Отбелязваме Световния ден за борба с рака

Днес е Световен ден за борба с рака. Онкологичните заболявания са сред основните причини за смъртност в световен мащаб.

Обратно в новината

Коментари - Отбелязваме Световния ден за борба с рака | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

онкологичната дисциплина е убила наи много хора по света ако става дума за ракова помощ в болнично заведение ...........защо ами защото е доходоносен бизнес за аптекарскя бизнес........лечението което работи неструва много и неможе да се патентова там е заровено кучето това е световна политика ..........така че хората го духат по пълна програма

У нас успешно се борят с рака,като редовно липсват лекарства за болните,тъй като алчни индивиди ги препродават. Голяма борба падаааа....

махнахте тази тема от лентата? или тази тема е незначителна? така ли отбелязмате деня за борба с рака?

Ако ти излезеш от Ада на рака, не ще игнорираш така лекомислено точно тази тема. За тези които сега умират от страхът си "РАК", споделянето на болката от борбата с болестното състояние, е един МОЩЕН МОТИВИРАЩ ФАКТОР за избор за недопускане на преждевременен летален изход. Това, Е!!!

Много правилно, стресът... А всеки е имал родител починал от рак... имало е болни от рак на черният дроб, който не пие, не пуши и ..., но ако в стаята има хора пушачи(така ни бе, казано навремето, а той работеше при 8 души пушачи..) , та може да не си пушач и пак да заболееш последен стадий от рак, затова трябва навреме да се ходи при лекар, геноцид има, пари искат, но и без тях не можем, даваме и ще продължаваме да даваме, ако не няма да бъдем излекувани от на комшиите рак на кожата... всичко е от стрес, изхвърлят те през 1999, цяло семейство и очакваш смъртта си, без пари, а и не само в силите тогава си бил, а на 40 и след 40 г. тогава ти казваха, помакинята, къде си тръгнала да търсиш работа, не виждаш ли, че си стара и тя по-стара и от мен, но мен не гледай, той ми е братовчед, кой оцелее, оцелее, никой за никого не мисли, а и ако нямаш мъни мъни, си заминаваш независимо, че имаш малки деца, всичко е до късмет, хубав и спокоен ден на всичко болни от тази коварна болест, ннай-добре е да си Дерматолог, от тази страшна диагноза, не се умира, но не се и оздравява, цял живот

това е много тежко изпитание и наистина живееш ден за ден, изразявам ти пълната си подкрепа като човек преминал през този ад. дано, дано се оправят нещата. когато трепериш на близък сякаш е още по-страшно. написаното ме потресе. желая едно - оздравяване.

Да, днес е някакъв измислен ден. Заболяванията обаче, НЕ са сред основните причини за смъртност в световен мащаб! Заболяванията са Следствие от причините, а подмяната на двете понятия води в заблуда. Основната причина за смъртност в световен мащаб е, че за да се запази системата и глобалното статукво в този си вид, не се търси превенция или развтие. Даже напротив, моделът се изражда в още по-изродски вид. Тоест, вместо да се прилагат постигнатите резултати в една или друга област, на гоите им се спретва "празник" и под кадър се облъчват с комплекси за вина. И не, не става дума за пари. Те са само един от многото инструменти за контрол. Става дума за власт. За властта да решаваш, кои да живеят, кои да мрат и в каква тенденция и пропорция. Днес картинката е ясна и за слепец, стига му да знае колко е 2+2..

трябва да има поне 1 брой Гама Нож Gamma Knife, в помощ на пациентите и лекарите, които се борят с рака на мозъка. Има много материали в интернет - който се интересува да прочете. Накратко - точково унищожаване на раковите клетки без трепанация (отваряне), след 2 часа пациентът може да си тръгне. Осмен това е много важно, че успешно се третират разположени на практически недостъпни за традиционна хирургическа намеса тумори. България като иска да се бори, да закупи един такъв апарат и това ще е реална борба. В Беларус например има само един такъв апарат - явно не са никак евтини. Иначе по темата - имах лимфом на Ходжкин - в пълна ремисия съм от 1978 г.. Благодаря на лекарите ит Хематологията в Ракова болница. Привърженик съм на традиционната медицина, но и нетрадиционната също много ми помогна. Лека му пръст на Петър Димков! Този човек беше голяма работа. Навремето излязоха 2 или 3 тома с негови рецепти и препоръки, много са добри. Бъдете здрави!

А нещата с НЕ Ходжкинов лимфом, са още по-сложни.

ми диагноза беше лимфогрануломатоза ІІІ стадий. вече не ме интересува отдавна кои неща са по-сложни или по-прости - от 1980 година не стъпвам в хематологията по никакъв повод и не се сещам. не съм лекар, така че може да е бил неходжкинов синдром. реалното беше жестоката химиотерапия и лъчетерапията, с която ме изгориха и лимфоцитите ми спаднаха на 800 броя. едно е да си многознаещ, друго е да го изживееш реално.

за неоджкиновия лимфом. преживяемостта при него е по-голяма от тази при ХЛ, Нехочкиновият лимфом е най-честата малигнена хемопатия. Честота е 14-19 на 100 000 души годишно в развитите страни. Съставлява около 4% от всички неоплазми, но са най-честото злокачествено заболяване във възрастта между 20 и 40 години. Първият пик е в млада възраст, постепенно честотата нараства с възрастта. Вторият пик е около 50-годишна възраст. От 70-те години на XX век броят им нараства с 3-4% годишно. цитостатици и кортикостелоиди плюс лъчетерапия - горе-долу същото като изброеното за болестта на Ходжкин. Навремето скриха от мен, че е раково заболяване, и си викам - някаква си там болест на Ходжкин, нищо особено. Оказа се доста особено обаче, но се взех в ръце точно след като лично се информирах какво и що от една медицинска енциклопедия. Отне ми година и половина тая история - но стъпка по стъпка се справих. Много зависи и от теб самия, иска се упоритост и хъс. желая на всички да са здрави и да не минават по тия пътища.

търсете вината в евреите и алчността им ... химико фармацефтичните компании са техни ( внедрени болести и лекарствата за тиях ) монсанто и сие са техни (гмо ) стреса от лихвите и ипотеките е техен ... (банките ) микровълните на мобилните им оператори които блъскат клетките на организма са техни ... ( мобилните телефони ) старческите домове са техни ... световните погребални агенции са техни ... точка ! дано не дава бог никому рак !

След преживяните многогодишни перипетии (1рак + 3 рецидива, диабет и ИМ) определено мога да кажа, че причината на първо място е РЕЛИГИЯТА. Кръстен съм православен, но 15 години бях член на БКП-то на Бай ТодЪр и бях се самоопределил за атеист. И когато в началото на "Либералната демокрация" Духовният Свят ми постави квалификация "ЧЕРВЕН БОКЛУК", започнаха здравословните ми проблеми. Те зависеха от това, до колко НОСТАЛГИЯТА по времето когато Рок-енд-рола беше млад, тя-носталгията имаше доминация. Сега вече нещата се позатаиха ... и дори се възстановяват предишните физически сили, но след започнало смиряване и о смиряване на бесовете ми човешки. /Д-р Ибън Алекзандър, книга "Доказателство за Рая" за пътешествието на един неврохирург в отвъдния свят- на 10.12.2008 г./

Хората вече не вярват на тъй наречените научни факти, защото виждат действителността. Стоварихте цялата вина върху тях за това че са се разболяли, и прикривате какво се върши, каква храна се продава, в какви условия живеят и докъде ги докарахте.

Факт е, че в момента болните имат починал родител болен от рак. Когато нищо не те боли, а просто нямаш никакви сили за нищо, той е.

И най-вече, `Защо`! +

Само го отбелязваме и после си продължаваме както до сега. Който е чул страшната диагноза, знае много добре, че или трябва да има много пари и да се лекува извън БГ или умира, докато институциите се разберат какво трябва да се направи и кой ще плати. В развитите държави при рак на гърдата се прави веднага и едновременно операция за премахване на цялата гърда и поставяне на имплант, и всичко се поема от държавата. Включително пълните суми за поддържащите лекарства. А тук, корупция, източване на касата, огромни административни пречки за социално подпомагане. И това на фона на измислените болести и ТЕЛК-ове на циганите. Така, че и самото отбелязване се прави много тихо, да не би някой да се сети за всичките неуредици в здравеопазването. Бог здраве да ви дава!

деер

Стресът е проблем, а за рака химията ,която се произвежда е с 3 нива на качество, ама всички си мълчат!