Видева: Конвенцията надгражда закони и пази повече жертвите

Целта на конвенцията е защита на всички уязвими групи от насилие, твърди Дияна Видева.

Обратно в новината

Коментари - Видева: Конвенцията надгражда закони и пази повече жертвите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Права си, лелче. Затуй закон - поне по една конвенция във всяка къща на нощното шкафче да ни пази от насилие, зли духове, магии и тъпи грозотии като теб.

и надгражда от 11 май 2011 година - когато е приета в Истамбул - вече почти 7 години текат ожесточени дебати, не само у нас и не от вчера, защо има подписали, но нератифицирали, щом е толкова съвършена? И най-вече защо е целия този зор от известно време насам - докато години наред само тясно специализирани организации за знаели изобщо, че я има. Каква е причината за тая лавина? И най-вече защо не само у нас има много противници на ИК?

ама отдолу. И леко отзад.

Ти, ако ми паднеш в ръчичките, моли се на конвенцията да те опази!

Слуги на Рогатия, че природата не търпи празно! Ботушът на грузинския маршал идва! Не може магарето да бъде шеф на коня, и болното и извратеното да властва над здравото и нормалното. Абе, защо само жени ратуват за приемането на тази Конвенция?! Да не би Рогатия да е в почивен ден и да е пратил своите труженички да го отменят, докато почива?! Въпрос на въпросите, който ни връща към едни отколешни времена!

просто ги е изкушил, и омаял със сладки приказки... И понеже при повечето от тях на горния етаж няма никой - са му се вързали.

Лицемерната благост и загриженост на радетелите на ИК е идентична в своята корист с грижите, които полага вещицата за добрата храна на Хензел и Гретел.

скъсайте този текст и подпишете нов! Този/съществуващ/ международен акт, документ, махзар и т.н.- не става за НИЩО! Ако става за нещо/новия /и народа ще го подпише! Говори се за дебат? Дебат-няма! Хората с 90% ви казват -НЕ, но вие си твърдите, че Вашите 10 % са по важни, защото ние сме малоумни. Защо защищавате само жените? Нали са равни всички по Конституция? Ама да... Защо да се тревожи някой? Цитирам статията тук отново: Цитат: "Там наистина се предвижда равнопоставеността на половете да залегне в конституциите на държавите, които са страни по нея, никъде обаче не става дума за трети пол или за брак за всички. Предмет на Конвенцията е насилието над жените и срещу домашното насилие - проблем, с който България също би трябвало наложително да се занимае." Кр.цит Пита се в задачата- Щом може така да се променят Конституция и Закони, защо ни е Народно събрание/Парламент/? Кому е нужно, щом е достатъчен един МС да подпише нещо и то да е над Конституцията? Същата тази, за чиято промяна са нужни 2/3 от гласовете на същото "ненужно" нещо. Това е "дървено желязо". Но те са "дървени глави" и ще ни го вкарат "желязото". Ще го усетим. Все някога- така ще стане. ПП Не съм срещу насилието на жени, каквото има. Изключителен противник съм на разграничаване по пол. Тази конвенция не прави нищо друго освен да ни връща в 14 век, докато ни обяснява как ще е в 34 век... Тъпо е написана- не друго!

откъде се навъдихте такива лъжци и лицемери против българщината и народ и държава...

Парица-царица, брат... Ако им дадат достатъчно - и майките си ще продадат...

ДААА,ТЯ надгражда/тя е над законите ни/...Над 20 закона трябва да се,,хармонизират с ,, нея!!!Нали не си представяте , че имаме над 20 закона за борба с насилието НАД ЖЕНИ...Тогава КОИ закони ОЩЕ ПРОМЕНЯ???/не обиждам доброто име /

В защита на тая конвенция са само представители на НПО-та и организации, на хранилката на чужди посолства! И всичките, като правило, работят срещу българския интерес! Не съм гледал (все още!!) каква е тая организация, чиито шеф е тая мазна кака, но съм сигурен, че не прави изключение от описаните по-горе! Ще проверя, за да съм убеден в това!

Kalin

Първо жертви не са само от женски род и второ като закона не е добър променете него а не ни пробутвайте конвенция в която освен насилие се прокрадват и бая други гадории!

ВБА

Аман от папагали. Кога ли, ще започнат да мислят с главите си, а не с.... Не разбраха ли, че все още има здравомислещи хора в голямата си част по света, а не сама тук. Те са против подписването на ИК. Американците, и те са против нея, като мислят за бъдещето на децата и внуците си и техните потомства...

Няма нормален и истински мъж да извършва или да одобрява насилие над жени.Когато нормална и истинска жена и нормален и истински мъж се обичат, и уважават, нормално е да правят истинска любов, и от тази любов да се роди истинско човешко дете.Според мен в далечния прицел на конвенцията е точно това дете ,възможността да се създатат закони ,които да улесняват отнемането на тези деца под различни благовидни предлози,за да се дадат тези деца, на тези странни същества ,за да могат по индиректен начин да се размножават .

И тая е на яслата на Сорос.

Затвориха психодиспансерите и сега ще отварят ''джендър офиси'' ... Първите им обитатели и клиенти, предлагам, да са нашите политици и НПО адвокатите, неДОтаковани : )

Видева, Видеваа... Жалко за името ти - нищо не виждаш !..

Вижда тя, само пачките с подкупи, които са й дали, да върви срещу волята на народа си...

> > >>малоумните привърженици на джендъризма о ДИР-а ме ме изтрият - Такова мислене води до твърдението, че съществуват не два, а четири пола според сексуалната ориентация. Следователно според Джудит Бътлър на всяка цена съществува идентичност, но тя не се определя от мъжката или женската битност, а от сексуалната ориентация дали човек е гей, лесбийка, би-, транс., интер- или по друг начин сексуален. Бътлър редуцира идентичността на човека, която се формира под многобройни въздействия, към които принадлежат неговите пол, семейство, култура и религия, до свободно избираема и променлива сексуална ориентация. Семействата според Бътлър се определят вече не от брака и произхода, а чрез произволни актове на временна принадлежност. В паралелния свят на Бътлър децата не се зачеват, а се проектират (designed) и се отглеждат с помощта на всякакви технически възможности като даряване на семенна течност, сурогатно майчинство, изкуствена утроба и генна манипулация. Бътлър се смята за най-значимата теоретичка на куиър теорията. Както и джендър, куиър е дума, конфискувана за нови съдържания. Думата queer трябва да неутрализира зависимостта от понятия, които дори при отрицанието на хетеросексуалността все пак я предполагат, като лесбийски, гей, би- и транссек- суален. Куиър е просто всичко, което не е straight (нормален = хетеросексуален). > Да ги видите ДЖЕНДЪРИСТИТЕ колко са нагли и сбъркани!!!

на ДЖЕНДЪРИЗМА все повече се припокрива с ЕВГЕНИКАТА - за Господарите и Плебеите!!!

Никога по-рано не е имало идеология, която да е искала да разруши половата идентичност на мъжа и жената и всяко етическо нормиране на сексуалното поведение. Идеологията се нарича джендър мейнстрийминг. На пръв поглед няма държавна идеология, която да се налага с насилие, но една нова джендър идеология тайно се внедрява на всички нива на обществото. Въпреки че народът не познава понятието, цялото общество се оджендърява. Като всяка утопична идеология тя иска да създаде един нов човек, който да проектира себе си, както сам желае. > през цялото време цитирах Габриеле Куби/сп. "Християнство и култура"

Специално за теб ще перифразирам един стар виц: Директор от соц-а раздал премии, но на другаря Петров не да, защото много го критикувал. Все пак наредил да му подарят голям негов портрет нарисуван от известен художник. На следващия ден изпратил секретарката да чуе какво си говорят хората и дали са доволни. Докладвала тя, че всички са доволни, а най доволен е Петров. Учудил се директорът и попитал как е станало така? Е така- сложил ти е портрета на портала с ценоразпис : 20 стотинки за плюене по порртета и 5 лева за препикаване. И да знаеш, рела, другарю директор никой не ще да плюе, а пикаят ли пикаят! Та ( не заслужаваш "госпожо") неуважаема Видева, ако утре ти сложим физиономията пред Народното събрание, площада ще стане на градска тоалетна!

> > link >Джудит Бътлър казва: Биологичният пол е идеален конструкт, който с времето бива насилствено материализиран. Той не е прост факт или статистическо състояние на едно тяло, а процес, при който регулиращи норми материализират биологичния пол и тази материализация се постига чрез постоянно принудително повторение на въпросните норми. (Бътлър, Джудит. Безпокойствата около родовия пол. Феминизмът и подриването на идентичността. С., Критика и хуманизъм, С., 2003. ) Преведено: изобщо не съществуват мъже и жени. Полът е една фантазия, нещо, в което вярваме, защото често ни е повтаряно. Родовият пол (джендър) не е свързан с биологичния пол, той не играе изобщо никаква роля, той възниква само защото е създаден от езика и хората вярват в това, което непрекъснато чуват. През погледа на Джудит Бътлър идентичността е свободно рееща се и гъвкава, не съществуват мъжко и женско същество, а само определено изпълнение (пърформанс), следователно поведение, което може да се промени по всяко време. В табуто върху кръвосмешението Бътлър вижда причина за фантазмата на половата идентичност като мъж или жена и причина за табуто върху хомосексуалността. Следователно то трябва да се премахне. Тя казва: Табуто върху кръвосмешението е юридически закон, който едновременно забранява кръвосмесителните актове и конструира някакви родово-полово белязани субективности чрез механизма на принудителна идентификация... Табуто върху кръвосмешението не само забранява сексуалното съединяване на членове от една и съща родствена линия, но включва и табу върху хомосексуалността.

>>>Авторката на джендър-идеологията лесбийката Джудит Бътлър: Няма мъже и жени! Полът е фантазия

>>>Вече е налице един проект, който отваря пред нехетеросексуалните възможността да изтласкат чрез активизъм проблемите със своята идентичност. В обществото на активистите е добре дошла не само всяка сексуална ориентация и практика, тук можеха да се получат пари и власт: пари текат в милионни потоци от кранчетата на ООН и ЕС към ЛГБТИ организациите, които ускоряват джендър мейнстрийма. (ЛГБТИ е възприетото международно съкращение за лесбийки, гей, би-, транс- и интерсексуални.) По-умните, академично образованите, получиха власт в международните организации, в университетите, медиите и съдилищата. Подривната джендър теория на Джудит Бътлър Главната идеоложка на джендър теорията е Джудит Бътлър, родена през 1956 г. Тя израства в САЩ в образовано еврейско семейство с унгарско-руски произход. През 1984 г. Йейлският университет й присъжда докторска титла за дисертация върху понятието за желанието при Хегел. Тя е професор по реторика в Университета Бъркли. От 2006 г. заема катедрата по философия Хана Аренд в European Graduate School в Швейцария. Един посредствен ум не би дръзнал да нападне половата полярност и цялата културна традиция на нашата земя с намерението да ги разбие.

112 ( нерегистриран ) 13.02.2018 16:11 *Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам" КУРСПАМ джендъри!!!

Видовден за такива като Видева

>Това пише в книгата си Габриеле Куби в своята книга Глобалната сексуална революция, Вълшебната дума беше джендър (gender). Старата дума sex (пол) трябваше да бъде заменена от нова, защото дотогава на въпроса: Какъв е вашият пол?, на хората им хрумваха само два отговора: мъж или жена. Понятието джендър (родов пол) беше въведено, за да постигне точно това чрез политическата борба да разколебае, дестабилизира, деконструира половата полярност. Това трябваше да се превърне в мейнстрийм, в неопровержим Zeitgeist (дух на времето). link

Аферим

А бе г-жа Видева, Как може да лъжете безсрамно - казвате, че конвенцията щяла да защитава всички насилени индивиди като жени, деца и индивиди сменили джендъра си по свое желание. А мъжете ? Г-жа Видева, май не сте чели конвенцията изобщо, защото тя е САМО за жени и деца. Тива само по себе си я прави дискриминираща относно мъжете и автоматически не може да бъде приета. Една малка подробност за вас г-жа Видева: "Член 72 от Конституцията: "Жената е равноправна с мъжа във всички области на държавния, частноправния, стопанския, обществения, културния и политическия живот. " Това е НАШАТА конституция драга ми г-жа Видева, и е видно че е равна към всички, а не като вашта дискриминираща конвенция. Докато има думата "социален пол" или джендър в конвенцията няма как да се ратифицира. НЕ на Истанбулската конвенция !

Още една овца с диплома. Я си кажи, че конвенцията позволява на администраторите на заплата + процент, да си правят ненужни екскурзии с измислянето на ненужни закони. Всичко, за което се говори в тази конвенция вече е заложено в българското законодателство, но няма кой да чете!

Видева, вие психолозите сте хора, които сте обучавани да влизате в мозъка на хората и да го препрограмирате. Без ИК, отец Иван ежедневно спасява жени и деца, от насилие. Христо от с. Леденика - също. Нивата не ще молитва, а мотика. Работа, работа и пак работа с рисковите групи. И образование, ама не джендър, а истинска просвета.

Ще скриваме всички коментари, които не споделят нашето мнение. Това е висша демокрация!

zeddd

Пълни глупости. Нищо не надгражда конвенцията. Тя да не е над закона?

За съжаление наистина е НАД закона - точно в това е най-голямата драма и опасност. Чети, преди да пишеш!

"Жена с увреждания е двойно по-незащитена." - защо госпожо Видева, нима, ако е мъж и е само еднократно незащитен Вие ще спите по - спокойно от добре свършената си работа? Болни мъже, които изискват специални грижи няма ли, те не могат ли да страдат в ръцете на гледачите си? Защо само жените, децата и всички останали, но не и мъжете, които също могат да попаднат в подобни ситуации? Защо между тези 22 прожектирани имена нямаше нито едно на омъжена 13-годишно майка или на момиче, убито, за да не накърни мюсюлманската чест на семейството - нали това е същността на ИК? Ами тогава да кажа на дъщеря си - бий момчетата щом ти харесва - те си нямат конвенция да ги защитава, а ти имаш права - нали уж учехме подрастващите да са равни в уважението си към всички. Или ако си бял, хетеросексуален мъж си виновник по презумпция - това направо ми крещи расова дискриминация? Или аз нещо не съм достатъчно грамотна да си отговоря на тези въпроси?

ChatGPT

Конвенцията е ненужно разхищение на хартия! Щом закона до сега не ги е опазил тези групи каква надежда имате този къс хартия да промени нещата?

Добре де, потърсете "ДЖЕНДЪР ИДЕОЛОГИЯТА ВОДИ ДО ЗЛОУПОТРЕБА С НАШИТЕ ДЕЦА"

Обещавам, да публикувам мнението на американските педиатри във всички статии в защита на ИК, които ДИР-ниците снасят. Американският колеж на педиатрите приканва здравните специалисти, преподавателите и законодателите да отхвърлят всички политики, които карат децата да приемат като нормален живот химическата и хирургическата промяна на противоположния пол. Фактите не идеологията определят реалността.

ДЖЕНДЪР ИДЕОЛОГИЯТА ВОДИ ДО ЗЛОУПОТРЕБА С НАШИТЕ ДЕЦА!!! 3. Убеждението на човек, че той или тя е нещо, което не е, в най-добрия случай е знак за объркано мислене. Когато друго здравословно биологично момче вярва, че е момиче, или друго здраво биологично момиче вярва, че е момче, съществува обективен психологически проблем, който се крие в ума, а не в тялото, и трябва да се третира като такъв. Тези деца страдат от дисфория на пола. Дисфорията (GD), посочена по-рано като нарушение на половата идентичност (GID), е признато психично разстройство в най-новото издание на Диагностичния и статистически наръчник на Американската психиатрична асоциация (DSM-5). Психодинамичните и социални теории за обучение на GD / GID никога не са били опровергани.  4. Пубертетът не е болест, а хормоните, блокиращи пубертета, могат да бъдат опасни. Обратими или не, хормоните, блокиращи пубертета, предизвикват болестно състояние отсъствието на пубертет и възпрепятстват растежа и плодовитостта на предишно биологично здраво дете. 5. Според DSM-5, 98% от половите (джендър) объркани момчета и 88% от половите (джендър) объркани момичета в крайна сметка приемат биологичния си пол след естествено преминаване през пубертета. 

Въртят сучат джендъристите, но българинът ще му свърши търпението и такива като тоя джендър на снимката ще яде як лобут!

Американският колеж на педиатрите приканва здравните специалисти, преподавателите и законодателите да отхвърлят всички политики, които карат децата да приемат като нормален живот химическата и хирургическата промяна на противоположния пол. Фактите не идеологията определят реалността.  ДЖЕНДЪР ИДЕОЛОГИЯТА ВОДИ ДО ЗЛОУПОТРЕБА С НАШИТЕ ДЕЦА!!! 1. Човешката сексуалност е обективна биологична двоична черта: XY и XX са генетични маркери за мъж и жена, съответно не генетични маркери на разстройство. Нормата за човешкия дизайн е замислена като мъжка и женска. Човешката сексуалност е двоична по дизайн, с очевидната цел да пребъде възпроизвеждането и процъфтяването на нашия вид. Този принцип е очевиден. Изключително редките нарушения на сексуалното развитие (DSD), включително, но не само фетуализация на тестисите и вродената хиперплазия на надбъбречните жлези, са всички медицински идентифицируеми отклонения от сексуалната двоична норма и са правилно признати като нарушения на човешкия дизайн. Лицата с DSD (наричани също intersex) не представляват трети пол.  2. Никой не се ражда със социален пол (джендър). Всеки се ражда с биологичен пол. Социалният пол (джендър) (осъзнаване и чувство за себе си като мъж или жена) е социологическа и психологическа концепция; не обективно-Aбиологична. Никой не се ражда с осъзнаването си като мъж или  жена; това осъзнаване се развива с течение на времето и, както и всички процеси на развитие, може да бъде дерайлирано от субективните възприятия, взаимоотношения и неблагоприятни преживявания на детето от ранна детска възраст. Хората, които се идентифицират като чувстващи се като противоположния пол или някъде между тях, не включват трети пол. Те остават биологични мъже или биологични жени. 

Дрън-дрън та пляс! Абе "госпожичке",можете ли да си отговорите на един елементарен въпрос: -толкова ли е трудно да напишете еди н ясен и разбираем текст? Не вждате ли,че с хаотичните си обяснения се иплетохте като "пате в кълчища"? Това ли са ви приоритетте в днешно време? Къде бяхте( и сте!),когато в Сирия,под "мъдрите" погледи на коалицията (ЕС/САЩ),клаха като пилета жени,деца,мъже и най-вече ХРИСТИЯНИ? Защо не вдигате глас срещу смъртното наказание в САЩ? Защо не сте против лагера в Гуантанамо? Защо не сте против многоженството ма мормоните? И още хиляди "защо?" Вие се изправяте срещу православие и католицизъм,както и срещу мюсюлманството- т.е. срещу изконни човешки ценности,с вашите измислени,ама явно добре "подплатени" "джендър идеи"! Кога ще се явят имената на авторите на този пасквил-наречен КОНВЕНЦИЯ? Кога и от кого си получиха хонорарите?

Колкото повече се пънат разни персони от "страната на лъжците" да хвалят ИК, толкова повече се убеждавам, че има нещо много гнило, коварно и прикрито в нея!