Инфлацията за 2017 г. е по-висока от лихва в банка

Според паричната статистика на БНБ, кредитирането бележи годишен ръст от 3.3% към края на декември 2017 година.

Обратно в новината

Коментари - Инфлацията за 2017 г. е по-висока от лихва в банка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За сведение на автора на т.нар. статия, както и на всички политически тролове, вихрили се в коментарите: лихвите в банките ВИНАГИ са по-ниски от инфлкацията във ВСЯКА страна по света. От там идва и израза, че пари в банка не стоят, щото не работят.

Значи инфлацията изяжда мизерните лихви върху депозитите и де факто депозитите губят годишно 2,5%. Това не пречи на държавата да си прибира 8% върху отрицателните лихви.

Поредното ограбване на "богатите" българи от банковата мафия! Ало-о-о-о...дебилни политици и банкери! Парите си имат цена и това е лихвата им. Ако тя не покрива инфлацията, раликата си е чиста проба пладнешки грабеж на спедтяванипта на хората! И никакви приказки за повишено финансиране на бизнеса при ръст на кредитите не може да го скрие! Банката трябва да печели от разликата между процентите по кредити и депозити. А нивата на лихвата е редно и справедливо да се определтя от инфлацията, а не по политическа поръчка на примати като нашите управленци, влезли в престъпен сговор с банковите мафиоти срещу народа си!

Реално какво означава на прост език подобно ниво на лихвите по депозитите на масовия спестител? Че всички ние кредитираме почти безлихвено калинковия роднинско -мафиотски бизнес на ГЕРБ-ерските фирми, за което те плащат една по-разумна банковата печалба! Ако това пък не е мафиотска работа, не виждам кое би могло да бъде!

Боко, кво става с ръста? той се оказа , че е в цените! Ръст 0! нормално! При такава тикава кой ще дойде да инвестира. Само като кажеш парле ву франсе на френския президент, им е ясно на бизнесмените от запад, че си пълно порно!

препоръчвам на хората ако имат роднини в чужбина да си пречвърлят депозитите в чужди банки за да секнат ентусиязма на банковите лапачи в бг

Поредната кражба на ГЕРБ от обикновените хора. Кога доходите ще нарастват с ръста на инфлацията и производителноста на труда. До кога банките ще ни крадат с подкрепата на ГЕРБ. Държава на абсурда сме.

Нали инфлацията е създадена точно с тази цел - преди 104 години (със създаването на Федералния резерв в САЩ) с цел да граби всички, които произвеждат блага. Целта и е да не се докомпенсират заплатите НИКОГА. Така например, ако един човек преди 100 години е работил 1 час за 1 хляб, сега днес вече работи 1 час и 40 минути за един хляб. Демокрация ли му се вика, или как точно - не е интересно. Факт си е.

Аз затова си държа милионите в джоб. И само си ги местя -от единия, в другия...

и по зле ще става с тези експерти.

Къде е тая лихва по депозити? В коя банка? Що за глупости? Лихва по депозити за нормални хора 0.0. Виж за милионери може и да има и средно става 3% - да живее статистиката!

в банките годишната лихва по депозитите е 0,3% , и от нея държавата взима 8% данък...