Мъж почина, лекари не открили счупения му череп

Близки на починал пациент във Варна обвиниха лекари от МБАЛ "Св. Анна" в немарливост.

Обратно в новината

Коментари - Мъж почина, лекари не открили счупения му череп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПОРЕДНИТЕ БЕЗХАБЕРНИЦИ. ПРАВИЛИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И НЕ ОТКРИЛИ НИЩО - НИЩО НЕ СА ПРАВИЛИ ИЛИ АКО СА, ДА СИ СКЪСАТ ПЛЕТЕНИТЕ ДИПЛОМИ !

Аз се учудвам защо се дават пари на местните опасни лекари. Необходимо е да има възможност за диагностика от истински лекари извън България. Това ще създаде сигурност за пациента.

в София и окръжните градове има много повече болници, които са пълни със съвременна апаратура и да се допускат такива случаи ???

Какъв е случаят, бе човек. Човекът паднал, ударил си главата, вероятно е изгубил съзнание за малко. Контузио церебри. Отиват в Спешното. Рентген. Фрактура няма. Човекът е адекватен, няма веврологична симптоматика. Изписват го. Влошава се след време - кръвоизлив? Усложнения на контузията? Господ ги решава тези неща.

... е малка махала на тутраканско село с ветеринарна клиника за къртици и шарани... според някои смешници подпишващи тук

Pravi se skener v takiva sluchai.

е лекарят видял последно пациента...

"Природата лекува! Лекарят или помага или вреди!"(латинска поговорка)

За сведение на гражданите, пък и на селяните: Като държава на 80-те %, 80% от всички болници имат вземане-даване с; 1.Регионалните погрбални бюра 2.НОИ/поради дефицит в средствата за пенсии/

Повечето ни лекари или са некомпетентни... или са прегорели, а след това тези вече псевдомедици(хипократовата клетва няма значение за тях) питат защо са бити... Ами трябва да знаят може да има и не само бой - зависи от темперамента на човека, на когото са причинили болката, да отнемат близък! Ужасно е лекарят, при когото си отишъл за помощ, да способства за влошаване на здравето ти...

"Мъж почина, лекари не открили счупения му череп" - a къде са го търсили този череп?

намерили са здравия му череп! ха ха !

Само да кажа,че съссчупен череп като ,,пръсната диняглава боли до припадък.Има повръщане _като фонтан.А травмата на мозъка прави травматични очила.Т.е.синьо лилав цвят на кожата .Тъй,че докторите са уморили човека Как може да не могат да разчетат скенер???.Другият вариант е ,ако са имали съмнения ,дали ще издържи операцията ,.Но това се казва на близките.Направо са за бой

Hикои не го е попитал колко пати е паднал преди да се прибере в кащи...или кои го е поглавесал у дома...???

Правила за оцеляване: Първо правило: Ако , не дай се боже, имаш здравен проблем, не се доверявай много-много на лекаря! Второ правило: Винаги обходи повече от един лекар, за да си сигурен, че няма да опатиш. Това ми го каза една проста женица. Случаят беше следният: Внучката и - на по-малко от годинка, е била заведена на преглед, защото не наддавала на тегло. Лекарят, известен педиатър, я прегледал обстойно, и назначил лечение. След време бабата отново посетила лекаря и споделила, че ефект от лечението не се забелязва, дали пък не е нещо друго? При което лекарят я успокоил, че пациентката е вече добре и за момичетата е добре да не са ящни, за да станат нетлъсти и привлекателни като порастнат. Жената била достатъчно благоразумна да потърси второ мнение и, о, ужас! Оказало се, че детето има сериозен здравен проблем и и било въпрос на месеци да отиде на хемодиализа за цял живот, ако не се лекува ... подмолна инфекция на пикочните пътища.

Правилата са такива , приемат те , прявят ти снимка и мерят кръвното и чакат 3 дни, ако си още жив се пристъпва към лечение, ако си умрел не. Понякога знаят и директно те пращат у дома да си умреш сред близките. Все пак всеки човек умира и това не е трагедия.

"Здравеопазването" ни е в хаос и на свободно падане. С най-голяма смъртност в света сме. Гарантирано от ОПГ ГРОП.

В началото на здравната реформа, завещано от Семерджиев/Кундурджиев, Шоуто на Слави се подигра с клип със свещеник с чимшир с менче със светена вода, който бе част от реформата. Важна част. Клипът свършваше с думите - Здравната реформа - с мирис на пръст и тамян! Колко пророчески се оказа Слави! Не е виновен лекарят, такава е системата, натресена ни от Семерджиев/Кундурджиев. Наблюдава се катастрофален регрес в резултатите от здравеопазването. То даже е нелепо да бъде наречено здравеопазване. По-скоро се касае за здравеплащане. Такова раздалечаване между интереси на участници в системата не е отчетено никъде. Космически доходи в здравеопазването, на които могат да завидят арабски шейхове, и мизерстващи ползватели на скъпи услуги. Изстискване на малкото останали пари у хората, за да се запазят живи. Благодарене на Господа, ако избегнеш одрусване на джоба за непосилно скъпи здравни услуги. Някой ще каже, ти злословиш. Така ше каже, защото не е опатил със сериозен здравен проблем, за което се налага да киха скъп и прескъпо - повече неофициалноа, под масата, на богаташи в бели престилки.

Дори футболните съдии придобиха респект към травмите на главата,не разбирам защо лекарите още не го правят?

Работата на докторите е като в руския лаф "Смотрит книгу, видит фигу".

пациенти срещу лекари, ученици срещу учители, българи срещу цигани, русофили срещу русофоби, млади срещу стари, шофьори срещу пешеходци, граждани срещу селяни, бизнесмени срещу еколози, пушачи срещу не пушачи... спрете се бе хора, това сме всички ние

В Бърза помощ това е лечението - снимка (тентген) и преглед. Там лекарите обикновено казват - Ако искате по-подробен преглед, донесете направление! Ако искате скенер - платете си! Това е бързата помощ при травми... Изпитала съ го и от опит говоря. Е, не във Варна, но навсякъде е така.

Има нещо смущавашо и много опасно в системата на обществено здравеопазване в България. Да не дава Бог да се разболяваме! Животът ни в тези скъпи болници е под сериозна опасност!

бития ,бит .Такива са вече докторите.Като влезеш те гледат в ръцете и въпроса КАКВО РАБОТИШ/демек колко получаваш/.Досега да сте чули за виновен доктор?Няма и да чуете .Само не ми казвайте НЕ ХОДИ ПРИ ТЯХ. Щом си е дал г...а под наем ще си гледа работата съвесно. На друго място ще бъде уволнен.

какво работиш, ако не е тайна

шАфьор съм, карам самолет за 400милиона евро.При подобна моя ,,грешка",разбираш нали.

Да не им се сърдят, толкова са способни лекарите! В МУ-Варна нивото на подготовка е трагично! Да не можеш да разчетеш рентгенова снимка говори за ниво на аматьори! Може би от някой СИП в гимназия по-биха се справили!

Да, и аз съм на мнение, чв МУ Варна дава най-некачествените кадри в страната. Сигурно има единици добри, но като цяло нивото е много ниско.

Тази статия много добре кореспондира с предишната, в която ни се обяснява как боко е бил на преглед в болницата. На снимката там се вижда как 2-3 човека го крепят сякаш е инвалид завалията. Представете ли си какво мазнене и натягане е било в кабинета на доктора. А тука доктора толкова го мързяло да погледне снимката, че като видял високото кръвно на горкия човек е заключил че главата го боли заради кръвното. А той със счупен череп..... И това са доктори........

Българските лекари най-грижовни и компетентни в света! България на първо място в света по смъртност. Дали ако си изтепаме докторята, положението няма пък да се подобри?

що ревете против циганите, те точно това правят

Смъртността в Ивицата Газа е 3 пъти по ниска отколкото в Израел, в Сирия 3 пъти по-ниска от Гърция. Дали причината е здравеопазването , а умнико?

Дядото

При тях, умико, причинете може да са други. При нас е отвратителното здравеопазване. Огромна част от хората не ходят на лекар докато дискомфортът не стане непоносим, защото не вярват, че лекарите ще им помогнат. Дебил!

лекари не открили счупения му череп... и във форума на дира полъхна свеж ветрец.

ако близките убият роднина ще ги изкарат ли виновни както в другата статия

Е, той и болният дори не е могъл да каже, че има травма на главата, нито пък дъщеря му. Не се е сетила да му разгледа главата, явно травмата е била видима с просто око според втория лекар. Все ми се струва, че ако ми е пукната главата, ще разбера.

Всуе се пънеш да обясняваш на плебса. За тях "травма на главата" означава най-малко 2 дупки в черепа. Въобще не е задължително да има фрактура на черепа, за да има кръвоизлев в мозъка.

То не е да се правим на важни с бялата престилка,крачейки напред-назад по коридорите..Ами нямат елементарни познания по обща и оперативна хирургия.. Жалки нещастници,Бог да прости горкия човек !

като много знаеш, лекувай се сам

за какво ти плащам здравните вноски бе,нещастник

прочетете им коментариите на лекарите в сайта им ЗДРАВЕ НЕТ и ще видите ХОРА с псевдоними като БЛС ВЪОРЪЖЕНО КРИЛО които сякаш са обявили война на пациентите ..как да не ги бият такива ??

Войната я започнаха пациентите,лекарите са в кръгова отбрана.

Обратното е - пациентите обявиха войната, а са в по-слабата позиция. Впрачем, тъпите пациенти си намират по правило и тъпи доктори. Пито-платено.

от едно падане черепът не може да се пръсне като диня, може би близките са помогнали... пък сега търсят обезщетение

Като се сравнят рентгеновите снимки ще стане ясно.

Нищо чудно. Един нормален ден в България. Така е в последните 30 години. Като имате предвид състоянието на всички институции и цялата държава. Как очаквате медицината да е на по-различно ниво? Свестните просто емигрират. Остава предимно плявата. Спомняте ли си жената със Сепсис, лекувана с айрян?

Счупен череп не е открит?!има симптоматика бе хора!не само рентген или скенер.нямал ли е жестока болка,повръщане,световъртеж.

Все пак фрактура се диагностицира с рентгенова снимка.

В същата шокова зала, преди няколко години, дъщеря ми, след претърпяна тежка катастрофа, я държаха 5 часа, казаха ми че е минала през рентген, били я прегледали обстойно, гипсираха и едната ръка, докато вървях край носилката, видях, че под главата и е подгизнало от кръв, развиках се, че кърви и като започна една разправия между шокова и ортопедия, кой да й зашие раната - кошмар! След цели два дни и то след наше настояване и прегледаха крака, и той се оказа счупен. Мила, родна, варненска картинка.

Лекари не открили счупения му череп. Значи много яко го е бил скрил!

Мъка, мъка /имам предвид мъчителното изразяване на авторите/

Тази "болница" е морга. Не пожелавам никому да попада там. Нищо че е пълна със "светила".

Медицината в България е псевдомедицина. Лекарите тук са нива под посредствените на запад и зад океана. Много много нива. Но самочувствие за милиони. Лека му пръст на човека. Кретенията е най-големият бич на Българина

Какво ти пречи да отидеш да се лекуваш на Запад и зад океана?? Срещу 20.40 лв. месечво???Няма да ти измерат кръвното, повярвай. Дори няма да стигнеш до лекар, най.много до индиец - парамедик.

Вие от личен опит ли говорите? Явно сте били в някой световно неизвестен закътан край на запад и зад окена. Аз лично съм здравен работник в Америка/американски възпитаник, от над 10г и имам поглед над нещата от кухнята. Такъв случай равнозначен на скандал, затваряне на отделения и дълго рзследване включително и загуба на права за допусналите грешки. Америка не е най-добрата здравна система, но там поне от страх че могат да бъдат наказани осъдени и прокажени до 10 коляно след това, се презастраховат. И внимават. Хайде сега си научете урока и спрете да защитавате Българската кретения. Няма такова гадно племе като Българското. това е със сигурност.

Kаквито пациентите такива и лекарите...

Мерят високо кръвно : Ем високо ти е кръвното - на ти те хапчета, пий ги!

Я бе, като сте такива разбирачи марш всички на работа в спешното! Свободни места колкото щеш!

Сортираш боклука бе!

Не само няма липса на отклонения от Правилника за добра медицинска практика, а това е самата добра медицинска практика - болният да се изписва, че да не би да умре в болницата. Мноооого ще ви бият, независимо от всякакви закони. Поне за зелените законите не важат!

Да почива в мир човекът. С такава травма едва ли щяха да го го излекуват.

Верно да почива в мир човека, но как може вие да мислите толкова примитивно? Можело е поне да го диагностицират коректно и да има шанс за живот. Що за елементарно племе е това Българина? Ужас

Оня гад дето е шеф на лекарският съюз освен за пари за нищо друго не говори, ноо....вината е в нас след като търпим тези изроди, та дори и им плащаме!

за точно такива лекари само бой..... мърльовци....

В момента животът на човек тук няма никаква стойност. По същия начин умориха мъжа ми в Пирогов. Без въобще да си мръднат пръста да го спасяват.

мръдна ли си пръста?

в пирогов им е такава политиката - само с краката напред *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и после рев, що ги бият. ами след като за такива случай не губят правата си, а реват за заплати и защита, а държавата взема тяхната страна, единствения начин остава юмручното правосъдие.

Лапай!

да не си нещо докторче, като тия от статията, изключително некадърни, но за тая сметка нагли

при съмнение за черепно-мозъчна травма, хората правят консултация с невролог и неврохирург за целта е добре да имаш невролог и неврохирург и е хубаво да имаш хубава техника, на която да се виждат счупванията, а не апарати и рентгенолози, които правят ужасни снимки

Най-вече трябва да допуснеш,че може да има невротравма,а също и да го наблюдаваш повече от 12 часа.

Жалко за добрите лекари,защото има и такива,дори да са рядкост! Ей такива мърльовци петнят името и на тях!

и си прав, и не си. като има дорби лекари, а тези петнят името им, най-нормалното би била добрите лекари най-много да държат тия некадърните да бъдат наказани. а те не само не го искат, ами ги и защитават.

Тъй де добрите лекари под строй в спешния кабинет да лекуват неусигурени и т.н.

в България вече няма държава, няма нормални лекари, пълно е с некадърници, а масово докторите са без морал, затова ни убиват като мухи, бог да го прости човека.

Откакто медицина=пари взе връх в обслужването на пациенти никой не се вълнува от заболяването, с което влизаш в болницата. Имам виско диоптър и ходих на преглед при трима различни доктори.Получих три различни мнения.Единственото общо беше,че имам късогледство. Тка, че не се изненадвам вече от нищо.

Никой в България не умира без лекарска помощ.

лекарска помощ да умират. В друга статия в дир-а се съобщава за 20000 души годишно, които умират, защото не са ходили при лекари, т. е. не са ползвали лекарска помощ.

Докато медицината е приравнена с търговията,а болниците са търговски дружества, ще е така.Следващият,моля.....

Съд до дупка!Така ще отмъстите за хилядите убити от лекарска немърливост!

Това е положението. Здравеопазването ни е "дъно". Прогонваме добрите лекари, не до финансирана система... Кои знае кой и каква некачествена ренгенова снимка е разчел. Ето Скенера е показал счупванията, но едва от както са се влошили нещата. А защо не е направен предварително? Може би е много скъпо изследване и е лимитирано?

"липса на отклонения от правилника за добра мед. практика" - Дори да не са открили счупения череп на рентгеновата снимка, може ли човек да се изпише с кръвно 204/106

Може! От Сити Клиник изписаха майка ми с високо кръвно. Нали си взеха парите за манипулацията... Че и ми рекламираха и други със съмнителен успех на успеваемост, но затова пък с петцифрена сума. Наистина трябват пари за по-добро оборудване в българските болници, но и трябва човечност у хората, практикуващи тая професия.

Ела в Англия да видиш какво става пред спешното. Може да пукнеш като куче.

А за Шотландия имаш ли мнение?? Щото няма нищо общо с английското и с друго което се сетиш!

"" Извършеният обстоен преглед, включително рентген, не са установили наличие на черепно-мозъчна травма или неврологичен проблем. Затова и пациентът не е консултиран с невролог, неврохирург и не е хоспитализиран" Т.е. каквото е станало, е станало след изписването. Сигурно си е ударил главата във възглавницата, докато си е почивал вкъщи Бог да прости.

Или са го утрепали близките му. За имоти...