Руският елит бяга в Кипър, Швейцария - взима и парите си

Руските граждани, които са успели да натрупат състояние, рязко са увеличили интереса си към покупка на имот в Европа.

Обратно в новината

Коментари - Руският елит бяга в Кипър, Швейцария - взима и парите си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В тия сайтове, на тема Русия обикновено се надприказваме хора,които сме живяли повече години в "онова време".За младите българи такава дилема изобщо не съществува,за тях изборът на посока е само един.И понеже всяко второ семейство има близки хора,които учат или работят на Запад е супер несъстоятелно и манипулативно твърдението,че българите били преобладаващо русофили.Не,не ги мразим,но да са ни голяма любов.....?

Няма да питам защо руските богаташи не си седят в прекрасната, демократична и миролюбива страна, за да си харчат парите и да си живеят на воля! Няма да питам защо децата на президента и министри, управляващи в момента Русия, учат и живеят в западна Европа и САЩ... ! Отговора на този въпрос е много лесен и в този аспект пожелавам на всички русофили да пият по една студена вода, за здраве! Само да не се объркате със световно известна руска "Водка", всъщност почти единственото нещо, което руснаците произвеждат майсторски.

Корабът потъва, който може - бяга. И тука е същото, само мащабите са други...

Кой с пари ше иска да живее в оназ кочина... спасяват се

Може да не обичате руснаците , но те не са никак прости хора , дори те са апологети на лозунга : " По далече от Русия - по близо до цивилизацията ! "

ти нещо ... смахнала се?

Така ти изглежда, защото правиш умозаключение на база на познанията си в Малта и България. Отношението към клиента, който и да е той, зависи не от клиента а от културата на собственика на заведението. Моите уважения към всички малтийци, но не съм останал с впечатление, че могат да се сравнят по култура на обслужването например с швейцарските или австрийските курорти, където е пълно с руснаци и определено не съм забелязал тамошните собственици да са недоволни от тях. Но е малко парадоксално да ги мислим руснаците, при положение, че в България до 20-30 години българите ще станем малцинство.

Че те пазаруват жилища и имоти в Бг от 10 години бе дир. Що не сме в този списък?

защото не сме зад граница за руснаците може би

Взех че прпочетох и материала, и коментарите на соросоидчетата. И като прибавих към това факта, че само преди три месеца се върнах от Русия /преди Урал и след Урал/ мога само да кажа на прочетеното тук: Прости им,Боже, те не знаят какво вършат.Или какво пишат.

Бе Сашко! Ама като ти е харесало толкова много в Русия, защо не остана там бе? Кеф ти "преди Урал", кеф ти "след Урал"! Защо се върна тук бе Сашко? Бягай от България Сашко! Спасявай се в Русия, че в "еврогейския" Съюз много лошо! Вземи семейството, пали жигулата, сложи 2 юргана в багажника и айде в Урал!

На него му е направило нещо може би положително впечатление, както и на тебе всичко из Европата и Америката ама и ти си стоиш тука и мързелуваш интернета. А пък караш хората да ходят другаде. Редное да дадеш най-напред ти пример - взимаш багажа и към рая.

На мен ли така ми се струва или вече няма вечерна смяна руски тролове в сайта ? Това не ковори добре за финансовото състояние на путиновата империя.

Направило ми е впечатление, че през събота и неделя руските тролове не са активни! Това ме навежда на мисълта, че много вероятно зад руските тролове стоят служители на една определена партийна централа (примерно Позитано), на едно определено посолство, на едно национално движение, примерно като НД Русофили и т.н. Може и държавни служители да са! Просто през работната седмица киснат по форумите и трещят простотии, вместо да работят, а събота и неделя централите са затворени! От понеделник пак ще заринат форума с простотии и така до петък, а събота и неделя на село!

като са се споразумяли с Путин - онзи, който напуска, да напуска и да няма никаква връзка с НЕГО!!!

Пак някой пуска големи лъжи.Богаташите ходят по целия свят на почивка .Защо им е да бягат като си имат доходен бизнес там където са.

да не им спретнат на гърците някой номер по подобие на "Крым наш".

Крыт наш

Руснаците станаха като емисрантите от Африка,Сирия и Ирак,всички бягат далеч от Путин,любимец на българските изменници,фалшиви патриоти като мекерето Сидеров!

Т.н. елит, не е нищо друго освен наяли се от елциновото безвремие, мошеници, които са в паника от ставащото в момента в Русия, Путин ги е погнал здравата и те бягат като плъхове, но и това няма да им помогне, дългата ръка на Кремъл ще ги достигне!

Ауууууу, Путльо-защитника на бедните и онеправданите.:)))))))))))))))

Боклук, ти да не си бил партиен секретар ?

Списък на мошеницити протежета на Елцин-Путин, Абрамович, дерипаска...

Лъжеш платена комунистическа подлого. Точно обратното. Мафията се възроди при путин. В 2000 году в России было 6 долларовых миллиардеров. Путин начал "войну с олигархами" - теперь в России 96 долларовых миллиардеров

Трабва много да се внимава с мужиците! Нали присъединиха ПОЛУостров /Крим/ , сега да не вземат да присъединят и цял остров/Кипър/,...а Швейцария е само за Маньовър. ..?

Българите мразят руската кочина и има защо. Под руския кален ботуш достигнахме рекордно ниво на бедност и морален упадък. Не трябва да падаме толкова ниско като тях и да искаме тяхната гибел, но поне можем да ги спираме на границата като бежанците и бой.. Незнам дали има друг народ който да ги мрази повече.

Ама не само те са ни виновни. Освен тях : циганите, турците, евреите, американците, европейците, полицаите, учителите, лекарите, политиците, съдебната система и кой ли още не. Само ако не ни мързеше толкова, нямаше да са ни виновни хората.

Опит да си оригинален, ама не си! Точно болшевишкият съветски модел ни направи най-бедният народ в света с най-трудолюбивия народ в света! Такава дива, нечовешка експлоатация на почти безплатен труд извън СССР имаше само в България! Тази съветска система унищожи българското селско стопанство и вековната връзка на българина със земята, като сега не могат да се намерят даже овчари за никакви пари! Тази болшевишка система на държавен капитализъм създаде по съветски образец свръхцентрализация като унищожи цяла държава, за да създаде 1 град - София! И не ща да продължавам нататък.

"Не знам дали има друг народ който да ги мрази повече." Питай поляците, чийто елит - 21 768 човека - са били екзекутирани от НКВД по пряка заповед на Сталин в Катинската гора с изстрел в тила с пистолет. Или пък финландците, използвани от руските дворяни за портиери, зашото държели на студ и можели цяла нощ да стоят вън на студа, за посрещат и изпращат гостите. А по-късно Червената армия през Зимната война анексира и присъединява Карелия към СССР. Само кажете думата Карелия на някой финландец и ще видите как ще стисне зъби.

по-полека с обобщенията - у нас има едно милион, милион и нещо дето ги тресе Стокхолмски синдром толкова яко, че не могат да различат българският от руският химн.

Руският елит не "бяга", а е в паника и разбира, че ще е жертвата. Ако останат на запад ще им приберат парите, а не е и сигурно, че ще останат живи. Ако се обърнат срещу Кремъл както искат от тях пак ще загубят всичко. Би трябвало да знаят, че " Рим не плаща на предатели". Нашите олигарси да гледат внимателно и да мислят, тях ги чака същата дилема.

Лъжеш долна ватенка... Вся кремлевская элита и олигархи держат свои деньги в долларах и в американских банках. Никто не ссать против ветра. Это говорят только тупые ватнье кремлеботов.

Бързат да купуват недв.имоти,защото се очаква долара да отиде на "кино" и докато е време да купят апартаменти, магазини и пр. Хората не искат да си загубят парите си!!

Той долара все така отива на кино, пък рублата все по-дървена става!

Рубль - самая крепкая и твердая валюта, поэтому легко пробивает любое дно... рубли, кототье дешевле и от туалетной бумаге.

Уж Европа много лоша и пълна с "еврогейци", "толерасти" и "соросоиди", НО няма нито един Европеец, който да е имигрирал в Русия! Няма и Европейски елит, който да ходина почивка в Сочи или да купува имоти в Саратов, Воронеж и Нижни Новгород! В Европа живеят милиони руски изселници и още десетки милиони искат да имигрират в Европа, но не могат! Но няма и 50 Еропееца, които да са имигрирали в Русия! В България също живеят стотици хиляди руски изселници, но няма и 50 Българина, които да са се изселили в Русия.

Кой с достатъчно пари ще живее в оназ кочина...

Ами те как са направили тези много пари там? Нали е "кочина" според теб? В скоро време обаче ми се струва,че много от тези"паралии" няма да са между живите и съответно няма да могат да похарчат парите си. Дългата ръка на Дядя Вова ще ги застигне. Те твърдо са поели по пътя на другите си събратя-милионери- Березовски, Ходорковски,Навални и т.н....

Лека им пръст! ..и на живите ..

Не съм изненадан, че руския елит бяга в Кипър. Живях там 5 години и населението на Кипър се състои 1/3 от руснаци предимно само туристи, 1/3 българи които работят нискоквалифицираната работа и слугуват на руснаците, и 1/3 кипърци, шефовете и собствениците. Кипърците шефове, руснаците почиват, българите работят. Има и 1/4англичани които също почиват заедно с руснаците. 5 години работих в заведения, е толкова много красиви жени като рускините имах, и то за без пари, че ако бях си останал в БГ такива красиви жени щях да имам само ако имах скъпи коли и бях чичко паричко. А аз кола все още нямам и не искам. Въобще не съжалявам за престоя си там и за труда. Сега вече съм женен и приключих с Кипър.

И като се събуди с мокри напикани вестници ли беше завит ? Клошар...

Ти май не си излизал от БГ. Ами излез бе, не е толкова трудно. Не си мисли,че е мисия невъзможно. Толкова много прости българи има в Кипър и чинии мият, ще те вземат и тебе. И понеже ме ядоса, дай си фейсбука, ще ти предложа приятелство, да ми видиш снимките и да се увериш. Пак ти казвам, не е трудно да отидеш и да работиш там. По курортните градове до морето. А рускини там колкото искаш. Дори и работа мога да ти намеря в Кипър. Повече от половината от приятелите ми в телефона са още на хора от Кипър.

Тръгнат ли мишките да напускат трюма на кораба и да бягат към палубата работата е на зле!

Руснаците купуват имоти в Западна Европа като инвестиция, но не живеят в тях. "Главный праздник у них гей-парад". Почему русские бегут из США и Европы". Интересна статия. Всеки от нас, който е пътувал из Западна Европа се е сблъсквал с толерастията, описана в статията. Бил съм студент в Германия и знам, как заливаха университетите и студентските столове с хомо пропаганда, паради, знамена, шествия в "защита" на малцинствата и др. извратени неща.

...и четима наши родни гейтаци веднага са те отразили с минусчета...

Ами само така можем да разпространим идеите на комунизма - тези заможни комунисти искат да направят и Кипър,и Швейцария комунистически с милиардите си. Можем да очакваме официален ,говорим руски език в Швейцария скоро.

И каква стана тя сега? Нали уж плюме по ЕС че били соросоиди и еврогейци и че ЕС скоро ще се разпадне? Нали навивахме обществото, че истината е само в Матушка Россия? А братушките не се спират да бягат в Европа! Не си стоят в земния Рай на Другаря Путин, а бягат през глава! Не ходят на почивка в русофилски Сочи, а в Швейцария! Руския елит не кара русофилска Жигула и Лада, а все еврогейски марки като Мерцедес и БМВ. Братушките не гледа Другаря Путин на русофилски телевизор "Радуга", а дават мило и драго за западна техника! Разбихте ми перфектния русофилски свят бе другари!

Е стана каквато си беше. "Бедните братушки затънали в немотия", от десетилетия инвестират по милион-два в закупуване и даване под наем на апартаменти и къщи из Европа. Тия имоти се управляват от фирми и така те си получават паричките. Едни бедни пълнят курорти в Швейцария други по-богати в Турция, но в края на крайщата, с малки изключения си живеят в любимата родина. Е чак толкова мило и драго за западна техника няма как да дадат, защото самата западна техника отдавна стана далекоизточна. Освен, че някои от марките източни и западни автомобили се произвеждат в Раша, а не само нам познатите от преди десетилетия Ж----- и Л---. А след като русофилското Сочи е достатъчно препълнено, няма как да ги виним, че искат да видят и нещо друго.

Изнасят се, защото китайците заселват Сибир.

Китайците масово превземат Сибир. Чукат на поразия продажните руски блядки... от което се раждат 50% китайчета. Китай взяли в аренду 115 тысяч га земли сроком на 50 лет могут вообще весь забайкальский край выкупить на 50 лет. Китай платит китайцам по 60 тыс. $ на переезд на Дальний Восток. А путин х. забил на Дальний Восток. Через 10-20 лет китайцы легко устроять Даль Восток Русские женщины на Д Востоке массово еbутся с китайцами и американцами за деньги и еду https://link

Е как така ги нарече продажни блядки и то без да ги познаваш? Ти за любов не си ли чувал? 50% китаец ли е или е руснак ако майка му е рускиня? Едно шише пълно и е до половината или празно? От малък на ориз ли налита или на гречнева каша? Че в тоя район почти всички са с дръпнати очи и руснаците и китайците. Китайците говорят над 50 китайски едици, освен мандарин, та кой е по-китаец от другия един господ знае. А и при нас е така - като видят някой, че налита на работата веднага се притесняват: Ей, я седни да ти мине, че от работата не се младее а гърбавее.

Не ги мислете руснаците - те са сноби и обичат да се правят на стара аристокрация. Децата им се учат дисатнционно по руската образователна система. запазват изцяло руския си манталитет, дори когато това не им се иска. И винаги защитават Русия.

Винаги, винаги, колко да е винаги - 20-тина години.

Защитават на майка ти онази работа, тъп русофил. Тези зомбираните ватенки от ерата на сталин измряха. Сега младите учат английски и се спасяват от ватното блато там където оценяват по достойнство труда им и ще живеят подобаващо. Тях хич не ги ебе за скапаната Раша. И никой не се връща обратно.

си изнасят парите - за да разлагат с тяхна помощ Запада по-бързо.

Руският КРАДЛИВ елит бяга в Кипър, Швейцария - взима и парите си.Бягат мошениците,бягат.Усещат,че след Путин ГУЛАТ ги чака в обятията си.

Глупак, като се стигне до ГИЛАГ-лагерите Путьо ще е първият затворник там, ако по пътя народният гняв не го обеси на някое дърво. В бедната изстрадала Раша ХЛАДИЛНИКА все повече побеждава ТЕЛЕВИЗОРА.

да си купи апартамент в Бургас !

Да дойде, батките го чакаме, човек!

В ерата на "свободата на словото" авторът все пак е намерил начин да ни осведоми, че "бедна" Русия (впрочем и Китай) изкупува фалиралия Кипър и разни бивши колониални метрополии със затихващи функции. Впрочем в Русия наистина има много бедни хора, на тях се налага да се задоволят с напазаруваните стотици хиляди имоти по родното ни Черноморие.

с откраднатите кожи от обикновения руски човечец. Между другото, най-мразените хора в Русия са именно тези приежаващи имоти в чужина.

нашите комунисти така я обичат, така я възхваляват, че е редно да ги заселим там, както те интернираха дядовците ни далеч от дома.

Аз имам възможност поне на 100 тъпи, зомбирани русофила да им платя еднопосчниат билет до Сибир. Щото техните олигарси в кремъл им подхвърлят за драсканиците тук жълти копейки, но не искат да видят тази паплач в Раша

Това, че някой си купил някъде имат не означава нищо. Модерното оръжие е дезинформацията и полуистините. Дебилите кълват и се радват.

да е жив и здрав тролетариата. за прости копейки се трудят денонощно колегите.

Крадците винаги бягат от държавата, в която могат да ги осъдят. Да давам ли примери у нас, или да си измълча, че много управляващи ще се окажат засегнати.

Руский человек не може да направи това. Той е зад Путин и КПСС! Поредната фалшива новина, целяща единствено да очерни бездънната руска душа.

Голям проблем на всички варвари е , че когато един варварин ограби, това е доста нетрайно и е под угрозата на други варвари да го награбят . Плячката е под угроза Затова всичко награбено се изнася , на места, където грабежа и варварството не са на попит.

то и нащи бягат ще останим сал ние сиганите

Когато гостоприемника умре, неминуемо умира и паразита.

Човек идва на този свят гол и си заминава от него без нищо вземе от него. Между тези два момента ни е дадена възможност да познаем нашият свят Създател Исус Христос и да се научим с Негова могъща подкрепа да живеем богоугоден смирен живот пълен с вяра и любов към Бога. Ако това най-важно в живота нещо не направим, то живота ни е бил празна суета и гонене на вятъра.

Така е колега, но това не могат да го осъзнаят зомбираните от дявола путеноиди. Те са Без Божници, техните деди тук и в Раша масово взривяваха разрушаваха църквите , като убиваха духовниците.

Накрая ще останат Путин,Асад и Ким .Рускините бягат с бракове на запад, рублата падна на 2 стотинки,Мъжете в Русия живеят средно по 59г-в Бълга-рия по 69г.Генералите им получават заплата по 1200лв.........

Там където е стъпил комунистически крак, след това и трева не расте

След изборите май пак ще има сбирка при Путин,за да им припомни какво се случи на предишните тарикати опитващи да се спасят без да са си платили !

Руския патриотизъм е пословичен!

защото бате бойко ще ги екстрадира обратно и то без да му мигне окото ???

Тея там в Русията ще си докарат някоя ревалюция от глад.После пак ще ривът,че кумънизъмъ бил лош.

време...така болшевиките убиваха крадяха от убитите аристократи всичко,що можеше=пари,злато,бижута и оттам,в Швейцарските и Американските банки...четете книгата:"Златото на партията" от Игор Бунич...всичко е описал в нея

Аз чакам с нетърпение деня, когато на руснаците най-после ще им свършат парите за спонсориране на троловоще, догановци , пеевци и тем подобна паплъч която разяжда България.

И тук е така, всички комундели с куфари с долари през 91-а година, сега децата им учат и живеят в Америка или Запада, никой не иска в пРосия, а иначе я хвалят матушка Рус за пред бабичките ;))

Така е. Даже и Решетников го каза: "Тази партия (БСП - бел.ред.) използва русофилски лозунги и идва на власт. За нея гласуват хора, които симпатизират на Русия и искат добри отношения, а когато идват на власт, всичко се променя и всичко се проваля", каза Решетников", 15.12.2016, trud bg.

Винаги когато червените мърши са идвали на власт като са лъгали народа са довеждали Народа до национална катастрофа. Примери за това много: Венецуела, Куба, Сев. Корея, бедните изтормозени ватенки Помните ли Луканов и провала му ? Помните ли боклука Виденов? 1 долар струваше 3000 лв. Пълен провал. Помните ли червено-турската мъгла - всенародни протести, заробването на Родината с проекта Белене, пълният им провал ? Тези измикяри откраднаха народните пари с помощта на Луканов и сега техните наследници-милионери нагло отново пак се опитват да ни излъжат. С комунист диалог не може и не бива да се води, той ти се качва на главата и после иска да ти я махне. Затова единственият метод за справяне с комуниста е куршум в главата!