Евтимова: Време е да признаем насилието и променим законите

Време е да признаем насилието и променим законодателството си. Истанбулската конвенция не противоречи на Конституцията ни.

Обратно в новината

Коментари - Евтимова: Време е да признаем насилието и променим законите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДИР защо махнахте тази "новина" от сектора "НАЙ КОМЕНТИРАНИ"?

проклети да са всички подлоги, които са продали душата си на дявола и работят срещу интереса на България и българският народ!

Тъжно ми е за тази жена. Тя е била много хубава на млади години ...

Хората с объркана полова идентичност, частично или изцяло, безспорно са нещастни хора. Тежко им е да живеят, да се вписват в обществото, лишени са от най-хубавото - собствени деца и т.н. Трябва да се помисли и за тях, да се облекчи положението им. Но такъв удар върху техните интереси, какъвто им нанесе нескопосания силов опит за пробутване на конвенцията не е имало ! Още повече в България, където никой никога не ги е гонил и бил.

Цацаров, самосезирай се и разследвай таз за антибългарска дейност. Мястото и е в затвора.

И ако не я приемем (пустата конвенция) гръм ли ще ни удари, или чума ще ни тръшне? Не можем да предотвратим всички нещастия с конвенции! И тая другарка я разбирам, и тя си изкарва хляба, трябва да се докаже! Някои копат, други разбиват банки, трети лукаво погубват души!

Лицемерна, лъжлива, противна...

Госпожо, жалка сте . Толкова ли е трудно да бъдете нормална жена, та се правите на мутант за пари.

Госпожо, има си закони ,но властта/съда/прокуратура/мвр не ги изпълнява/спазва. Платения ви плач е фалш.

Другарко, Евтимова! Защо на сайта на Вашето ГМО - пардон НПО забранявате коментарите? Как да разбираме това - Вие не искате/не търпите чуждото мнение, но искате Вашето мнение да е меродавно и да го налагате на ВСИЧКИ! Ми не става така, другарко! Не става! Малко ша Ви секнат грантчетата за този "неуспех" с "конвенциата", ама ще трябва да го преглътнете! Апа за да се разсеете от неуспехите - може временно да си смените "джендъра" ;)

Една Партия, едно правителство и един парламент срещу цял един народ! Срещу своя народ! Осъзнаваме ли какво се случва?

Ама много сте ограничена госпожо адвокат на дявоа.

Човек за пари и маймун става

Явно не може по друг начин да си изкара парите,освен да скача за джендъри

Прочетете "Обяснителния доклад" към Конвенцията. В него има тълкувания на термините - изрично става дума, освен за жени за всякакви хора с психични отклонения- сбъркана полова идентичност - наричани с общото понятие "джендър". Никой няма нищо против джендърите, но не закачайте децата, не мътете главите им с тая боза, само за да изкарате още по 1500 евро на месец.

още 1500евро на месец са нещо прекрасно, другото е без значение!

Какво искате да кажете с "време е да признаем насилието....",да го приемем ли, да не се правят закони против насилието, а да чакаме вие, джендърските "защитници"на правата само на жените ли да ни давате акъл как да се борим . Това вашето е насилие върху волята и правата на цял един народ. Разкарайте се извратеняци хитри.

Ето и от опита на Русия и други държави с джендър теорията. Има едно много интересно изречение, което гласи нещо от сорта: ...приемането на това ще помогне за премахването на стигмата на аморалността от хомосексуалността. Или с други думи има вече много влиятелни хомосексуални,които се борят за премахване на това ограничение от обществото. http://worldrubric.com/gender-politika-v-rusiq-i-sveta/

Госпожо Ефтимова, драга ми Мариана, за трети път ще Ви задам 3 простички въпроса и Вие ще продължавате да мълчите щото ЛЪЖЕТЕ нацията.И така: 1.Защо мълчахте до сега, къде бяхте и какво правехте/още пари ли искате/? 2.Защо в конвенцията се говори за домашно насилие над жените, а децата и мъжете не са ли хора? 3.След като твърдите че чрез конвенцията ще защитим жената от домашно насилие, какво търсят в конвенцията термините ДЖЕНДЪР и СОЦИАЛЕН ПОЛ, това жени ли са?

Не очаквай отговор! Както и аз питам по надолу за "органът" ГРЕВИО, който е в абсолютно противоречие с КОНСТИТУЦИЯТА и Законите на Република България .... ОТГОВОР НЯМА .... НЯМА И ДА ИМА ... Такива като госпожата и всички защитници на ИК са като навити пружини, повтарят едно и също, което в цялата си същност е ЛЪЖА /целяща власт, влияние и ПАРИ/.... така че адекватен отговор на резонно зададените ти въпроси ... НЕ ОЧАКВАЙ!

"Време е да признаем насилието и да променим законодателството си" - Ето точно това, което казахте г-жа Евтимова поражда огромния протест на гражданите. Огромната част от тях със сигурност са против всякакви форми на насилие спрямо жени, но не приемат прокрадващите се формулировки за "социален пол" и "джендър обучение". Трябва ли ни тази Конвенция и как в унисон с нейния дух ще "променим законодателството си". Това, което възмущава и плаши нормалните хора е ненормалното определение за "пол" и последствията от това. А Вас лично г-жа Евтимова бих ви попитал - Не усещате ли огромния външен натиск, който се оказва за приемането на Конвенцията? Кой и защо го оказва? Конвенцията е създадена през 2011 - защо точно сега трябва да се ратифицира, какво правихте, къде бляхте до сега вие, нейните апологети, как се справяхме със случаите на домашно насилие до сега, защо документът третира само насилието над жени, защо третира осакатяването на полови органи само на жени, защо в нея не се осъди и масовото осакатяване на мъжете или по-скоро децата в мюсулманските страни чрез традиционното обрязване - сюнет, смеете ли да разпишете това последното в някакъв документ, а...!?

Да се промени НК тогава, конвенцията има капани и уловки, които после ще ни дърпат насам натам за тях. Духът на тази Ист. Конв. е да се даде привилегии на ниско морални жени, да топят невинни мъже. С тази конвенция мъже ще бъдат виновни докато не докажат невинността си, обаче фалшивите обвинителки ще си остават ненаказани, защото ако се накажат, това щяло да обезкуражи онези, които са били жертва на насилие да се оплачат. Типична мошеническа логика. Една от главните им цели е белия мъж да бъде под постоянна заплаха някоя жена да не го обвини в насилие или тормоз, с което той е дамгосан завинаги, даже и невинен да е. В САЩ е най-феминистката държава и виждаме какво става, белите са едва 62% от населението и продължават да спадат надолу. Не на Ист. Конв.!

Айде и тая се изказа ..... Всякакви анонимници с право на глас, за нещо което не разбират изобщо ..... Видели, че пише насилие над жени и хайде хоп, да се изсе.еме на метеното ... Ние собствени закони нямаме ли си, та ще приемаме някаква си пошла конвенцийка ..... Айде сиктер .... ПРОТИВ приемането на истанбулския боклук наречен конвенция .....

Nqkoj si

"Евтимова: Време е да признаем насилието и променим законите" Ами направете го, кой ви спира... защо обаче това трябва да стане през прословутата Истанбулска конвенция???

дир нямате ли друга снимка за дясното каре

КАКВА СИ?! ОТКЪДЕ ИЗПЪЛЗЯ И ТИ,ПО КОМАНДА?!ЕЙ,ЖАЛКИ СЪЩЕСТВА ХОДЕЛИ ПО ТЕЗИ ЗЕМИ,ЖАЛКИ!!!И ТРЯБВА ДА ГИ ГЛЕДАМЕ И СЛУШАМЕ?! АКО ПЪК Я ПРИЕМЕТЕ ТАЗИ КОНФЕКЦИЯ,ЩЕ ВИ СЪДЯ ВСИЧКИ НАРЕД ЗА МОРАЛНИ ВРЕДИ!!!

Няма ли с с приемане на истанбулската конвенция да нарушим правата на основния електорат - да не раждат деца на по 12 г., да не си пребиват жените и децата и да не си ....... роднините

и все пак, депутатите нали трябва да ни представляват? като те изберат ти не ставаш собственик на държавата, а представляваш избирателите. а то какво става - точно обратното. абе изпълнете си поне едно обещание бе! депутати и депутатки

и най-накрая няма ли да има една конвенция в защита на нормалните хора, семейства мъж и жена с три или с две деца, които работят и издържат безработни и обезщетени, плащат винетки на привилегировании т. н. кой ще защити тези хора? те стават все по-малко.

в момента в бг джендърите живот си живеят. никой не ги закача. някои даже са велики личности - артисти, певци, музиканти, писатели, ДЕПУТАТИ, МИНИСТРИ,... с тая конвенция не мислите ли, че сеете омраза към тях? ратифицирате ли конвенцията хората ще се озлобят към тях

Нямаме нужда да променяме законодателството . насилието над жени и деца и сега е разглеждано като престъпление. А тази госпожа да си запази мнението за себе си .

е след конвенцията ще се борим и срещу насилието срещу джендърите. а милиони джендъри от цял свят включително и от азия и от африка могат да получат право на бежанци тук ако приемем конвенцията. та за джендърите е конвенцията

Махнете я вече тая, дайте поле за изява на друга невестулка.

На тази задната скорост и доставя удоволствие май!

че то на всички жени им доставя удоволствие! само че за някои скоростни кутии не могат да се намерят лостове

ДА ПРИЗНАЕМ НАСИЛИЕТО, АМА ДРУЖНО И ДРУЖНО ДА ГО ПРИЛОЖИМ НА АДВОКАТКАТА СРЕЩУ 2000 ОТВЕТНИКА НЯМА ДА МОЖЕ ДА СЕ БОРИ И ЩЕ СЕ ОТКАЖЕ!

Ми да, казах ме им вие сте си виновни. 1. Къде бля като го избира? не ти ли казаха приятелките ти, че бие? 2. НЕ знаеш ли, че ако кривнеш от правия път,мъжът ти ще те бие? или можеш да си правиш каквото искаш щото има конвенция? Включително да му се качваш на главата? 3. Какво не можеш да се разведеш с него? Намираш си някой друг ПО ЧИТАВ и стария няма да смее да те закача, щото ако новия е по читав ще му обясни някои работи...

Вече и учители подготвят... джендърски му работи Варненския свободен университет е начело. Ето какви специалности се предлагат там: link Джендър политики и правна сигурност Джендър политики в педагогическите дейности

махнете интервала след // (link link/magistar)

Време е DIR-а да спре да публикува платени марионетки и техните платени съобщения. Никога досега не са публикува ни толкова статии, внушаващи омраза и разделение в нацията.

гад тази ефтина мова. За някакви парички виж какви лъжи пише... Как може да има такива нищожества с български имена Боже прибери си вересиите..

Ние двамцата ги знаем тези неща. Нали и ние подписвахме подобни. Не че, ако вождовете Сталин и Хитлер бяха против щяхме да си топим писалките в мастило..... /Химикалките не бяха измислени/ Щом знаем как стоят нещата -питаме: 1. Къде е публикуван текста? /официално, напр. ДВ../ Тогава ни застанахме с имената си. 2. Кой подписа? Да кажем Иван Петров Георгиев...или... Но Молотов-Рибентроп-НЕ. Не сме приели поне това нещастие ! 3. Къде е скритият текст? Във всеки пакт има тайни допълнения, които не се публикуват за да не дразнят публиката. И ние сме подписвали такъв... Е, къде са и какъв е текстът им? Не спорете, че и за нашите се разбра чак след една война и след 5-6 години. Такава е истината, но ние живяхме в началото на 20 век, а Вие сте от 21 в. и имате Интернет, GPS, link и др. НИЕ за ТОВА сме НЕВИННИ! Кой е виновен?! Кажете го де! :)

Ето неща които таз госпожа и другите представители на НПО-та, както и продажните ни политици не ни казват. Всичко което ще кажа всеки може без особена трудност да провери за достоверността му. Установих, че в международното право има две групи държави. Първата е тази в която националното законодателство е над международното и втората, обратното, международното е над националното. Което значи че ако държава от първата група подпише международен документ и някои от неговите точки е в противоречие с националното законодателство, то тя сама решава как да действа. И обратното, държавите от втората група са длъжни да променят националното законодателство според международния закон. За зла участ ние сме във втората група. Не открих принципа по който една държава се поставя в едната или другата група, но тез групи са факт. Та сега ще ви изроя държавите които към моента съм открил от първа група, няма да се изненадате изобщо. САЩ, Великобритания, Канада, Франция, Германия, Русия, Турция, Швеция и Швейцария. Това са май и първите държави ратифицирали ИК. Малко отклонение, САЩ са ратифицирали конвечията за правата на човека, където една от точките е отмяна на смъртното наказание. Отменено ли е в САЩ смъртното наказание- риторичен въпрос, а и смее ли някой да им каже нещо. Погледнете по внимателно кой и да е член от конвенцията и неминуемо ще забележите "без резерви" Което на прост език означава че държавите от втората група трябва да го приемат така както е независимо от своето законодателство и др. Дава се огромна и неконтролируема власт на международни НПО, които със своите слугински организации в страните втора ръка изземат част от законодателната власт и то без да се отчитат пред народа на държавата, не са изборни, не можеш да ги смениш. Лека по лека навлизат в страната ти и иземват реално цялата власт и унищожават суверенитета на държавата. Ето пример, има сега тук в дира статия как искат да съдят Полша за прилагане на резерви по конвенцията, т.е. Полша отказва да промени част от националното си законодателство. Колега тук писа за Румъния, идват и държавата не може да защити своите деца, а по-лошо трябва да съдейства. И най-гадното трябва да им плащаме за туй че ни разсипват. Има още неща но просто вече ще досадя. Не ми вярвяйте, четете тез дори не го крият това което написах, разчитат че сме малоумни и чакаме на товакоето ще ни обяснят.

1300 ++++

Кой ли не се изказа и изпшиса по въпроса. Амчи то тези, насилиниците де, повечето се неграмотини. Няма да могат нито да прочетат конвенцията, нито дебатите покрай нея. Та въпроса ми е, ако напиша на един лист хартия с големи букви - "НЕ ХАПИ!", и го покажа този лист на едно зло куче, това ще ми спаси ли гашите от съдиране? А ако взема една здрава тояга и го прасна здраво по главата това куче, то дали ще си помисли да ме хапе? На насилника му трабва зла тояга, а не писани конвенции. Всичко друго е ала-бала, алъш-вериж, бла-бла. Както ви харесва.

Това че може да се променят законите в държавата не значи че сме длъжни да подписваме Истанбулска конвенция.

Госпожата доста добре е"надградила" от фондацииката се вижда. Иначе народа бе сринат до кофите, за да могат да го манипулират както си искат- затова и тази пишман адвокатка се е хванала с фондациика, че на едни адвокатски хонорари при тази конкуренция и бедно население не се кара.

А ще има ли статии с доводи против Джендърската конвенция-журналистическата етика когато я има) я изисква

какво е това джендар,и социален пол,кажете го на разбираем български,педераст, травестит,лезбиика!!!!!

С това понятие се внушава наличието на социален пол,т.е., човек решава,че трябва да има друг пол или че изобщо няма никакъв пол. А всъщност това си е хормонално-психично заболяване.

ПРЕДИ ДА СЕ ИЗКАЖЕШ ТРЯБВАШЕ ДА МИ ПОКАЖЕШ СОЦИАЛНИЯ СИ ПОЛОВ ОРГАН,А АКО НЕ МОЖЕШ ТОГАВА ДА ВИДЯ И ФИЗИОЛОГИЧНИЯ ТИ ПОЛОВ ОРГАН ЗА ДА ПРЕЦЕНЯ.ТАКЪВ Е РЕДА В ЗАКОНА.

"Селска пръчка" - комсомолска ръкъводителка виждали ли сте ??