваме. Вече не ви вярваме, каквото и да кажете. Станахте същите, като комунягите - лъжи, лъжи и пак лъжи.

Логиката ти не е женска. Ти си просто поредния платен драскач на КУрнелия... Личи от 100 км. Няма как в страна като България, в която се видя, че сме на едно от челните места по насилие над жени, да има такава "женска логика". Намилате едно и също измислено нещо и изкривихте до неузнаваемост идеите и целта на конвенцията. От "да се защитават ли жените и беззащитните членове на обществото от насилниците (90% мъже)", го обърнахте на "харесваме ли хомосексуалистите или не". С което наливате вода във воденицата на мъжкарския патриархат, прикрит като "традиционни ценности". По същата логика циганите защитават ражданията от 12 годишни - било "тяхната култура". Оказа се, че по-голяма част, отколкото мислех, от бг мъжете са жалки комплексари и неграмотници... Много смело скачат на гейовете, ама не смеят да скочат на мутрите, заради които всъщност тая държава е на това дередже!

и ,,така,, до ,,краят,, за света...!!! ,,..Конвенциите в действие: шокиращ списък с 31 всякакви джендъри. Пълен списък на тези 31 пола: 1. Bi-Gendered в различно време ту мъж, ту жена. 2. Cross-Dresser човек, който се облича в дрехи, типични за противоположния пол. Травестит. 3. Drag-King жена, която се облича в мъжки дрехи, обикновено за целите на шоу-бизнеса. 4. Drag-Queen мъж, който се облича в женски дрехи, обикновено за целите на шоу-бизнеса. 5. Femme Queen мъж, който с всевъзможни средства (хормони, облекло и дори хирургия) засилва женствените си черти. 6. Female-to-Male жена, добила мъжки облик след хирургическа намеса. 7. FTM жена, добила мъжки облик след хирургическа намеса. 8. Gender Bender лице което експериментира с половите стереотипи или направо отрича съществуването им. 9. Genderqueer лице, което не пасва към никой от половите стереотипи. 10. Male-To-Female мъж, добил женски облик след хирургическа намеса. 11. MTF мъж, добил женски облик след хирургическа намеса. 12. Non-Op лица, които не искат да се подлагат на хирургична намеса, но все пак считат себе си транссексуални. 13. Hijra южноазиатското название на транссексуалните. 14. Pangender всеполов. 15. Transexual/Transsexual транссексуален. 16. Trans Person трансджендър личност, непринадлежаща нито към мъжкия, нито към женския пол. 17. Woman жена. 18. Man мъж. 19. Butch лице от женски пол с подчертано мъжко поведение и стил. 20. Two-Spirit двудушевен, с две души...,,???

,,...Баща чете приказка на малкия си син: И целунал Иванушка глупака жабата в очакване тя да се превърне в дивна хубавица, а жабата се превърнала в нежен момък! А бе, тате и тая ли приказка изп*дерасиха......,,???

При проведение тест по аритметика на деца в 1-ви клас се оказало, че само 2% са решили задачата Ако си момченце и имаш панталонки за 10 лв. , колко ще ти струва рокличката .За сведение, в страните подписали ИК този процент надхвърля 3.5 %. Изоставаме тотално от съревнованието, а от ЕС обещаха да ни отпуснат 120 млн. за магистралата София Скопие !

,,..Как наричат в гей средите поза 69? - Яйца на очи!..,,???

Да почнем от името на тази конвенция - Истанбулска;) И да, Турция е държавата, която я ратифицира още през 2012 г. Имам питане: как е в Турция с насилието над жените ? Питам именно за това - за насилието над жените, защото като аргумент "за" ИК се изтъква именно, че с ратифицирането ѝ ще се сложи край на това! Е?! Аз защо си спомням едни сцени с грубо насилие над жени в Турция на един по-късен етап от ратифицирането ѝ?! И не бяха само туркини! Но пък Султаня беше решил, че са "гюленистки"... Т.е. питам следното: Как така държава , ратифицирала ИК, я нарушава грубо в частта "насилие над жени" пред очите на целия свят, а на нас ни се обяснява, че ИК ще сложи край на насилието?!

кажи сега че ,,отоманската...,, не е завладяла света...!!!

колко тъп "аргумент":)))

Обяснението е много просто. Великобритания, Германия, Франция, Турция, САЩ, а отскоро и Русия, не признават приоритета на международната норма над вътрешното право. Това означава, че те не са длъжни да изпълняват ИК, ако противоречи на вътрешното право, за разлика от България.

Да, Иванов, но ако "вътрешното ти право" дреме в безхаберие, както е у нас, никаква ИК не може да спаси жените от насилие! Ако вътрешното ни право прилага и разпоредбите на ИК със същите темпове, с които прилага и собствените ни закони, ще четем за още много нови случаи на насилие...

ако си обикновен човек и не си я чел е разбираемо, но за тези говорили и лъгали , ако са дипломати , журналисти или полтици трябва да лежат в затовра за провеждане на полтики в анти обществене интерес и з аподвеждане на обществото , трябва реален затвор , за щети на общестовто и на нацията

екипът на Dnes се обърна към своите читатели с въпроса: Трябва ли да бъде приета Истанбулската конвенция? В традиционната ни анкета участие взеха точно 2600 души. Оказа се, че противниците на документа са много - цели 50% са категорично против Истанбулската конвенция да бъде приемана у нас. 8% са склонни да я приемат само и единствено ако от нея бъдат премахнати спорните текстове. 15% от анкетираните пък е по-добре да вземем най-ценното от нея и да го добавим към родните закони, а самата конвенция да не бъде приемана. Категоричните защитници на документа са САМО 14% от анкетираните Според 13% от анкетираните пък около документът се вдига доста шум и чрез него вероятно се прикрива нещо важно.

Да си обиконовен човек и да не разбираш за какво става върпос е простимо. но ако си политик трябва да е наказуемо ....

обикновен човек,който не разбира ?!! от къде разбира за политиците,които също не разбират ?

СТИГА СТЕ МАНИПУЛИРАЛИ ХОРАТА.КОЛКО ОТ ТЕЗИ % СА ЧЕЛИ КОНВЕНЦИЯТА ИЛИ УСТЕН ПРЕРАЗКАЗ ИМ Е ДОСТАТЪЧЕН ОТ НЕУКИ ПОЛИТИЦИ.!!!!!!!

ако си обикновне човек и не си е чел е разбираемо, но за тези говорили и лъгали , ако са дипломати , журналисти или полтици трябва да лежат в затовра за провеждане на полтики в анти обществене интерес и з аподвеждане на обществото , трябва реален затвор , за щети на общестовто и на нацията

Много по голям е процента на противниците на ИК - няма как точно да се отчете но клони по вече към 75-80%.Всеки който разговаря с близки и познати по темата отчита пълно отричане на конвенцията. А сега тръгва в ход друга манипулация - че българите са неграмотни и не знаят срещу какво протестират.Тоест че някой ги настройва срещу конвенцията.Това обаче е абсолютна лъжа - българите са достатъчно грамотни за да знаят срещу какво да протестират.

ПОРЕДНАТА ЛЪЖА НА КУРНЕЛИТЕ ГЛАШАТАИ !

,,... Как се казва кумът на гей сватба? - Куркума!..,,???

Прави си :) но не защото тази конвенция е лошо нещо , а защото политиците са неграмотни и не знаят как да подходят :)

Интересно ми е колко % от коментиращите са я прочели !

Само ти и Гената- ватмана.

Срамота. Само 19% били ЗА. Господа от НПО-та и Управляващи, увеличете паричните потоци. Ето и моята банкова сметка Номер - 5555000555. Там ме търсете !

смях се сам,като луд !

и сигурно 2% са прочели за какво става въпрос в конвенцията.

Демек сме 98%, щото СМРАД е изяла някое друго процентче. щом Боко и Плювньо са с някакво одобрение, може да предположем колко са обективни и най-голямо доверие в БИТИВИТУ.

Пак както на по предните избори, където Галъп казаха че БСП ще спечелят изборите, а направиха 13 процента, така и тук са 58% против. Най малко 70% са против

с джендърите е пълна глупост и манипулация. Нещо като нападението на марсианците. Голем страх. Как може да се психират толкова лесно хората, това е интересното.