Колко ще издържат богаташите, ако плащат държавните разходи

Изследване на Блумбърг установи колко дълго най-богатите хора в почти 50 страни могат да покриват разходите на правителствата си без да има друго финансиране.

Обратно в новината

Коментари - Колко ще издържат богаташите, ако плащат държавните разходи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всички правителства са прекалено скъпи и ненужни колибки за вампири и хлебарки .да се закрият всички министерства и институции,защото цялата корупция произтича от и за тях !

По идиотско изследване, погледнатоот методология, не съм виждал. Излиза че 10 милиарда са повече от 45 милиарда... И други недоумици има в това "изследване", ама няма да си губя повече времето...

Тоя много е сърдит бре... Да не са го снимали на излизане от касата,където,току що си еплатил с 1/2 от доходите си сметките за ток,вода,кабелна,НЕТ и...телефон.... Като си плати и здравните....дори за седмична свинетка,няма да му останат.... Пък,защо ли му е свинетка,след като няма да има пари да зареди за пътуване извън града....

га ти команистите, дир.бг! то джендъри, то простотии! Айде да вземем да раздадем парите на милиардерите, а? Пещерняци!

Пред некои нещастник да излющи че нашите "богаташи" могат да покрият рзходите на България за 100 години примерно (тоест колко сме богати ама са ни окрали) нека посоча очевидното: Има някаква закономерност между БВПто на държава и колко пари имат най богатите. Изключение е норвежеца дето преди неколко месеца взе кипърско гражданство и няколко арабски/азиатски кралства. Не знам колко харчи БГ правителството но да кажем че е 2 млрд годишно което означава че може и да има некой богаташ да може да покрие 2 седмици или към 70 милиона. Но приказките че сме имали милиардери са абсурдни!

Фредриксен не е кипърски милиардар от норвежски произход, а си е норвежец. Бизнеса му е в областа на танкери за петрол. Има един от най- големите имоти в Англия, а иначе е един селянин като повечето от норвежците който е сменил носията с костюм.

Познаваш ли го?

Това изследване да не намеква за експроприация, последвана от социализъм?

та те били много бедни бе. накрая се оказва, че ТрАмп и Пуссин са най-богатите.

Това да го разбираме, като:" Баси цървулите" ;)