451 млн. евро от ЕС за жп връзка Елин Пелин-Костенец

Европейската Комисия одобри финансирането на проект в размер на 451 млн. евро за модернизация на жп линията Елин Пелин – Костенец.

Обратно в новината

Коментари - 451 млн. евро от ЕС за жп връзка Елин Пелин-Костенец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на ЕС ,браво на ГЕРБ, браво на Бойко Борисов.

1млрд.лв. за 50км!?браво,машала,поне 1/3 от парите вкл. и от т.н. еврофондове ще потънат по банки и офшорни сметки.Нали си има жп линия там.Голям зор, ЕС ги интересува единствено трасето в южна Б-я и то за Истанбул и Бл.Изток. Така са му разпоредили на ББ.Сев.Б-я кучета я яли.Влак стрела- отЕП до костенец за 10 мин.а от там....Поне първата жп от Русе за Варна още преди освобождението трябва да е влака-стрела или поне подбалканската линия е в само български интерес.

ли че слагат? 800 хил на километър....

Мил осем милиона евро на км

Ще падне яко крадене, мхмхмхмхмммммм...ОПА, усвояване, да кажа.

Нужна е много повече информация - кои банки ще отпускат заема, при какви условия, каква лихва, под каква гаранция? По принцип идеята е лоша, за състоянието в което е Бг, нова линия не е нужна. Ремонтирайте старото трасе и това е. Дайте тези пари за АЕЦ или нещо по-полезно. Тоя заем 100% ще се стопи в частни лица в Бг, а лихвите - в такива от ЕС.

Лихвите няма да са малко - поне колкото самия заем. Всичко на наш гръб. Гърция що линии, метра и пътища построи и сега ще са роби най-малко 100 години - без никакво преувеличение.

451 милиона евро отпуснати безвъзмездно...Чи как тъй?Чи кой дава ей тъй? Сичко туй което идва от гейропата ни заробва и затова трябва да се проведе референдум за излизане на България от гейропа и сатанато,за независимУС и президентска република!

8 милиона евра, 16 милиона лева на километър ж.п. линия??!!16 000 лв на метър ?? За модернизация?! Може, само ако чакъла е от червен мрамор, а релсите са от неръждавейка!

Железницата е скъпо удоволствие.

Предстои държавна поръчка. Пуснете оферта от 500 лева на метър и гарантирам, че няма как да ви прескочат.

A знаели се кой е проектанта защото 1 проект под ламанша знаете ли че той е Българин от Костенец и тунела е със малко изменение от неговият

Честито ! И внуците на нашите внуци ще има да плащат ..ето виждате ли защо продажните гербери драпаха със зъби и нокти да са на власт...,защото най-сладко се крадат тия европарички,а простия народ да плаща....пука му ,че му дреме на тиквоча за жп релси и дрън-дрън глупости разни...нали ще се облажат пак..щото бат Бойко не е прост на всички стратегически места са неговите клоуни ...а пък вие драги ми другари и другарки-"духайте супата"...голяма веселба ще пада от тук насетне...

Тази структура БДЖ трябваше отдавна да я продадат за 1лв. Сега всяка година всеки един от нас плаща стотици левове от данъците ни за да може някой да краде.

Понякога ми е мъчно и съм солидарен с евро данъкоплатците.451 милиона евра..... Да се строи-да.Но къде ще отидат кинтите....Московски ще пусне трета гуша.А Бейко ще шие нови костюми ХХХ..... 451 мнл.,от които колко откраднати?

Супер, сега от София до Пловдив ще се стига за 5 вместо за 6 часа.

jingiby

Навремето, през комунистическо, имаше един партиен лозунг: "Всичко в името на човека, всичко за благото на човека!" Майтапчийският отговор беше: "Ние знаем и кой е човека!" Ставаше въпрос за бай Тошо. Алюзията е повече от очевидна, но в случая се касае за неговия "гадиборд" (бодигард)...

Що, смяташ че Той ще пътува с влак?! Кога си Го виждал да се качва на влак!? :)

jingiby

Смятам, че усвояването на средствата е свързано с твоя въпрос...

1 000 000 000 лева за 50км ж.п. връзка.

Геноцидът над Северна България продължава.От тези пари минимум 50% ще отидат в офшорните сметки на криминалната банда ГРОП.

Ъхъ, европейчетата са прости хора, дават парите и не следят какво се случва ;)

Разбира се, че следят - ГЕРП краднат, но се придържат стриктно към брюкселската партийна линия!

какво дават бе цървул смотан ??? дават 1 вземат 3 ... това е евреиски номер които ти никога не можеш да разбереш ...

Папукчийски и Алексиев знаят как се папка от рушвети и фондове. Ама прокуратурата като свърши с БДЖ-то и право в НКЖИ-то.

- повсеместен и ежедневен, смяна на корумпирани и некадърни шефове и ще се оправим. При тия наливания на пари от Европа, но не при ГЕРБ и Московски.

Новината е добра. Но, имам въпрос: до 2023г, когато ще бъде завършен проекта, ще закриете ли автобусната мафия в България? Ще изгоните ли всички личности на ръководни постове в министерство на транспорта и БДЖ, които "играят" в отбора на автобусната мафия и в ущърб на Железниците? Щото ако не го направите ще остане само правенето. И ако направеното не се използва ще остане само другият въпрос: правихме го 'щото имаше пари за усвояване ли?

... така се прави! Возил съм се на влак с 300 км/ч в Италия и знам какъв е ефекта да се вземе разстояние от 2 и косур километра за под 1 час!Щом е еврокоридор и парите се дават- трябва да се възползваме! А строителството на високоскоростни линии е скъпа работа, така че не се учудвайте!

ти къде припозна високоскоростен път в тази статия?

отказахме ЕВРОпарите за първия етап на реконструкцията Видин-Кулата.. В началото на Боко Трети.. И КИТАЙСКИТЕ МИЛИОНИ.. 14.12.2014-та Белград, хотел Хаят си виж в нета.. И що Боко не е бил там. Па после вдигай лозунгите.. П.П. - не абравяй към ЕВРОпарите да тургаш и 20% самоучастие и 10% непризнавани разходи..

По-точно с наши пари, те никога не отпускат сума, по-голяма от годишната ни вноска..... Но иначе звучи много великодушно - с ЕВРОПЕЙСКИ пари....

ти добре ли си ?

Напълно си прав. Защо крият по години колко пари сме платили като вноска за ЕС?

За всичко друго може да упреквате т.нар "еврогейове", но България е голям нетен бенефициент на фондове, това е факт. Платците са Германия, Италия, Франция и доскоро Англия.

500 милиона за 50 км, абе ГРОБАРИ, вие не се наядохте бе!!! Вземете с тея 500 милиона довършете АМ ХЕМУС БЕ и свържете североизточна БГ!!!!

.. те се дават за ЕВРОкоридори бе, малоумници?! Как не го разбрахте това? Не разбрахте ли, че пътят до Варна е един вътрешно- държавен път, за който трябва да се извади НАЦИОНАЛНО финансиране?!Как не го разбрахте това нещо бе?! ЗАЩО в Южна България се постриха- ЗАЩОТО ВСИЧКИ магистрали, които са направени през последните години са ТРАНСНАЦИОНАЛНИ коридори, вземете прочетете бе?!

А пари за футболния отбор на оня шмугльо - Владимиров ще дадат ли? Или на Баце айдуците ще си откраднат от тези?

ееебати краденето ще падне ... поне да напишат колко хотела ще бъдат построени с тези пари ...а линията наи много да иде от централна гара до подуене ...и парите ще свършат ... хахаха

Сега си работи добре тази линия.

Работи, но при скорости не повоче от 1/2 на посочените.

Оставка! Колко дървета ще бъдат изсечени, колко трева сгазена? Релсите ядат ли се?