Доклад: Повишен риск за военен сблъсък Русия-Европа

Рскът от непреднамерен военен сблъсък между Европа и Русия се увеличава, предупреждава годишният Мюнхенски доклад за сигурността.

Обратно в новината

Коментари - Доклад: Повишен риск за военен сблъсък Русия-Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Грешен им е доклада. Няма "повишен риск за военен сблъсък Русия-Европа", а "повишен риск от сблъсък между САЩ и Русия на руско-европейската граница"!

Тия отвъд океана не си ли дават сметка, че ако провокират сбъсък между "Европа - НАТО" и Русия първи ще фръкнат във въздуха Щатите, а после ще се доиграва с Европата! Не забравяйте, че Кейси е видял половината от Щатите заляти от океана, а когато са го попитали за кога се очакват катаклизмите, той е отговорил, че това "зависи" от хората! Въпроса е кой ще е малоумника, който пръв ще натисне копчето?

Има данни за очакван сблъсък на свободно мислещи граждани с европолитици,паразитиращи на гърбовете ни.Размахват плашилото Руска заплаха само за да ни държат в страх.Не виждам как евогейовете ще се справят с руснаците ако наистина има конфликт.

Каква алтернатива предлага Русия на днешната човешка цивилизация ?!?!?!?!?! В днешна Путинова Русия всичко е грозна имитация и фалш - имитация на демокрация, имитация на капитализъм, имитация на правова държава, имитация на законов ред ... Защо и докога днешното човечество е длъжно да търпи един самозабравил се хипофизен джуджак, с големи комплекси да изнудва и да шантажира милиарди нормални човешки същества ?!?!?!?!??!?!

Определено Русия няма интерес да напада Европа, защото дори да победи в една такава война нищо няма да спечели. Значи Европа се кани да напада Русия. Ами да не се! Щото такъв четвъртит ще го хапне, че Втората световна ще й се види като гей прайд.

ВБА

За да не стане сакатлък военни учения не трябва да се провеждат поне на 250 км от границите иначе вярно може да започне патакламата..... Едно трябва да се знае, както американците така и руснаците веднага, ще употребят тактическо ядрено оръжие, което може да доведе до тотална война. Така, че да се договорят за ученията, за да се предотвратят недоразуменията....а по натам всичко се оставя в ръцете на дроновете по границите и атомни фугаси по нея.....Ако, някой си прави други сметки за в бъдеще политически или физически, ще остане много разочарован, а дано се досетят тези, които трябва да се досетят за какво става дума.....

Русия ке падне отново и отново! Недей да плашиш с ядрена тояга щото тя има два края и не е сигурно дали руската страна ще има възможност да изстреля дори една ракета успешно към нас в Европа! Видяхме през последните 30-40 години безбройните провали на руската военна техника!Виждаме ги и сега в Сирия и Украина!

Това което "е" говори за Русия се отнася само и единствено за краваристан. Помислете и ще разберете, че това е истината.

Сегашна Русия е не само враг на Европа, но и на останалия свят. Само пълното унищожение на този източен тумор, би осигурило траен мир и благоденствие.

Kalin

ЕС по точно да се пише.Иначе Европа нямаше проблеми с Русия докато САЩ не се намесиха.Почна се с Югославия бивша и стигна до Грузия Армения и Украйна.Преди това нещата си бяха ок и нямаше никакво напрежение.Да не забравяме че и атентати по улици метро концертни зали също нямаше!!!

Ама естествено, защо да не го отнесем още веднъж заради краварите... Не без съдействието на локалните феодали те си разполагат оръжията около Русия и после обвиняват руснаците, че били войствени... Ако руснаците са достатъчно умни, няма да изстрелват ракетите си към Европа, а към собственика на оръжията, разположил ги в Европа...

Задокеанските кравари изринаха оръжията си на гюбрето,наречено Европа,за да създадат напрежение и условия за война,която да водят на чужда територия с чужди жертви!

Време е този тумор наречен САЩ, да бъде заличен от лицето на планетата Земя.

Що не идеш да се подстрижеш?

Подстриган съм, и долу и горе.

Код кафяво?

Код кафяво е за нормално мислещите источноевропейци, изключая поляците. И те като макетата не могат да се откъснат от майката.

САЩ искат да имат ресурсите на Русия. Тези ресурси донесоха на Русия минимална заплата от 270 български лева. Е да си ги ползват със здраве. Е-им газ и нефть. По стъпките на Венесуела.

Kalin

Пишеш простотии има си данни ква е минималната там и за твое сведение е доста над официалната у нас!

след военния сблъсък курилите ще си са японски, калинин град полски, крим украински, карелия финландска,осетия грузинска а границата с китай ще е на урал!

Мечтите са безплатни.

Точно изброените държави, с изключение на Китай, най вероятно няма да съществуват и ще са доста радиоактивни. Прекалено близко са за ефикасна защита, а ако наистина настъпят Русия от всички страни не разчитай отговора да е реципрочен.

Руснаците започнаха да дрънкат оръжие още в Украйна и все повече се стремят да разрушат Европа! Не си стоят със севернокорейци и китайци в комунистическата си кочина,искат да мърсят навсякъде.

Джендъри, стягайте редиците.

Да, да да такъв сблъсък е неизбежен, защото Русия е обкръжила цяла европа с ракети!!! И не само европа, но и америка. И освен това тя има над хиляда действащи бази по целия свят!!! Те непрекъснато провеждат атаки, контраатаки, гейтатаки, джендъратаки и всякакви атаки провив "демокрацията на чичо сем" и си мисля, че може би днес или утре ще нападната старата разкрачена Европа!!! НО който е разкрачен да му мисли!!! Да живее чичо сем сам ...освободителят на света....демократа....на войната

САЩ използва страните от Източна Европа като "прокси" и "пушечно месо" във враждата си с Русия. Целта е при евентуален конфликт фронтовите държави - балтийските републики, Полша, Румъния, България - да поемат удара и да омаломощят руската войска, за да може след това американците да нанесат решаващия удар и да понесат минимални жертви. Всички горепосочени държави се ръководят от проамерикански правителства, които изпълняват безпрекословно нарежданията на Пентагона. Успоредно с това тече огромна антируска пропаганда, промиваща мозъка на обикновените граждани. А колко надежден съюзник са американците усетиха кюрдите в Сирия...

Значи ти предателю откровено желаеш руски военен удар срещу Прибалтика,Полша,Румъния и България? Това означава,че България ще бъде и обект на руска военна агресия защото вече сме обект на ,икономическа,енергийна и пропагандна агресия от руска страна!Но едва ли ще се реши Путин на военна агресия срещу NATO защото това ще бъде краят му!И едва ли ще има тази възможност със остарялото си въоражение и генерали простаци!

Незнам колко си осведомен ,но не ги чуваш ти нещата брато!Чуваш какво ти говорят ония зад кадър!

Точно такива "осведомени" се опитват да разпространяват фалшиви новини. Някой още да не е разбрал, че поредната опасна офанзива в превъоръжаването започна от Запад на Изток и всички "мирни" инициативи са насочени срещу Русия и нейните неизчерпаеми природни ресурси? А ние сме само "средството", нищо повече!

Осведомения, първо си вдигни гащите и ги вържи здраво с поворка!

"Рскът от непреднамерен военен сблъсък" е мечтата в главите на световните господари, ламтящи за безкрайните руски земи и природните и богатства. Обикновенните люде си гледат живота и искат мир и спокойствие. Не дразнете мечката, за да не ви съдере....

...а дано ви "бласне " Rusia ,че да спрете да квичите ....

мирише ми на пържено комунистическо...усещате ли?...хахахахахаххаха

в дамаска обстреляли здание тортового представитеьства россии! 120 мм. мини навсякъде ги обичат!

Задавате ли си въпроса-Чии го крепят американците в Украйна!?!????? Защо разполагат ракетите си около Русия???А аз си задавам въпроса:Защо ЕС не разбира че като васално обединение на САЩ, именно неговите военнослужещи ще са в месомелачката на военните действия?????

Разбират и се дърпат доколкото могат..Но онези са страшни...Например издивялката с Каталуния...Като повод послужи разрешението на Мадрид руски кораби да зареждат и престояват в нейни пристанища...Ръчнаха НПО ,ЕЛИТА е ТЕХЕН!!! и хоп проблеми колкото искаш.Пък и всички са корумпирани и ФБР си пази досиетата.

За пореден път джендърите от стара Европа и САЩ плашат с Русия. Добре че руснаците знаят отговора на "Искат ли русите война"- НЕ.Не искат, но няма и да се оставят да ги обграждат с военни бази в името на "демокрацията"

Рискът от военен сблъсък Русия-Европа се зароди и се увеличава единствено от страна на ...Европа и САЩ.

Ами те сами си го избраха......джендъри, абе направо мръсни педерасти

Ааааа,не!!!Едно време педерасите бяха в кучи гъз наврени , а сега гейОБЩЕСТВОТО Е ЕЛИТ,ЕЛИТ!!!!

Америчка е бясна на Германия ,Франция ,Испания,Италия за деловите контакти с Русия с продължителност над 20 г0дини...Затова още сразгрома на комунизма се намърдаха твърдо в бившите соцове и ги държат здраво за топките.....Затова е и тази твърда конфронтация на тези страни с Германия....А откакто и Украйна отпадна от статута на държава с америчкия преврат ,,мостът,, между Русия и Европа е яко миниран....Като знаем манталитета на краварите да осират яко и други да метат, нищо хубаво не ни чака....

Париж, Берлин, Вашингтон - история, нищо повече !

пък сега се сетих, че точно от Мюнхен започна възхода на един чичко с мустачки, яко подпиран от великите "демокрации", които му подариха две суверенни държави! Същият смаза за 40 дни територията на Западна Европа /сега наричана стар ЕС/. Като си повярва много, тръгна срещу Русия /тогава СССР/. Завършете приказката за чичкото според желанието си.......

Не го подпираха,направо го финансираха.

В бокса се залага на черни ! Във война на Русия!

да бе ... отдавна руско знаме не се е вяло над раихстага ... маи е време ... ха ха ха

Отдавна алкохолизираното население не е намалявало с 20-30 млн. Време му е. хо хо хо

след такъв сблъсък русия ще си остане сама на света

да да, в нематериалния свят най-вече..

"Рскът от непреднамерен военен сблъсък между Европа и Русия се увеличава, " Русия, не започва войните. Русия, ги завършва!

не вярвам да започне война. Ей на Арматата след като я показаха миналата петилетка,до монета са произвели два броя. Така, че без да започва ще я завърши на собствена територия.

война ще има! на чичо Сам, му е необходима една глобална война, за да си оправи положението. Разбра се, че с малки регионални конфликти по цял свят не дават задоволителен резултат. Опасността от замяната на долара като световна валута, не им дава покой! Изходът е само война. Но САЩ, няма да са сред победителите както при предишната.

Наистина ли вярвате, че Русия ще тръгне на война? Тя знае какво е война, за разлика от няки други европейци... За неевропейците да не говорим.

не се знае, ако огладнеят още малко какво ще направят !

Ще изядат първо теб, като най-тлъст и сочен, така че - не бой се !

''Не може да трупаш войски , да хвърляш бомби , А ДА ИСКАШ МИР ''.

>

"Докладът все пак установява и положителни тенденции ...засилването на военното сътрудничество по източния фланг на Алианса." А бе вие не разбрахте ли, че няма Източен фланг? Има Източен фронт - Drang nach Osten. И не помните ли че тоя театър вече сте го играли?!? Забравихте ли края му?

Я що глупаци имало в БГ Адмирал и и генерали.Фургайте бомби деловите на леви и на едно.Пазете се да не се ударите.

За какъв точно сблъсък Русия - Европа пеят тези. Без провокация от САЩ или присъдружие извън Европа, такава война не може да има. А без пряко участие на САЩ няма да е сблъсък, а премазване на ЕС от Русия.

Че те провокациите постоянно ги прави Русия! Да инсталираш тактически ракети в Калининградска област в центъра на Европа и да я плашиш не е ли провокация! Да плюеш в суратя на Англия и САЩ, гаранти на териториарната цялост на Украйна, като гепиш Крим, не е ли провокация! Ами ако гарантите бяха постъпили като Русия, гоято беше гарант на териториалната цялост на Южна Осетия, като вкарат войски! Светът беше на крачка от световна война и само хладнокрвието на САЩ и Англия я предотвратиха! Сега в Русия ривът, а га ядоа кифтетата ни риваа! Гювеча свърши!

чиба бе,соросоид гноен!!!

Абе пурко а може ли да попитам - какво ви плащат и с какво ви хранят за да сте толкова заблудени и злобно лъжливи .... интересно ми стана .... като ти чета небивалиците .... и да знаеш Калининградска област е Руска територия .....

А кой създаде размириците и войната в Югославия та да си пробва стелт самолетите? Кой постави в Полша ракети със среден обсег? Кой убеди Шведите че Русия им е голям враг та в тук за няколко години увеличиха базите и ракетните си установки към Русия? Кой няма работа в Черно море но постоянно прави провокации? Ясно е кой.Този за който "гарантираш" че пазел мира. Руснаците са в плен на капитализма и война е най-малкото който им трябва. От друга страна, силна Европа е това което плаши тия "демократи". След като войната 45та приключи, ДА , руските военни направиха золуми, но те ли изсипаха тонове бомби в едва съвземащ се Дрезден след края на войната или тия "добронамерени" Англия и САЩ? Опитаха с банкова криза преди 5-6 години, не успяха, сега натресоха мигранти, разклатиха но не успяха, опитаха да вкарат във война Турция и Русия.. не успяха.. Явно сега на ред е пряка конфронтация и за това ония розови дебили от полуострова напират да се махнат от Евро зоната за да може като ни скалъпят войната да се тръснат готовани след това на трапезата ни лук яли ни мирисали.. Не съм фен на руснаците и простащината им, но това безочливо нагло обединени е наречено САЩ вече взе да се олива .. Жалкото в случая е , че новата война ще започне от балканите..

Ако не искаш да те нажилят пчелите не им ровичкай край кошера! Крим е Руски от времето на Екатерина Велика та до 1956г., когато Хрущов го пришива към Украйна, на която всички класици казват МАЛОРУСИЯ! И Крим е автономна република със своя конституция, парламент и МС! Те взеха след РЕФЕРЕНДУМ решение да кандидатстват за член на Руската федерация, отправиха молба до Руската Дума, която на две свои заседания разгледа молбата и ги прие! Нещо такова да се случи с Косово? Да ми кажеш зашо се границите прекроиха в Европа без санкциите и на СС и ООН? Как САЩ и сателитът им ГБритън водиха война срещу член на ООН, убиха с умните си оръжия посланника на Китай в неговото посолство? Как Турция окупира територия на ЕС и създаде само от тях призната Севернокипърска турска република? Защо никой не налага санкции, защо "великите демокрации" си затискат устата и очите за очевадни неща и гледат все в чуждата паница? И как все намират мекерета като вас да им поддържате безсрамните тези? Добре навярно плащат, я с някой цент, я с някоя службица, я с нещо по така джендърско!

Абе ти вярваш ли си сам бе? Или живееш в паралелен свят? Планета?

Пурко,Пурко!Щатите са бита карта!

А "ние" сме готови да финансираме руска компания разработваща ядрени оръжия!

Няма страшно. Патриотите ще обучат за 20 дена доброволна армия, и руснаците зад Урал.

Вкара ли се с Крим Русия в нова Кримска война и имаше ли избор. Щото за първата Кримска знаем резултата. Ама те в Косово американците казаха - правите референдум и чао Сърбия, независимо Косово - американска военна база, то това е Косово. А за Крим не можело така. Защо , защото Крим не е Американска база. Ако можеха САЩ да прицапат и Крим за база друго щеше да е. Не оправдавам Путин, но цялата работа беше САЩ чрез Украйна да му вземе базите там, а то кво стана. Мазаница международна. Ама Русия срещу цялото НАТО - не го вярвам и толкова.

руския газ Украйна, а сега и за 165$ не ги иска! ЗАЩО ТАКА?

Това са глупости, Украйна купува пак руска газ, но не директно от Русия а чрез други държави, нищо, че е по-скъпо.

Защото внасят в бутилки от сащ...

Краварските ДИРниц първи ще припнат да посрещат руските освободители!!!

Тук има двама - трима коментатори с опорна точка "КРИМ та Крим ...." абе дришльвци айде стига с тоя Крим ... четете история и геграфия ... припомнете си какво ПЪРВО се случи в Киев, ПРЕДИ Крим .... и тогава пишете опорните си точки .... тук има много НОРМАЛНО мислещи хора, които ЯСНО ВИЖДАТ какво прави НАТО и САЩ и какво прави Русия ..... Нито ЕС нито Русия ИМАТ ИНТЕРЕС да имат влошени политически и икономически отношения ..... камо ли да си мислят за ВОЕНЕН КОНФЛИКТ ..... а сега се сетете КОЙ ГО ИМА ТОЯ ИНТЕРЕС ....

..... и се сетете КОЙ ОТЦЕПИ и СЪЗДАДЕ КОСОВО на територията на СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА ....

КАКВО ОТЦЕПИ ТАЗИ ДЪРЖАВА ОТ БЪЛГАРИЯ!

НАТО ще намали вероятността от конфликт, ако си отдръпне 400 -те бази от границите на Русия. Но който търси - намира. Примерите са известни на цял свят - Наполеон, Хитлер и доста други с нереални илюзии и власт.

Всъщност в момента американците подготвят поредната си провокация спрямо Русия! Според руски сайтове марионетното украинско правителство подготвя пълномащабна военна офанзива срещу Донбас (в нарушение на минските споразумения), която по всяка вероятност ще започне в близките няколко седмици. САЩ вече официално заявиха, че ще доставят оръжия (и наемници) на своите украински марионетки, така че в момента върви въоръжаване и предислоциране на украинската армия към Донбас. Изглежда, украинските управници се надяват с внезапна мощна атака да успеят да превземат отцепилите се републики, но силно ме съмнява, че Русия би допуснала това! Тази атака би довела до пълномащабно възобновяване на войната в Украйна, а може би и до включването на Русия в този конфликт! Вероятно (както взе да им става навик) американците ще стартират тази поредна провокация срещу Русия по време на започващите олимпийски игри, и преди президентските избори в Русия. Естествено, западните медии веднага ще започнат да реват как Русия нападала Украйна, колко опасна била Русия за Европа, и ще настояват за нови санкции срещу руснаците, и за нови средства за въоръжаване от страна на САЩ и НАТО! Така че предполагам, че подобни статии като тази служат за предварителна обработка на общественото мнение в европейските страни преди поредната американска провокация спрямо Русия!

Cоросоидите сега ще те удавят в помия...

Хубаво е да има мислещи с главата си хора!

Ама дано поздравеният да не излезе прав, защото лошо ни се пише. Не по отношение на крайния резултат, а по отношение на блиц терен.

Горбачов призна, че е сгрешил. При пияницата Елцин, САЩ почти бяха смачкали Русия, но не им се отвори парашута и сега ровят ли ровят и провокират Русия.

...че е възможна война между Русия и НАТО - това и децата вече го разбират. Малко се отклонявам от темата, но нещата са свързани - а къде сме ние?? Хора, държавността у нас е в разпад, те ми говорят за бъдещи конфликти! Нас и без да ни нападат, вече сме само на "хартия". Военният министър ще ми запушва дупките в армията с доброволчески дружини....из цялата страна общественият интерес вече ще се брани от частни охранителни формирования, разбирай - от частния интерес. Управляващите - некомпетентни, безсилни, ялови, вдигнаха бяло знаме. Полицаите навсякъде ги бият, престъпността се вихри със страшна сила, нас частни гардове -мутри ще ни пазят. Господа - това е все-едно да повериш стадото на вълци, които да го охраняват. Срам.Но у нас фанфарно тръбят - председателстваме ЕС..."Бравос" !Да се просълзи от умиление човек....

Поздравления. БГ е една лъжа. Голяма - днес конкретно сме герберска лъжа, щото герб управлява. Ама то утре ще сме друга пак лъжа. Институции, местна власт, служби всичко е за да го играем евроуспешни, а целта е някакви купени избори да се спастрят и да с екраде, лапа и усвоява. Българие е голяма лъжа скъпи ми сънародници и няма никакво значение дали сме държава на 1300, 1850, 2700 години и даже ако ще на 7 000 години като преки потомци на Варненската цивилизация с най-старото злато - ДНЕС СМЕ БЕГЛА КРАДЛИВА СЯНКА на всичко. Няма армия, няма институции. Полицаите ги бият роми. Герб смъкна раждаемостта от 80 на 60 хиляди деца от 2009та до 2017та и това е истината показваща всичко. Истината се казва тотална лъжа у нас.