Експерт: Няма агресивни породи, трябва психотест за хората

Няма агресивни породи кучета, те стават опасни, ако бъдат възпитавани от човека по този начин. Няма нужда от забрана на питбули, нужни са правила и контрол.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Няма агресивни породи, трябва психотест за хората | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кучетата се възпитават,когато ги убиеш и кремираш. Кучкарите се възпитават само и единствено с бой докато не умрят. Кучкарките се превъзпитават само от бой,сръбска музика и ебане!

Ами то каракачанската овчарка даже надвишава 25 кг и стига до 80-100 и тя ли трябва да се забрани.Куче от тази порода също може да нападне човек и тя ли трябва да се забрани.Виновен е собственика на кучето

Извинявам се много, ама откъде ги намирате тия "експерти"??? Значи, вече обявих публично един път, повтарям го и сега, не съм никакъв експерт, но по-голяма глупост от това, че имало нахапани хора от неагресивни породи кучета не бях чувал, ама честно! От личен опит, без да съм никакъв експерт мога да заявя съвсем честно, че само като видя физиономията на един голдън ретривър имам чувството че пред мен стои агънце. Все едно да ми каже, че имало случаи на ухапани хора от агне!?!?!?!? Ми не знам, сигурно има. Може. Но мен агне никога не ме е хапало. Живял съм на село, гледал съм много агнета, но нито едно не ме е ухапало досега! Не ме е хапал и голдън ретривър! Докато други кучета са ме хапали, и то много (Слава Богу не и питбул и други подобни "мили" породи!).

Е аз знам за 5-6 инцидента с голдъни. Собствениците с ме питали за добър треньор. Виждал съм пораженията по тях-вет.лекар съм. Много собственици расъждават като вас и ги подценяват. Миналото лято вадих 5 годишно дете от устата на голдън,захапал го заради топка. Това се случи в Борисовата градина. Най-важен е контола на животното.

А с питбул-териери колко инцидента си виждал? Щото то има разлика да го захапе, докато се мъчи да уцели топката, и да му се метне да го разкъса ей така за кеф, както станаха сигурно вече 100 случая с тия грозни питбули.

С питбули не съм виждал инцидент. Нещо много се засегнахте. Мисля си,че може вие да сте сопанката на агресивният голдън от Борисовата градина. Хубаво е ,като не познаваш човек,да се обръщаш към него на вие.

Ми чети повечко пресата че да видиш, г-н "вет"! Пояснявам, че тия случаи отиват при хуманни лекари, та затова не си "виждал" да идват при теб! Също така, хубаво е и да се пише грамотно, но явно не успяваш да го постигаш, нали? И освен това вежливата форма е проява на уважение, а не на "хубост". Ерго и липсата ѝ.

Да се задължат собствениците на питбули при разходка задължително да носят намордници заедно с кучето

Стига сте лъгали хората, че ако не си възпитават умишлено кучетата в агресия, значи са застраховани от инциденти. Ненормална работа.

Експерт ли? Експерт ли? Аз не съм експерт. Но мога да посъветвам самозвания "експерт" да си изяде дипломата, ако има такава изобщо! В много държави по света, например в много щати на САЩ, породи като питбул са абсолютно забранени като агресивни, докато в много държави имат ограничителен режим. Определено обаче вина има самият собственик на животното. Не съм експерт както вече казах, включително и в областта на правото, но в известен смисъл кучета които са агресивни нямат вина за това че са родени агресивни. Просто има закони а за нарушаването им са виновни хората разбира се. В САЩ дори кучето ти да е кротко като агънце, ако си го пуснал навън по улиците без нашийник и те хванат те "награждават" директно със 6 месеца затвор! Закон! Ами представете си, аз мога да поискам да си отглеждам крокодил? Ми много обичам крокодили, и решавам да го пусна да се поразходи навън, какво? Ми няма агресивни крокодили, това ще кажа аз. Ако искам да лъжа нагло и да се надявам че за мен законите нямат сила. В държава която няма закони е така.

Точно пък в САЩ НЕ СА! забранени! В Испания например, ако желаеш да притежаваш такова куче минаваш специален тест и обучение. Проблема тук в булгаристан е, че всеки мангуст и комплексар може да си вземе десетки такива кучета. Никакъв контрол, ама никакъв, както над собственика, така и на животното. Да не говорим, че масата животни са породоподобни махленско развъдени. За да претендира едно животно, че е породно, трябва родословие на родителите и тн, все неща струващи пари. Бай Ганьо естествено не дава пари за такива глупости и въди на воля. Кастрация почти никой не е чувал. Благодарение на такива са ни и бездомниците по улиците.

Много хубава статия! Докато има невежество и ниско съзнание ще има престъпления и на деца и на животни. Трябва друг поглед и интелигентно поведение. Имам надежда че все пак има и интелигентни хора, като този експерт!

Има ДОКАЗАНО агресивни породи и една от тях е американски питбул -териер а има и много други .Статията е подигравка със всеки нормален човек.Тези кучета превключват точно за секунди и никога не можеш да им имаш доверие.Всеки сериозен специалист занимаващ се с обучение на кучета ще ви каже че на питбул не можеш да имаш доверие!

Както хората, така и кучетата - могат да станат агресивни не само под влияние на лошо възпитание, но и при тотално неглижиране. Скитащите глутници са с проблемно поведение, а не са обременени от лоши стопани.

велик експерт! и агресивни вълци и лъвове няма, нали? хората са ги направили такива?!!

Вълците и лъвовете убиват за да се нахранят.Ако са сити ,не закачат никого.

Улични кучета убиват котки без да ги ядат.

Кучето и детето са жертва на един и същи . Детето е родено за да се използва като банкомат ,а кучето е взето за да се бие за пари. Но горкото нито е хранено нито е гледано. С детето ситуацията е същата три годишно дете се скита само. За това собственика на кучето в затвора вързан с два синджира без храна като кучето. Бабата също трябва да носи отговорност.Злите кучета ги създаваме ние хората,напоследък имаме два случая на банкоматчета пребили бездомници .Ако приспят кучета да приспят и убийците на бездомниците.

виждал съм, но няма ..

Кучето трябваше да бъде взето от тези стопани и спасено на друго място. Със сигурност на такива хора повече не бива да им се разрешава да гледат куче, защото следващото може да прегризе някой от тях. Държавата трябва да въведе забрана на някои хора да гледат кучета, защото са неимотни, лоши стопани или осъждани за насилие лица. Аз смятам, че кучето вижда нещата по справедливост много пъти, както човека и затова смятам, че куче не бива да се отглежда от лоши хора.

Съгласна съм с експерта. Т.нар. "собственик" на Цезар е не само скот, той просто е изрод. И бабата на Тошко е същата. Единият вързал живо същество на къса верига и го зарязал без вода и храна да му пази скапаната къща; бабата пъй оставила дете на 3 години да се щура само из селото. И най странното е, че полиция, който беше оковал кучето с две вериги, така че да не може да седне или легне, той не е по-различен от ония двамата. Същата гнда. Фактът, че съда пусна т.нар. собственик без никакво наказание и не привлече под отговорност бабата на детето говори колко е корумпирана и жалка съдебната ни система. Ако убият Цезар какво ще се промени? На циганката ли ще й дойде акъл в главата, или на "собственика"? На нея ще й натресат ново внуче и тя пак ще го "гледа" както е "гледала" Тошко. Онзи т*флек ще вземе друго куче да измъчва и нищо чудно след време пак да четем за подобна трагедия. Между другото аз никак не съм убедена, че Цезар е "изял" детето. Да оставим липсата на кръв. Но никой нищо не чул, никой нищо не видял! Едно 3 год. хлапе може много лесно да се препъне, да падне, да си удари главата и да загине на място. То в този двор какво ли няма - греди, камъни, вериги, железа. Много го претупаха този случай. Мирише яко на корупция и прикриване на нечия вина.

Кака, след като милееш повече за кучето отколкото за едно дете пък било то и цигане от сега те виждам стара мома с булонка, която храни уличните помияри. И в нашия квартал има една луда кучкарка с твоето мислене, която влачи къде що има мастии във входа на топло. Само че входната врата се затваря и гадините като не могат да излязат навън да си свършат работата го правят във входа. Като влезем и направо се просълзяваме със съседите.

Просълзявате ли се верно, Жоре? И съседите ли са същите пуЙки като тебе?

в случая на мен ми е по-мило кучето. таакива оставенио да се скитат сами на 3 години на 13 убиват за удоволствие или защото някой е взел нещо чуждо преди тях!

Тук по долу доста хорз и дог фъкари са се навъдили. Запрете си дъщерите и жените!

Като те е страх от жени и дъщери, оправяй се сам.

Този нещо не е в час. Дори по Animal Planet има предаване Dogs 101, в което освен спецификите за кучето като болести, ресане, и т.н. изрично се класифицират кучетата които са подходящи за съжителство с деца, със семейства, с по-възрастни хора, с млади активни хора и т.н. Нормално е някои породи да имат по-ясно изразени едни преобладаващи черти в характера, а други не.

Я пак прочети интервюто - точно същото казва експерта.

Точно така!

Лошото е, че у нас законите и правилата са врата в полето. Кой ги спазва, кой контролира спазването?

Незабавна евтаназия на това куче и други подобни!

Наистина кучетата са ксто децата.Както го възпиташ. Имала съм ставфордшидски териер,сега имам 8медечна питбулка.Гледам я като бебе,спи на възглавница и всички др.екстри.Но заради великата Истина казвам ,че са непредвидими,понякога лоши.Озверяват от някои звуци.Явно децибелите им влияят.Затова _намордник.Подобре уплаха ,отколкото смърт.Виждала съм и пинчер със намордник? Е,не са му паднали та ша ците от срам ,нали?Хората сме за бой и убиване

От мнението е съществено само това: Но заради великата Истина казвам ,че са непредвидими,понякога лоши.Озверяват от някои звуци. Това изчерпва темата.

Харата са казали-Жена и кола на късмет, мъж и куче, както ги научиш.

Ало експерта, обясни защо некои породи са забранени за отглеждане тук-там по света и наоколо?

Най-много ме дразни когато хора, които не са се грижили за едно животинче през живота си, се изказват като последна инстанция! Гледала съм и гледам кучета - някои от тях от сериозни породи, и това, което се твърди в тази статия е абсолютно вярно! Каквото си възпиташ, това ще получиш - важи впрочем и за децата!

За куче нападнало човек задължителна евтаназия. Няма да се връщаме в каменната ера и животни да ни трепят. За собственика в склучай на смърт задължително затвор. Може би и за кучетата както за колите трябва да се въведе застраховка гражданска отговорност.

Точно с това изказване доказваш, че сме в каменната ера все още :) С разсъждения си на примат.

Абсолютно съм съгласен.

Незнам,но широка усмивка за Г-на че учи повече хората отколкото кучето.Иначе всеки си има предпочитания-Немската овчарка е най умното куче примерно.

По-логично е, когато животно е звяр и напада други живи същества. По страшно е, когато човек е звяр. В крайна сметка, човек е отговорен за поведението на животното, което отглежда.

То да се чуди човек г-н Миланов експерт ли е или от 80-те процента?!? Дори след толкова много случаи на разкъсани, наранени или убити от кучета българи, да продължаваш да твърдиш, че всичко било до възпитанието на кучетата, трябва да си напълно безчувствен и.диот!! Не трябва ли ВЪПРЕКИ всичко в името на ПРЕВЕНЦИЯТА на нови случаи, да се обявят определени породи за опасни?!? Пък който ги притежава, пак да си ги възпитава! Нещо губи ли обществото от това, г-н Миланов?!? Аз мисля, че само печели!

По твоята логика членовете на комунистическата партия избили хиляди хора след09.09.1944 година трябва да бъдат обявени за опасни в името на превенцията! Обществото ще загуби ли нещо от това - категорично не, ако към тях се прибавят и приемниците им от БСП.

Тъпанар,след 09.09.1944г са избити убийци а не хора.

Експерт да ми разправя, че породи, специално селектирани да са агресивни и бойни, не били агресивни, ме кара да смятам, че няма експертни експерти.

"Но тук отиваме в зоната на закона и какво правят общините. Ако имаше такава разпоредба, която някой да контролира, това нямаше да се случи. Въпреки че имаме Закон за защита на животните, в него няма и друго, което е задължително в Германия - ако искаш да гледаш куче на верига, тя трябва да дълга не по-малко от 2 метра и да е поставена на релса, така че животното да може да мине 10 метра в едната и 10 метра в другата посока. И когато има служители, които следят за това, хората, които не спазват изискванията, ще са в затвора, глобени или ще работят безвъзмездно за общината", препоръча Орлин Миланов.

А, аз, както нашия премиер, съм прост човек и не ги разбирам тия законови кривулици. С кучета обаче си имам работа от време оно и като ги слушам тия, които ми мелят, че нямало агресивни породи, ме напушва смях. Те сигурно каракачанките по порода са мили и любезни, за да водят диалози с вълците, или дого архентино е отивало при избягалите роби и им е казвало "Бъдете така любезен да се върнете в плантацията!", а немските овчарки са ги селектирали и избрали случайно за бойни кучета, вместо лабрадор-ритривърите или ирландските сетери, да кажем. Веднага можеш да видиш разликите в характерите на породите даже да не си "експерт".

Кучетата не трябва да се хранят със сурово месо и кокали. Дори и стопанинът да е дресирал кучето, животнският инстинкт се обостря и може да нападне дори и стопанинът си, камо ли за други хора, беззащитни деца и други животни.

Дори и ние....граничарите хранихме следовите кучета с ярма и малко преварено месо...със сол сам- да хващат следа...

да ти пикам на "експерта". Смотан, нереализиран човек. Стигнал дъното, избива комплекси като отговорник на кучета, хахахааааа

Радвай се душо на клипчето! "Видеоклип от побоя над момчето от други младежи бе качен в YouTube и шокира с изключителната си бруталност. Побоят е станал в края на миналата седмица в района на голям търговски център в Русе. Най-бруталният от тримата нападатели нанася ритници в главата на падналото момче, включително след отскок. Чуват се псувни и обиди - "боклук", както и стенанията на пребития ученик."

12-годишната Клеопатра от русенското село Ветово се продава за 100 000 евро. Снимката й е публикува в разградска Фейсбук група за продажба на вещи.

Каталина, а ти с каква социална реализация можеш да се похвалиш? За един преател питам.

Дайте златен медал на пумияра излял детето , след тва му дайте да изяде и ваще деца, глупаци!!!!

Пумияр е куче без порода. Кучето изяло детето е от опасна порода. Щом е нападнало човек, няма връщане назад. Трябва да се убие това куче. Но, трябва да има превенция за такива кучета, за да няма други такива случаи.

най-жестокото същество на земята е човека.

За пенсионер като теб, съвсем безплатно: породата е Retriever, а това, което ти си написал е нещо????червено, нещо като река, нещо като нищо на света

Бахти Експерта

Псевдоексперта е пълен кретен. Може би не са го нападали глутница бесни кучета за да обяснява тъпотии. И много искам да разбера в случая с убитото дете от куче.... сигурно детето е виновно. Хайде стига с тая толерантност към животните, а хората къде ги дянахте ????

Дете на 3 годинки, трябва да се наблюдава постоянно. То не осъзнава действията си. Пуснато безкронтролно, дали ще го блъсне кола, дали куче ще го нахапе, къде е разликата?

Кои хора визираш, Пешко, много е важно! Защото има нормални хора, които се отнасят към себеподобните си и към всяко живо същество така, както искат и към тях да се отнасят! Има обаче и една друга "порода хора", за които непрекъснато четем по новините - онези там, заклали, изнасилили, убили и т.н. Как трябва да се отнасяме, Пешко, към този човешки подвид?!

със глутниците кучета, идва точно от такива първобитни хора, които ги ползват за охрана на имоти, складове и ги развъждат, после ги изхвърлят.

Кой изхвърля кучето си на улицата и кой няма никаква отговорност към животното, което уж е взел да отглежда?! Защо ли глудници от бесни, по-точно гладни кучета се развъждат и се разхождат по улиците?!

Че те баш хората са го вързали тоя пес и са го оставили да умира от глад бе, мамин! Според теб само кучето ли е виновно, та се чудиш дали детето не било виновно? Теб ако ти сложат верига на врата и те зарежат, кво прайваш ако покрай теб мине някоя кокошка? И понеже гледам, че правиш опити да задаваш риторични въпроси - тия точно твои любими хора, а също и ония, които са готови да ритат коте до смърт за кеф, аз бих ги "дянал" за храна на въпросното прегладняло животно без да се замисля, въпреки че изобщо не съм фен на тази порода кучета.

видяла съм с очите си вързани две големи кучета извън оградата на къс синджир ,зли, хранени с помия и като минеш покрай тях е ужас и не ми се мисли какво може да стане ако се скъсат -село Батулия

Експертът е абсолютно прав! Но Чукундур Балканикус не иска - щото не може поради липси в тиквата! - да разбере, че има правила, както за общуването между хората, така и с животните, за да могат те да живеят в някакъв социум! И много отговорности - на собствениците, на институциите, на разни контролни органи ... Всички искат пари, а никой не пита за задължения, дори и да му кажеш какви са, да му ги напишеш в длъжностна характеристика - той не загряя, не вдяя, не топли и не помисля дори да изпълнява нещо! Дай ми парите и не ми обяснявай - това е! После що станало вече невъзможно и за хора, и за животни да живеят тук и да се чувстват добре - ами, затова! Простотия и чалготия, никакво образование, никакво възпитание, за култура да не говорим - това го забравиха отдавна, само инстинкти, комплекси и агресия с цел самодоказване над по-слабия!

трябва да се забранят тези породи в тези територии!

сега заради това цигане ли ще тормозите кучетата??? вчера 1 час по телевизията даваха как италянско осиновено циганче се връща при роднините си в България... от всякъде цигани по ТВ по интернет по улиците... БГ е един голям МангоКомбинат.....

За много проблеми държавата се оправдава с липсата на пари. За решаване на кучешкия проблем трябват само закони и нищо друго. Ако държавата не може да ни предпази от престъпници и убийци , поне от кучетата да ни предпази. Възмутена съм , че все още хора и деца са изядени от кучета.

Каквото ни всичкото, такива ми и експертите. Толкова глупости на едно място, наистина е във възможностите само на експерт.

Ганьовци, прочетете внимателно какво е написал един умен и разбираш човек. Дано ви влезе малко акъл в кратуните.

Каква е грешката в приложената снимка? Оговор - Ел. стълб не е вграден в къщата!

Тълкуване на думите на експерта: 1. Вълка също не е агресивен, просто лошо възпитан. 2. Ако човек е лошо възпитан, но убие дете - затвор, смъртна присъда А ако куче е лошо възпитано и убие дете - награда съжаление, храна и много мераклии да го гледат и осиновят.

Вълка е диво животно в гората, май не правиш разлика. Хищник, който оцелява, като се храни с плячката си. Кучета и котки са домашни животни, дори да са извън дома живеят в населени места.

Животното си е животно. Без значение дали е диво или питомно. Имам 3 големи кучета, 3 малки, 1 котка. Не съм паднал от марс. Щом кучето е убило човек, трябва да се приспи. А ти явно си голям разбирач - имал ли си досег до животни изобщо.

ХаСа-не ти си един изключително глупав и необразован човек, расъждаващ само с емоциите си!Господ е създал хората и.. животните! Рекъл е живейте в мир и съгласие, а на човека е казал: Ти го учи, да ти помага, дарявай го с любов за да ти служи и да е признателно! То ще те слуша защото си го подчинил на себе си и се грижиш за него! То свиква с теб и става част от твоя бит и характер!

Да ухапят куче твоето дете /не пожалавам да го убие/ ще те питам аз тогава каква песен ще запееш умнико. Благодаря за псифо профила който си ми направил. Личи си пращиш от интелигентност. Трябва да си голяма работа и преуспял човек.

Ама правилно е казал експертът. Ман_алът-собственик е трябвало да бъде подложен на психо-тест.

Кучето на пиадестал.Ние сме виновни че не ги интегрираме.Да живее кучето!

Този анализ не е верен. Агресията е нормално качество за всяко живо същество- котки, кучета, кокошки и т.н. Колко пъти когато човек премине през улица или друго място, кучетата лаят и се хвърлят върху оградата. А и какво възпитани, когато кучетата се връзват за да пазят дадено място. И щом се приближи човек или друго животно те се хвърлят и хапят, независимо от добрите намерения. Детето е възпитавано(от книжки, детска градина и т.н.) да отиде и погали "добрите" кучета.

Ето от там идва проблема. Вързани кучета, гладни, бити, нахъсани да пазят имота. Това аларма, или видеонаблюдение, какво е? Измъчват животните докато подивеят. После ги пуснат свободно и ето белята.

То за това е куче. Да пази имот, кокошки от диви животни, от крадци и т.н.

Ролята на човека е да възпита кучето си, кога да е добро и кога не!Възпитателю 94, дворното куче е възпитано, вменено му, е да пази територията на която "вършее"!То възприема детето като нападател и много естествено е да го нападне или най малкото да лае ожесточено и да заголва зъби!

Добре го е казал експертът, но защо ли след поредица и толкова тежки наранявания на хора депутатите не се задействат и светкавично да променят закона, да черпят от чуждия опит?При един реален и сериозен изпит, надали малоумните стопани с мераци за агресия ще се справят.Та то и частни зоопаркове може да има, но не се чува за изтървани безконтролно животни и наранени хора, а иначе и една едра маймуна може да бъде доста по-опасна от куче.Не е нормално с години да няма никакви изисквания и всеки агресивен кретен да си отглежда каквото и както му текне, без да му пука за емоциите и страха на околните, и най-вече за безопасността им.

Самият Орлин Миланов е агресивен комплексар. Защо е станал председател на клуб "Ротвайлер", а не, примерно на "Мопс"? Защо тиквеникът нарича Голдън ретрийвъра - овца. Разбрах го от две изречения, що за индивид е. Освен това не сме в Рая и тези условия за отглеждане на АГРЕСИВНИ кучета, описани от него са само пожелателни и в реалния живот не се случват. Затова и тези породи, като питбул, ротвайлер, аржентинско дого и т.н. в развитите технологично и културно отношение държави са класифицирани като агресивни, опасни и са ЗАБРАНЕНИ за отглеждане като домашни любимци.

То в развитите технологично и културно държави можеш да проповядваш "радикален" Ислям ама не можеш да имаш ротвайлер

Едно нещо е "какво и как трябва да бъде" и съвсем друго е "какво и как Е"! Ако не беше така, нямаше да има ЗАТВОРИ, те нямаше да бъдат ПЪЛНИ и т. н. По принцип, и лоши хора няма, изначално. Обаче, уви ...

Добавка, която пропуснах: Но, все пак, няма забранени ИЗНАЧАЛНО "породи" хора ...