Летящата Tesla се насочи към астероидния пояс след Марс

Първата космическа спортна кола, се е насочила към астероидния пояс след Марс, по-далече от първоначалната цел, съобщи Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Летящата Tesla се насочи към астероидния пояс след Марс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

браво на Мъск!

браво на Мъск!

От РОССКОСМОС казаха, че гроздето на Алън Мъск било кисело и ракетата му била крива.

Ракетата може да не е много крива, на праща товара където и падне. Точно това се казва в статията.

Очаквайте от съседните космически храсти да излезе БГ катаджия и да попита - "Ми.... сега какво правим?"

а руснаците щели да отиват на маркс.

Те ходиха на Маркс и го подминаха. Стигнаха до Ленин и спътника му Сталин, където се разбра, че няма никакъв живот там но още не могат да се завърнат на Земята. Тяхната кола нямала задна скорост.

Както се вижда, колата носи на бой от астероиди, а елън Мъск е велик!Америка е велика, страната на неограничените възможности изстреля ракета и днес една кола лети в космоса! Америкън масъл роуд стар ин спейс.. Га рашаноидите го докарат до такъв разкош да ми са "обадити" драги соленоиди.

Русуфилистици и да не забравяте че първия български частен спътник на булсатком го изведе SpaceX

Копеле, не та знам кой си , но за поста ти давам хиляди плюсове! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++...................

имам свободно време и плочки на корема

Ватeнките пак са давали интервюта на по няколко екса с препарат за вана :D

Ефектно ! Много добър успех !!

Видеото с Тесла-та мое да се озвучи с едно чалгарско парче - "На теслата дръжката ..." и всичко ще си дойде на мястото.

Mysk явно добре са усвоили компютърната анимация.

Дебил като тебе няма друго което може да изходи.

Скоро към небитието ще се понесе цялата теслА. Загубите на компанията за 2017 г. са почти 700 милиона. За януари вместо планираните 3500 автомобила /4500 според оптимистите/ са произведени по-малко от 1500.

Това наистина е притеснително. Дано ракетостроителната фирма е отделна и оцелее. Имаме само един старт, изпитателен. За да се донастрои една ракета трябват поне 10 старта. От които поне 5 поредни успешни. Има много работа, много време и пари ще са нужни. Докато започне да си връща парите. И тези 27 двигателя - много е критично, все един ще откаже при старта, цяло чудо е това първо изстрелване без нито един отказ ! Но - да им пожелаем успех !

А дано. Ама надали.

2030 година - американците се приземяват на Марс. Те построяват своята база, а след това забелязват че започва от базата да им изчезва ту вода, ту храна ... Те сложиха капан и хванаха руснак. Гладен, разкъсан клошар- ватник. Те го питат как е стигнал дотук?- Отидох на гости до мой познат във Флорида през 2018 м. Напих се, и се разхождах по космодрума. Гледам червен кабриолет Тесла, помислих си, че ще мога да крадна касетофона ... и като изтрезнях- някой ми подменил планетата.

Както винаги сороспия номер 267 пак не разбрала. Не било ватник, а нацепен каубой т.е. кравар. Що прайш фейкове ма краво номер 267?

Руския отговор няма да закъснее ! Предвиждат през 2028 да изстрелят по мощна ракета от фалкон хеви....не си губят времето

да изстрелят!

Не се ли сещааш, че до 2028г американците и китайците далеч ще са изпреварили Русия в космоса. Парата прави борбата, сополанко.

А за какво им е на руснаците по-мощна ракета от Фалкон-хеви ? Няма да летят на Марс ! 24 тона на ниска орбита от Ангарата малко ли са ? За какво им е повече ? Има и за военни спътници, и за космически станции, има и за търговски цели. Става и за до Луната, ако се наложи. Тепърва ще се види кой първи ще докара надеждността на носителя - Роскосмос или SpaceX. Има още много работа. Дано успеят и двете фирми !

Ами . защото никой не се впечатлява от каруците по Червения площад, драги!

За каква надеждност на Роскосмос иде реч ? Всичките им ракети и спътници свършват разбити на дъното на тихия океан. Ватенките са вече КАПУТ.

Видео, истини и факти за падението на Роскосмос. Линк Прощай космос. Илон Маск ставит крест на российском космосе.

Също така сравнения с процент на аварийност и цена. Руснаците с годините отстъпват и работят некачествено.

Това май заприлича на бутафория и измама......колата отдавна се е разкапала в космосаи си лети като прах нанякъде. Ще видим кога ще изкарат 70 тона ,както са обещали. Третата степен е кацнала на дъното на океана и става за скрап.

Мъка, Рогозин.. мъкаааа

Тесла, ренде, бичкия маткап - все едно.Почина изпълнителният директор на "Булгартрансгъз" ЕАД Георги Гегов в следствие на влошено здравословно състояние. Да е жиф и здраф и да пребъде!

Разбирам, че колата е изведена в орбита някаква, около Слънцето, може би! Казвали ти някой! Колата как хвърчи, обаче? В предпазен модул ли е, или свободно се търкаля в космоса без защита, да се чудят извънземните, що е това?

Изтреля благополучно колата в космоса - добре. Ще иде до Марс - супер. И от тук започва със играта на случайности. Не е до Марс, а докъъдето стигне. Сега пък до астероидния пояс и даже свъодушевление го съобщавам. Да оставим на страна, че в заглавието се внушава, че едва ли не вече е минал Марс. Можеше просто да кажат, че това нещо е неуправляемо. Задминахте пропагандата от преди 89г, с порядъци.

А защо шифиора ни показва среден пръст!!!....А ,това е ,,уважението,,Мъсково.

искам да питам. какво стана с онези околоземни полети с ракета /или там какъвто се казва космически кораб/, за които Богатите /включително и българин/ се бяха записали на лист за полет, струващ около половин милион /преди беше само 200хиляди/ ? Има ли вече такива полети с туристи?

Сега москалите ще пратят летяща Лада на Венера!

Ти гледай кво става като Теслата се приземи на Марс и намери там празни бутилки от водка и следи от гуми на Лада.

Вече уволни безханиците от РосКосмос Сега НАСА е наред ...

освен, че има общо с този Муск, Мъск ли беше, има ли нещо общо с безпилотните коли на Кукъл, ох Гугъл, или с Тесла - оня сърбин, дето беше падащата водна маса за електричество?...или това си е една обикновенна теслА за обикновените хора, а пък ония - необикновенните, с многото пари, просто нямат куче, да го изпратят в Космоса или не им стиска да са втори -хаха

и ще го спрат на СТОП !!! Какво доживяхме да видим....да се движи кола в Космоса с шофьор-манекен, без уплътнител, пардон, Пътеводител и без пътна карта и там правилник към нея...а може би греша...да, разбира се - Космосът не е от вчера и сигурно си има карта...

...ето това се случва, когато частните компании се включат в изследването на Космоса! Мисията наистина изглежда като една реклама,без в нея да има нещо полезно за Човечеството.Не се разбира, този "спортен автомобил", като стигне до астероидния пояс, какво ще прави там, каква е целта му??? Вероятно нищо, важното е Мъск да се саморекламира и т.нт. Следващото изстрелване може да е на сонда с формата на вибратор и на него да пише FUC..OF MARTIAN, кой може да го спре, като има пари?? ... само ще напомня великата и наистина научна мисия на РОЗЕТА, на ESA която улучи малка кометка с размер километър на два,след пътуване от милиард километра. Че и прати сондата Филе да кацне и да вземе проби от повърхността. Ето това са наистина смислено похарчени пари.

изглежда всички са мислели че шанса да не се взриви е много малък и затова не са искали да пращат смислен товар като на Фобос-грунт

stan_posta@

Наистина шансът нещо да не е наред с един от 27-те двигателя е много голям. Цяло чудо и огромен успех е първият, още първият, успешен пуск ! Но трябват още поне 10-на успешни, за да се реши някой да си сложи тежък спътник на такава ракета. А тежкият спътник струва милиарди. Така че - да пробват и пак да пробват !

Мъск се изходи в устите на всички колхозници, и боготворящите ги русофилистици. Браво

Изходил се на майка ти в у*тата! Какво е направил което да не е правено до сега та припадаш чак толкова?

Като начало приземява обратно първите степени на ракетите. Ватниците освен бутилка празна водка друго не могат да призямят на земя :D

аха, отчете загуби от 675 милиона долара, ама си трябва шоу, реклама си е, матряла се впечатлява

Да-а-а-а-а, май ключовите думи в цялата тази световна космическа новина са: "ЛЕТЯЩАТА ТЕСЛА". Илон Мъск уж гледа към Космоса, но всъщност се е прицелил под прикритие в богатите земляни, потенциални купувачи на колите му "Тесла"...

Моите уважения за постиженията и технологичния ентусиазъм на Илон Мъск, но не мога да не го попитам: Защо увеличава безсмислено (в случая) космическия боклук вэв Вселената? И без това човечеството е натворило прекалено много такъв вече, че чак става опасно

Сега нашио да изкрънка и европрограма за магистрала до Марс поне ....та и ние да окнем.

Голям бизнесмен/голям кеф/голяма простотия/голямо говно накрая....

Според Асошиейтед прес първата космическа спортна кола, се е насочила към астероидния пояс след Марс, но не се съобщава каква е реакцията на марсианците.

Сериозно, изобщо не схващам целия този хайп.. извели са един автомобил в орбита, бре хора. Осъзнайте се. От десетки години се извеждат къде по-важни неща, просто на никой не му е хрумнала такава тъпотия, а и никой не му се хачат пари за глупости. Този има компания за автомобили, има пари, има и смисъл да се изфука. Това е. Целия зомбелаж обаче яко се подмокри.

Паднал един сандък от летяща чиния. Събрали се всички учени и никой не успял да го отвори. Накрая дошъл инж. Ганев и... на другия ден във вестниците писали: "Световно известният български инж. Ганев отвори сандъка с усъвършенствания уред "тесла" и с вълшебните думи: "Еб*л съм му майката!"

Това, определено е постижение. И заслужава адмирации. Въпреки неуспешното приземяване на едната от ракетите, постижението е безспорно. И ако руснаците бяха истински джентълмени, а не колхозници щяха да поздравят Илън Мъск. Но.... по стар съветски обичай , с голяма доза завист правят язвителни забележки. Абе, аланкоолу, това е тестов полет. Целта е да с епокаже способността на ракетата да изведе товар в орбита. И дали това ще е Тесла-Роудстър или цистерна с лайна от технологична гледна точка е все тая. Я да видим вие какво направихте? Ами... нищо, нищо и половина. Че епо-лесно А Путьо нека да родължава да се хвали със самолети модел 1965 г.

Ти много скоро ще видиш как лично путин (малката буква не е грешка) ще кара руската свръхтежка ракета, но не към Марс, а директно към Слънцето!

Ракета от такъв вид освен да може да излита трябва и да извежда определен товар в космоса. Ако целта е да се извеждат товари от около 60 тона е безмислено да провеждаш тест с 600 кг. , защото това прилича наистина на рекламен трик . Все едно да изпробваш товароподемността на един 10 тонен кран и да закачиш един дървен палет от 10 кг. В този смисъл руснаците са напълно прави.

Хайде бе, нищо не били направили? А чии са ракетите носители, които вече няколко години извеждат в орбита ВСИЧКИ космически ракети с екипажи и товари, кл. до Международната космическа станция? Само внимавай да не отговориш, както небрежно и неподготвено си писал първия си постинг, че мно-о-о-о-го ще се изложиш с невежеството си...

идята не е ли, не да отпраши за някъде в космоса, а да се беше върнала тази космическа кола безопасно на земята да демонстрира как би завършила разходката ан всеки милионет в космоса с безопасното му връщане и приземяване обратно на земята

не, не беше това идеята

Се е приземила в задния двор на Путин! Не нож и не в гърба :)

затова ЦРУ не могат да я открият.

В отговор РосКосмос ще изпрати три безаналогови бидона с кисели краставички на МКС! Ну погоду, Мъск!

НОВ ГОЛЯМ ХАМЕРИКАНСКИ КОСМИЧЕСКИ БОКЛУК

в рекламата, щом носи пари???

Е трябваше да прати и асфалт и валяк и ББ - да опъне една магистрала до Марс :)

А ние ви обещаваме да пратим цяла бензиностанция в космоса! Да има за колата :)))))))))))))))))

Абе Марешки, тя е електрическа бе :)

Не е бе, тя е КОСМИЧЕСКА.

Абе туй чучело що са го пратили, да плаши 'ората ли, или да ни се смеят? За извънземните става въпрос.

Човекът е изпратил успешно една тесла в космоса! Няма лошо, ако утре изпрати и някой пирон, та да може поне да има реална полза от този инструмент на Марс!

Е че къф полезен товар е кола в космоса бе ?

Е как бре?! Нали требе да си джиткаш някак си по прашните пътеки на Млечния път. Пеша не става...

полета е тестов, хората не искат да рискуват какъвто и да е полезен товар на борда. понякога като чета глупостите, които пишете ми е жал за вас, но после, като постоя в задръстванията и видя средния българин разбирам , че е нормално да разбирате света по детски

И ти си от облъчените. когато се прави ТЕСТ обикновено се тестват СТОТЕ % и се натоварват докрай, обикновено с бетон, защото пясъка не е удачен вариант, ако излезе горе. Значи ако е искал да прави тест, то трябваше да тества всичките 70 тона проектен товар, а не само една купчина ламарина с един манекен в нея. Явно друга е целта на това изстрелване. Каква - на вас ще ви спуснат опорките след седмица. Защо след седмица? Защото нещо предстои. Какво? Е това вече не влиза в работите на платените драскачи на АзъБъ.

Ако целта на теста не е била да се види товароподемността на тази ракета, защо са монтирани 27 двигателя ? Една купчина ламарина може да се изведе в космоса само с два двигателя.

Тесли в Космоса-а-а-а-а.....!!!!!

Много шум за нищо !