Нов случай на насилие срещу деца в Борован

Шокиращи кадри с ново насилие срещу деца в дом за настаняване от семеен тип в Борован излъчи Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Нов случай на насилие срещу деца в Борован | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който не искат да го бият в "Монтесори" 1000 лв на месец

ХММ ей комплексирани лелички така ли възпитавате вашите деца. Да повиши тон може ама да вика 10 минути и да бие дете. Така ли трябва. Много хубаво че са сложили камера пак сложете

И Нешка Робева бие !Дисциплина трябва !И тя е права !

Нямате ли поне 1 хубава новина??? Само цигански, питбулски, за клъча и корема на Кейт и за широкия живот на Халваджиян и Бозаджан четем!

Както писах и преди . Бийте си децата , бийте си жените , бийте си и джендърите . Вие не сте виновни , виновни са Сорос и Путин .

Затова сме на това дередже защото години наред ни млатят по главите мръсни подлоги и ние си мислим, че това е нормално е как няма да ги защитаваме като само лайна от подлогата сме виждали.

Ко речи? Ко? А приказката за духа от бутилката, чел ли си? Или взимаш пример от Вожда?

Нещо каза ли ? или и за теб ползването на български език , е раздаване на шамари и псувни !

Първо искам да предупредя, че ще заема позиция, която, принципно не одобрявам. Само опитвам друг ъгъл на визуализация на новината, пръкнала се от "любимия" ми телепасквил "господари на ..." 1. Правилно би било заглавието "случай на насилие срещу НЯКОИ деца в Борован". Не вярвам, че учителката не е излезнала от равновесие, за да има това поведение, а няма как всички деца да предизвикват това у нея. 2. Имаме текст от конституцията, забраняващ саснемането без разрешение на който и да е човек, дори доказан престъпник. А заснемането на деца, дори а декларирано съгласие, е закононарушение. Имаме и законов ред за използването на СРС, при определени условия. 3. Ако (не дай Бог), тези папараци ми попаднат в крачка, ще си купя яхта, за сметка на арменеца (който, между другото, много уважавам). Ще накарам цялата система да доказва, че кадрите не са продукт на информативни технологии, след като не са създадени и приложени по регламента, описан в пряавилата за приложение на закона за СРС. Зная, че ще реагирате емоционално, тъй като аз също гледах видеото и съм силно възмутен от показаното. Пак да кажа: ако е истина, а не манипулация с определена цел...

Интересно каква ли ще е целта на манипулацията? Уволнение на ВРИД-а за да му вземат мястото? Тази високо платена, престижна и световно призната работа? Или лична вражда? Комшията не я харесва и затова наема хора да монтират техниката и после от кадрите да направят монтаж с излагащо съдържание? Между другото я даваха по телевизията и си призна, че е истина!

"Призна" -каза че това не е вярно и се оттегли. След като се извини, че е била с опънати нерви и би било възможно да си ги е изпуснала в даден момент. Това не означава "Да, аз бия деца". А може и да означава -"Аз никога не бия деца. Ако са се възползвали от моментното ми неравновесие, за да ми припишат това, което виждате на манипулираните кадри, ще трябва да обяснят и с какво право са ги създали, с какво право са ги популяризирали? Кой закон са спазили, и кой са нарушили?". На втория ти въпрос: Интересите са доста трудно откриваеми, в повечето от публичните "новини". В случая, едно телевизионно предаване има интерес от публичност, заради която си позволяват да използват заблуди, за подклаждане на съспенс към продукцията си. Тях не ги интересува истината, а рейтинга. Не се безпокой за посоченото работно място. Скоро това работно място няма да го има. А, ако си забелязал, съответният иск, щеше да е отправен към закононарушителя, а не към бюрото по труда.

Абе вие джендъри ли ще възпитавате или мъже? Едно време на нас даскалиците ни плющяха шамарите и станахме хора, а тия поколения с перце ги галят и все по-калпави растат, така че правете си изводи за методите на възпитание.

Това е целта затова са тези записи. Кампанията за насилие срещу жените идецата е в полза н ИК,както и камерите в градините,за да се следи дженъдр образованието като го въведат.

Ами на видеото се вижда и малко момиче. И нея ли искаш да я възпитаваш мъж?

Много от тези приказки и поведение към подрастващите ги има и в самите семейства. Макар и да ми е трудно да употребя тази дума в такива случаи, но е факт. Обществото ни е болно. Повече духовност и осъзнаване на всички нива трябва.

ChatGPT

Странно как 30 години нямаше ни гък-ни мък на тая тема... и като измислиха ИК и изведнъж на всякъде се малтретират деца, жени се пребиват, убиват и какво ли не още! Спрете да натрапвате тези идеи вече! Насилието в тези заведения си ги има още от както ги има тези заведения!

Ми те жените зор да се изкарат жертва на насилие. А по новините постоянно: ЖЕНИ малтретират деца в градините.

И кое те учудва-че една малтретирана от комплексаря си мъж си жена ще си го изкара на по-слабите от нея-децата?.На свой ред такова малтретирано дете става агресор над по-слабите от него деца.Казва се верижна реакция

Като сте се хванали толкова яростно да плюете по НЕ правителствените орг. прехвърлете тежеста на Правителството-така е редно.

Като са неправителствени, те ли финансират отглеждането на циганята или само вземат заплати да плюят как ние не ги отглеждаме?!

Вземете свършете малко работа от НПО-тата като учители в защитени домове, детски градини, а не да ходите веднъж месечно да правите някакви анкети, и да си седите в хубавите офиси! Анкетите на НПО и съседките пред блока ще я вършат, след кратко обуение и ако получават вашето НПО чуждестранно финансиране в евро и $!

бкп,кпсс,вечна дружба.Борован е червена губерния.

Пак пиша! Алоууу, специалистите! Циганите се гледат като всички - по единично и с пари! Да гледаш банда цигани отгоре-отгоре не става! Дарете им поне половината от незаслужените си заплати, вместо да циврите за тях!

Приятелю циганите са хора, като нас- и циганите и българите сме експлоатирани за ПР на НПО-тата и медиите! За заплатите на НПО-тата и даряването им съм съгласен с теб! Или поне НПО " експертите по медиите! да работят в тези центрове по 8 часа на ден, както го правят възпитателките и учителките за мизерни заплати!

А другите 16часа, кой ще ги гледа, айде ако обичат, децата в тези домове се гледат то 24ч, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината+1 ден за високосна.

Боят не е оправдан или оправдание. Но лакеите винаги са мразили словосъчетанието "Царя е гол". Да направим заплатата на учителите 2000 лв., таксите за детската не 60, а поне 300 лева, да направим така, че 1 учител да се грижи за 12-15 деца, а не за 25-30 и тогава да взискваме от тези хорица. Само тенденциозно настроен човек и такъв с някакво поръчение не би се съгласил, че трудът на тези хора е изключително подценен, а именно те са отгледали и изучили тези които сега си играят на филмчета. Да се замислим и да оценим правилно натрапения казус. Всичко останало наистина заприличва на някакъв нарочно режисиран сценарий насочен срещу тази социална група.Хубаво е ако първо съумеем да съзрем гредата в собственото си око пък после да се взираме в другите.

На НПО-тата и медиите " работата" не е да анализират по същество проблема! - на НПО-та " работата" е да протестират избирателно по определени проекти, да създават скандали за да получават финансиране от чужбина или държавата - на медиите " работата" е да правят новини, вербално или писмено, не е да създават БВП

В Борован всички са ДПС, а рибата се вмирисва откъм кмета ....

В Борован е както навсякъде в България- провинцията след 21 години реформи налагани от ЕС, САЩ, НПО-та: - безработица - ниски доходи - с безработицата и ниските доходи след реформите на ЕС, създаден и прецизно насочван емигрантски поток към ЕС за " мръсната и евтина, нежелана работа от европейците и гостите им араби, пакистанци, африканци" - масово обезлюдаване на селата и малките градчета

Децата го нямат за наказателна мярка, защото е забранен от големите хуманисти! А в природата мечката наказва с тупаник непослушното мече, то просто трябва да разбере, защо! Сега боят се прилага само за отмъщение и децата знаят само, че боли, защото редовно се налагат помежду си. Даже се стига ежедневно до побоища и убийства на съученици по училищата, пък" побойникът било много добро дете"! А същите тия "детелюбци", които ги защитават от "насилието" на учители, възпитатели и родители ги учат на насилие!Облъчват ги по ТВ с филми и с ел. игри за деца с подскачащи, крещящи, биещи и колещи се човечета! Убиващите противниците си Герои от детските филми!

Като свикне да го биеш после какво ще го правиш ?

Въпросът ти е точно НПО! Защо трябва да "свикне с боя"? Трябва да знае, че при провинения има и наказания, иначе като порасне ще му се наложи да свикне и със затвора! За теб редно е това -"Детски рожден ден се превърна в кървав бой в събота в германския град Швалмщат. Празникът бил на хора от България, съобщи местната полиция, цитирана от БТВ. Най-малко седем гости са пострадали. Гостите били поканени в местен общински клуб. Те се скарали по все още неясна причина за властите и спорът бързо прераснал в бой. Трима възрастни и четири деца са ранени."

Стига вече с тези приюти и приемни семейства.Толкова бездетни бълг.семейства искат да осиновят деца, но процедурите са много тежки и мъчителни.Не зная защо!

Ето примери от Великобритания, за които НПО-тата и медиите политкоректно мълчат! "През 2014 г. серия репортажи на Андрю Норфолк разкриват, че в британския град Ротерхам са изнасилени повече от 1400 момичета на възраст между 11 и 16 години. Престъпленията са извършени в период от 15 години и местната власт и полиция са били наясно със случаите, но умишлено са потулвали и игнорирали оплакванията, тъй като извършителите са от пакистански произход и е имало страх от обвинения в расизъм. Упорството на Норфолк дава резултат и националните власти организират допитвания, които довеждат до присъди за извършителите. Това обаче изглежда не променя атмосферата на страх и войнствена политическа коректност. Случаят не получава подобаващо внимание от страна на медиите (със сигурност много по-малко от скорошните недоказани обвинения в Холивуд) и либералните издания упорито отричат ролята на страха от расизъм. В същото време депутатката от лейбъристката партия Наз Шах пише в Туитър: Тези момичета от Ротерхам и всички други места трябва да си затворят устите. В името на многообразието (diversity). След публичното възмущение и искания за оставка, тя изтрива поста си. BBC пък пита зрителите си в Туитър дали репортажът им за Ротерхам е бил расистки. Всеки, който е живял в Западна Европа, е наясно със специалните протекции на които се радват имигрантски и малцинствени групи, особено що се отнася до културни различия. Тези въпроси естествено не са споменати в конвенцията и не е ясно как точно тя ще се съчетае с политиките на мултикултурни протекции и дали действително важи еднакво за всички."

Предлагам всеки от екипа на Господарите да вземе за поне година по едно дете в неравностойно положение и да си монтира камера в дома си, за да ни покаже как трябва да се грижим за такива деца!!!

Ти да не се възбуждаш от кадри в които бият деца ?

Опита се нещо да кажеш?

И ти ли си ги представяш вече пребити от пияндетата???

Моркова и тоягата. Само едното не става.

Имам близки във Великобритания.. англичани които осиновиха две цветнокожи дечица братце и сестриче на 5 и 6 години. Там изобщо не може да стане дума за различния цвят на кожата на родителите и децата. И ви уверявам че децата не са лесни...по нашите стандарти са дори разглезени...НО на никой не му минава на ум да бие шамари. Като не се осиновяват е нас такива деца дайт възможност да ги осиновяват чужденци,нищо че има случаи като този с американското семейство което върнало децата... болшинството от хората ще ги отгледат с любов.

Хайде сега да видим при толкова ''любов'' в къщи защо ли има такава голяма агресия по улици и училища????Чипа май на вас вие сменен с нещо дето да не забелязвате реалността ...

В България също има семейства осиновили деца( и от ромски произход също) и не бият шамари! Кво ми бутате постоянно, колко били хуманни чужденците от централен брюкселски ЕС, Англия и САЩ! Ти виж разследването на ВВС дето в едно градче в Англия, масово момичета тинейджърки са били изнасилвани в продължение на 10 години, но се е покривало заради политкорекността, налаган от НПО-та и определена група еврочиновници! Виж думите на депутатка от пакистански произход, че оплакванията на момичетата са срам за тях!

Напиши Андрю Норфолк разследване. "През 2014 г. серия репортажи на Андрю Норфолк разкриват, че в британския град Ротерхам са изнасилени повече от 1400 момичета на възраст между 11 и 16 години. Престъпленията са извършени в период от 15 години и местната власт и полиция са били наясно със случаите, но умишлено са потулвали и игнорирали оплакванията, тъй като извършителите са от пакистански произход и е имало страх от обвинения в расизъм. Упорството на Норфолк дава резултат и националните власти организират допитвания, които довеждат до присъди за извършителите. Това обаче изглежда не променя атмосферата на страх и войнствена политическа коректност. Случаят не получава подобаващо внимание от страна на медиите (със сигурност много по-малко от скорошните недоказани обвинения в Холивуд) и либералните издания упорито отричат ролята на страха от расизъм. В същото време депутатката от лейбъристката партия Наз Шах пише в Туитър: Тези момичета от Ротерхам и всички други места трябва да си затворят устите. В името на многообразието (diversity). След публичното възмущение и искания за оставка, тя изтрива поста си. BBC пък пита зрителите си в Туитър дали репортажът им за Ротерхам е бил расистки. Всеки, който е живял в Западна Европа, е наясно със специалните протекции на които се радват имигрантски и малцинствени групи, особено що се отнася до културни различия. Тези въпроси естествено не са споменати в конвенцията и не е ясно как точно тя ще се съчетае с политиките на мултикултурни протекции и дали действително важи еднакво за всички."

Приятел женен за англичанка. Осиновиха момче. Е то не беше полиция, не беше дрога. Побърка ги. Наричаше баща си ...хуюва глава... С прист не са го докоснали. На 16год. се отказоха от него, въпреки , че го гледат от 2-3 годишен.

Дали има дори и минимален шанс тази жена да лежи в затвор, имайки предвид, че сме в Бг-то, където примитивизма и простотията са повсеместни. Сто процента прокуратурата няма да я обвини

Въпросът е защо не се търси отговорност от създателите на тез изоставени деца?Те безгрижно си правят деца а държавата искат да ги гледа.

разбира се, че трябва да се търси отговорност и от техните създатели -цигани. но тези деца са деца, те са страдали от началото на живота си заради това, е господ ги е дал на цигани и да ги бият така жестоко е престъпление .особено спрямо такива психически изстрадали деца

трябва ни конвенция срещу изпушили лелки!!!

трябва ти и на теб един Макаренко. Строго възпитание, лигните да си ги взимат родителите и възпитават в частни детски градини.

А,те в Северозапада така си говорят за добро утро,не се обиждат.. Поздравяват се на смрадове,омразе,пустиняци,вместо добро утро те поздравява на майка...

Случай от ЦНСТ и ДДЛРГ, разказан ми от възпитателка: - Сигурно е мизерно в тези домове! - Не не е!- казва възпитателката!- Децата имат компютърна стая, стая за отдих! - Не е като едно време! - Обаче децата са различни. Онзи ден, те са няколко, та едно от децата каза " Аз тая помия няма да я ям" и хвърли чинията на земята! - Е какво беше яденето! - Пилешко бутче с картофки! - А другите ядоха ли! - Ядат си децата! Ама има няколко дето все нещо не им харесва! И ни заплашват постоянно, че ще ни учолнят и ще се оплачат на НПО дето идва всеки месец да правят анкети и на социалните! - Вие какво правите? - Търпим! Има и много свестни деца в нашия дом, които се учат добре, кандидатстват и ги приемат в университети, други започват работа, но тези за които ти разказвам, бягат, заплашват, хвърлят храна, чупят, заплашват ни с НПО и социалните!

Всички тези репортажи разкриват един много дълбок проблем - какво се случва зад вратите на защитените жилища, достатъчно ефективни ли са, що за персонал работи там, въобще доколко има реален подбор и контрол над работещите в подобни институции?Надали подписването на някаква конвенция ще реши с магическа пръчка всичко и ей така от въздуха в домовете за изоставени деца ще кацнат най-добрите лелки, учителки.Трябва си преразпределение на средствата в социалната сфера и най-вече воля на държавата да го направи.Какво пречи, вместо да се поддържат куп служби с дублиращи се функции, които уж контролират грижата за децата, парите да се дадат пряко за обслужваш персонал в защитените домове?Я нека заплатата на една такава жена е 1500-2000 лева, дали няма да има стотици кандидати за работно место, а и под лупа и със сто камери да бъдат наблюдавани, пак няма да липсват желаещи и съвестни хора, които да се отнасят с децата, като със свои.

Сега малко по научному. В братска вам Америка в средата и към последните месеци се правят ехографски снимки на плода и майките си ги залепят на хладилника. И ако се покажат малформации се абортират. Малко е цинично но такъв е живота. Те и затова не подписват конвенции а ние се чудим какви конвенции да подпишем за да си създадат Соросоидите работни места.

като напишеш в гугли "Американско семейство изостави 4 българчета седмица след като ги осинови" излиза подробно инфо по случая и... ти става кристално ясно що беснее учителката. великите, толерантните, възпитаните, хуманните американци изтърпяли цели седем дни (!!!) "българчетата", осиновени от подобен дом.(Двете момичета и две момчета са на възраст между 9 и 14 години са биологични братя и сестри. Родени са от една и съща майка, три от тях са и от един и същ баща. Родом са от Северна България и са оставени в дом за сираци, а родителите им от години не са търсили контакт с тях, нито са се интересували как са). повтарям-американците са ги изтърпели цяла една седмица...

От единичен случай искаш да направиш ....че това е правило. В огромната си част децата получават от чужденци истинско семейство.

От няколко случая и ти се опитваш да създадеш правило.

Аз досега не съм чувал НПО активистки да работят в такива домове! Отиват веднъж месечно с анкетни карти и толкова! Ей затова НПО-тата искат ИК, щото ИК задължава държавата да им осигурява многомилионно финансиране за- изграждане на защитени центрове( в които НПо активистите няма да работят като възпитатели естествено за мизерни заплати), семинари курсове, изготвяне на джендър програми в МОН за децата! И по гадното е, че ИК дава статут на НПО на над държавна институция, над националните закони, за мониторинг и контрол на нещо си( а не задължава НПО-тата да работят като възпитатели в тези центрове!

Нима това е от вчера този проблем!? Сега ще ни ги вадят тенденциозно такива епизоди и ще ни проглушат ушите, докато прокламират извратената Ист.конвенция за джендърите.

Не съм чувал НПО активисти/ ки да работят в такива домове за мизерни заплати, те си получават чуждестрани грантове в евро и $! Отиват веднъж месечно с анкетни карти и толкова! Ей затова НПО-тата искат ИК, щото ИК задължава държавата да им осигурява многомилионно финансиране за- изграждане на защитени центрове( в които НПо активистите няма да работят като възпитатели естествено за мизерни заплати), семинари курсове, изготвяне на джендър програми в МОН за децата! И по гадното е, че ИК дава статут на НПО на над държавна институция, над националните закони, за мониторинг и контрол на нещо си( а не задължава НПО-тата да работят като възпитатели в тези центрове!

НАСИЛНИКА в случая е ... ЖЕНА!Каква конвенция, какви пет лева ...

Предлагам всички дето се "изявяват по телевизията и се възмущават от възпитателките" преди да дават интервюта да покажат, че са взели да отглеждат по едно такова дете за поне година и са си поставили камера в къщи да гледами как го обгрижват!!!

Виж сега тези жени получават заплати за да ги гледат.Никой не ги е насилил да са там.Като взимаш пари ще даваш максимума от себе си.

това е максимума!

Колкото пари взимаш толкова труд полагаш! Ако една малка част от парите се насочат към центровете, увеличи се на 1500лв. заплатите, отделят се по 5 деца за възпитание, как мислиш че ще стоят нещата?????????

за осиновяване от чужденци. Защо законът не ги улеснява? В чужбита хората не правят разлика в цвета на кожата и етноса. Дайте им възможност да помогнат на изоставени деца у нас.

по-горе в коментарите е посочен такъв случай. американци са осиновили 4 циганета. и са ги върнали след една седмица! защо ли така?!

И после?! Ами то ще си е точно по цигански! Циганите го гледат за детски и помощи, а журналята ще го гледат 1 година, да покажат колко са хуманни!

много от вас знаят ,че много,много от тези деца са проблемни и нямат адаптивност към нормален живот,който изисква разбиране,усилие за учение ,труд ,разграничаване правилно от неправилно ,вече към 3-10г възраст ...Вместо ,обаче да са ученолюбиви ,съвестни,отзивчиви, голяма част от тях са опасно нагли -искат да изядат и чуждото парче храна,удрят при какъвто и да е проблем вместо да се поучат от критиката,те стават още по-лоши ,рушат,лъжат,пребиват ,блъскат и убиват,изнасилват ,мислят,че могат да правят каквото си искат,и никога не правят каквото трябва по човешките задължения ....-отчайващо поведение ,което те не коригират нито с добро,нито с наказания т.е. голяма част не могат да се адаптират към нормален живот,и неизменно си проявяват гените напр на родители с анти-социално престъпно поведение /прочетете за 15-те характеристики от рааждането до смъртта на този вид и другите личностови р-ва,които са генетично определение и малко се подават на възпитание в добро,или превъзпитание за корекция.../Както навсякъде по света -нека с повече фокус се изучава генетиката вкл за превенция на физически болести,които са свързани със значима инвалидност и смъртност,и огромни непосилни за никоя държава разходи за поддържане на живота,което обикновено изисква също и изкарване от редиците на човешките ресурси с оглед грижи за болните,до степен,че се нарушава здравето и реализицаията на здравите тежко, а здравеопазването до банкрут и разпад ....Образованието е ключът към по-добър живот и мир...Без социална справедливост няма мир и достойнство, а чудовищна експлоатация над съвестните и ад

И боя как ги прави по-адаптивни ?

A лигавенето ги правят това от което непрекъснато пищите - готованци с нагласа че всеки им е задължен..Писна ми от такива ''родители'' дето са с децата си 2-3 часа и дори тогава им се скарват или пошляпват а ако не го правят когато е наложително ги виждаме какво правят извън дома си..Какво да кажем ''премести си стола защото децата НЕ могат да минават''????пълна безотговорност към другите и незачитане на техните права и това е научено в къщи. Не казвам че трябва да се малтретират ама да са толкова невъзпитани не бива..Бий дупе за да не те бие гъзище...

И на какво си мислиш,че научаваш децата,когато си агресивен към тях?На мир и любов?Агресията води до агресия,която в България започва още от яслата,както и в много случаи и от дома..

А когато ги лигавиш непрекъснато какво си мислите че правите освен пълна БЕЗотговорност като пораснат..

Българката бие здраво, хич не си поплюва.

затова сме като викингите хард кор...

Тук си в дълбока заблуда-в Скандинавието ако има доказателства,че физически биеш детето си,ти го вземат без да се церемонят.

Циганите се гледат като всички с пари и по единично! Да гледаш банда цигани отгоре-отгоре не става!

Доста се пише за държавните ДДЛРГ или ЦНСТ, колко бил мизерни или некомпетентни служителите, ето един случай, разказан от възпитателка: Ти изследване ли си правил/ а? Опитвал/ а си се да осиновиш дете ли? Отиват да купуват обувки на децата в магазина, нови обувки, кой каквито си избере: - Тия селски обувки не ми харесват!- казва едно от децата. - Добре, ще отидем в друг магазин специално ти да си избереш какви ти харесват!- казва възпитателката. Отиват в друг магазин. - И тия са много грозни и селски!- недоволства детето. Отиват в друг магазин: - И тия не ми харесват и са селски! - Ами то повече магазини за обувки няма в нащия град !- казва възпитателката. - Тогава ще се оплача от теб на какичките дето идват( от НПО) и на социалните!- заплашва я детето!

На всички нас е ясно какво се случва в тези домове..... Това не е от вчера или онзи ден...... Задавате ли си въпроса защо точно сега излизат подобни кадри, от няколко седмици ни заливат с насилие над деца от педагози. Пак е пусната директива. В случая целта е джендърската конвенция. Ако целта им беше насилието, щяха да пишат деца, жени,мъже, а не социални роли, джендъри мендъри и подобни отклонения.

Отиват да купуват обувки на децата от ЦНСТ и ДДЛРГ) в магазин, нови обувки, кой каквито си избере: - Тия селски обувки не ми харесват!- казва едно от децата. - Добре, ще отидем в друг магазин специално ти да си избереш какви ти харесват!- казва възпитателката. Отиват в друг магазин. - И тия са много грозни и селски!- недоволства детето. Отиват в друг магазин: - И тия не ми харесват и са селски! - Ами то повече магазини за обувки няма в нащия град !- казва възпитателката. - Тогава ще се оплача от теб на какичките дето идват( от НПО) и на социалните!- заплашва я детето!

Документирайте и вие подобен случай, снимайте с телефон обувките и как детето отказва да му ги купите, направете един протокол и продавачката да с еподпише, били сте там, детето отказало обувки....... Купете му ги, зачислете му ги, пък ако иска да ги носи, ако иска босо да ходи.....

Знаете ли коя е най-голямата трагедия тук, че селяните вместо да си гледат компирите са принудени да гледат цигани! В тоя "дом" има и готвачки, чистачки...., които живеят от мизерната заплата да гледат цигани вместо да си гледат работата! Я тия специалисти, които много разбират от гледане на цигани, вместо да гледат цигани, пишат глупасти по вестниците и правят репортажи по ТВ!

Това само потвърждава , че жените въобще не са насилници и не бият никога.

Борованската учителка биеше като професионалист . Тая нагла жена се държеше в дома като пълна простакеса,а пред камерата говореше клишета съвсем обучено. Кметицата в сутрешното предаване пък се показа абсолютно неадекватна да реагира на ситуацията. Не знам дали тия клипове умишлено ни се показват заради ИК,но едно е сигурно че без тях нямаше да разберем какво се случва и че насилници могат да са и жените. Пълна деградация и никаква конвенция не може да го промени,а само строго прилагане на закона. Да работиш с деца не е за всеки и не е място където да се спасиш от безработица....това някои трябва да го разберат чрез силата на законите.

Тази нощ не можах да спя и станах да гледам малко порнак! Та филмът беше за две жени, които изнасилиха мъж, като преди това го биха здраво, защото беше завързан, с белезници и по никакъв начин не можеше да се защити!

"Да работиш с деца не е за всеки и не е място където да се спасиш от безработица" в малките градчета на седеммилионната ни държава е най-лесното нещо на света да намериш подходящия като качество и като количество персонал, за отглеждане на многобройния им контингент, редовно осигуряван от гетата и маалите. апропо, някой да е виждал циганки да РАБОТЯТ в тези "семейни домове"?!

Истанбулската конвенция ще ни реши всичките проблеми, ще видите!

Да, комплексираният мизерник /мъж, жена/ преди да удари, убие и унижи ще си я чете и ще си казва "аааааааа ми то не трябва така да се прави..."

Държавата е лишила тези деца от възможността да имат истински семейства с баща и майка. Т.нар. центрове за настаняване от семеен тип нямат нищо "семейно". Това е поредната институция. Похарчени са милиарди левове за прехвърлянето на децата от един дом в друг. Тези деца не могат да бъдат осиновени поради безумните ни закони.

така е. точно за тези деца се избиват българите да ги осиновяват.

Ти изследване ли си правил/ а? Опитвал/ а си се да осиновиш дете ли? Случай от такъв център, отиват да купуват обувки на децата в магазина: - Тия селски обувки не ми харесват!- казва едно от децата. - Добре, ще отидем в друг магазин специално ти да си избереш какви ти харесват!- казва възпитателката. Отиват в друг магазин. - И тия са много грозни и селски!- недоволства детето. Отиват в друг магазин: - И тия не ми харесват и са селски! - Ами то повече магазини за обувки няма в нащия град !- казва възпитателката. - Тогава ще се оплача от теб на какичките дето идват( от НПО) и на социалните!- заплашва я детето!

И къде е драмата тук-казваш на детето,това са обувките,ако не ти харесат,ходи бос тогава и точка.Без агресия.Да видим,дали ще тръгне босо.

Защо " НПО експертите по всичко" не направят детски градини, или поне да поработят като детски учителки на детска ясла или група от 10- 20 деца за месечната заплата на една детска учителка! Защо медиите и НПО-та не кажат колко е заплатата на една детска учителка на Запад, и колко в България? Какво като НПО-та и чиновници се бията в гърдите, че латекса, килима и дограмата в детските градини е по европроаграми за стотици хиляди и НПО заглавие за нещо си, а заплатите на учителките са ниски!

А те всичкото " НПО експерти по всичко" все социоложки, политоложки и психоложки с чуждо финансиране в евро или $, а детските учителки с мизерно заплащане! Това ли е уважението към труда на учителките, иначе изискванията към тях и трудовите задължения като, че ли заплатите им са по 2000 евро!

Това показва колко е изперкал народа. Всеки на тяхното място с мижава заплата и безброй финансови и други проблеми ще е същата истерия.

Явно "журналистите" много ги разбирате тия работи, ама не ги гледате вие циганетата! Могат да ги натоварят на рейса и направо във вашата редакция и в тая на "Господари на ефира", защото е много по-важно да си хуманист, а не само лай-журналист!

Ще ги гледат колкото Меркелката гледа емигрантите с "Добре дошли и бай, бай!" всичките ги изгони!

Това почва да ми мяза на истерията в САЩ с "насилваните" актриси.

да!

Аз предлагам всяко НПО да вземе по един дом с цигани, пардон, изоставени деца, и да се грижи за тях! Срещу държавните заплати на учителките там! Да видим колко са способни тези соросоидни правозащитници. Кънев да е директор на този дом, вместо да ходи по студиата на тв....

Много искате колега. Особено с получаването на държавните заплати. Тези хора имат много по-високи изисквания особено от към финикийските знаци. Европейци са - хахахах !

Много изродки работят в детските градини. После обясняват, че мъжете били насилници.

това не е детска градина с бели дечица на по три годинки. това са "семейни домове" за отглеждане на седмото, осмото, деветото и десетото дете на циганските фамилии.

белите дечица на по три годинки не ги ли бият?

доколкото се разбира от крясъците на учителката, тя я налага, защото цигането бяга и не влиза в час и не ще да учи. (аууу, каква изненада!) ами, поревете и се потюхкайте, но това реално май е единствения начин циганин да влезе да учи. не че си правя илюзии, че нещо ще научи, като влезе в час.