Изолираха свински грип у починалото дете във Враца

Грип А, пандемичен вид H1N1 (свински грип) е бил изолиран в материал, взет от 4-годишното момиченце, което почина на 7 февруари във врачанската болница.

Обратно в новината

Коментари - Изолираха свински грип у починалото дете във Враца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При сегашната просташки устроена система на обществено здравеопазване в Бълхария, в която се мисли само за пари на алчни доктори, смърт ще се рее след всеки фудроаянтен случай на инфекция. Системата е изпразнена от здраво съдържание, камо ли да говорим за спойка или за щит срещу смъртта. Този, но и много други случаи стават ежедневно и ще се умножават с нарастването на заплахатаот микросвета. Мой близък едва не умря от фудроаянтен грип, протекъл с развитие на MRSA - гадинки, които се убиват само от Ванкомицин и Линезолид. Едвам го спасиха лекарите в Такуда. Инфекцията доведе за 2 дни до стволов септико-емболичен инсулт, но след това се разбра, че има и инфекциозен ендокардит с поражение на митралната клапа. Спаси се със сърдечна операция и антибиотично лечение с линезолид. Борбата за живота му трая 2 месеца. От един грип! Сещам се за много други случаи с фатален изход след прекаран грип. Най-често се развива мозъчно-съдово увреждане или тежка бактериална пневмония и се атакува сърцето. Голяма опасност дебне и от остър респираторен дистрес синдром. Развива се дихателна недостатъчност като при тежък астматичен пристъп. Смърт настъпва и при други вирусни инфекции. Положението става все по-отчайващо и не е далеч времето, когато ще се окажем безпомощни срещу микро света както е било в предишните векове. Засега ни пазят само антисептиците.

В БГ, чакаме да видим последствията, за да оправяме грешките. Запомнете го!!! Защо за всеки проблем ви изписват АНТИБИОТИК- ШИКОРОСПЕКТЪРЕН? Застраховка ли е, за да няма последствия за "докторите"? БЛС нали сте големи, или само за парите си!!!!!!

Медицинската дейност в баългария вече не е сериозно нещо. Устроена е на някакви си смешни клинични пътеки, които довеждат до умъртвяването на пациентите преди да е дошло времето да си отидат. Липсва възможността за навременна компетентна намеса при спешни случаи, а се разчита само на попълване на смещни и просташки критерии по клинични пътеки. Нещата стават наистена смешни, ако по клинични пътеки работи някое си МБАЛ-че в провинцията, където всичко е на принципа тука има тука нема в зависимост от това какви тапиии има в МБАЛ-чето. А иначе лекарите са си съз знания и без техните просташки тапии, но простаците-лекари все търсят тапия за клинична пътека.

деер

Пълни глупости! Грип няма и никога не е имало! Човек като се удави знаете ли колко микроорганизми могат да бъдат изолирани? И тогава ли ще е грип?

Детенцето е доведено в сряда сутринта .В добро общо състояние,прегледано от дългогодишен специалист -педиатър ,познаващ добре детето и без да бъде забавено.Назначени са и параклинични изследвания и адекватна терапия.Вечерта покачва тел;температура до 40 гр.От медицинския център са констатирали гърч и повикали линейка ,настанено бързо в детско отделение и от там преведено в реанимация....адекватно поведение на всички нива .Вирус преминал през животински организъм е изключително агресивен ив цял свят съществуват т нар фудроаянтни форми на болестите т е мълниеносни,не спасями Жалко за милото детенце !Искрени съболезнования за тези грижливи родители и за лекарите обгрижвали детенцето ,защото всички са покрусени

Май наистина става въпрос за фудроаянтна форма. Хлапето не е имало шанс от самото начало.

При фудроаянтни случаи се действа бързо и ефективно. Съмвнявам се, че е било действано така. С лека ръка е даден път на детето към оня свят. Всичко на книга е попълнено и ще мине по клинична пътека на простаците доктори.

вирусите ги разпръскват американците със самолети! български пилоти вече не летят! от 10 години вече не летят и няма кой да пази небосвода, а всеки ден над главите ни летят страшно много пътнически самолети... американските, които пръскат приличат на тях, но са по-малки и летят на по-ниска височина... образуват се дълги бели линии в небето и седят с часове! бавно падат надолу към нас! редуцират населението! вирусите се разпръскат с други химии аерозолни, коктейл от химии, когато са горе във въздуха все още са в летаргия, но когато паднат на земята, то те се "събуждат" и попадат в уморени хора, а те са с нисък в момента имунитет... имунната ни система се бори, но няма сила за разните бактерии завършващи на КОКИ ... зловредните бактерии попадат или в мозъка или в белия дроб... виръсът може да стои вътре в нас около 3-4-5-6-7-8-9-10-11-12 дни и може да се борим с него, но вече ни атакуват и бактерии... организмът е изтощен от вируса и органите започват да отказват (но ни атакуват и спящите вируси като херпесните и други, с които инак имунната се справя всеки ден) ... най-лесно се уврежда сърцето, белия дроб, мозъка... бъбреците и черния дроб ще издържат на отделянето на вируси и бактерии, и антибиотици и др. лекарства, но вече е увредена лимфата, сърцето, белия дроб и край...

Я си пий хапчетата!

Ами е бактериална инфекция като усложнение на грипа. И кой да го лекува...никой. дреме им на търгашите ако не им платиш а тиквата и гуменката се правят на международници.

Стига внушения и глупости! Поведението е правилно като се започне от първия ешелон - родителите -довели го на време, веднага е осъществен квалифициран преглед ,при 40 гр гърч - пак по най-бързия начин преведено в реанимация ,кодето имат всички условия за да помогнат .....За каква търговия блееш?!?Това е тежко нещастие за всички .като се започне от детенцето ,родителите и лекарите .При тази ситуация може само да се съчувства .

а не съчуствие и то"след дъжд-качулка". Кой сътворява и разпространява свинския грип върху България! Кой органи следят за това, това е по-важното!

Сигурно е , че ще ми блокирате коментара. Но поне го прочетете внимателно. Защото, ако и журналистите станат неграмотни свършено е с БЪлгария. Не се пише У , а ОТ починалото дете. У се използва само в много конкретни случаи и този не е такъв. Просто е отчайващо.

Лека му пръст на детенцето, бог да го прости. Дано са силни мама и тати му. Граматичния - виж си запетайките...

Запетаите ми са точно на място. Не се меси без да си компетентен.

...Защото, ако и журналистите станат неграмотни свършено е с БЪлгария.... > ЗАПОМНИ - ЖУРНАЛИСТИТЕ СА НЕГРАМОТНИ!!!

Милото детенце... Почивай в мир, душичка мамина!