Петкова опроверга Добрев за американските ТЕЦ-ове

Не е вярно, че България е получила становище на Европейската комисия за прекратяване договорите с двете американски централи в "Марица-Изток".

Обратно в новината

Коментари - Петкова опроверга Добрев за американските ТЕЦ-ове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези мизерници поне да бяха се уточнили как да лъжат еднакво!

Та какво ще рече това? Ами това значи, че "американските марици", ТЕЦ"Марица изток-1 и 3" няма да са на борсата и техният ток ще продължава да се изкупува на преференциални цени. Тоест, българинът ще продължава да е закачен за доилната инсталация. Съвсем същото важи и за ВЕИ/Възобновяемите енергийни източници/. Фотоволтаици и вятърни централи ще продължават да си трупат печалби за сметка на потребителите!

Пълен гербаджийски хаос навсякъде!

глети тъзи вечир пу първа дали отворкото ще докара облизвачити и продовоч на спор!?

Тази, като я видя се сещам за филма Двойникът, епизода, в който бакалинът, като хвана братовчед си и любовницата си на калъп, каза: "Теменужке а-а-а! Брат'чед, а-а-а!"

Лявата ръка, дясната ръка ....и т. н.

"Петкова опроверга Добрев за американските ТЕЦ-ове". След това изявление или Петкова трябва да е политически труп, или Добрев, или и двамата заедно. За съжаление, вероятността за варианта, в който и двамата да останат "политици" и да продължат да плещят взаимно изключващи се неща е най-голяма.

от слушане на руската пропаганда няма да поумнеете.

Добрев,Дончев и Лиляна Павлова са най-негодните министри които е имала България след 1989 год.

А бе има още много, но най се навира в очи чорбаджията им!

Делянчо за пореден път лъже без дори да синхронизира изказванията си с мутрагеньо и съпартийците си.

Той друго и не може, ама ще е овчарче, докато ние сме овце!

Всички в ГЕРБ лъжат и крадат

Абе съгласувайте си ЛЪЖИТЕ бе.

"Ако получим официален отговор на НАШЕТО запитване, обществеността ще бъде уведомена веднага", каза още министър Петкова." Не лъжи, Петкова! Запитването не е ваше: "25.06.2014 г. 13:24 ч. ДКЕВР сезира ЕК за договорите на НЕК с двете американски централи Писмото до Европейската комисия е за дългосрочните договори на Контур Глобал Марица изток 3 и Ей и Ес 3С Марица изток 1 ... Ще строим "Белене", няма да строим "Белене"; Ще разваляме договорите с американските централи, няма да ги разваляме.. Циркаджии! Ръката на счетоводителката не знае какво прави ръката на арт специалиста...

Сега трябва Боко да каже кой от двамата "компетентни" министри лъже.

Лъжите само ще се увеличат.

Ако това беше казано от Елена Йончева, Делян Добрев вече щеше да я съди.

Като му светнеш лампата виждаш,че краде,като му изгасиш чуваш,че лъже. Що е то? Член на ГРОП.

Аз казах ли ви,че Делянчо подхвърля зелена тревичка на овчиците?

Енергетиката на България се разпарцалоса от управленци - географи, счетоводители, бакалаври дизайнери, юристи, миньори!Уакани шамани, оракули, шмекери.....Няма ли кой да назначи поне един ЕНЕРГЕТИК?!

Общо взето "американците" имат договор с България. Всеки договор може да бъде пренебрегнат, но следват съд и присъда. Другият вариант е преговори допълнително споразумение и заплащане на компенсации (неустойки). Бъдете сигурни "американците" няма да са прецакани.

Олигофрени управляващи без достойнство и без отговорност пред народа си.Слуги на чужди интереси,надупващи се на всеки!Йига ще ги стигнем вишрградската 4-ка с тези пачаври управляващи?

АМА НИЕ ВЪОБЩЕ НЕ ПОВЯРВАХМЕ, ЧЕ ГОЛЕМИЯТ БАТКО ЩЕ СЕ СЪГЛАСИ ДА ЗАГУБИ ПАРИ, ПЪК НАЛИ Е И ФАЛИРАЛ....

Хаха, като ми кажат "добър ден" от партия гроб, винаги поглеждам навън и винаги се оказва, че е вечер! Тая сбирщина от нагли престъпници освен да лъжат, какво друго могат да направят ?

ега ти лъжците! Ще чакаме становището на ЕКкакто да чакаш от умрял писмо. Когато даваше становище за южен поток и АЕЦ козлодуй ,ЕН се произнесе за няколко дни,а сега при явно нарушение мисли три години!!! Защо ли защото началника от Вашингтон не е съгласен. О цялата работа и в единия и в другия случай прецакана е България.!!!!!!!!

Джендъри от Герб. Съберете се, преспете, опознайте се и тогава лъжете народа - хахаха

Това е леко и елегатно начало на махането на Добрев от ГЕРБ. Той достатъчно се издъни, но все пак е наше момче - не може лесно да се махне. Трябва да е постепенно и без много, много шум. Лека-полека ще го махнат - вече стана твърде неудобен.

До тук има два коментара "право в десетката" В първия - Бузьо излъгал за да спре протестите на бизнеса. Т.е. внушението е от ББ Вторият коментар напомня, че договорите изтичат през 2020 година. Е, до тогава ще преговаряме, ще чакаме... Освен ако не платимдебело. Дано не е малко преди да изтече договора.

d4

тука има-тука нЕма... кой лъже?? нали и двамата са от един отбор. и пърдят в едно и също гърне...

Както герберската некадърност и алчност дерат българският народ и турчин не го е клал.

Да са само Мариците,но всичко е раздадено.През 1999 год Костов подписва с Дънди за концесия за златодобива.Документален филм"Къде е златото на България в You Tybe.Печалбата на Дънди за 2012 год.е 7 милиарда.Има и друго видео"Екслузивно със Стоян Ганев.Видеото е от 2012 год.Той казва концесиите в Африка и на др.места не са 5%за държавата ,а 50%.Компанията Дънди превозва примеса от добива в Африка .Там се преработва,получава се и германий,който е 3 пъти по скъп от златото.Добива на злато в България от чужди компании се счита за грабежа на века в света и геноцид над българският народ.

Глупости на търкалета. Цялото дънди барабар с концесията струва 600 милиона.

па Костов ли те светна?

Колко години от тогава герберасите властват???Писна ми все някой от преди да е виновен за това че ти сега дето властваш не си вършиш работата..

Няма проблеми ще си тровим народа с Мариците,ЕРП сменят електромери които 200вол. напрежение отчитат с 30% повече и няма къде да се оплачеш,горят домашни електоуреди. Наведи глава народе гето играе брадва няма правда!

Да питам: имали друга държава с "братски американски централи"????!!! И още чий та-ш -а-ци крепят и ББ и всичките "български" евродепотати???!!!

Ама то това запитване е от преди няколко години вече. Какъв е срока за отговор ?

Тоя Добрев е най-големия гьонсурат...типичен политик-пиявица...

А сега да видим кой от двамата лъже!

Ами Вие,защо не повърсите становището на ЕК, а к...и прости.

Ай ся да седнат тез двамцата и да се разбЕрат кой лъже! Ма по ми се чини, че Кумовото се изФърля, щото е с доста наакани гащи, та белким си възвърне "народната любоФ". Не че ще стане де, ама добре звучи...

ХАХАХА....нищо де, нали все пак спряхме протеста на бизнеса...

Сега чакам добревия да излезне и да каже как Йончева му е казала лъжата и той я повторил ама вие не сте го разбрали:))))))Тия толкова ''задружните и сплотените'' защо не се разберът помежду си ами си изкарват кирливитев ризи дето си ги знаем по медиите????

Там е бедата,че сте в постоянни контакти с Брюксел и служите на брюкселските интереси. Същият този Брюксел,е*а мамата и на енергетиката ни и на държавата ни,без да броя народа...

Е сея ко прайм?Всеки излиза и казва ша прайм това и това.Няма да има повишение на електроенергията.ДА АМА НЕ.В началото на месеца минаха от енерго про инкасатори и казаха че ще има вдигани цените на тока.Кой казва истината?Едно време тока течеше по кабелите от електростанциите и беше 2 стотинки-А сега го пренасят не знам с кофи ли с кошници ли и все не им стигат парите и вдигат ли вдигат.Аз искам с моята магарешка каручка да им го превозвам на приемлива цена та дано кандисат вече-

Накой трябва да плаща за строежа на Белене. така че още много ще има да плащаш докато го изплатиш.

До сега сме платили два пъти Белене ама паричките са в чуждите ''инвеститори'' а не в наше Белене...защото властващите от комисионна няма как да се откажат...докато има балъци да им вярват...

Стига с този Костов за Мариците, Румен Овчаров подписа цените , защо никой не казва истината, дано дойде ден да се покажат договорите, само , че защо държавната Марица е на загуба и защо бълва най-вредни емисии ? Наистина сме глупав народ.

''В присъствието на Иван Костов вчера шефовете на НЕК и на "Мини Марица-изток" Данаил Тафров и Петко Петков подписаха основните договори за проектите по ТЕЦ-овете "Марица-изток 1" и "Марица-изток 3", за които се преговаря вече четири години. През следващите 6-9 месеца двете американски компании - AES и "Entergy", ще вземат банковите заеми и ще започнат работа по двата проекта. След 2004 г. двете централи ще осигуряват 25% от произведената електроенергия у нас. Делът на "Марица-изток 1" ще е между 10% и 11%.''

Чудя се защо ти слагат минуси, когато написаното е самата истина. Точно р.Овч. е човекът, който направи сметките ни за ток "особен залог" , но това удобно се забравя;)) "Споразумението за тези два проекта е било подписано в последните дни на кабинета Костов, но в него е записано само договаряне на особените залози. Следващото правителство е подписало договорите. Протоколът (който разрешава на НЕК да сключи особените залози бел. ред) е с подписа на Румен Овчаров, допълни още Добрев. До момента, до който не е подписан този особен залог, не са извършени никакви разходи по този проект. Това е едно споразумение на хартия, обясни още бившият министър. След особения залог е бил сключен заем и със средствата е построена централата, която продава два пъти по-скъпо ток от ТЕЦ Марица Изток2 и три пъти по-скъпо от АЕЦ Козлодуй. В споразумението на Иван Костов е записано още, че ако проектът не стартира и няма инвестиции в продължение на три години, документът стане невалиден."

чуди се като нямаш друга работа и това е нещо да се чудиш вместо да се трудиш

никаква централа не са строили американците, теца си е от ТЖ време. Само направиха подобрения по сярочистката и мощностите, може би. А колкото до договора, при толкова благоприятстващи условия, трябва да са ненормални, че да не стартират 3 години! Все едно да обещаеш на някого без пари, па той да не дойде/е, възможни са и изключения/.

Датата на освобождаването от ГЕРБ , ще е по знакова за мен от датата на освобождаването на България от турско робство.

но датата на освобождаването на България от турско робство е свещенна

Йощ по-свещена ще стане тая на освобождението от герберската некадърност и алчност.

на бас, че грешните пари които шестнадесет години плащаме на братята американци, достигат нивото на сумата необходима за АЕЦ Белене. А Черният Мавър пляска с ръчички, защото никой не смее да оспори далаверата.

А сте оспорили, а съм Ви спрял закуската.

По-скоро получихте ново нареждане от ул. Козяк

Елена Йончева е виновна! Нали Делянчо?