Жена загина при опит да пресече АМ ”Тракия”

69-годишна жена е загинала на място, блъсната от лек автомобил при опит да пресече магистрала "Тракия" край Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Жена загина при опит да пресече АМ ”Тракия” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слаба физическа подготовка.До края на мандата ще ви науча да подскачате като зайци

Не се притеснявайте! Човекът ще бъде оправдан! Особено ако вече е било мрачно и жената е скочила внезапно пред автомобила. Ще позамерят спирачен път, туй-онуй....! Никой не може да реагира адекватно и да спре или да навие волана, защото при висока скорост това означава премятане през покрив, а и засягане на другите участници в трафика наред с бабишкерника, решил да си тури край на живота. Така че всичко зависи от зловещите, пардон вещите лица!

vasil

Преди време моя роднина на възраст си счупи крак,прескачайки мантинела по средата на булевард,на около 30 метра от пешеходна пътека.

Народе български, чети и препрочитай написаното от теб за ближният си. Не се питай, не се оплаквай, защо си нещастен, прокълнат и никога добро не видял..Толкова жестокост не може да се види и между врагове. Утре някой от теб и рода ти може да е под гумите, рано или късно казаните думи за починалата ще бъдат изискани от теб..Нека душата на тази жена да намери покой. А вие си носете греха за казаното.

народе ... има си места за пресичане, то е ясно че не се глобяват пешеходци, особенно баби и бременни, но поне мислете и за другите хора, не са машини а и не могат да са против физичните закони

Не стига, че лудото бабе му е стопила лагерите на човека до края на живота му, ами и тъпите куки го прибрали за 24 часа! А и още колко ще го разкарват!

Добре, че не е било някое дете иначе щеше да лежи ефективно в затвор

Ако беше на моторна шейна нямаше да го задържат и коментарите под статията щяха да сса спрени.

Тъпачка! Смешно ли ти е?

Sm3hurk0

..мъжът е задържан за срок до 24 часа За грешката на една изтрещяла самоубиица ще почерните живота на човека....

Наистина жалко! На бул. Цар Борис III, на пешаходен светофар, свети зелено. От далеч се чуват сирени, всеки, който се оглежда я вижда, светлини всичко... автомобили правят път, всеки на пътеката се разбяга. Обаче една кифла я гледам, как пресича, че и като народна песен се носеше... гледайки и пишейки на телефона. Линейката трябваше да намали и да й сигнализира звучно..., защото щеше да я отнесе. Е добре де, пресичаш булевард макар и на зелено, толкова ли е трудно човек да се огледа, сирени се чуват макар и със слушалки. За едното нищо, Слава Богу се разминаха. Всеки втори - трети пресича гледайки в телефона...

За газене на кифли, съдят, като за циганин - демек, като за човек!?!?! За съжаление!!!!

те го правят нарочно' демонстрерат непокиза и че те решават кое кан и кота.

Да почива в мир женицата, но в случая това може да се счита за чисто самоубийство. Има държави (например Италия), където ако пешеходец тргне да пресича на НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО място (както е в случая), и бъде блъснат от кола се счита за опит за самоубийство и водачът на мпс-то няма никаква вина. Не може да се юрнеш да пресичаш магистрали, още повече по тъмно и да очакваш, че някой, каращ с 60-120км ще може да спре с 3 метра спирачен път. Да, то на село хората са свикнали с колетото, с каручката, прррррррр и коня закове на място копитата. Горката женица просто е живяла на друга скорост :(

тъкмо е слязла от мантинелата- какви 60км? в тази лента ако някой се движи със60 е опасен за движението а на магистрала минималната скорост е 80 и то в дясната лента

"Несъобразена скорост!" Абе, нещастници защо човекът е в ареста, Бе! Какво е виновен. Не му стига, че оная кифла-самоубийца му е съсипала нервите и животът, ами и затвор. Вие нормални ли сте, еййй!

Тъпа патка! Вече живота на човечеца е съсипан.

Първо едно голямо ИЗВИНЕТЕ на скърбящите и: Второ да информираме Истанбулската хнонвенция за насилие над жените. Съжалявам за сърказма.

САРКАЗЪМ

Преди доста години брат ми имаше един инцидент на тази магистрала. Настигал камион, когато от каросерията му изпаднала някаква дъска от товара и го пернала отпред по бронята. По колата нямаше почти никакви щети, беше спукана и одраскана бронята, обаче номерът паднал и вятърът го отвял по средата при мантинелата - в храстите. Викнали КАТ и докато чакат брат ми и жена му решили да приберат номера. Един час са дебнали да пресекат половината магистрала, но безуспешно! Накрая дошли КАТ-аджиите, спряли движението и прибрали номера. Не знам какво си е въобразявала бабата ... при това по тъмно.

Tака.Искам да ви разкажа нещо.Живея в София.Наблизо има спирка на трамвая.Когато трамваят спре и пътниците слезат....завиват зад него и пресичат неправомерно,криволичейки между спрелите мпс-та на сфетофара.На въпросния светофар има регулирана пещеходна пътека! На 10 метра от спирката!!!!!!От 10 човека само 1-2 ма отиват на светофара. Никога не съм видял милиционер,камоли някой глобен.Всеки може да си направи извода.Какво беше? 80% ....какви ?!????

Не 80%, почти 100% са дебилите у нас!

Жал ми е за шофьора! 19:10 си е тъмно, а по Тракия трафикът си е постоянен. Щеше да е новина, ако беше успяла да пресече.

Да не е пресякла на червено?! Шофьорът няма вина, но ще го отнесе. И все пак това е магистрала. Не се очаква да се оглеждаш за зебри и пешеходци.

За едната гражданска го е направила- нещо да остави на наследниците. Всички знаем какво се случва като се ходи по магистралата. Няма място за оплакване на жената. Тия приказки карали като луди със 140 км/ч са за идиоти. Който е бил в съд и поне малко е чел законче знае, че никой няма право да причинява смърт. И жената го е научила и е решила да остави нещо на роднините чрез саможертвата си. На 69 години всичко е ясно. Само дето един водач сега гледа като изтрещял. Дори и роднините на жената едва ли схващат какво е направила за тях и кефа им.

Няма такава хипотеза - ГО се изплаща от застрахователя на виновната страна. Няма начин да изкарат шофьора винове, хеле пък застрахователя да приеме иска.

Обезщетение се изплаща на невинната страна, в случая на нейните наследници. Кодексът на застраховането човек... и законът за задълженията и договорите ...

оставете жената. бързала е за "вносно" по-евтино кисело млеко "отсреща" в лидл, аможе би за домати, актоп всяка простакеса от съда, но тези вещици от съда не измират. защо? подкрепящите анадолската конвенция, отричаща Природата да отговорят!!!

Беше април месец някъде към 21-22ч. Малко преди светофара на Евлоги Георгиев и Цариградско шосе посока НДК изведнъж изскочи откъм канала някаква бабичка, валеше силен дъжд а аз си карах с 30-40 км... Добре че нямаше движение, колата се завъртя яко но успях да спася и да не нацелят бабата. Обаче как си представяте на магистралата със скорост 120-130 км/час да се спре... Няма начин.

Според мене има Гоооооляма разлика м/у центъра на софия и магистрала.

По-важното, спасил си себе си. Пали една свещ и господ да те пази от бабички и други пешеходни камикадзета.

Как карат като луди тез шофиори. ... таз невина женица можише да доживее още едно 30-40години. Тоз шофиор за смачкване на жертва само 24 часа ли мо дадоха? Скапана даржава добре че имегрирах в циливизациата

Е какво да направи шофьора? Да кара с 60 на магистралата ли? В случая тази луда дама е виновна за всичко. Каквото е търсила това е намерила, жалко за шофьора.

Ти добре си емигрирал, че един неграмотник по-малко. И да не се връщаш.

женадарменче ту ми ку та сбарам шта прасштиа и ке засереш каватратни лаена дришлю ту ми

Баце, в трите ти изречения, направо се отегчавам да ти броя грешките.

епа нема ли пешеходни пътеки на магистралите за идиотите? или пак ще го минем в графа "домашно насилие", а педофили?

Пешеходна пътека на магистрала ?

Защо са задържали човекът?!? До кога шофьорите ще са виновни по презумпция?!?

Искрено се надявам шофьорът после да осъди МВР за незаконното си задържане и да получи подходящо обезщетение.

не пази другите, няма как да опази и себе си

Шофьор ли си? Знаеш ли как се спира рязко като се движиш със 100-110км/ч по магистрала? Не, че не е невъзмжно, но трябва да имаш бая опит зад гърба си като шофьор.

Опит не знам, но ти трябва време и разстояние, не може изведнъж - хоп и стоп!

Оня ден едно тамагочи си мина на червено посред движещите си коли и свирканията без да му пука. И то въпреки че видя сфетофара подсмихвайки св. Полиция никаква. Та сигурно и тук тамагочито е мислило че някой ще спре от 120 да му направи път на магистралото. А реакцията на полицията си е тотално неадекватна при положение че си е налице самоубийство. И без това шофьора е в шок че му трябва и допълнителна доза кретенизъм.

УТРЕ, УТРЕ, ВИНАГИ УТРЕ И ТАКА МИНАВА ЖИВОТЪТ ЗА ТЕБ Човекът е ОБЩЕСТВЕНО животно. Цялата ВЛАСТ произтича от ГРАЖДАНИТЕ и НИКОГА не се връща КЪМ тях. На бедните хора НЕ им достига МНОГО, на алчните - ВСИЧКО. Няма значение ДАЛИ сте се продали или са Ви купили - все ще ТРЯБВА да си го отработите като проститутка. Когато Ви НАБИВАТ нещо в главата, обикновено Ви ИЗКАРВАТ акъла. И ВАЖНИТЕ клечки са от дърво. Утре, утре, ВИНАГИ УТРЕ и така МИНАВА животът за теб, нали. Търговците и представителните политици ВИНАГИ продават това което НЕ са направили. Kрадците и представителните политици ВИНАГИ продават това което НЕ е тяхно. Проститутките, представителните политици, журналистите и духовниците ВИНАГИ продават това което НЕ би ТРЯБВАЛО да ПРОДАВАТ. Кой още ТВЪРДИ, че светът НЕ се крепи САМО на ТЪРГОВИЯТА. Лошо живеят тези, които СМЯТАТ, че ЩЕ живеят ВИНАГИ. Който ИЗГУБИ честността си, НЕ МОЖЕ повече НИЩО да изгуби. Каква полза могат да донесат САМО законите ТАМ, където НЯМА нравственост. Отначало ли е НИЩО - и нататък НИЩО. Всичко САМО се изменя и НИЩО не се губи. Усмихвайте се...УТРЕ ще бъде по-зле. Докогато ТОВА е истина, ТОВА ще е ИСТИНАТА.

Дано този шофьор осъди всичко и всички полицаи прокурор или който е там "легалния престъпник", който е издал заповед да се задържи истинската жертва на тази катастрофа...тоя човек няма душа и сърце ли...за неговата травма, кой ще се погрижи... вместо да го видят да не полудее...тия примати го арестуват...мутренска държава...вчерашните мутри, станали властимащи и какви закони имат и прилагат...

За всички които вменяват на 100% отговорността за живота на пешеходците на шофьорите и 0% на пешеходците ще посоча няколко факта. 1. Няма нито един акт или фиш издаден на пешеходец за неправилно пресичане. За шофьорите- десетки хиляди. 2. Магистралата е път който от закона е предвиден за движение с висока скорост. Минималната скорост е 60 км/час. 3. Закона ЗАБРАНЯВА пресичането на магистралата от пешеходци. 4. Максималната разрешена скорост на магистрала е 120 км/час. Жената, както е описано в материала е прескочила разделителната мантинела, то жената е навлязла в лявата лента, която е най-високоскоростна. Не ми се мисли какво е можело да стане, ако шофьора е набил рязко спирачки и да прави разни маневри. Колко хора щяха да загинат и пак пешеходецът невинен по презумция. А от друга страна в дори и редките случаи когато закона оневинява напълно водача, не отчита какви психологически травми е получил от катастрофата. Та закона трябва да криминализира и поведението на пешеходците.

Макс. скорост по магистрали е 140!

Благодаря за корекцията.

ТИ ЛИ ИЗБРА СОБСТВЕНОТО СИ ИМЕ Ти ВИНАГИ си бил ЗАБЛУДЕН от обществото да гледаш САМО в определени посоки. Обществото те е превърнало в БИОРОБОТ-роб. Съществува ГОЛЯМ заговор. Всяко малко дете е увредено - незабавно. В момента, в КОЙТО се роди, обществото ЗАПОЧВА да го уврежда. Преди да разбере, той е роб и е осакатен, осакатен по хиляди начини. Когато човекът е осакатен, ще ТРЯБВА да ЗАВИСИ от семейството, от обществото, от държавата, от представителното правителство, от полицията, от армията, ще ТРЯБВА да ЗАВИСИ от ХИЛЯДИ неща. И заради тази ПЪЛНА ЗАВИСИМОСТ ще си ОСТАНЕ роб завинаги, НИКОГА няма да СТАНЕ свободен човек. И така, обществото като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура) осакатява , осакатява по толкова ФИНИ начини, а ти НЕ разбираш. Преди да УСПЕЕШ да разбереш нещо, ВЕЧЕ си осакатен. КОЙ СИ ТИ тогава тук и сега. Ти даже НЕ си избрал СОБСТВЕНОТО си име, други са ти избрали уж ТВОЕТО собствено име, тогава ти какво МОЖЕШ след това САМ да избираш. Други са избрали ТОВА което си, такъв какъвто си, ДРУГИ са избрали да си това, а ти КЪДЕ си тогава тук и сега.

тук всички са господари на таралясняците си и защитават свободата си да убиват

Защо са задържали шофьора? Той е най-потърпевшия от ситуацията, затова ли е "награден" с арест? А тъпанарите, които трябва да осигуряват спазването на правилата за движение, тях кой ще опандизи? Че най-накрая да се сетят, че са ДЛЪЖНИ да осигурят превенция срещу всякакви идиоти по магистралите, включително и щъкащи през платното пешеходци.

"...че са ДЛЪЖНИ да осигурят превенция ..." И как според теб технически е възможно това? Как да спреш всички луди? Повече ми е жал за шофьора в този случай.

valentor

140 км в час законно разрешени са за 1,6 секунди към 62+ метра , при неосветеност -??

Мрежа между двете платна. Не е трудно. На Цариградско сложиха такава на места и има ефект.

Технически е напълно възможно, даже съвсем лесно. В Сингапур, например, е направено отдавна. И то така, че: на никой и през ум да нарушава правилата; на никой, който му е работа да контролира, за секунда не може да си помисли, да не го прави. Ако въпреки това се случи, някой да сгафи, той е 100% установен, съответно глобен и най-лошото за него, обществено порицан.

valentor

и летните съботнонеделни шЕфьорЕ

всички съжаляват шофьора, а никой не съжали мъртвата жена... еснафи, егоисти, лицемери...

Само терористка може да ти изскочи пред кола на магистрала. Защо да я съжаляваме? Затова, че не е успяла да изтрепе хората ли?

какво е търсила тази там, болният ти мозък осъзнава ли че е могло да стане верижна катастрофа и да загинат много невинни хора заради тая. Та да, жал ми е за шофьора, защото не той е избрал тази ситуация, а тази дето е там дето не и е мястото.

Да впишат в конвенцията и защита на жени от прегазване пресичащи магистрали.

значи лекар със скалпел в ръката, вадещ тумор от мозъка на полумъртвец, няма право да греши, а шофьор на магистралата по презумпция е безгрешен и може да гази наред

Извинявай но нещо тезата ти е неясна.

да ти направя ER диаграма

егати и въпиющата тъпота...направо ти изпарява мозъка, като четеш такова изказване

шофьор и мозък...

Сега шофьора да заведе дело срещу мвр за неправомерно задържане и полицейски произвол. Нито е извършил престъпление, нито е виновен за нещо, за да го задържат. Крайно време е т.нар. пешеходци да проумеят, че когато пресичат където и както си искат, вината за последствията си е само и единствено тяхна

Абсолютно! Оня ден една кифла с таблет в ръце и слушалки в ушите се беше подпряла на един пътен знак и говореше. В един момент изскочи на улицата! Едва успях да спра. И ми показва ... пръст! Как си мислех да сляза и да й забия един!

Пресичането на нерегламентирани места в и извън населеното място трябва да се криминализират. Не може на толкова шофьори да им побелява косата от камикадзета и да им тежат на съвестта. Сега някой ще каже, че качественият шофьор върти очите на 360 градуса и винаги ще успее да спре. Глупости. Чукайте на дърво да не ви сполети подобна беда

къде ще я съдиш, при св. Петър ли?

много пенсионери с 40 годишен стаж и 180 лв. пенсия, окуцели и оскотели от работа и мизерия, едва ли някой от тях се интересува от комфорта на "ближните" си

и още нещо - взема се проба за алкохол на водача, а на пешеходеца защо да не се взема, каква е разликата?!?

Чисто самоубийство е това..

Обръщаме внимание на възрастните жени, които искат да си отидат от тоя свят да не повлачат след себе си невинни хора!

всеки е допринесъл с нещо, за да се стигне до тоя скапан живот

Идиотски действия та полицията

И защо е задържан? Защото е карал по магистралата ?

Виновна е загиналата, а шофьорът е невинен! След като е дал отрицателни проби за алкохол и наркотици, на какво основание го задържат за 24 часа? А ако загиналата беше предизвикала тежък инцидент и беше останала жива, а шофьорът загинал? Щяха ли да ѝ направят алкохолна проба и да я задържан за повече от 24 часа, като виновна? Нещо много, ама много не е както трябва с нашите закони!

Пуснете набора бе,говедааа? Защо го задържате? Вместо да му окажете помощ,най-вече...психологическа... Какво е виновен човека...магистрала е...тъмно...19,30...що дири тая овсъ да изкача,като заек и то откъм разделителната мантинела?... Съчувствам на набора....какво е преживял???? ...... Имал съм подобен случай преди много години....една луда ходеше по осевата линия в 01,30 през нощта....извън града...бях млад и я забелязох в последния момент....като. Успях да я избегна и слязох фа се разправям с нея....тя ми отговори:.... ,,аз съм препинателен знак...удивителна...и ттябва да ме спазваш..." Луда работа....лудааа! Тогава нямаше GSM-и,но имаше патрули през 5-10 км....милиционерски...дори посред нощ....Тс от един такъв,разбрах,че тоеа не е/първото такова изпълнение.... Не ми се мисли,какво щеше да стане,ако бех я забърсал със стотака...

Задържан за 24 часа? Значи за убийство на пеш. пътека в града - нищо, за убийство на пешеходец на магистрала (?!) - арест? Защо не се разследва как жената се е озовала на магистралата - нали има оградни съоръжения? Кой ги е слагал, кой ги инспектира/поддържа? Сигурен съм, че виновен ще изкарат шофьора

то точно наобратно трябва да е ... на магистралата въобще да си го пуснат човека поживо поздраво и да му платят щетите

Тия магистрали нямат ли предпазни мрежи?!никакви крави, пешеходци у т.н