Южнокорейският президент се ръкува с държавния глава на КНДР

Южнокорейския президент Мун Дже-ин се ръкува с Ким Йон-нам, формалния държавен глава на Северна Корея.

Обратно в новината

Коментари - Южнокорейският президент се ръкува с държавния глава на КНДР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Корейците си стиснаха ръцете, с което пожелаха и една друга държава да ги хване за една друга част, която не е удобно да споменем, щото е нецензурна.

Сега бизонаджиите вече дишат спокойно. Отстраниха мужиците политически . Допуснаха слабите, а потенциалните медалисти ги няма, за да продължат да се гаврят с тях. ПУТИН предвидливо ги пусна да се състезават, да не се разочароват децага!

Свиркайте си! Нали Крим е наш!?

Не само мужиците. Още през лятната олимпиада в Бразилия, специалните отношения на Вашингтон помогнаха да атакува и отстрани жените също /това е безспорно и е трудно да се оспорва, защото в случая с този отбор, зрителите самостоятелно могат да определят пола, т.е. дали е спортист или спортистка, без да се чувстват първоначално недоумяващи и объркани, а след това да имат нужда от помощта на компетентен коментатор/, като и параолимпийските отбори бяха ударени. В частност лекоатлетическия джентълмен от Лондон, Коу, положи големи усилия зрителите да не видят нови постижения и до какви висини може да стигне, никога неупотребявалата допинг, завърналата се в големия спорт след майчинство, световна рекордьорка и звезда в дисциплината си, Исимбаева. Така олимпийските игри от всеобщо планетарно спортно събитие започнаха, вече съвсем безпардонно, да се узурпират и редуцират до международен корпоративен турнир, с участници не според нивото и чистотата на самите спортисти, а със селекции по усмотрение на реалните собственици.

Относно гаврите, те освен всичко друго може и да са репетиция на глобалетата, как може официално да се забрани позоваването на националност, като продължение на някога прокарваното избягване споменаването на националността на други /освен, ако не си от привилегировано малцинство/, а сега отработват да забранят да споменаваш или да се позоваваш на собствената си национална принадлежност, като механизъм за прекратяване на съществуванието ѝ. Сега на едни, после на други и накрая почти всички Може би затова избора на Южна Корея не е случаен и там функционерите, комисарите и медийните крила на МОК си позволяват да преминават отвъд всякакви норми. Стигат дотам, че реализират частично отношения на собственост на хора в аспектите ползване /да речем за кариерни или финансови придобивки или избягване на последствията от шантаж и заплахи/ и разпореждане: следят навсякъде и се разпореждат кой как винаги да е облечен, с кого се среща, в каква обстановка, какви предмети може да има в близост до тях; също подслушват тотално какви изказвания се правят, какви напълно законни и нормални мнения или чувства се изразяват, какво се пее, какво се вее и т.н.. Въобще не се опасяват от това, че Южна Корея официално се обявява и желае да бъде считана не за окупирана територия, а за правова и демократична страна, чиито закони са приложими и задължителни за всички, които са там /или по-точно, за всички но с някои съвсем конкретни изключения/.

Не познавам разбира се тяхното право, но е естествено да се очаква, ако някой бъде допуснат от властите в Южна Корея, то само защото се намира на територията ѝ и независимо от гражданството му, ще бъде забранено да речем да го увиват, връзват и отвличат, да го ограбват или самозванци да го шантажират или наказват по свое усмотрение. В същото време ако до инциденти се стигне, то би трябвало изпълнителната власт в лицето на полиция и спец служби да направи всичко възможно да защити нападнатите, а правораздавателните органи всичко необходимо престъпниците да бъдат наказани според процедурите и законите там. Така излиза, че МОК функционерите нарушават не само олимпийски принципи и нормативи, но криминалното законодателство на Южна Корея, като по свое усмотрение и досега напълно безнаказано, лишават от права гости на Южна Корея, изнудват ги, заплашват, обвиняват и ги наказват. Методично например отнемат на някои от чужденците възможността на територията на Южна Корея мирно да изказват свои становища, да споделят чувства, да се срещат мирно и цивилизовано за да общуват по между си; да ползват предмети, които са тяхна законна частна собственост като дрехи, знамена или сувенири; отнемат им свободи и им налагат фриволни, абсолютно несвързани със спорта и неутвърдени законодателно, ограничения в поведението. Ако тези от МОК бяха пентагонски военни или служители на американските служби базирани там, то не би учудило никого че могат безнаказано, извън юрисдикцията на местното правораздаване да правят каквото си искат, но те не са, поне официално. Но това в Южна Корея на никого не прави впечатление и може би затова е избрана за тази акция, което още веднъж показва колко лесно негативните практики могат да се разпространяват след създаването на прецедент, към който се е привикнало.

..и аз се ръкувам.

вкараха ли дисиплини мятане на лайна и плюене? рРуснаците ще оберат всичките медали!

Лайнометите са доказано на Запад, бе гяур!

няма нищо общо с тоталното ембарго наТръмп)))): Ето така се третират комунистически утрепки успешно! Ембарго! Малко име ! И на тях, и на Русия! Засилваме ембаргото и -падат като круши!

Абе кой от руските спортисти носи руското знаме :))))

.Все таки ... КРЫМ НАШ!

си бият негрите нали? между другото някой да ви е канил в Крим? Нали ревете за американск поисъствие навсякъде? А в Сириия?

Ху..т мой!

Ха ха ха ..майтап на голо! ...ха ха. ..

не останаха знамена, щото всички ги забиха в Крим, ха ха ха !

хаиде да видим сега колко медала ще има нова демократична българия ,където всичко е по мед и масло от 28 години насам ,и колко ще има мизерната и оръфана северна корея... ха ха ха

Ще оберем ВСИЧКИТЕ ..последни места!?

пише се България с главно Б бе, утрепко руска!

,,България,, дълбок спомен ли е ?

аве всеки случай повече ще са от руските медали! За русия - калъфките на медалите))):

..главата ти е само един калъф, бе. .

и тая олимпиада с това политизиране!

И в зоба има политика.

Хората нямат пари за картофки там, от къде пари за зоб ,бе говедо?

По политизирана държава от Северна Кория няма. Сега Ким си прави с ПР с тази олимпиада, че иначе ще трябва да обяснява, защо няма нищо за ядене по магазините.

ти кога последно си бил там , защото по зле е да има и да не можеш да си го купиш като 70% от хората у нас ...

Половината делегация на севера няма да се прибере.

изгониха русия но приеха северна корея

Засега СК не са ги уличили във вземане на допинг, но не се знае.

СK са си ,,професионални астматицифри ,, бе!

проатитутките на Путин да ми обяснят факта :"В делегацията на Севера, която пристигна в Южна Корея с частния самолет на лидера на КНДР Ким Чен-ун, участва и сестра му Ким Йо-чен. " Тва е фамилно царство бе, а другаря Ким с частен самолет! къде ви комунизъма бе, другари! Че той е и Швейцарски възпитаник! Не е учил в МАсква!

ами комунизъма е под пръстчетата ти, под форма на компютър, произведен в комунистически Китай, с руски суровини !

Ноу-хауто е най-важно, а то е американско.

Няма комунизъм в северна Корея, нямаш абсолютно никакво основание, да плюеш по нея.

Ти никъде не си учил, преброй си грешките.

бе, Тръмп се разхожда със всичките си роднини, да не говорим за саудитските , емиратски и други принцове , европейски педали и други кръгове по интереси,а на тебе това ти бил проблемът :))))

Ти като си в европейска България, и ти ли си педал?

САЩ ще участват, а съвеЦкото джудже зяпа телевизора....хаха :)

чух, че некво съвецко джудже било назначило президента на най-великата държава, верно ли е ?

Опита се, но го удариха през ръцете. Скоро ще му вземат и париците.

единственото което е направил военноморския флот на Америка, заобиколила кореите, е да плаши гаргите...и с това ще си остане- Страшилището на гарги !

като гледам как си стискат ръцете, не само гаргите са уплашени....

Ако краварите от ФАЩ не се месят там където не им работата (по цял свят), корейците ще се разберат без проблем!!!

Взе ми думите от клавиатурата. Отдавна щяха да са се разбрали.

Дали тези, които произвеждат коли и телевизори в Южна Корея ще искат да им национализират фабриките и да ги управляват партийните секретари на Ким, а глупако?

Ти дали знаеш, че през 1950 - 1953 г. американската авиация унищожава почти цяла КНДР? В Пхенян има само две неразрушени от бомбардировките сгради. Убито е повече от 20% от цивилното население на страната (сред военните жертвите са по-малко, защото там американците не смеят да бомбардират, защото ги свалят). СССР се принуждава да изпрати своята авиация, да спре американците. Ескадрилите на Иван Кожедуб свалят 1001 американски самолета, загубвайки само 19. Американците разбират, че по-нататъшно продължаване на войната ще е пагубно най-вече за тях и се изтеглят. Но КНДР има да възстановява много и има да се въоръжава така, че враговете и вече да смеят само да лаят, но не и да хапят. На тяхно място и ти би действал по същия начин.

Ужас, сащ сега какво ще правят? сащ са единствените, които са против обединението на двете Кореи!

"с частния самолет на севернокорейския лидер". Грешка, няма такова понятие там като "частен самолет", на Кимчо всичко му е държавно.

ще наблюдаваме една осакатена зимна олимпиада!

направо не ми стигат кърпичките от рев!

ще наблюдаваме фаворитите в зимните спортове от Бермудите...

ако му отрежат на прасето останалите 10% петрол и демократ ще стане! Прав беше Тръмп със санкциуите, видим резултат! Путю казваше обратното, ама както винагине е прав.

такъв ход направи северняка че тръмп изгърмя ако САЩ бяха победители в тази игра сега щяха да ни приглушат ушите какъв успех са постигнали в тормоза над другите народи! Та недей да къртиш мивки, така де да ръсиш тъпни! За това и нашите медии си мълчаха когато по нова година северняка Ким изпрати послание към всички корейци! О оранжавата перука отвъд океана забрави да дърдори глупости!

Тръмпи искаше от СК да спре всякакви ядрени програми преди да започнат преговори, обаче СК му показа среден и си продължи най спокойно. И не само това. Никой не трябваше да контактува с СК, обаче Русия, Китай, сега и ЮК си го правят и не е б а ва т щатските искания. Просто щатите са джудже и не са от значение нито като технологии, нито като население, нито като територия, когато става дума за Русия-Китай- СК-ЮК- Индия и т.н.

Я още веднъж, че не ти се получава.

И сега Южна Корея ще бъде обявена за враг от американците, защото провали мерака на щатите да си пробват ракетите и да избият милиони в Северна Корея.

Милиони са избивали само руснаците и то от собствения си народ, малоумнико.

фашистите на Хитлер, Мусолини, Борис, Японския Император, румънския крал и още няколко идиота!

По вероятно е да успееш да смесиш вода и олио, отколкото да обединиш двете кореи. Това са две държави с вече коренно различно население.

коренно различно, ама все корейци.

това определено не е добре за Америка. Няма да могат да си продадат оръжията...

Не бери грижа, има какво да продават.Виж ,на рашките не им остана много.

Дано се обединят в най-скоро време!

Ще се обединят! Процесът вече започна !

И кой вариант ще изберат - двете стават комунистически или и двете стават капиталистически? Ако съдим по историята с двете Германии - капиталистически.

Плановете ни не сработиха, трябва да финансираме друг вариант.

Ако не беше "безкористната" подкрепа на САЩ да се бяха обединили отдавна.

То се вижда какви са последиците от сталинизма и Американската ,,окупация ! Южна Корея изпревари по БВП путлераска русия,а Северна Корея е гигантски концлагер!

Спрял си да мислиш, та само предъвкваш мантри... До това води ГМОто и кока колата...

когато си тъп то е задълго когато си краварски лизач то е завинаги!!!!

Те си бяха обединени, преди СССР и Китай да се намесят и да завземат Сеул.Чети повече история, не дрънкай опорките на комунистическата пропаганда, цървуле.

Изключително просто селско чедо - дори фактологията не можеш да докараш!

Както и на СССР /съответно Русия/...

Сега всички ще саботират взаимоотношенията им... Никой от големите играчи няма интерес от обединението. Та Корея с ядрено оръжие и мощна икономика автоматично изпреварва Япония! Радост за обикновения севернокореец, и спокойствие за Южна Корея...Обаче! Обединението ще обезличи Кимчето, и партийната върхушка, което той едва ли иска. САЩ вече няма да има кого да "пази" и ще трябва да заминават, което никак не им се ще... Таа нещата с обединението са меко казано сложни...

Сложни са я, не са за твоята глава.

Може, може... Аз само отбелязвам очевидното...

Много пъти съм споделял мнението ,че двете Кореи ще се обединят в недалечно бъдеще и явно не греша !

И двете ще станат какви - капиталистически или комунистически? Познай от 3 пъти.

Икономиката на ЮК е достатъчно близка по структура и управление до тази на СК, реално няколкото крупни стуктуроопределящи компании се контролират от държавата и разчитат на нея. Пък и примери в това отношение също има - виж Китай. Тъй че, не им бери грижа на корейците, те могат да се оправят, ама на мериканците не им изнася, и пак ще спретнат някоя провокация

Не е нужно да се гадае ! Модела ще е Китай !Само глупак не би признал , че това е идеалния работещ модел за икономиката и обществото на една просперираща държава ! Там корумпираните министри ги осъждат на смърт чрез разстрел !

Комунистически разбира се, вижте комунистически Китай, който е икономика номер едно !

Сега остава да се обединят и да сащисат сащисаните, дето ги разделиха.

Никой вече не иска краварете с тяхната демоНкрация - р разделяй и владей,ама те нагло и арогантно се натискат и налагат! На времето избиха до крак и в гръб 9 милиона индианци,за да им заграбят земите и богатствата!

Руската империя защо се разпростира на такава територия - питал ли си се някога и какво е станало с народите там?

Индианците са избити от испанците при завладяването на Америка от Кортес, най-вече. Но по онова време всички империи са действали така, вкл. и Руската.

а ... кака така ? нали щяхме да бомбим северна корея ... ходихме там със самолетоносачи , обикаляхме като бити псета около полуострова , плашихме гаргите ... ха ха ха

ааа... ама как така? Нали Ким Чен Ун заплашваше да удари с ракети и артилерия столицата на Южна Корея Сеул и да хвърли атомна бомба над Гуам и САЩ? Каква стана тя?Подви си опашката и взе да скимти като бит пес.

Самолетоносачите са си там ,на полуострова, чакат само Ким да се издъни и да го тричат за последно.

Аха...Ама тоя път не всички самолетоносачи ще се приберат у дома.

бе! Те и по суша ли се движат тези самолетоносачи, че са на полуострова? Голяма работа са САЩ, ей!