Средната пенсия в Гърция е 894 евро

Средната пенсия в Гърция по данни на Министерството на труда е 894 евро.

Обратно в новината

Коментари - Средната пенсия в Гърция е 894 евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едва 894 евра ? Гърцити просто си нямат представа какви пенсии ще получават пенсионерите в България като построим новия живот под ръководството на политическата партия !

песиите на гърците са тотално не реални с оглед на икономическите им възможности друг е въпроса че от тази сума поливината отиват за квартира( в бг пенсинерите живеят в болшинството в собствено в гърция точно обратното) и като се има напредвид че е и двоино по скъпо може да си предсявиш защо протестират пенсионерите

Герберун, ти хептен откачи. Не стига, че имат много имоти, гърците имат и много земи.

Етиопските цигани си лежат и пийват узо, а ЕС ги спонсорира, само защото са външна граница....

Лято, жега невероятна, седят си двама гърци на сянка и пият узо. - Лошо, Ставрос, лошо! Ще трябва да се работи! - Кой, бе? Ние ли?! - Не бе, Ставрос. Германците!!!

С кво са повече гръцките пенсионери от наште? По умни са? По убави? Повече са работили? Не е справедливо толкова голяма пенсия да имат!

Работили са да..повечето поне на две места работят значи не са мързеливи няма 8 часа там и не роптаят като нас работил съм с тях много години и го знам плюйте колко то искате е има и мързеливи.

Средната пенсия в Гърция е 1800 лв. В България средна пенсия 341 лв. Гърция е Фалирала и ГЕРБ ни Плашат с Гърция. България след 9 години с ГЕРБ била Стабилна ! Нямало кой да работи защото хората Бягали от ГЕРБ !! Какво да правим?? Да сменяме Държавата , или да Сменяме ГЕРБ ???

Когато си прозззз всеки се възползва -като онази приказка за баницата.....!!!!

на заплатите и у нас следват принципа "По-млад пенсионер - по-висока пенсия". Разбира се нашето ниво е далеч от пенсиите на гърците като цяло. Освен другото преди 4-5 години средната пенсия там беше 1100 евро и при пенсиониране - дар от държавата парцел на морския бряг с оглед развитие на туризма. У нас настана мутренска вакханалия.

Тези хора взимат тези пари абсолютно незаслужено. Явно далаверата на ЕС е доста сериозна, за да се поддържа това абсолютно нереално ниво, но това рано или късно ще рухне. Няма как средната пенсия в Гърция да е толкова висока

Могат не могат това е факт -злобата не може да го спре така че да си видим нас как ни лъжат и ние им вярваме така е при телета.

И докога ще рухва тази Гърция?

Благодарение на "БОРИСОВ 2" има следното решение: "Как да се осъвременяват пенсиите за трудова дейност от 01.07.2017 г.". В Параграф 53, ал. 2 от ПЗР на ЗИДКСО от 2015 г. се постановява, че пенсиите, отпуснати с начална дата до 31 декември на годината, в която процентът по чл. 70, ал. 1 от КСО достига 1,500%. Така аз ще чакам момента когато тазгодишният процент от 1,126% нараства по "Швейцарското правило" с 3,8%-та с предвидения в бюджета за социално осигуряване за 2018/2019 г. да нарасне до "астрономическия сумарен процент" 1,164% .Или казано по друг начин, до преизчисляване на пенсията ми аз ще чакам 2027-ма година когато ще се премине зададения 1,500% с размера на пенсията ми от 2016 година. Сега съм на 71 години и ще гласувам винаги, за достигане по-скоро на кабинет "Борисов 6". Жалко за "магарето" му, Цецка Цачева, за която гласувах миналата година на изборите за президент. А ние българските пенсионери предпочитаме ЛЕТАЛЕН ИЗХОД, пред протести за достойни пенсии, както правят полЮцаите.

Руснаците изкупиха тук над половин милион жилища. Нашите въшливи джендъри коментират и плюят Русия. А бе дават му данни за Гърция където пенсии и заплати са огромни в сравнение с нашите, тези изроди сравняват с Русия ,където под 250 евро няма пенсия. Пенсионер се вози в града без пари. Ток, газ, парно са без пари, да не говорим за данъци. Ако не беше Русия в ЕС щяха да приемат Туна вилаети

в Русия да се пенционираш при тия Убавини.

Средна пенсия в Гърция...Средна пенсия в България... Кога ще ги настигнем гърците?! Никога! Мин. година увеличиха на 2 пъти с по 20 лв. само минималната пенсия. Откакто ГЕРБ е на власт, не е правено преизчисляване на всички пенсии спрямо осигурителния доход. НЯМА справедливост. За последно пенсиите са преизчислявани през 2008-а с осигурит. доход за 2007-а. 1.6 млрд. лв. струва преизчисляването на всички пенсии. 1.6 млрд. лв. ГЕРБ прибира от джоба на пенсионерите. От здраве, от пенсии... отвсякъде крадат гербероидите, за да са отличниците на Европа. Не могат да вдянат, че са отличници по налагане на мизерия. За Кумовете и Кумиците не се отнася - изградиха си комунизма.

Мани ги гърците! Дано скоро стигнем руснаците, дето средната пенция е 95 Евро!

А дано, ама при тези еврогейски крадци едва ли.

Мозъкът ти е шмиргелован още при раждането ти.Под 300 еро няма пенсия в Русия бе боклук. Пенсионер пътува в градски транспорт без пари и доплаща 30% за самолет, кораб и жп Да не говорим за цени на ток, парно, бензин, газ. Ходи и се гътни някъде

Драги пенЦионере, и аз иптам същото. За 2017-а год: Средният размер на пенсиите за старост в Русия е 13 620 рубли (213 евро) Справка - Инвестор.БГ Освен това, жените се пенсионират на 55 години, а мъжете на 60 год. И пенсиите на руските пенсионери по старост надвишават с 60% линията на бедността в страната. А ние си имаме и работещи бедни: "Над 5 млн. българи живеят с доход по-малък от необходимите средства за издръжка на живота, сочат данните на Института за синдикални и социални изследвания на КНСБ за потребителските цени и издръжката на живот в България. Според наблюденията на анализаторите близо 77% от домакинствата в страната живеят с общ доход на едно лице под необходимите средства за издръжка."

Разликата между нас и гърция е, че докато ние лапахме мухите под опеката на руснаците, гърците се възползваха от благините на ес.

Смени си турската фамилия и си изрови членската карта на БКП

Бая мухи си излапал и лапаш.

Никога не можем да стигнем етиопските крадци.

За етиопеца Жан ли говориш, когато пенцията ми беше 2 Долара!

Щастието не е в парите, а в тяхното количество!

Превод : Ние взимаме щото тука не е имало комунизъм /разруха / , а при вас 45 г + 20 г =65г пълен провал , ще ви трябват 200г да взимате нащи пенсий

У нас почти е максималната пенсия.За почти петдесет години стаж,мой близък все 207лв. Африка са по добре от нас

При комунизма 10 лв. се равняваха на 1500 лв. при скапаната демокрация бе толум. Дядовците помагаха на деца и внуци..Аннадънмо кьор кьопек

бостанджия ли си мюмюн ли си , май си тъпанар , бегай у анадола и не взимай отношение тука бе АЧ КЮПЕК

заминаха на запад да не гледат трагедията на родителите си.

Нямат значение парите !България е на първо място! Може и лев да не вземаш,но Родината е само една! Трябва да я пазим и защитаваме!Имаме само една България!

Тази България не е наша,тя е на комунистите!Защо трябва да се биеш за Първанов Костов Плевнелиев стари комуняги! Те са много повече за изреждане!Не си давай живота за тях!!!

Не е на комунистите, а на бандитите. Това, ме бандитите експлоатират комунистическата идея, за да са по-приемливи в обществото е друг въпрос. В момента, както и от 30 г. насам БГ е на бандитите. В омента начело на бандитите е Боко - толкоз.

между грък и българин е като между Сократ и бай Ганю

Средната пенсия в Гърция е 894 евро! Средната пенсия в България е 220 евро! Средната пенсия в Русия е 110 евро!

за тока, бензина, наеми, данъци...

А бананите, и тук и там са по 1€!!!!!

не вземаи името на пурко !!! и пурко и тодор колев са 10000 пъти по читави от теб !!!

Кажете в кенефа раССия, колко е средната пенЦия да се посмеем! То макар, че в раССия кой ли ти доживява до пенсия ....!

Средната пенсия в Русия е 95 евро!

Приходите са важни, но още по-важно е какви разходи има в една държава. Ако цените са в пъти по-ниски, какво значение има размерът на пенсията. С по-ниска там може и да живеят по-добре от нас, с уж по-висока. Пенсиите повишават с 3,8% от юли, но водата, тока и газта - от Нова година и то в пъти повече.

Та как беше- в българия всяка година раковите заболявания се увеличават с 20000, а други 20000 умират. И това при 5 000 000 население.

Това заради пенсиите ли е? Ако се съди по размера на пенсиите, в Русия трябва да са два пъти повече! А при население 20 пъти по-голямо, става 40 пъти повече! Жалко за братушките!

Пенсионерите в Гърция 2,58 милиона при население почти 11 милиона души. Пенсионерите в България 2,182 милиона при население 7 милиона души.

Значи младите хора в Гърция виждат смисъл от създаването на деца. За разлика от същото поколение у нас. Кой ще работи за техните пенсии, след като вместо да отглеждат деца, предпочитат безгрижен живот и кариерно развитие, даже не се и замислят.

Като подстригваха дълга на Гърция през 2012, кого мислите, че остригаха най-здраво? Разбира се, не френските и немски банки, които си получиха всичко до стотинка благодарение на европейския данъкоплатец. Най-яко го отнесоха пенсионните фондове, които по закон държат по-голямата част от средствата си в държавни облигации.

тези данни за пенсиите в съседна и затънала в дългове Гърция ида се замислят над доходите на българите! Масовата реална, а не статистическа средна работна заплата в шивашката, текстилната и другите "индустрии, е 700-800 лева, което е грубо около 380-430 евра. Една "добра" заплата е около 1200-1500 лева, което грубо е около 650-810 евра. Ха сравнете работните заплати у нас и пенсиите, а не заплатите в съседна Гърция и вижте хала на собствения си народ, господа управляващи!!!

Спомнете си сикаджийската мутра как ни убеждаваше,колко сме добре и колко сме по стабилни от гърците!Мамка ви клептоманска!

за мързеливите гърци си ги наврете някъде, повече от 20 години съм в Гърция и мога да кажа, че гърците работят здраво, на по две и три работи даже, а когато се веселят, умеят да се веселят

И аз съм там.Гърците са най мързеливата нация в света.От 12 до 4 жив грък не можеш да видиш на работа.Не вършат работа и за 20 лева!Как обаче постигат тия стандарти направо не разбирам!

в таверните ги няма, ела на пристанище Пирея и ще ги видиш

Лъжеш ти а не човека който наистина е запознат с начина на живот на гърците. Когато видиш българин да прати 13 годишното си дете да работи през лятото само за да види как се изкарват пари ела да ми се похвалиш. Или пък българин който на 31-ви декември се прибира от работа в 22,30 часа. И двете неща съм ги видял с очите си и няма защо комплексари както теб да ме убеждават че черното е бяло.

alamanda@abv.bg

българи,албанци,румънци,руснаци,и др. им работят

И защо си мислиш, че от няколко изключения всички гърци са мнооого работни, та направо слънце да ти зайде!? Работя в Каламата от пролетта на2008-ма г. и мога да ти кажа точно обратното - рядко съм виждал грък, който да работи повече от 4-5 часа в деня, и то съвсем не с това темпо, с което карат да работят копанарите, българите и албанците! След като си тук 20 години, би трябвало да са ти ясни тези неща!

Тука джендърите пропагандират колко сме добре и колко сме стабилни. Гейберастите един ремонт на ремонтираното не могат да направят да издържи поне 3 дена.

Искам да споделя по повод гръцките пенсии. Моята заплата е 620лв чисти. Не ми стигат парите,плащам данък сграда,данък автомобил,гражданска отговорност,винетка и данък за извън трудов доход,демек работа на частно.Като сложим и студент който месечно гълта 700 лв (да са живи и здрави родителите ни)направо се побърквам!!! Това е истина и не се шегувам! Сега се принуждавам да напусна работа,за да търся препитание в друга държава.Предупредих моя работодател,който направи ,,кастинг" за да си избере добър служител,разбира се с мое одобрение като човек ,,врял и кипял''в професията.Повярвайте,от 17 кандидата 15 бяха цигани(нямам предразсъдици) и 2 българи ТОТАЛНО!!! неграмотни!Ужас!Направо шефа изтрщя!Направи ми коректно предложение аз да остана,като ми обеща на ръка всеки месец по още двеста лева и аз приех.Вярно моята заплата няма нищо общо с гръцката пенсия,ама какво да направя,не ми се ходи в чужбина.Да са живи и здрави роднините,че ако не са те майка ми жална!!!

Много голяма грешка си направил. Какво значи не ми се ходи в чужбина. Утре и пенсията ще ти е мизерна, родителите няма да ги има и какво...?

я камилата, я камилара

България е на първо място! Не всичко е пари!

подобни преживявания..

То всичко хубаво, ама младите избягаха навън вследствие на мерките, които им наложи Тройката и не се знае кой ще плаща данъци, за да продължават да вземат тия пенсии старите

1. В Шенген са 2. Валутата им е ЕВРО 3. Ние сме играчи, емигрираре и им мием чиниите. 4. Нямат си БСП , която да вдига пенЦиите всеки мандат.

Лесно се помни, 900 евро без 6 евро. И това е средната пенсия. Щом е така,защо у нас не е възможно средната пенсия да е на половина от гръцката, тоест 450 евро? Сега средната пенсия у нас е около 450, ама лева, а то не е едно и също!Какво ме интересува, че сме европредседатели, че има гигантски икономически растеж,след като живеем мизерно. В момента в който си платя сметките, започва голямото гладуване. До следващата пенсия. А сме били в Европейският съюз. И какво от това? Какво ме грее всичко това?Още по зле!

а не помниш ли Жан Виденов

Помня и поляците, които за да изберат Солидарност и станат "таран" за соцсистемата, бяха докарани до просешка тояга. Докога все ще гледаме назад? Нали избираме други партии, за да ни измъкнат от бедността, а то...пак същото. Политиците все по-богати, народът - все по-беден.

Тогава в Европейският съюз ли бяхме? Не си спомням нещо. Щото сега сме! И то от 10 години! Е,и?!

Те са неуки, доста прости, мързеливи и нахални, но притежават качеството личностно и национално достойнство, високо самочувствие, което обяснява защо нашите им мият задниците, а не обратното. Нашенци там умират да си казват името с гръцкия аналог, държат се като слуги и слугини и са вечно подритвани и подценявани, в сравнение с други нации. Най подигравани и презирани са българите заради това, че пращат жените си на гурбет, гърците ще се се влачат по корем, но жените им няма никога да дойдат тук, за да обслужват богатащите ни, това грък няма да го позволи, за разлика от нашите пенюги. Така че не политиците ни са само виновни, те просто произлизат от един народ, който не уважава себе си, който е страхлив и не отстоява правата си, а и доста некултурен, между нас казано. А най вече ние не се поддържаме помежду си и това се използва предимно срещу нас. Такъв народ е вечно беден, независимо от това при каква система живее.

Да живей, живей труда!

баси тия не работят фалирали от секаде и искат ощи?! И то благодарение на ония де им се дупят нащи! Великите сили!

За сметка на това имат ддс на лекарствата 6% а не като нас 20.

Е, да , ама в Гърция е криза, а при нас има рекорден икономически растеж, а от заводи вече не се вижда софийското поле. Освен това сме европредседатели и ни обещаха да влезем във Шенген. Конграчулейшън на всички български пенсионери, бъдещи и настоящи!

А тия що са в Шенген, като корупцията им е до небето?!

гърците, за разлика от финансовия министър през 2015-та Янис Варуфакис, който предпочете да си отиде вместо да му става съучастник. Само дето Варуфакис не беше професионален политик де. Нагледен пример колко струват политиците.

Мути Меркел хързулна Ципрас тогава и го накара да повярва, че ако разкара Варуфакис, ще му предложи добра сделка. Точно както работи Боко в момента с приказките за Шенген.. Бабата е хитра, нищо, че се прави на улава.

Преведено на български-равностойност в лева,спрямо цените там. Геройко,дай коментар,моля.

Я това го пратете на Борисов и сие,че то не беше скок на заплати скок на пенсии!Нашите крадливчета политичета ни облъчват с Джендърска конвенция вместо да се занимават с корупция престъпност и доходи!

Дават им - вземат. Гърция вече се принуди да си разпродаде най- ценната собственост, защото доста години наред гърците крадяха от държавата си като за последно. Вие с какви пари мислите бяха купени ОББ, Пощенска Банка, Загорка, Карфур, Глобул и още десетина доста големи фирми тук? Сега обаче плащат всички. Е, те не скачаха, щот не са червени. Да си плащат.

пенсия в Гърция и има ли там таван?

изработват си хората пенсиите. си , да им ги вземем ли сега?

с музика, сиртаки и узо ли?

ами добре,а сега кажете от дира за тия дивотии дето ги ръсите вашата пенсия каква ще е,и дали ще заслужава да е социалната

..пък не хвърлят пари през терасите и не търкат талончета като луди?! Скръндзи..

Върти федероси, некой може да те забележи и да направиш кариера.

социални придобивки имат пенсионерите. Щото сте свикнали да излагате на показ избирателно.

jingiby

А у нас е 170 евро, тоест 5 пъти по-ниска...